Αγαπημενη Κλιμακα(τροπος)

Γιατι δεν ανοιγετε ενα τοπικ για κιθαριστες και να μιλατε εκει για το τι χορδες χρησιμοποιειτε και τι πενες και για τις αγαπημενες κλιμακες και δεν ξερω γω τι αλλο? :-k

Εdit:Επιτελους εγινα supporting act!!!

Γιατι να υπαρχει ολοκληρη ενοτητα Αθλητικα ενω θα μπορουσε να υπαρχει μονο ενα θρεντ που να λεμε τα παντα…?Το ιδιο και με τη μουσικη.Ενα θρεντ για ροκ ενα για μεταλ ενα για ποπ και ενα διαφορα :wink:

Εγω ειμαι μπασσιστας.
Που κολαν οι κιθαριστες τωρα ? Γενικα για μουσικους αναφερεται το θρεντ οχι για τους κιθαριστες συγκεκριμενα. Δλδ οι υπολοιποι μουσικοι δν ξερουν κλιμακες ?!? Ελεος μη λετε οτι θελετε !

Aν εγω σαν ντραμερ που ειμαι ανοιγα ενα τοπικ για το τι μπακετες χρησιμοποιουμε,για το τι δερματα προτιμαμε,για το ποια μαρκα για πιατινια ειναι καλυτερη,για το ποιο κλειδι για κουρδισμα προτιμαμε,για το ποιο σκαμπο μας βολευει καλυτερα,για το αν βαζουμε κουβερτες μεσα στη κασσα μας,για το τι παπουτσια μας βολευουν περισσοτερο οταν παιζουμε 2κασση και παει λεγοντας εσυ αν ησουν επισκεπτης και εβλεπες τετοια θεματα θα σου αρεσε? :-k
Φιλικα τα λεω αυτα δεν εχω καποιο προβλημα αλλα θα ηθελα να ανταλλαξουμε αποψεις για αυτο. :slight_smile:

Το οτι μπορει να μην ενδιαφερει εμενα δεν εχει να λεει κατι.
Ξερεις ποσοι ντραμμερ ειναι στο φορουμ? :wink:

Ναι ρε φιλε αλλα αν εβλεπες ολοκληρο το φορουμ να ειναι γεματο απο τα τοπικ που προανεφερα δεν θα μου προτεινες να κανω ενα ενιαιο τοπικ για ντραμερς για να λεμε εκει τις αποψεις μας?

Το ξερω οτι τα λες φιλικα , και γω φιλικα τα λεω.
Παντως δν θα τραβουσα και κανα ζορι αν εβλεπα τετοια θρεντς ,π.χ. στο αγαπημενος drummer εγινε μια τετοια συζητηση νομιζω. Απλα κανενας ντραμερ δν ανοιγει θρεντς για τετοια θεματα και αυτο δν ειναι δικο μου προβλημα αλλα δικο σας. Δν θα κατσω εγω που ειμαι μπασσιστας να ανοιξω θρεντ για τα δερματα και τις μπαγκετες ! :stuck_out_tongue:
:wink:

+100000 !
Συφωνω. :slight_smile:

Γι’αυτο εχει προταθει κατηγορια για μουσικους :wink:

Defix, σταμάτα να παρεκτρέπεις τη συζήτηση. Για να υπάρχει τόπικ σημαίνει ότι υπάρχουν και άνθρωποι που ενδιαφέρονται. Το moderating εδώ μέσα το κάνουμε εμείς.

Τα παιδιά στο κάτω κάτω της γραφής για μουσική μιλάνε… :wink:

έντιτ: ό,τι δεν αφορά το θέμα από εδώ και πέρα, θα διαγραφεί…

Τωρα μαλιστα!Συμφωνω με αυτο αν και δεν το γνωριζα… :smiley: :yes: :thumbup:
Εdit:Που να σκασετε εγω θα γινω supporting act…

μ’αρεσει και η πεντατονικη αλλα τωρα τελευταια αρχιζω και μαθαινω κατι μινορε αρμονικες και κατι ντιμινουιτες και φαινονται κι’αυτες πολυ ενδιαφερον.

Mάλλον πεντατονική…

Λεπον να 2 λογια για την πεντατονικη και γιατι δεν ειναι ολοκληρωμενη κλιμακα.Στην ευρωπαικη μουσικη(τα παντα απο γρηγοριανο μελος μεχρι death metal:p )οι κλιμακες ειναι επτατονικες,απαραιτητη προϋποθεση για τη δημιουργια συγχορδιων,τουλαχιστον στη μορφη που τη ξερουμε.Η πεντατονικη(μινορε,η κατ’εξοχην πεντατονικη) αποτελειται απο πεντε μονο νοτες οι οποιες δεν ειναι παρα αποσπασμα των 3 φυσικων ελασσονων τροπων(Αιολιος 'η φυσικο μινορε,Δοριος και Φρυγιος).Περιλαμβανει την πρωτη,την τριτη,την τεταρτη,την πεμπτη και την εβδομη βαδμιδα των κλιμακων που ειναι ΚΟΙΝΕΣ και στους 3 φυσικους ελασσονες τροπους.Οι διαφορες που εχουν μεταξυ τους οι τροποι αυτοι εμφανιζονται στην δευτερη και την εκτη βαθμιδα(ο δοριος εχει οξυμενη εκτη σε σχεση με το φυσικο μινορε και ο φρυγιος χαμηλωμενη δευτερη αντιστοιχα).Αποτελεσμα αυτου ειναι η πεντατονικη να ταιριαζει παικτικα σε οποιονδηποτε απο τους 3 τροπου αυτους εφ’όσον οι νοτες τις περιεχονται σε ολους τους τροπους αυτους.Κομματι σε πεντατονικη ΔΕΝ γινεται να γραφτει καθως δεν γινεται να σχηματισει συγχορδιες.Ειναι καθαρα σολιστικη κλιμακα.Τωρα η μαντζορε πεντατονικη αντιστοιχα χησιμοποιει τις 5 νοτες που ειναι κοινες στους 3 μαντζορε τροπους(Ιονιος η μειζων,μυξολυδιος και λυδιος).Οι βαθμιδες που ειναι κοινες και στους 3 φυσικους μαντζορε τροπους ειναι η πρωτη,η δευτερη,η τριτη,η πεμπτη και η εκτη.Οι διαφορες στους μαντζορε τροπους εμφανιζονται πανω στην 4η βαθμιδα και την εβδομη(ο μυξολυδιος εχει χαμηλωμενη 7η σε σχεση με την φυσικη μειζονα και ο λυδιος οξυμενη τεταρτη).αυτα 8)

αυτο ειναι ο μαντζορε(η spanish η dominant)φρυγιος.Και τι διαολο ειναι αυτος ο λυδιος #9?:-k

Aφού έφτασε και αυτό το thread να έχει τόσα posts, η δημιουργία υποκατηγορίας για μουσικούς στο φόρουμ είναι απαραίτητη! :smiley: 8)

οντως…
ρε texas οι κλιμακες εχουν 7 νοτες:lol: εσυ μας εβαλες 9! :lol: :stuck_out_tongue:
τον lydian #2 ενοοεις μαλλον που ειναι τροπος του αρμονικου μινορε!8)
ασχετο αλλα μολις τον επαιξε κ κολο λεει!
ειναι λιγο αρρωστος! γιατι εχει το τριημιτονιο φερενι την αραβια κ μετα μας πεταει την #4!
τα σπαει! μπραβο ρε Texas!:smiley:

Υπάρχουν βιβλια που να μπορώ να δω τις κλίμακες που λες???

Εγω χρησιμοποιω φυσικα πεντατονικη,αλλα και αρμονικη μινορε και δοριο ρυθμο(O Santana παιζει πολυ δοριο.Βγαζει αυτη τη λατιν αισθηση.)

Ποσταρετε ρε καμμενα χαρτια καμια ταμπλατουρα να καταλαβουμε τι λετε και μεις οι αμπαλοι απο θεωρια.:stuck_out_tongue:
Αυτος ο μιξολυδιος παντα μ αρεσε σαν ονομασια.Πολυ gore κατασταση.
Μ αρεσει επισης ο τροοοοπος που μ αγαπαααααααας,οταν με φιλαααααας…:hippy: :country:

Να ενας συνηθισμενος τροπος.
Α Φυσικη μινορε:

E--------------------------5-7-8–
B--------------------5-6-8--------
G---------------4-5-7-------------
D------------5-7------------------
A-------5-7-8---------------------
E–5-7-8--------------------------