Χειρότερο ροκ/μέτσαλ κλισέ

άκου nordor, τους μεγάλους συνθέτες του Cpermatos tou Catana, οι οποίοι αν τους κάνεις κακιά κριτική, θα σε απιλήσουν με σπαστά/λάθος αγγλικά, δια στόματος του fols prophet, που τραγουδάνε στα ελληνικά και έχουν χαοτικά κακή παραγωγή, και τον μπασίστα τον nightραγε, οπότε αυτόμάτος, κατα τον μάριο ήλιόπουλο, (κιθαρίστας/φωνη?) των nightrage, είναι κακό να τους κρίνει κανείς άσχημα. Παίζουν ένα σκαταχθόνιο/υποχθόνι ο και τρισκακό βλακ. Πώωωως να τους πάρεις σοβαρά ? Ειδικά όταν κάνουν τη δήλωση οτι παίζουν και για 20 χρόνια … μιλάμε οτι μπροστά τους οι βένομ, είναι οι ρασ… !

απειλήσανε έναν απο το ινβέιντερ, χαχαχαχαχα,
stupidity λέει comes with a price και οχι at a price, όπως είναι το ορθό… έτσι…

και ξαναλεω…
μπορει σε εμενα να αρεσει το βρωμικο παιξιμο, το τριξιμο των χορδων και ο μη καθαρος ηχος ενω σε σενα οχι. Απο την αλλη μπορει εσενα να σου αρεσει το μετρο σε καθε κομματι, το καθαροτατο παιξιμο κλπ κλπ.

ΔΕΝ υπαρχει λαθος παιξιμο, ο καθενας λεει-τραγουδαει-παιζει αυτο που θελει, αυτο που γουσταρει και σε οποιον αρεσει. Αυτο ειναι μουσικη.

(ξαναυπενθυμιζω οτι απλα λεω την αποψη μου. Οτιδηποτε αλλο δεκτο)

συμφωνω μαζι σου κατα καποιο τροπο. πιστευω οτι υπαρχει αντικειμενικα αξιολογο στην μουσικη (το γραψα και στο αλλο θεμα) οσον αφορα την προσφορα ενος μουσικου και ναι, μπορει να υπαρχει αντικειμενικα κακο
οσον αφορα τον τεχνικο τομεα. Το αντικειμενικα κακο ομως δεν σημαινει οτι δεν μπορει να περασει και συναισθηματα σε καποιον (ειδικα στο θεμα φωνων τα παραδειγματα ειναι πολλα και γνωστα). Οποτε δεν εχει και καμμια ουσια η συζητηση. Απλα σε προηγουμενο ποστ εγραψες “πως μπορουν και το ακουν καποιοι” το οποιο δεν εχει νοημα. Το “δεν αρεσει σε μενα και το θεωρω αθλιο” ειναι κατανοητο και λογικο.

αυτό ομως εξισώνει, την τσαμπερλίδου με τον ουγκο, την μπριτνει μπιτς με τον μπετοβεν, κτλ κτλ κτλ…
δηλαδή, αν βάλουμε σαν γνωμονα το προσωπικό γούστο ή ελλειψη αυτού, αμέσως, υποβιβάζουμε το περίπλοκό, το αρμονικό κτλ κτλ, αν θεωρήσουμε οτι το δυσαρμονικό κτλ κτλ είναι καλύτερο/προτιμότερο.

δηλαδή, εσύ που θεωρείς καλύτερο το βρώμικο, με πιο κριτήριο το κάνεις ? Εφηβική αντιδραση ?
έλλειψη ακούσμάτων ? ανωμαλία ? you know, εξελικτικά, ο άνθρωπος αναζητεί τρόπους να προβιβάσει τον εαυτό του, και όχι να τον υποβιβάσει, άλλο αν πολλές φορές πίο πρώιμα ενστινκτα έρχονται στην επιφάνεια…

αν μπορούσα χρονικά, πνευματίκα, σωματικα και υλικοτεχνικά να είμαι στην καλύτερη δυνατή θέση, και να έχω όσο πιο πολλές δεξιότητες θα μπορούσα θα το έπρατα… γιατί λοιπόν, να μην θέλω το πιο άρτιο, το πιο πλήρες, το πιο ικανο, και να τη βγάλω με ένα ημίμετρο ?

Αν αφαιρέσεις το περιτύλιγμα απο τη μουσική, και την πλασσάρεις σκέτη, πίστεψέ με αρκετά απο τα γκρουπ θα μένανε πολύ γυμνά. Ο μουσικός σου πλασάρει και ένα ιματζ, μια φαντασίωση… όλες οι γκόμενες γουστάρουν το καπέλο του σλάς, διοτι και καλά είναι αλητεία… αν και θα παντρευτούν τον πλούσιο νερντουλα στο τέλος… ολοι οι τύποι τον κάνουν λάστιχο με την κάθε άγγέλω και την κάθε χριστίνα, κοιτάχτε με βγαίνω ξεβράκωτη να τραγουδήσω… αν η μουσική μετράει, κυριλέ… αν όχι, τι να τα κάνω τα βυζά - αν είναι και κοντα και πεταχτά και μεταξύ ξεχωριστά, μπορεί να αλλοιθωρήσω… ! λολ !

