ΕΜΠ (τρομάρα μας.. :) )

O Χίνης τον λαμβάνει ασύστολα.

-καθένας με τον πόνο του-

για σένα, χύνης.

too classic το λογοπαίχνιδο :stuck_out_tongue:

ρε παιδια,για πειτε…εγω που ενδιαφερομαι να ασχοληθω με υπολογιστες,τοσο απο software,οσο και απο hardware…αν περασω ΗΜΜΥ(λεμε αν),αξιζει???και δε μιλαω σαν δυναμη πτυχιου(που προφανως το πολυτεχνικο ειναι πιο δυνατο),αλλα κυριως σαν αποκτηση γνωσεων στον τομεα που ενδιαφερομαι απο τα εκαστοτε μαθηματα…

Nτάξει , υπάρχουν και κάποιες σχολές με κάπως μεγαλύτερη εξειδίκευση στους υπολογιστές … απ την άποψη ότι οι ηλεκτρολόγοι έχουν και τα δικά τους μαθήματα , ως ηλεκτρολόγοι μηχανικοί … κατά 70% περίπου το πρόγραμμα σπουδών είναι παρόμοιο … Τσέκαρε λίγο το πρόγραμμα σπουδών αν θες , από Ηλεκτρολόγους Μηχανικούς διαφόρων πόλεων , Μηχανικούς Υπολογιστών Βόλου - Πάτρας , Πληροφορική κ Τηλεπικοινωνίες και θα καταλάβεις περίπου τι παίζει …
Από κει και πέρα , αν μπεις υπάρχουν ΠΟΛΛΟΙ δρόμοι που μπορεί να πάρεις … προγραμματισμός , υλικό , θεμελιώσεις , δίκτυα υπολογιστών , τηλεπικοινωνίες κλπ κλπ …

Ας μιλήσει για τους ΗΜΜΥ του ΕΜΠ και ο dude αν θέλει … που είναι παθών :stuck_out_tongue:

εμενα μου παν πως τα πρωτα 3 χρονια για ΗΜΜΥ τρως στη μαπα πραγματα που δε σε ενδιαφερουν αν πηγες κυριως για μηχανικος υπολογιστων…απτην αλλη η σχολη μηχανικων υπολογιστων στην πατρα λεει ασχολειτε τοσο απο software οσο και απο hardware,αλλα ειναι στην πατρα(μακρια) και επειδη βγαζω τα μορια για να περασω σε καποια σχολη πληροφορικης στη θεσσαλονικη(πχ,ΠΑΜΑΚ η ΑΠΘ),αμα τα μαθηματα ειναι παρεμφερη η με καποιο μεταπτυχιακο εισαι καλλυμενος με επαρκης γνωσεις τοτε ισως ηταν καλυτερα να περασω καπου εδω

επισης για το μπολνταρισμενο,ποιες κατα τη γνωμη σου ειναι αυτες οι σχολες με περισσοτερη εξιδικευση?αυτες που παραθετεις παρακατω?

Κοίτα , εγώ είμαι ΗΥ στην Πάτρα , γι αυτό , τα ξέρω από πρώτο χέρι τα δικά μας …

Δες άμα θες τα προγράμματα σπουδών και θα καταλάβεις …

Βόλος
http://www.inf.uth.gr//index.php?option=com_content&task=blogcategory&id=39&Itemid=367

Πάτρα
http://www.ceid.upatras.gr/proptyxiaka/programma_spoudwn_2008-2009.pdf

Πλήροφορική και Τηλεπικοινωνίες
http://www.di.uoa.gr/gr/ann/odigos2009.pdf

Ηλεκτρολόγοι Μηχανικοί
http://www.ece.ntua.gr/index.php?option=com_courses&task=semester&id=1&Itemid=54&lang=el

Τελικά έχουμε μικρότερη σύγκλιση στα μαθήματα με τους Ηλεκτρολόγους απ ότι θυμόμουν … Αν είσαι κατασταλαγμένος , ότι θες να ασχοληθείς αμιγώς με κάτι που να αφορά ΗΥ , ΔΕΝ θα πρότεινα όντως τους Ηλεκτρολόγους … Αλλά είσαι ?? … Εγώ δεν ήμουν στην ηλικία σου :stuck_out_tongue:

