κοινωνιολογία ftw - μακράν το λιγότερο διάβασμα
Ευχαριστώ
Ειδικά σε αυτά τα μαθήματα το διάβασμα πραγματικά μετράει.
Φήμες λένε πως έχει αλλάξει όμως ο καθηγητής της κοινωνιολογίας. Βεβαιώσου πως είναι ακόμη ο ίδιος. Το 2002 πάντως, η εξέταση στη κοινωνιολογία ήταν 10 ερωτήσεις “σωστού-λάθος” και μια ερώτηση του στυλ “τι θα αλλάζατε στην κοινωνία μας αν μπορούσατε” όπου όλοι έπαιρναν 5 μονάδες.
Εγώ ο ηλίθιος είχα πάρει ιστορία των επιστημών. Βιβλίο 600 σελίδων και εργασία, που προφανώς δεν έκανα και μου έριξε το βαθμό!
Στο πολυτεχνείο θεωρητικά μαθήματα;
Είναι επιλογής. Και γω είχα μείνει όταν το έμαθα.
Θάνατος στο ΕΜΠ.-
Την παλεύεις. Ακόμα δεν ξεκίνησαν τα μαθήματα και εσύ ψάχνεις το μάθημα επιλογής που θα πάρεις. Νιώσε λίγο. Ούτε εγώ δεν τα κάνω αυτά
και να υποθέσω ότι αντί για 9,99 έβγαλες 9,97 ??
μπααα . . ας μην κοβουμε την ορεξη που εχει καποιος στην αρχη. αν παρα’νιωσεις’ και 3εκινησεις πολυ χαλαρα, μετα δεν μαζευονται τα μαθηματα.
(δεν εχω επαφη με ΕΜΠ, γενικα το λεω)
όχι, αλλά ενώ διάβαζα 4 μέρες (600 σελίδες!) πήρα 5 κι αυτό χαριστικά, ενώ όλοι είχαν πάρει minimum 8 στην κοινωνιολογία!
ΥΓ. Στους Μηχ.Μηχ. το μεγαλύτερο ever που έχει επιτευχθεί είναι 9,7. Απέχω πολύ. Πάρα πολύ!
Μ.Ι.Τ.;
Έφυγε από το ΕΜΠ και έπιασε απευθείας δουλειά σε ελληνική επιχείρηση με αρχικό μισθό πάνω από 2k. Ούτε master, ούτε τίποτα
Ναι αλλά σε ελληνική επιχείρηση ;ρ
Δλδ άμα έφευγε έξω τι θα γινόταν; Τρομάζω!
Μιλούσα με έναν φίλο μου μηχανολόγο τις προάλλες και μου έλεγε για έναν καθηγητή του στο ΕΜΠ που είχε πάει στο Μ.Ι.Τ.
Ποιες είναι οι προϋποθέσεις για να σε δεχτούν εκεί πέρα;Μόνο υψηλός βαθμός αποφοίτησης;
Υπαρχουν νομιζω αρκετες προυποθεσεις για να σε δεχτουν,οπως πρεπει να εχεις συστατικες επιστολες.+Το γεγονος οτι τα λεφτα ειναι πολλα…Ασε…το ΜΙΤ ειναι το ονειρο μου,κι ο λογος που θα διαβαζω οσο περισσοτερο μπορω οταν περασω στο Πανεπιστημιο,αν καταφερω και περασω
Για ποιον Παπαδόπουλο να μίλαγε άραγε ο φίλος σου;
Για μάστερ, με καλό βαθμό και 2 καλές συστατικές έχεις πολλές ελπίδες να σε πάρουν. Για διδακτορικό / υποτροφία, δυσκολεύει πολύ το να φύγεις απευθείας για MIT από το ΕΜΠ, ενώ δεν έχεις master σε γνωστό αμερικάνικο πανεπιστήμιο. Αμερική όμως δεν είναι μόνο το ΜΙΤ. Αυτό είναι γνωστό, γιατί αυτό μαζεύει το χρήμα, φροντίζει να ικανοποιεί τα χαζά κριτήρια των λιστών κι έτσι το διαφημίζουν οι Αμερικάνοι ως πρώτο. Εγώ προσωπικά, στο τομέα μου, εκτιμώ πολύ περισσότερο το CalTech
Γενικα νομιζω,απο πολυτεχνειο αμα ειναι να πας εξωτερικο,το καλυτερο ειναι να πας Αμερικη.
Δεν ξέρω θα σε γελάσω,μου είπε όνομα αλλά δεν το θυμάμαι.Θυμάμαι μου έλεγε πως είναι λίγο σαν “ρομπότ” και είχε μία αξιαγάπητη φάτσα!
Όταν λες με “καλό βαθμό” πόσο εννοείς περίπου;Έτσι από περιέργεια.
Κατά τα άλλα ομολογώ πως δεν γνωρίζω σχετικά με Πανεπιστήμια στο εξωτερικό,και όποτε θελήσω να ψάξω πέφτω πάνω σε αυτές τις λίστες που αναφέρεις,στις οποίες το Μ.Ι.Τ. είναι “πρώτο”.
Το Imperial λίγο πέφτει δλδ;
Οι λίστες είναι έτσι διαμορφωμένες γιατί έτσι θέλουν να είναι. Δε σημαίνει ότι τα καλύτερα πανεπιστήμια είναι MIT, Harvard, Yale κλπ. Υπάρχουν εξίσου καλά πανεπιστήμια και στην Ευρώπη, απλά δεν είναι τόσο διαφημισμένα.
Επισης,διορθωστε με αν κανω λαθος,αναμεσα στα Πανεπιστημια στο εξωτερικο το καθε Πανεπιστημιο εχει διαφορετικους τομεις στους οποιους μπορεις να κανεις μεταπτυχιακο κτλπ.
Εντιτ:Εχεις δικιο οτι υπαρχουν εξισου καλα Πανεπιστημια στην Ευρωπη απλα,χωρις να ειμαι σιγουρος,ο εργοδοτης νομιζω σε βλεπει διαφορετικα αμα εχεις κανει μεταπτυχιακο σε καποιο πολυ γνωστο Πανεπιστημiο απο εναν αλλο που εκανε μεταπτυχιακο σε ενα λιγοτερο γνωστο αλλα εξισου καλο!
Και το stanford δε θεωρείται καλό?
Ιmperial μιας και το αναφέρατε σπουδάζει ένας πολύ καλός μου φίλος, ο οποίος είχε περάσει ηλεκτρολόγους στη Θεσσαλονική, και μετά με αιτήσεις και διάφορα άλλα διαδικαστικά τον πήραν εκεί πέρα για biomedical engineering. Πολύ δύσκολα κι εκεί, αλλά τρομερό το επιπέδο και η ποιότητα των σπουδών.