ότι πιο σωστό.το παρουσιάζεις με τον καλύτερο τρόπο φίλε:wink:
δεν υπονοω τιποτα ουτε ειρωνευομαι αλλα ξερεις κατι ειναι μαλακια να μην θεωρει καποιος καποιον μουσικο μονο και μονο πχ επειδη δεν ξερει μια θεωρια
ολοι προσπαθουμε να μαθουμε θεωριες.Μερικες κλιμακες πχ μπορει να τις εποδεχομαστε σαν μουσικη αλλα να μην μας αρεσουν και να μην τις παιζουμε επειδη δεν κολλανε στο προσωπικο μας στυλ παιξιματος.Αυτο σημενει οτι δεν ειμαστε μουσικοι;Ποιος φτιαχνει τα πρεπει:εσυ μηπως; Κανενας που παιζει κλασσικη μουσικη δεν παιζει τα ιδια πραγματα,τις ιδιες τεχνικες και θεωριες.Αυτο σημενει οτι δεν ειναι μουσικος;
Καταλαβαινω αυτο που θες να πεις και συμφωνω.Η θεωρια ειναι ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΑΤΗ χωρις αυτη δεν παμε πουθενα.Αλλα εστω και ενα πραγμα να μην ξερεις μια κλιμακα πχ ή μια νοτα η κατι τελως παντων σημενει οτι εισαι λιγοτερο μουσικος απο τους αλλους.Εγω παραδεχομαι τους μουσικους που προσπαθουν και μαθαινουν σιγα σιγα θεωρια παρα αυτους που ξερουν τα παντα και δεν εχουν προσωπικη αποψη και προσωπικο στυλ και παιζουν μονο την θεωρια
εε?ξανα-παρτο για δεν σε έπιασα.
οταν λεω θεωρία,δεν εννοω 1-2-10 κλίμακες
οχι,τα πρέπει τα βγάζουν οι θεωρίες και το αυτι του ανθρώπου.αμα εσυ ας πούμε γουστάρεις και αντι να παίξεις την σωστη νότα σε ενα solo,παίξεις μια άλλη που δεν ταιρίαζει,τότε θα ακουστείς λαθος/φαλτσος(αυτό ομως δεν ειναι απόλυτο)
συμφωνώ με αυτο που λες,στο οτι ενας σωστός μουσικός δεν πρέπει να έχει περιορισμούς στην έμπνευση ει λογο την θεωρίας
εννοειται πως δεν θα χουμε καποιους απο αυτους τους μουσικους για ολα ως προτυπα…ο criss,το δικο μου πρωτυπο,δεν επαιζε παπαδες,ουτε ηξερε θεωρια,ουτε εχωνε αρπετζιος με τα δαχτυλα των ποδιων του…σολος ομος σαν αυτα του hall of the mountain king και του summers rain απλα δεν ξαναγραφονται…και αυτο για μενα ειναι ενας μουσικος-θεος…
δεν ειπα οτι η θεωρια δεν σε βοηθαει…και ευχομαι και γω προσωπικα καποια στιγμη να μην εχω προβλημα στις συνθεσεις,αν και εχω κανει θεωρια…αλλα μη μηδενιζεις τους αλλους…
αυτο ακριβως!!!:thumbup:
Αναλογα με το τι μουσικη θελεις να παιξεις και σε τι επιπεδο θελεις να φτασεις.
Και επειδή έχω ακούσει πολλούς να λένε ότι δε θέλουν να χάνουν τον καιρό τους σε μαθήματα θεωρίας και ότι μετράει το ταλέντο και η έμπνευσή τους… Αλλά, πως να το κάνουμε ρε γαμώτο… :lol: δεν είναι όλοι ταλέντα…
Το λέω επειδή κυκλοφορούν πολλά ψώνια…:lol2:
οι περισσοτεροι που ξερουν θεωρια βγαζουν μαλακιες συνθεσεις…πολυ απλα εχουν τη γνωση και επειδη θελουν να την επιδειξουν κοβουν ραβουν και ετσι βγαινει ενα πραμα μουντο…η θεωρια ειναι εργαλειο που πρεπει να το αξιοποιησεις σωστα…
Ρε παιδια λύστε μου μία απορία…Τι παίζει με τους χρόνους???Τι διαφορά υπάρχει αν ένα κομμάτι ειναι στα 4/4 και ένα αλλο στα 8/8???΄Τι σημαίνει ένα κομματι ειναι 2/4???Γίνεται ένα κομματι να 9/8???Γενικοτερα πειτε μου please τι παιζει…
Πόσο πολύ αγαπάω τις γενικοποιήσεις ομως…
Μουντίλα τρελη λεμε…
Πες τα ρε Johnny_gnr! :roll:
Eξαιρετικό παράδειγμα btw! 8)
Ρε μάθετε θεωριούλα ρε!!! :p:lol::lol:
[COLOR=“Indigo”]Λοιπόν:
-όταν ένα κομμάτι είναι στα 4/4 σημαίνει ότι σε ένα μέτρο άμα μετρίσεις τις αξίες θα βγουν 4 νοτες αξίας 1/4. Γενικότερα το μέτρο 4/4 είναι ο πιο συνηθισμένος σε ένα κομμάτι. Καμια φορά άν το έχεις προσέξει γράφεται και : C
-Αν είναι στα 8/8 ή 2/4 πάει με την ίδια λογική όπως πριν.
