Φιλία άνδρα-γυναίκας

Βασικά είναι σαν τη “διαμάχη” λογική vs συναίσθημα. Απο ένα σημείο και έπειτα ο διαχωρισμός είναι ανούσιος.

Εννοείται μπορούν να συνυπάρχουν. Αν και σε άλλο επίπεδο απο εκείνο της “φιλίας” όπως την εννοούν διάφοροι. (λες και ξέρουμε τι είναι η ουσιώδης φιλία, τρομάρα μας). Όπως μπορούν αυτά τα δύο να είναι και πάντα ξεχωριστά: όπου άλλος θα ναι αυτός με τον οποίο θα συζητάμε (επικοινωνούμε καλύτερα) κλπ και άλλος αυτός με τον οποίο θα τη βρίσκουμε στον ερωτικό τομέα. Είναι θέμα επιλογών, και θέμα του πως τα φέρνουν οι καταστάσεις (γιατί δεν είναι όλα στο χέρι μας, πολλά απλά “συμβαίνουν”).

Εγώ δεν πιστεύω τόσο σε αυτό(όχι πως μπορώ να έχω σωστή άποψη ακόμα:p).Για παράδειγμα ας πούμε ότι είναι δύο άνθρωποι διαφορετικού φύλου που γνωρίζονται και αναπτύσουν μία καλή σχέση με τον καιρό.Εμπιστεύονται ο ένας τον άλλον και είναι αυτό που λέμε κολλητοί (όχι όμως με την έννοια την σημερινή που έχει ξεφτιλιστεί.Εννοούμε ας πούμε δύο πάρα πολύ καλοί φίλοι).Ας πούμε ότι στην πορεία βγαίνει το ερωτικό στοιχείο και εκτός από το να μιλάνε μαζί,να βγαίνουν κλπ αρχίσουν και έχουν ερωτικές επαφές.Τότε πιστεύω υπάρχουν δύο περιπτώσεις
α)η να γίνουν ζευγάρι και να ζουν έτσι άρα νο προμπ
2)είτε να συνεχίσουν να έχουν την πολύ καλή τους σχέση απλά να έχουν και αραιές ερωτικές επαφές.Όταν όμως έρθει η ώρα και ένας από τους δύο κάνει μία σχέση τι γίνεται?Δύσκολα θα δεχτεί ο άλλος το πράγμα αυτό και οι σεξουαλικές επαφές θα πρέπει να κόψουν ειδικά αν αυτός που έκανε σχέση είναι φουλ ερωτευμένος και έτσι.Όμως μετά δύσκολα θα δεχτούν να συνεχίσουν την σχέση τους επειδή ίσως θα θέλει ο ένας να είναι πιστός στην σχέση του,και επειδή όταν συναντιώνται θα έρχονται μνήμες…Άρα που καταλήγουμε?Ή στο ότι θα προσπαθήσουν να ξεχάσουν ότι έγινε και θα συνεχίσουν όπως πριν που είναι δύσκολο αρκετά ή θα διακόψουν την σχέση τους.
Το να υπάρχει μία πολύ δυνατή φιλία με ερωτικό στοιχείο είνα μάλλον ουτοπικό και ίσως να συνέβαινε στην αρχαία ελλάδα μόνο:p Για να γίνει αυτό μάλλον πρέπει οι δύο άνθρωποι να είναι τελείως απελευθερωμένοι,υπεύθυνοι και να ξέρουν τι θέλουν.Αλλά κυρίως για να κρατήσει μία τέτοια φιλία πρέπει ίσως από τους συντρόφους των δύο αυτών φίλων να υπάρχει τεράστια ελευθερία που δεν την δίνει κανένας.Άρα και μετά από κάνα γάμο ειδικά δύσκολα θα κρα΄τησει μία τέτοια φιλία

Βασικά έχει να κάνει με το πως εννοεί τη “φιλία” κάποιος. Προφανώς όταν λεω πως συνυπάρχουν δε την εννοώ όπως τη λέμε γενικά, αυτό είπα και πάνω, πως η γλώσσα μας περιορίζει μερικές φορές. Απλά το νόημα όσων λέω είναι πως θεωρώ υποκριτική σε μεγάλο βαθμό την αντίληψη που κρατάει μόνο το ένα σκέλος απο τα δύο και θεωρεί αδύνατη τη συνύπαρξη. (αν και τότε δε θα μιλάγαμε για “φιλία” ε, όπως την εννούμε γενικά)

Γιατί? Γιατί απλά συμβαίνει.

