ΕΜΠ (τρομάρα μας.. :) )

Δεν υπάρχει σαφές κάτω όριο από ότι ξέρω. Γενικά μετράει η σειρά με την οποία τελείωσες στο έτος σου, η φήμη της σχολής, οι συστατικές και το ποιόν των υπόλοιπων υποψηφίων.

Για παράδειγμα, το 8,5 στους Ηλεκτρολόγους Μηχανικούς του ΕΜΠ έχει λιγότερη αξία από το 8,5 στους Μηχ.Μηχ κι αυτό γιατί αυτός των Μηχ.Μηχ. είναι 2ος-3ος στη σχολή του, ενώ αυτός των Ηλ.Μηχ. πρέπει να είναι απλά στο 10% (που και πάλι υψηλό είναι :p).

Οι Έλληνες μηχανικοί, ακαδημαϊκώς, έχουν εξαιρετική φήμη στην Ευρώπη, αλλά η Αμερική είναι άλλος κόσμος. Για τους Αμερικάνους υπάρχει η Αμερική και 2-3 ευρωπαϊκά πολυτεχνεία. Τα υπόλοιπα τα θεωρούν γτπ, μόνο και μόνο γιατί έχουν διαφορετική φιλοσοφία εκπαίδευσης.

Επίσης, ανάλογα με το ύφος του αμερικάνικου πανεπιστημίου, μετράει και το είδος της συστατικής. Στο Harvard γίνεσαι πιο εύκολα δεκτός αν στη γράψει πρωθυπουργός παρά ακαδημαϊκός. Στο Berkeley πάλι όχι.

Όσο για το τελευταίο που σου είπα, από αυτό εξαρτώνται πολλά. Για παράδειγμα, στο πολυτεχνείο της Ζυρίχης πριν από λίγα χρόνια άλλαξαν όλα τα master και από τα Γερμανικά τα διδάσκουμε πλέον στα αγγλικά. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την αλλαγή του προγράμματος σπουδών τυπικά, που είχε ως αποτέλεσμα τον χαρακτηρισμών των μάστερ του ETH ως καινούργια, που είχε ως αποτέλεσμα να μηδενιστούν σε όλες τις λίστες. Για τα πρώτα χρόνια, το ETH είχε ρίξει κατά πολύ τον ελάχιστο βαθμό πρόσβασης σε master του, ώσπου βγήκαν στην αγορά οι πρώτοι του απόφοιτοι κι έτσι τώρα ανεβαίνει ξανά στα παλιά επίπεδα.

Για Μηχ.Μηχ συγκεκριμένα αν έχεις από 8 και πάνω πας ανετα για διδακτορικό με υποτροφία σε καλό Αμερικάνικο (αφού κάνεις master 2 χρόνια σε αυτούς με τα λεφτά της υποτροφίας) και γίνεσαι αποδεκτός κι από το ΜΙΤ για master με τα έξοδα δικά σου.

1. δεν κατάλαβα τι ακριβώς εννοείς

2. Εξαρτάται για ποια χώρα μιλάμε. Στην Ελλάδα πλέον μάλλον όχι! :lol:

Έχει μια τεράστια διαφορά το να είσαι πανεπιστήμιο που τροφοδοτείται οικονομικώς από το κράτος με το να είσαι πανεπιστήμιο που τροφοδοτείται από δωρεές, δίδακτρα και επιχειρήσεις. Το ΕΤΗ για παράδειγμα, έχει σχεδόν απεριόριστο budget από τους Ελβετούς κι έτσι δε το ενδιαφέρει τι θέση έχει στις λίστες και πόσο διαφημισμένο είναι. Από την άλλη, άλλα πολυτεχνεία δίνουν part time συμβόλαιο, σε ερευνητές που δεν πατάνε καν το πόδι τους σε αυτά, μόνο και μόνο για να επωφεληθούν από τις δημοσιεύσεις τους και να ανέβουν στις λίστες, ώστε να έρθουν περισσότερα λεφτά.