Απλά, στον 8/8 ρυθμό το feeling στο παίξιμο θα πηγαίνει πιο γρήγορο. Σκέψου μόνο ότι το όγδοο σαν αξία είναι το μισό του τετάρτου…
Ενώ στον ρυθμό 2/4 έχουμε πάλι ενα μετρο με αξίες τεταρτων, συγκεκριμένα 2 ανα μέτρο.Εδώ όσον αφορά την ταχύτητα συνήθως είναι διπλάσια απ’ο,τι στα 4/4…
-φυσικά και μπορεί ένα κομμάτι να είναι 9/8, προκειται βέβαια για έναν πολύπλοκο ρυθμό. όσο για το πώς λειτουργεί… με την ίδια λογική που είπα πιο πάνω…
(βασικοι ρυθμοί ειναι 2/4 και 3/4)
Αλλά μην πάρεις όσα λέω για την ταχύτητα ως δεδομένα… (Επειδή τα κομμάτια ορίζουν το tempo τους στην αρχή της παρτιτούρας…
Απλά σου λέω τι γίνεται συνήθως… [/COLOR]
μισω θεωρια αλλα πρεπει ρε γμτ…
so true
Οπότε, αν κατάλαβα καλά, είναι στη ουσία τα beats που έχει κάθε μέτρο,σωστά??
Aν και η λέξη beats με προβληματίζει λίγο… θα σου απαντήσω ΝΑΙ,… ελπίζοντας να εννοούμε το ίδιο πράγμα… :roll:
γεια χαρα παιδια!
μια ερωτησουλα θελω να κανω.
καπου διαβασα,ακουσα για το συστημα CAGED στην κιθαρα,και η αληθεια ειναι οτι δεν πολυκαταλαβα πως δουλευει.μπορει καποιος να βοηθησει.CAGED=τα αρχικα των συγχορδιων/νοτων,ντο,λα,σολ,μι,ρε.
Σίγουρα κανείς δεν γουστάρει την θεωρία αλλά είναι τόσο απαραίτητη όσο το κουπί στην βάρκα. Κάνοντας με τα χέρια θα προχωρήσεις, αργά όμως και κοπιαστικά. Με κουπί -ναι την θεωρία εννοώ- τα καταφέρνεις πολύ καλύτερα.
Και δεν το λέω αυτό επειδή είμαι το τρομερό παιδί της θεωρίας. Όλο εξάσκηση κάνω, γιαυτό δεν έχω μάθει τον Χριστό μου. Don’t do as I did παίδες. Διαβάστε!
Συμφωνώ με τον προλαλήσαντα!!! Κι εγω δεν μπορούσα να μάθω θεωρία αλλά μ’έστρωσε κάτω ο δασακλος μου και μου τα έμαθε και τωρα τον ευχαριστώ!! Δεν μπορουσα να φανταστω ποσο σημαντικό ήταν να μαθω θεωρια γιατί τωρα με βοηθαει απιστευτα!!! :!:
(για κιθαρα ολα αυτα,δεν επεκτεινομαι στα αλλα οργανα)
συγχαιρω οσους μπορεσαν να προχωρησουν ως αυτοδιδακτοι,και ηταν αλανια π το καταφεραν,αλλα αν θες να εχεις ανοιχτους οριζοντες στο επακρο καλυτερα να πιαστεις με την θεωρια.Εξαλου οσα χρονια κανει ενας π προσπαθει μονος τ να καταφερει να παιξει ενα ειδος μουσικης(π.χ μπλουζ)σε αυτα τα χρονια ενας π ακουλουθει την θεωρια και κανει μαθηματα θα χει καταφερει να μαθει 500 διαφορετικες τεχνικες…
εξαλου απο οτι εχω δει η κιθαρα εχει και το ρισκο της αν δεν την ξες καλα…οταν πηγα να παρω καινουρια κιθαρα,μ δειξε ο καταστηματαρχης τι συνεβη σε μια κιθαρα 800 ευρω π πηγε να κουρδιστει απο εναν καλο παικτη μεν,ταλεντο μεν,αλλα αυτοδιδακτο. Ολος ο λαιμος ειχε φυγει.sign-:oops::eek:
Πάντως παιδιά ο Hanneman δεν ξέρει που του παν τα τέσσερα από πλευρά θεωρίας,αλλά όμως έχει γράψει ύμνους.