Εγώ το βλέπω περισσότερο όπως μια ζυγαριά. Άλλοτε η πλάστιγγα θα γέρνει προς τη μία μεριά, άλλοτε προς την άλλη, αλλά η ζυγαριά θα ναι πάντα εκεί, πάντα η ίδια. Και 100 χρόνια φίλοι να ναι ένας άντρας και μια γυναίκα, ίσως υπο ιδιαίτερες συνθήκες κάποτε να εκδηλωνόταν κάτι άλλο, που “δε το περίμεναν”. Υπο συνθήκες λέμε.

Όπως μπορώ να σου πω για ζευγάρια που λένε “εμείς είμαστε πρώτα φίλοι”. Τι εννοούν, πως είναι φιλαράκια όπως μπορεί να ήταν αν δεν είχαν σχέση? Όχι προφανώς. Αναφέρονται σε παράγοντες όπως επικοινωνία, στήριξη, καλή παρέα κλπ, που τους παρέχει η σχέση τους, και οι οποίοι θα μπορούσαν να υπήρχαν και σε μια φιλία, απλά εδώ συνυπάρχουν με το στοιχείο της ερωτικής έλξης. Εδώ η ζυγαριά βρίσκεται σε μια ισορροπία, παίρνει και απο τις δύο πλευρές.

Όπως υπάρχουν και ζευγάρια που θα σου πουν “εμείς αγαπιόμαστε/βγάζουμε τα μάτια μας/γουστάρουμε τρελά” ή δε ξέρω και γω τι άλλο, αλλά απο επικοινωνία μηδέν. Εδώ η ζυγαριά γέρνει προς την πλευρά του ερωτισμού.

Τέλος, υπάρχουν και οι “φίλοι” που δεν έχουν βιώσει ή δε θέλουν να βιώσουν κάτι ερωτικό μεταξύ τους, για πολλούς και διάφορους λόγους (είπα κάποιους παραπάνω). Εδώ η ζυγαριά γέρνει προς την μεριά της φιλίας.

Αυτα… :slight_smile:

edit. H ουσία: η φιλία είναι θέμα επιλογών και συγκυριών. Ο έρωτας είναι θέμα ορμέφυτων.

Εγώ παραπάνω στο παράδειγμα μου στο Β) επισημαίνω πως θα είναι όταν η ζυγαριά γέρνει προς το μέρος της φιλίας,έχει όμως και λίγο ερωτικό στοιχείο.Λέω πως τότε,άμα ένας από τους δύο βρει κάποιον σύντροφο ο άλλος φίλος δεν θα θέλει να ξεγράψει αμέσως το ερωτικό στοιχείο και εκεί θα υπάρχει ένα πρόβλημα.Μετά από αυτό λέω πως θα έιναι δύσκολο να ξαναγίνουν όπως παλιά γιατί μπορεί να θυμούνται το ερωτικό στοιχείο που κάποτε υπήρξε ή για άλλους λόγους.Εκεί εγώ αναρωτιέμαι αν θα μπορεί να υπάρχει μία φιλία που να συνεχιστεί και με ερωτικό στοιχείο και άμα φύγει αυτό αν θα συνεχιστεί και μετά χωρίς κανένα πρόβλημα

πιστευω οτι σε μια φιλια μεταξυ αντρα-γυναικας στανταρ καποια στιγμη της φιλιας τους καποιος απο τους 2 θα εχει δει τον αλλο(εστω και για λιγο) ερωτικα!!!