Παίδες,χρειάζομαι επειγόντως βοήθεια από ηλεκτρολόγους η μηχανολόγους.Να η ιστορία μου:p :Έβγαλα 19070 φέτος και γενικά από την πρώτη λυκείου σκεφτόμουν να περάσω μαθηματικό επειδή ακριβώς μου άρεσαν,ασχολιόμουν κιόλας με την ιστορία τους,με βιογραφίες μαθηματικών και μαθηματικές ιστορίες κλπ και γενικά το έψηνα να ασχοληθώ με την έρευνα πάνω σε αυτά.Επίσης φέτος ήταν το μάθημα που μου άρεσε να ασχολιέμαι περισσότερο,δηλαδή να ψάχνω πράγματα,με συνάρπαζαν.Η φυσική και η πληροφορική μου άρεσαν αρκετά αλλά δεν είχα τη διάθεση να δω περισσότερα,απότι με τα μαθηματικά.Νέμεν έκανα πολλές ερωτήσεις όπως πχ γιατί ισχύουν οι νόμοι αυτοί?Αν τελικά αυτοί οι νόμοι πράγματι ισχύουν και περιγράφουν επαρκώς όλα τα φαινόμενα η είναι κατά προσέγγιση και διάφορα άλλα.Αλλά πιο πολύ μου κέντριζαν το ενδιαφέρον τα μαθηματικά και είχα την όρεξη να τα ψάξω ενώ τη φυσική μετά από ένα σημείο τα παρατούσα.Αυτά για εισαγωγή για να καταλάβετε λίγο τι παίζει.Τώρα που έβγαλα 19 έχω αρχίσει και σκέφτομαι το ενδεχόμενο μηχανολόγους ή ηλεκτρολόγους αλλά μόνο στο ΕΜΠ(δεν παίζει για επαρχία δηλαδή).Προσοχή.Δεν το σκέφτομαι γιατί έβγαλα πολλά μόρια και θέλω να πάω σε υψηλόβαθμη σχολή αλλά γιατί τα σκεφτόμουν χαλαρά σαν ενδεχόμενα,μου έχουν πει πολύ καλά λόγια(κυρίως έχω ρωτήσει δύο μηχανολόγους)και τώρα έχω τη δυνατότητα να μπω(αν πέσουν ελάχιστα οι βάσεις).Απλά η διστακτικότητα μου οφείλεται στο εξής:1)έρευνα στην ελλάδα με το να μπω σε πανεπιστήμιο ακόμα και αν είμαι πολύ καλός(που πιστεύω θα προσπαθήσω αν μπω στο μαθηματικό) είναι πολύ δύσκολο έχω ακούσει,κυρίως γιατί χώνουν δικούς τους.2)Για μαθηματική έρευνα ίσως πρέπει να φύγω εξωτερικό(που το έχω σκοπό και θέλω στο μεταπτυχιακό να φύγω έξω,αλλά το ενδεχόμενο να μείνω εκεί δεν το πολυγουστάρω τώρα) 3)Αυτό που φοβάμαι με τους μηχανολόγους και τους ηλεκτρολόγους είναι ότι θα έχουν φυσική τέρμα και δεν ξέρω αν θα μου αρέσει τόσο που να γουστάρω πολύ και να μην ξενερώσω.γενικά για να μην σας πρίζω άλλο η βασική μου εικασία είναι η εξής.Ότι μαθηματικό θα καραγουστάρω τη ζωή μου,αλλά το ενδεχόμενο να ασχοληθώ με καθαρά μαθηματικά σε ακαδημαικό επίπεδο είναι πολύ δύσκολο έως απίθανο ενώ σαν ηλεκτρολόγος η μηχανολόγος η βασική μου διστακτικότητα είναι ότι μπορεί στη σχολή να μη γουστάρω γιατί θα έχει τέρμα δύσκολο και υποχρεωτικο πρόγραμμα και δεν θέλω να διαβάζω όλη μέρα και επίσης ότι μπορεί τελικά να μη γουστάρω τη φυσική και εν τέλει να γαμηθώ.Απλά αν κάποιος διαβάζοντας αυτό το πράγμα που έγραψα μπορει΄να με διαφωτίσει λίγο θα μου φανεί απίστευτα χρήσιμο.Απλά πρέπει να παραδώσω μηχανογραφικό αύριο και είμαι ήδη πιεσμένος γαμώ:p

ΕΜΠ δε θα έχεις τέρμα Φυσική. Κάθε άλλο μάλιστα, υπάρχουν τραγικές ελλείψεις, ουσιαστικά μόνο Νεύτωνα και Ηλεκτρομαγνητισμό κάνεις. Εξαιρείται η ΣΕΜΦΕ.