Αμα θες να κανεις μεταπτυχιακο σε κατι πολυ συγκεκριμμενο,για παραδειγμα μεταπτυχιακο στον τομεα Ρομποτικης για κατασκευη τεχνιτων μελων(Δεν ξερω αν υπαρχει ακριβως κατι τετοιο) μπορει να υπαρχει αυτος ο τομεας σε ενα πανεπιστημιο και να μην υπαρχει σε καποιο αλλο,η καποιο πανεπιστημιο μπορει να ασχολειται περισσοτερο και να ειναι πολυ καλο σε ενα συγκεκριμενο τομεα(π.χ Ρομποτικη,Τεχνολογια που εχει να κανει με την ενεργεια κτλπ) ενω ενα αλλο να ειναι καλυτερο σε καποιο αλλο τομεα…

Ε ναι :stuck_out_tongue:

Και τα μεταπτυχιακά λειτουργούν όπως και τα προπτυχιακά. Ένα ίδρυμα, με πολλά τμήματα και κάθε τμήμα έχει διάφορες σχολές.

Κάτι ασκήσεις προγραμματισμού πρώτου εξαμήνου που έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του μαθήματος πρέπει να γίνουμε ιδιοφυίες και να τις παραδώσουμε μόνοι μας
ή θα μας βοηθήσουν στα εργαστήρια;

Κι απ’τα δύο :stuck_out_tongue: Το πόσο βοηθάνε στα εργαστήρια δεν το ξέρω αλλά πρέπει να κάτσεις να το στύψεις λίγο σίγουρα

κατι οφ τοπικ γιατι δεν βρισκω αντιστοιχο 8εμα και δεν ξερω που να το ποσταρω:roll:

εχει δωσει κανεις το IELTS?
εχω μπλεχτει λιγο με το ποιο βιβλιο να παρω
αν ξερει κανεις τπτ ας με πμ για να μην συνεχισει το οφ τοπικ
thanx :slight_smile:

αυριο εχει καταληψη?

Πες σχολή γιατί δεν έχουν όλες.

μεταλλειολογοι

Αν είχατε σήμερα τότε έχετε και αύριο. Αλλά δεν είμαι 100% σίγουρος για μεταλλειολόγους.

Αρχιτέκτονες είναι αυτοί που δεν είχαν τα @@@ να γίνουν Πολιτικοί Μηχανικοί, αλλά δεν ήταν και αρκετά gay για να γίνουν Σχεδιαστές Μόδας.

Μόλις το διάβασα στην φρικηπαίδεια.

Μόνο που στους Πολιτικούς Μηχανικούς μπαίνουν αυτοί που δε μπόρεσαν να μπουν Αρχιτεκτονική :stuck_out_tongue:

Δεν νομίζω. :stuck_out_tongue:
Και σε διάγραμμα.

[SPOILER][/SPOILER]

Καλησπέρες:p

Λοιπόν μπαίνω κατευθείαν στο θέμα… Έχοντας δώσει φέτος πανελλήνιες και επειδή πρέπει να κάνω μηχανογραφικό έχω κάποιες ερωτήσεις αν μπορεί κάποιος να με διαφωτίσει… Αρχικά να πω ότι 1η επιλογή μου είναι ΗΜΜΥ Αθήνα…έχω μαζέψει κοντά στα 18950 αλλά δεν ξέρω πόσο θα πέσει η βάση και άμα θα μπω Αθήνα… οπότε είναι κρίσιμη και η 2η επιλογη… Με τις περσινές βάσεις περνάω σίγουρα ΗΜΜΥ Θεσσαλονίκη και Πάτρα… Ποιο απ’ τα 2 πολυτεχνεία είναι καλύτερο? ή έστω στη συγκεκριμένη σχολή? το λέω γιατί σκεφτόμουν μήπως δεν βάλω καν θεσσαλονίκη επειδή η πάτρα είναι πιο κοντά και γενικά βολεύει καλύτερα…