Εχω κανει απειρη κουβεντα με ενα φιλο μου πανω στο θεμα και κατεληξα στην αποψη οτι μπορει να υπαρξει φιλια αλλα μονο στη περιπτωση που δεν σου αρεσει εμφανισιακα η αλλη. Σκεφτειτε λιγο δεν γινεται ξαφνικα να γνωρισεις μια κοπελα και το πρωτο πραγμα που θα σου ρθει να ειναι “Α!! τι ωραια γιλια που θα καναμε!!”. Το πρωτο πραγμα που σκεφτεσαι οτι θα ηταν ωραια να κανετε ειναι αλλο…

+100…
κάπως έτσι πάει… χωρίς να το προσέχουμε, η πρώτη αντίδραση όταν γνωρίζεις κάποιον του αντίθετου φύλου (ή του ίδιου για άλλους) είναι να τον σκεφτείς σεξουαλικά.

Απο κεί και πέρα… είναι και το άλλο: Τι θεωρεί ο καθένας φιλία…:-k
Για μένα η φιλία έχει μορφή υποστήρηξης, σεβασμού, κατανόησης και καλοπέρασης…:slight_smile:

καλοπέραση θεωρούνται και άλλα όμως…:stuck_out_tongue:

Ναι :lol:
για αυτό είπα ότι εξαρτάται το τι θεωρεί ο καθένας φιλία, … έπρεπε να πω: εξαρτάται πώς θεωρεί ο καθένας το κάθε πράγμα… :stuck_out_tongue:

μπλέξιμο ε? #-o

αλλά νομίζω εδώ κολλάει και το άλλο: το πόσο ταιριάζουμε οι άνθρωποι ο ένας με τον άλλον :wink:

Αν ταιριάζεις όμως πολύ με τον άλλον δεν αρχίζεις να τον βλέπεις ερωτικά…?

αν είναι μπάζο όχι…

^^:thumbup:

Ισχύει όμως και το αντίστροφο… :-s

Όταν βλέπεις όμως πόσο ταιριάζεται και πόσα κοινά έχετε, τότε είναι που την ερωτεύεσαι. Και ο έρωτας δε κοιτάζει εμφάνιση.

Το σαικς κοιτάζει…:stuck_out_tongue:

Σεξ δε μπορείς να κάνεις με μια άσχημη??:stuck_out_tongue:

σαβουρογάμης αλέρτ! :p:p:p:p

:lol:

Όταν κάνεις σαικς κάνεις σαικς, και όταν φιλάς, φιλάς. Σιμπλ!

οκ, η αλήθεια είναι πως πέρα από την πλάκα, άμα παίξει τέτοιου είδους τριβή, τα αρνητικά της εμφάνισης μπορεί να τα παραβλέψεις.
Για πόσο όμως δεν ξέρω.
Αν και αυτό είναι πλέον μια άλλη κουβέντα…

Ρε παιδιά γιατί έχετε κολλήσει όλοι με την εμφάνιση?δηλαδή οι μουνάρες δεν θα έχουν φίλους???ή αντίστοιχα οι ωραίοι άντρες.Εντάξει είπαμε,δεν είναι μόνο οι γκέυ αυτοί που μπορούν να αναπτύξουν φιλίες με μουνάρες.Είναι και οι συμβατικοί άντρες, αρκεί να κρατηθούν κάποια όρια άμα θέλεις να κρατήσεις την φιλία αλλιώς μετά θα εξελιχθεί σε φιλική σχέση με συνοδεία κεράσματος:p

εσύ δλδ θες να μας πεις πως έχεις φίλη μοντέλο και σε απασχολεί μόνο να μιλάτε για τις εξελίξεις στην αεροναυπηγική?
Ούτε στο βάθος του μυαλού σου δεν υπάρχει η σκέψη της κωλάρας της ξερωγώ?

Ε δε μπαίζει ρε αδερφέ…