Επίσης πιθανότατα Μαθηματικό χρειάζεται περισσότερο λιώσιμο απ’ όσο οι πολυτεχνικές και το μόνο σίγουρο είναι ότι σε 4-5 χρόνια θα έχεις αναθεωρήσει για πολλά πράγματα -πχ έρευνα κλπ-, οπότε αυτά δεν είναι ουσιαστικά διλήμματα επί της παρούσης.

Γενικά αν δεν είσαι (γενικό Β’ ενικό) κολλημένος με κάτι συγκεκριμένο, η καλύτερη -κατ’ εμέ- στρατηγική συμπλήρωσης μηχανογραφικού είναι αφενός η συζήτηση με φοιτητές και αποφοίτους τής κάθε σχολής και αφετέρου οι πληροφορίες κατευθείαν από καθηγητές των υποψηφίων σχολών.

???

Τελικά δήλωσα μαθηματικό μετά από πολλές ώρες σκέψης:p

Άρα δεν ποστάρουμε κι άλλοι άποψη; Cool! :stuck_out_tongue:

Good luck στο Μαθηματικό!!!

Μπορείτε να ποστάρετε φυσικά,απλά το είχα πει χθες επειδή θα το δήλωνα σήμερα(δεν ήξερα ο μαλάκας ότι μπορείς και άλλη μέρα πέρα από αυτή που προβλέπεται για το σχολείο σου) και σήμερα είπα τι δήλωσα για να μην κουράζεστε στο να απαντάτε:p

Eιναι κανεις που να ειναι στο Πολιτικων Μηχανικων;;;

Δεν παω για ΕΜΠ βεβαια, αλλα απο την αρχη ειχα στο μυαλο μου το αντιστοιχο της Πατρας, το οποιω και πιανω.

Η αληθεια ειναι οτι με 'χουν τρομαξει λιγο ομως.

Με οσους μιλαω, μου λενε για κρισαρα και υφεση …απο ασχετους μεχρι γνωστο μου πολιτικο μηχανικο εδω στην Πατρα και γονιο γνωστου μου που δουλευει χρονια σε οικοδομες κετς.

Bεβαια, μεχρι να βγω εγω μιλαμε για 7 χρονια και βαλε, αλλα…

Να το δηλωσω ή θα γινω ανεργος με πτυχιο Πολυτεχνειου;;; :smiley:

η αληθεια ειναι πως υπαρχει κριση αυτη τη στιγμη…ομως μετα απο (τουλαχιστον) πεντε χρονια κανεις δεν ξερει τι γινεται…επομενως μην παιρνεις αυτο ως κριτηριο! το θεμα ειναι να σε ενδιαφερει η σχολη,κοιταξε τα μαθηματα να παρεις μια ιδεα…
οι πολιτικοι ειναι απαιτητικη σχολη σε οποια πολη και αν πας,θελει παρακολουθηση και γενικα να σε ενδιαφερει το αντικειμενο…
ελπιζω να βοηθησα…

Να ρωτήσω και εγώ για το μηχανογραφικό διότι είμαι ελάχιστα πριν τα παίξω τελείως:

Εχω 19100 στο 4ο πεδίο και λογικά πιάνω τα περισσότερα τμήματα. Με ενδιαφερουν οι μηχανολόγοι και οι ΗΜΜΥ. Διαμένω μόνιμα Μεσσηνία και συνεπώς είμαι κάπως ελεύθερος στην επιλογή πόλης (θα νοικιάσω έτσι κι αλλιώς).

Μου κάνουν “κλικ” κάπως καλύτερα οι μηχανολόγοι αλλά με έχουν ζαλίσει όλοι ότι οι ΗΜΜΥ έχουν μικρότερη ανεργία.