επίσης επειδή όπως το βλέπω τώρα λογικά θα πάει 2η επιλογή μη-επαρχιακή σχολή - για πολλούς λόγους- και επειδή οι μηχανολόγοι δεν με αφήνουν αδιάφορο:p θα ήθελα να ρωτήσω για επαγγελματική αποκατάσταση και με τι ακριβώς θα ασχολούμαι αφού τελειώσω και αν:p γιατί δεν βγάζω άκρη απ’ αυτά που ακούω…το σίγουρο είναι ότι έχει ωραία μαθήματα…

ευχαριστώ…

Για ΗΜΜΥ αθήνα στείλε πμ για ό,τι θες να μάθεις. Να ξέρεις ότι ΗΜΜΥ από ΗΜΜΥ έχουν αρκετές διαφορές στις πόλεις όμως. Απ’ότι έχω ακούσει(χωρίς να είμαι και σίγουρος) οι ΗΜΜΥ Θεσσαλονίκη είναι πιο ηλεκτρολόγοι παρά μηχανικοί υπολογιστών.

Η Πατρα δεν εχει ΗΜΜΥ, εχει [I][U]ΗΜΤΥ [/U][/I]και [I][U]ceidαδες[/U][/I].
Και αν θυμαμαι καλα επειδη εψαχνα κι εγω περυσι σχολες, ο Hoperidesblabla εχει δικιο περι ΗΜΜΥ ΑΠΘ, δηλαδη πολλα ηλεκτρολογικα και φυσικομαθηματικα και λιγοτερα μαθηματα σχετικα με λογισμικο Η/Υ.

πωω τώρα το είδα αυτό σκατά και είχα καταλήξει κάπως στις σχολές τώρα πάλι απ την αρχή… νόμιζα ότι είχε και τα 2 η πάτρα… ημτυ αξίζει?:-s
τα επαγγελματικά δικαιώματα είναι τα ίδια και στις 3 σχολές? δλδ ημμυ αθήνα θεσσαλονίκη και ημτυ πάτρα?

ΗΜΤΥ πάτρας σύμφωνα με την ταπεινή μου άποψη είναι η καλύτερη και η πιο δύσκολη σχολή ηλεκτρολογων μηχανικών και μηχανικών ηλεκτρονικών υπολογιστών στα μέρη μας

Απο δικαιωματα δεν ξερω.
Λοιπον ξεκινα απο:
[U]εδω[/U]
μετα [U]εδω[/U]
μετα [U]εδω[/U]
μετα [U]εδω[/U]
και [U]εδω[/U]
Αφου τελειωσεις, ριξε και μια ματια [U]εδω[/U](σελ 22 του pdf).
Καλο διαβασμα :stuck_out_tongue: (κοιτα και καμια πληροφορικουλα, non? :oops:)

ράνια εννοείται θα βάλω και πληροφορική ασοε κτλ…απλά απ’ ό,τι ξέρω δεν ασχολούνται πολύ με hardware…κάπου θα βάλω και το φυσικό αλλά δεν ξέρω που:p

ημμυ θρακη κρητη και ceid πατρα δεν νομίζω να βάλω… πφφ:-s:-k
γενικά δεν ήθελα για επαρχία…απλά το σκέφτομαι αρκετά γιατί είναι η σχολή ρε γμτ…απλά πρόσεξα ότι ημτυ και ημμυ απθ δεν έχει τις ίδιες ροές με αθήνα, δλδ διαφέρουν αρκετά ναι… τώρα εγώ πιο πολύ να ασχοληθώ με υπολογιστές θέλω παρά με ηλεκτρολογικά…
τι θα μου προτείνατε να βάλω μετά την αθήνα και το εμπ? είναι καθαρά θέμα γούστου ή κυκλοφορούν βρώμες για πάτρα/απθ?:stuck_out_tongue:

περιμένω και διαφώτιση για μηχανολόγους…