Αγαπημενη Κλιμακα(τροπος)

Εεεε…καμια πιο δύσκολη…Δορια…:lol:

Α δοριος:

E--------------------------5------
B---------------------5-7-8------
G-----------------5-7------------
D------------5-7-9----------------
A-------5-7-9---------------------
E–5-7-8--------------------------

Μάλλον εχω ελλειψεις στην ορολογια γιατι κ αυτην την ξερω…

Oh my god μήπως είμαι ταλεντάρα???#-o :lol:

ναι! το καλυτερο που εχω βρει για τους 7 τροπους (ιονιο,δοριο,φρυγιο,λυδιο,μυξολυδιο,αιολιο κ λοκριο)
ειναι ενα του ΜΙ που λεγεται MODES FOR GUITAR
εχει παραδειγματα με σολο κ πολλα καλουδια!(backing traks k δεν συμαζευεται)
τωρα για τους αλλους τροπους που λεμε με κατι #6 κ τετοια δυσκολα μαθαινονται κ ακομα πιο δυσκολα χρησιμοποιουνται! ειναι για jazz κ γενικα για πιο φευγατα πραγματα.
καλυτερα μαθε πρωτα καλα τους αλλους κ μετα πανε σε αυτους!

E--------------------------5-7-8
B---------------------5-7-8------
G----------------4-5-7------------
D-----------4-5-7-----------------
A-------5-7----------------------
E–5-7-8-------------------------
εμενα μου φαινετε ετσι πιο ευκολος

Nαι,ετσι ειναι η συνηθησμενη πρωτη θεση.Γενικα υπαρχουν 2 τροποι για να μαθεις τις κλιμακες.3note per string σε 7 θεσεις η τις regular positions οπως αυτη σε 5 θεσεις.Οι 3note per string βολεουν για ταχυτητα αλλα οι regulars για αυτοσχεδιασμο.Ολα καλα ειναι.

O Λυδιος #9 ειναι ο Λυδιος #2 ρε.
Δλδ στην Ντο αρμονικη μινόρε ειναι : bΛα , Σι , Ντο , Ρε , bΜι , Φα , Σολ , bΛα.
8)
{Eντιτ : Ο Λακης εμενα ετσι με τα 'μαθε … :smiley: }

Oντως ακομα και στην Jazz οι μονοι τροποι της μελωδικης που χρησιμοποιουνται ειναι η μελωδικη,ο lydian b7(κατα τη γνωμη σωστοτερα θα ηταν να λεγεται myxolydian #4 γιατι εχει χρηση μυξολυδιου και οχι λυδιου) και ο altered .Ολοι οι υππολοιποι χρησιμοποιουνται απο πολυ σπανια εως ποτε.

πεντατονικη

Και οι υπολοιποι ακουγονται φοβερα , απλα δν μπορω με τπτ φυσικα να γραψω κομματι πανω σε αυτα που να ακουγεται και δν εχω μεγαλη ευχερια σε ολους.
Αλλα ολα αυτα ειναι θεμα τριβης και διαβασματος τπτ αλλο. Προσωπικα πολυωρο διαβασμα δν εχω κανει αλλα ειναι πρωτο πρωτο στα σχεδια μου για μετα απο λιγο καιρο.

Παντως δεν χρησιμοποιουνται,παρα πολυ σπανια.Αλλα και αυτοι που χρησιμοποιουνται,δεν χτιζεται κομματι πανω τους αλλα τους πετανε πανω σε συγχορδιες που ταιριαζουν στα σολο.Πχ.αμα ειναι ενα κομματι σε Αmelodic minor,πανω στη δεσποζουσα (Ε7) αντι να συνεχισουν σε Α melodic παροτι ταιριαζει συγχορδιακα,πετανε εναν altered H lydianb7(συχνοτερα altered)

Εκτός από βιβλία, κυκλοφορεί και ένα DVD του Gambale για τα modes. Δεν το έχω δεί, αλλά ο συγκεκριμένος παίχτης είναι μεγάλος δάσκαλος στο συγκεκριμένο κομμάτι. Εγώ τα modes τα έμαθα από ένα άρθρο του σε ένα Guitar Player του '89.

Πού?Πως?Details please…8O

Σε εμένα απευθύνεσαι ή στον Jimmy;

Σε οποιον εγραψε για το DVD…Που θα το βρω,πως το λενε etc

μι μινορε με αρμονικα περασματα , οπως και ρε .

σολ μιξολυδικη με ελαττωμενη 5η .

και φυσικα λα φρυγικη και μι ισπανικη φρυγικη ( με 7η μεγαλη ή χιτζαζ οπως τη λενε στα μερη μας )

http://frankgambale.com/books.php

Modes No More Mystery

The understanding of Modes and their application has eluded even well-seasoned guitar players. Gambale has made a video that finally clears up the mystery of Modes. As Gambale says “Knowing how to use Modes is as important as learning how to drive a car, they are everything, every song every in almost every styles of music”. All the Modes of the Major are explained. Also explained clearly is how to make modal chord progressions. Where else will you find that information. With this video and some study, you will understand Modes once and for all.

$29.95 Multi-Regional DVD

Εσύ αναφέρεις και τονικότητες! 8O
Είχα την εντύπωση πως για αυτές θα ανοίγαμε άλλο thread :lol: :stuck_out_tongue:

αφου ειναι ντο η κλιμακα γιατι ξεκινας με λα??:-k

ρε μετα απο το ωραιο ποστ του πεητζ για τη πεντατονικη(πρεπει να το σημειωσω καπου) δε λετε και τι ειναι η altered καθως και τι ειναι αυτα τα #4 #2 κλπ διπλα στις κλιμακες??εγω ακομα δε τα ξερω αυτα…

ναι και μετα να ανοιξουμε θρεντ απο πιο αρπες της κλιμακας ξεκινατε και σε πιο τελειωνεται ,
μετα τα λεγκατα σας αρεσουν , τι σολο γουσταρετε να παιζεται , τοτε εχεσε ο γκιλμουρ και ποτε θα μαθει μπασο ο γουοτερς … α ναι και και ποσο σκατα ειναι οι ντραγκονφορσ

καλα λοκ εχω να πω :stuck_out_tongue: :stuck_out_tongue: :smiley:

To εχω κατευασει το συγκεκριμεο βιντεο.Ειναι οντως καλο αλλα τις διδασκει μονο 3note per string για να παιζονται με economy picking και οχι σε ολες τις θεσεις.Παντως βοηθαει