Αν επιλέξω τελικά μηχανολόγους έχω λόγο να βάλω πρώτα ΕΜΠ; ή καλύτερα να βάλω πρώτα Πάτρα ή ακόμα και Θεσ/κη;

Αν βάλω ΗΜΜΥ πρώτα τότε θα βάλω λέω πρώτα Πάτρα διότι είναι πολύ λιγότεροι φοιτητές από Αθήνα στο αντίστοιχο τμήμα (λόγω μετεγραφών προς ΕΜΠ) και επιπλέον το τμήμα της Πάτρας έχει πολύ καλό όνομα και διασυνδέσεις με εξωτερικό.

Δηλαδή στην τελική πρέπει να επιλέξω μεταξύ των λύσεων:
α) 1. ΗΜΤΥ Πάτρας 2. Μηχανολόγοι Πάτρας
β) 1. Μηχανολόγοι ΕΜΠ 2. Μηχανολόγοι Πάτρας
γ) 1. Μηχανολόγοι Πάτρας

παιδιά ρωτάτε πολλά κ ενδιαφέροντα. θα προσπαθήσω να απαντήσω μέχρι αύριο το βράδυ

αν αντέχεις το κόστος ζωής στην Αθήνα, από άποψη σχολής βάλε οπωσδήποτε ΕΜΠ - είναι το πολυτεχνείο με τα μεγαλύτερα κονέ σε καθηγητές στο εξωτερικό κ δουλειές παντού

αν θες ζωή - πήγαινε πάτρα

η ανεργία μην σε απασχολεί τόσο από τώρα - είναι ίδια πάνω/κάτω γιατι κ οι ηλεκτρολόγοι χάνουν δουλειές από τους κομπιουτεράδες.

εχει σημασία να σου αρεσει το αντικείμενο, τουλάχιστον όπως το φαντάζεσαι.

για ΗΜΜΥ πάτρα θα συμφωνήσω εν μέρει, γιατι το ΕΜΠ έχει και εκεί κονέ παντού. πάντως κ οι πατρινοί ειναι μαχημοι. για μηχμηχ ΕΜΠ σαφώς

η κρίση έχει χτυπήσει όλους τους κλάδους, αλλά ευτυχώς ακόμα στην Ελλάδα η νοοτροπία της αγοράς είναι μηχανικός = κάποιος που κάνει τη δουλειά του καλά. ως εκ τούτου μπορεί να μην βρεις δουλειά ως μηχανικός, αλλά χτυπάς πολλές παραπλήσιες (τύπου οικονομικά φερ ειπειν) εύκολα. το πολυτεχνείο σου δίνει το στίγμα του καλού επαγγελματία που η αγορά ευτυχώς εκτιμάει ακόμα

Να τον ακούτε τον μόντε! Συμφωνώ σχεδόν στα πάντα και ειδικά στο μπολνταρισμένο λόγω προσωπικής εμπείριας (μικρής μεν, αλλά όχι αμελητέας)

Δηλαδή: μηχμηχ πάτρα - μηχμηχ ΕΜΠ, δαγκωτό διπλό
ηλ. μηχ. πάτρα - ηλ. μηχ. ΕΜΠ - ίσως άσος ( γαμήσι ασάλιωτο όμως)

Το θέμα πάντως της “ζωής”, ειδικά εσύ που είσαι από μεσσηνία (οπότε ούτως ή αλλώς θα σπουδάσεις εκτός σπιτικού σου), να το αφήσεις τελευταίο. Καλά θα περάσεις παντού.

Διάβαζα αρχικές σελίδες του topic κ έφτασα μέχρι τελευταίες (το ξεκοκάλισα κοινώς :stuck_out_tongue: ) κ μ’έπιασε μια νοσταλγία… Ά ρε ωραία χρόνια που δε γυρνάνε πίσω… :frowning:

Δήλωσα ΗΜΤΥ Πάτρας τελικά…
Ευχαριστώ όλους!

Για πείτε οι μεγαλύτεροι
Κοινωνιολογία,ιστορία ή φιλοσοφία πρώτο εξάμηνο?:stuck_out_tongue: