λοιπον για πειτε πια ειναι η αγαπημενη σας κλιμακα(τροπος δλδ)
εγω γουσταρω τρελα πεντατονικη (παροτι δεν θεωρειτε ολοκληρωμενη)
αλλα μεγαλη μου αγαπη ειναι ο δοριος.
Μαϊστα.Πεντατονικη ενοιτε αλλα οντως δεν ειναι ολοκληρωμενη κλιμακα καθως δεν σχηματιζει συγχορδιες.Ειναι αποσπασμα των Ελασσονων τροπων.Τωρα οσο για αγαπημενη κλιμακα μου αρεσουν oλοι οι φυσικοι τροποι παρα πολυ(εκτος του λοκριου) αλλα αμα ειναι να διαλεξω εναν,μαλλον ο μυξολυδιος.Περα απο τους φυσικους τροπους μου αρεσουν πολυ αρμονικο μινορε/ισπανικος φρυγιος(φρυγιος #3)/ποιμενικος(δοριος#4)/μελωδικο μινορε και ειδικα ο Αltered.8)
Το οτι παιζω κιθαρα και δεν καταλαβα τιποτα αλλο εκτος απο την πεντατονικη με καθιστα πολυ αμπαλο?
ναι ρε κ ο Major Phrigian τα σπαει! ιδικα αμα εχει κ μεγαλη εβδομη!
vedder μην μασας τπτ δεν ειναι! μελετη θελει μονο!
Major Phrygian με μεγαλη 7η ειναι ο Χιτζασκιαρ στην ανατολιτικη και double harmonic major(η Byzantine) στην ευρωπαικη.Ειναι οντως σπαστα για σολο αλλα οι συγχορδιες που σχηματιζει ειναι αστα να πανε.ωραιος ειναι για ταξιμι κατασταση
Η 1:1000.
Οχι ρε,μαθαινεις στην πορεια(εξαρταται βεβαια και ποσο καιρο παιζεις:p )
εσυ παιξε 16α κ ασε εμας!:lol:
Με έπιασε ζαλάδα ε…
απο αυτες που ξερω χαλαρα η πεντατονικη…εγω ξερω 5 θεσεις τις…τι εννοειται δν ειναι ολοκληρωμενη???
Η diabolus in musica.
Toυ Ιάκωβου
Ο από πάνω που θα ήθελε να είχε κάνει πρώτος αυτό το ποστ
:lol: :lol: :lol:
Το σκεφτηκα ειναι η αληθεια…
αυτο.
:lol: :lol: :lol:
Είστε μεγάλα τρελοκομεία!!!
Συνεχίστε έτσι μέχρι να μας την ανοίξουν την ρημαδοκατηγορία!
Η πεντατονική θα έπρεπε να είναι εκτός συναγωνισμού σε αυτό το thread.
Bluezlick και εμένα μου αρέσει το Dorian mode -και παντρεύεται και ωραία με minor πεντατονικές φράσεις. Eπίσης μου αρέσει πολύ το Lydian mode.
νομίζω όλοι μας πεντατονική θα πούμε…η πρώτη που έμαθα και με διευκολύνει πολύ…
Απ’αυτές που έχω μάθει μέχρι τώρα, γιατί δεν έχω ασχοληθεί πολύ με το να μελετάω κλίμακες και ακόρντα κτλ. κτλ. πολύ χρήσιμη είναι η πεντατονική σίγουρα, καθώς η συντριπτική πλειονότητα των κομματιών που υπάρχουν εκεί έξω έχει χτιστεί πάνω σ’αυτήν. Πχ έχω βοηθηθεί απ’την πεντατονική των blues για τα blues κομμάτια αρκετά.
Κάτι ψιλά έχω δει κι από άλλες κλίμακες, αλλά δεν κάθομαι να μάθω όλα τα keys ή κάτι άλλο ακόμα. Η θεωρία σίγουρα δεν είναι η πεμπτουσία της μουσικής αλλά σε βοηθάει πάρα πολύ στο να βγάλεις πχ δικές σου μπασογραμμές και γενικά στην σύνθεση.
θα ακολουθησουν ακομα πιο καμενα τοπικσ!:lol:
οπωε τα λες Mule! τεριαζει παρα πολυ με μινορε πεντατονικη γιατι στην ουσια ειναι σαν βαζεις νοτες απο την σχετικη ματζορε πεντατονικη!
o lyndian ειναι καλο καψιμο! zappa rules! αυτη η #4 ειναι τοσο αρρωστη! ιδικα στο μελωδικο μινορε που γινετε lyndian b7 ειναι καρβουνο!:lol:
5τονική & mixolydian.
Blues πεντατονικη αν και δν ειναι ολοκληρωμενη , οπως εχει ξαναειπωθει.
Με προλαβε ο Mule για τον Λυδιο , με τον οποιο ειμαι ερωτευμενος.
Φυσικα ο Δοριος #4 ειναι φοβερη κλιμακα (το σημα της ΕΡΤ στο ραδιο παλια , αν θυμαστε , ειναι Δοριος #4).
Ο Φρυγιος επισης με αρεσει να ουμ και γενικα ολοι οι φυσικοι τροποι οπως προειπε και ο page αλλα δν εχω ξανακουσει τοσο ενοχλητικη κλιμακα οσο τον λοκριο. ΔΝ ΕΧΕΙ ΝΟΗΜΑ ΥΠΑΡΞΗΣ ! :lol:
Εκτος απο αυτα με αρεσουν πολυ και ο Λυδιος #5 , ο Λυδιος b7 , ο Μιξολυδιος b6 , ο Μιξολυδιος b2 - b 6 και ο Λυδιος #9.