1)Και τα δύο.
2)To Thrash το black και το Death έχουν πάντα Ντούπα ντούπα.Βέβαια και οι Testament έχουν κάποια πιο ήρεμα τραγούδια (bl. Practice What You Preach).Τώρα ντάξει για Χόντεντ, αλλά φαντάζεσαι τους Slayer να παίζουν μπαλάντες.Death - Perrenial Quest (άκου), Atheist.Thrash , Death Angel , Last Crack , και αν ψαχτείς θα βρεις περισσότερα απο όσα μπορώ να σκεφτώ τώρα.Ti να κάνουμε όμως ρε camelspotter…Όλα αυτά (THRASH,DEATH,BLACK) τυχαίνει να χουν δίπλα και το ΜΕΤΑL οπότε λογικό είναι ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ να έχουν Νταπαντούπα.
3)Nτάξειι σε κάποιες χώρες έχει αυξηθεί το industrial.Να ανησυχήσεις όμως μόνο όταν ο κάγκουρας με το Neon στο αμαξάκι βάλει Ministry…
4)Να μου πεις οτί το θεωρείς κατακάθι της ΜΕΤΑΛ λόγω στίχων , εντάξει.Αλλά επειδή το ντύσιμο τους είναι κατά τη γνώμη σου γραφικό/τραγικό δεν αποτελεί κριτήριο για να θάψεις κάποιο είδος μουσικής.Ποιότητα υπάρχει και άκου π.χ. το In The Shadow Of The Horns…η την μελαγχολία που βγάζει το Transylvanian Hunger…Kαι γω πριν 2 χρόνια τα ίδια ακριβώς έλεγα…Πίστεψε με
Το πιο αστειο ειναι που λεει οτι το χειροτερο κλισε του ροκ/μεταλ ειναι η γκοθικ μουσικη!
Νομίζω πως δεν υπάρχει κάποιο ιδιαίτερο κλισέ αλλά πραγματικά μου τη δινει όταν κάποιος επιδεικνύεται υπερβολικά μέσα από τη μουσική αυτή. Και εννοώ και απο άποψη συμπεριφοράς, όχι μόνο εμφάνισης. Το στυλ δηλαδή “κάντε περα ακουω metal”
Ε δεν είναι και το μονο ειδος μουσικης που συμβαινει αυτο.
Είναι. Άντε μόνο στο hip-hop να το δεις, αλλά σε σπάνιες περιπτώσεις.
Oi limited/deluxe/special editions με 1 κομματι edited,1 κομματι λαιβ και ενα κομματι που ηχογραφηασμε στο χεστρα ειδικα για τους οπαδους μας…[-X …Επισης τα ντιβιντι που υπαρχουν μαζι…Βασικα νομιζω οτι μονο στο μεταλ συμβαινει αυτο…Ισως να το αλλαζαμε αν δεν ημασταν τοσο φανατικοι.Δλδ σε φαση’‘θελω να ακουσω τα απαντα του ταδε…ακομα και τους στομαχικους ηχους του μετα απο ενα πλουσιο γερμανικο βαρυ γευμα…’’…
λοιπον…το μπλακ οσοι το υποστηριζετε ακομη ειναι γιατι δε το πιανετε το πραγμα…δε καταλαβαινετε τι ειναι καλο κ τι γρατζουνισμα…ισως κ αξιολογο κ τεχνικο ενοειτε το γρηγορο παιξημο…δε μπορω να καταλαβω…υπαρχει βεβαια κακη μουσικη σε καθε ειδος…αλλα εδω παραπαει.το λουκ στην ακρη.
Γαμησε τα φιλε.
Δεν καταλαβαινουμε τιποτα.
Ποσο χρεωνεις την ωρα μπας και ξεστραβωθουμε?
η ισως απλα γραφουμε στα αρχιδια μας (εγω τουλαχιστον) το αν το παιξιμο ειναι τεχνικο η γρηγορο η αν θεωρειται αξιολογο η το αν ο αλλος αυτο που κανει το κανει γρατζουνωντας, βαρωντας η παιζοντας και ενδιαφερομαστε απλα για την αισθητικη, την ατμοσφαιρα η το συναισθημα που αποπνεει ενα αλμπουμ. Ετσι λοιπον οταν κλεισω τα φωτα και βαλω τα ακουστικα στα αυτια και βαλω να παιζει το σιξ σιξ σιξ ιντερνασιοναλ, (ναι ρε φιλε το καταλαβαμε οτι δεν ακους μπλακ αλλα ακου και κανα αλλο αλμπουμ - ναι πρεπει να ακουσω και θορνς καποια στιγμη) απο σι ντι ομως και οχι απο μπ3 γιατι μπορει να χασω για παντα την ακοη μου, ε απλα χανομαι και ας αυτοι που παιζουν ξερουν η οχι μουσικη η αν παιζουν κιθαρες η αν βαραν κατσαρολες.
εχω ακουσει αρκετα αλμπου απο την μπλακ σκηνη.ειχα μπλακαδες φιλους.
η αποψη μου ειναι παγια, οπως η αποψη μου για τα μπουζουκια ας πουμε.δε θα αλλαξω γνωμη.
εγω θυμαμαι κατι που μας ειπε ενα Θρασας στη ναυαρινου μια μερα.
θρας ακουτε ?? το θρας γαμαει…ξερετε τι ειναι το θρας?? για τον π…τσο, γι αυτο γαμαει.
δε θα το ξεχασω ποτε αυτο! αυτος ακουγε αλλα ηξερε τι ακουγε.
και συγνωμη αν δε βγαζουν νοημα αυτα που λεω καμια φορα.μου συμβαινει αυτο καμια φορα.
Εσυ φιλε μου τα λες ωραια γενικα.Ακου Θορνς και ειδικα το τελευταιο κομματι του δισκου τους
Vortex.
Ναι, συμφωνώ απόλυτα με Βαγγέλη. Τα σπας.
Πάνω στο θέμα, θεωρώ πολύ γενικό τον όρο υπερτιμημένος και υποτιμημένος.
Κι αυτό γιατί δε νομίζω πως υπάρχει αντικειμενικότητα, και αν υπάρχει, βρίσκεται μόνο σε ακραία παραδείγματα και συγκρίσεις. Δηλαδή, εκνευρίζομαι όταν αναφέρεται το ΟΚ Computer για παράδειγμα ως υπερτιμημένο. Πες ότι δε σου άρεσε στη τελική, αλλά υπερτιμημένο γιατί; Και αυτό ισχύει με όλα τα άλμπουμ που αναφέρθηκαν.
Ίσως θα μπορούσε να γίνει σύγκριση στο τεχνικό μέρος των μουσικών, αλλά, δε με βρίσκει σύμφωνο, και ο λόγος βρίσκεται στο quote του φίλτατου Βαγγέλη.
Who are you to wave your finger, you must have been out of your head
Aυτή είναι η μουσική κοσμοθεωρία μου! Ας υπάρχουν οι Dream Theater, αλλά και Άκε/Ντέκε. Και οι Pink Floyd αλλά και οι Ramones και πάει λέγοντας. Τη σημασία δεν την έχει το αν παίζεις τεχνικά, αλλά πόσο το λέει η καρδιά σου. Γιατί στο ΚΚΚ νιώθω ευτυχισμένος, στο Rockaway Beach πορωμένος, στο B. I. B… Άστο καλύτερα…
ενα αλλο ωραιο θεμα θα ηταν Αντικειμενικοτητα.
δεω θεωρω πως υπαρχει παντου υποκειμενικοτητα…μερικα πραγματα ειναι αντικειμενικα κακα η καλα…
kαι γι αυτο δεν γινομαι αρεστος εδω μεσα απο πολλους…γιατι εχω αυτην αντιληψη.οτι καποια πραγματα οσο και να θελουμε να τα βλεπουμε αλλιως ειναι αντικειμενικα, καλα η κακα…
το μπλακ για παραδειγμα ειναι αντικειμενικα κακη μουσικη…αλλο αν αρεσει σε καποιους…
Αφού είναι αντικειμενικά κακή μουσική, θα μπορούσες να το τεκμηριώσεις κιόλας.
Kαταλαβαίνω τι λες αλλά συμφωνα με τη δικιά σου λογική θα πρεπει να ορισεις πρωτα τι ειναι και αντικειμενικο απο τη στιγμη που χρησιμοποιεις εκφρασεις του στυλ ‘‘το χ είδος μουσικής είναι αντικειμενικα κακό’’ .Κάποιος θα μπορούσε να πει ότι από τη στιγμή που υπάρχει τότε αυτόματα δεν είναι αντικειμενικά κακό,εφόσον σε κάποιους άρεσε για να το έχουν δημιουργησει κ να συνεχισει να υπαρχει.Πολυ βασικο ειναι καποιος να εχει ακουσει πολλη μουσικη,να ψαχνεται διαρκως για καινουργια πραγματα κ αν ξερει και λιγο να παιζει μουσικη,ε βοηθαει κ αυτο.
Η αληθεια για μενα ειναι πως σε αρκετα ειδη υπαρχουν οι αχρηστιδιδες αλλα υπαρχουν κ οι υπερεγαμηστεροι,η καταταξη ειναι για τον καθε ακροατη ξεχωριστη,οπως επισης και καθε συγκροτημα η μουσικος εχει πολυ καλες οσο και πολυ κακες δημιουργιες,δηλαδη τα πραγματα δεν μπαινουν σε κουτια,και ακομα κ αν λες σημερα οτι το μπλακ ειναι for the pouts μπορει μετα απο 3-4 χρονια να ακουσεις ενα καλο black συγκροτημα που να σου αρεσει και μετα να αρχισεις να ακους πολυ περισσοτερο απο αυτο το ειδος.
Το πιο σημαντικο για μενα ειναι καποιος να ακουει πολυ μουσικη κ οσο μπορει οχι παντα τα ιδια πραγματα…αυτα
αρα αυτοι που ακουνε μπλακ ειναι κουφοι-ηλιθιοι-δεν ξερουν τι τους γινεται
?
δεν υπαρχει αντικειμενικοτητα ή υποκειμενικοτητα στη μουσικη. Ο καθενας ακουει αυτο που αρεσει στο αυτι του και ας το θεωρει ο αλλος μια μαλακια σκετη και μιση. Αντιστοιχα μπορει εσυ να ακους ποπ ροκ και ο αντιστοιχος μπλακ μεταλας να ξερναει τα εσωψυχα του.
Ακους εκει αντικειμενικα κακη μουσικη :? Συγνωμη, αποψη μου ειναι αυτο ετσι, αλλα δεν στεκει αυτο που ειπες…
το αν κάτι είναι φαλτσο, ξεκούρδιστο και εμπίπτει σε οποιαδήποτε αλλά παραπτώματα, μουσικής φύσεως, είναι κατι το αντικειμενικα αποδειξιμο. Το μπλάκ μέταλ στην πλειοψηφεία του, δεν διεκδικεί δάφνες για το καθαρό του παίξιμο και ήχο. τώρα αν είναι προσόν το κάκο/βρώμικο/λάθος παίξιμο, επειδή δίνει “ατμοσφαιρα” πάω πάσο.
Αυτό ισχύει σε όλα τα είδη, οχι μόνο στο μπλάκ, ε?
Εδώ έχω κι εγώ απορία. Για ρίξε επιχειρήματα.