πωπω, πως απο την ποιότητα το έσυρα στο βούρκο !!! είμαι ποιητούρα ο φούστης !

δηλάδη, αφού το μπλάκ είναι κατα 99 τοις εκατό κακοπαιγμένο και κουλό, διοτι τα καλογυαλισμένα και καλοπαιγμένα είναι φλωριες - είναι ΚΑΚΟ ! άλλο αν αρέσει σε εμένα και σε εσένα και την σούλα και την κούλα.

Εγώ μπορεί να είμαι (σορρύ για το ακραιο παράδειγμα και νταξ δεν είμαι χαχαχαχα), ουρ$#$#λάγνος, και εσύ ποδολάγνος - και μπορεί η ποδολαγνεία πχ να διαφημίζεται και απο τα περιοδικά, και να θεωρείτε αποδεκτη…αλλά
α) ειμαστε και οι δύο ανώμαλοι ?
β) κανένας μας δεν είναι ?
γ) to each his own ?
δ) είμαι και τα 2
ε) μονο ιεραποστολικό ?

Η αλήθεια είναι οτι και οι δύο - θα είμαστε εφαρμοστές μιας ακραίας τακτικής - κοινωνικά - απποριπτέας.
και ανθυγειηνής - άλλο αν ο καθένας μας τη βρίσκει με αυτή.

αρα αυτοι που ακουνε μπλακ ειναι κουφοι-ηλιθιοι-δεν ξερουν τι τους γινεται?

κουφοι η ηλιθιοι οχι βεβαια…το δεν ξερουν τι τους γινεται ισως.οχι οι black metal οπαδοι.οπαδοι πολλων σκηνων , ειδων και ακουσματων.

Υπηρξε ποτε κατι που ακουγατε και μετα απο καποια χρονια ξανακουσατε κ ειπατε…θεε μου τι ακουγα τοτε??
οταν γινεται αυτο , γιατι το λετε?κι εγω το ειπα. γιατι ξαφνηκα μας φαινονται σαχλαμαρες καποια πραγματα?

αναρωτηθηκατε?αφου τοτε μας αρεζε…τι εγινε?

Το αντικειμενικα κακο ομως δεν σημαινει οτι δεν μπορει να περασει και συναισθηματα σε καποιον (ειδικα στο θεμα φωνων τα παραδειγματα ειναι πολλα και γνωστα)

και βεβαια περναει συναισθημα…παντα κατι περναει για να το ακους.καλο η κακο.

κατι ακομα. πολλοι γενικως δε ξερουν τι ακριβως ακουνε.δε γνωριζουν, δε καταλαβαινουν,δε μπαινει στα αυτια τους το ιδιο που μπαινει σε αυτια αλλων. παραδειγμα…παιζεις ενα ρυθμηκο απο ενα κομματι η μια μελωδια,η την 2η κιθαρα κ ρωτανε τι ειναι αυτο…γιατι? μα πολυ απλα δεν το εχουν “ακουσει” ποτε το κομματι…το ακουνε αλλα δεν το “ακουνε” αν με πιανετε.(σε αυτο πανω εχω ρηξει τοση πολυ αντιπαραθεση εδω και 7 χρονια…ευτυχως τελικα καταληξανε στο συμπερασμα αυτο και αρκετοι απο τους υπολοιπους.)και εδω πανω στηρηζω το επιχειρημα μου αντικειμενικοτητα κ υποκοιμενικοτητα.την φραση δε μ’αρεσει αλλα ειναι καλο δεν την τζιγκουνευομαι καθολου.

βασικα karja μιλας πολυ και δεν λες τιποτα

camel δεν γινεται να σου περναει κατι κακο και να το ακους. Επισης σωστο αυτο που λες αλλα παιζει ρολο μονο οσον αφορα τον τεχνικο τομεα της μουσικης . Οσον αφορα την ουσια δεν παιζει ρολο, για να απολαυσεις την μουσικη δεν ειναι απαραιτητο να “ακουσεις” το κομματι και να βγαλεις συμπερασμα για το αν ο τυπος παιζει καλα η οχι. Ευτυχως μουσικη δεν ακουμε με το μυαλο.

Καργια καλυτερος ανθρωπος γινεσαι οχι με το να ακους αρτια παιγμενη μουσικη αλλα με το να ακους μουσικη που σου γεννα συναισθηματα.

οσο για το περιτυλιγμα αυτο ειναι το μεταλ (ενα μεγαλο μερος). σοου γουατ? αλλος ακουει για το περιτυλιγμα και αλλος για την ουσια

camel δεν γινεται να σου περναει κατι κακο και να το ακους. Επισης σωστο αυτο που λες αλλα παιζει ρολο μονο οσον αφορα τον τεχνικο τομεα της μουσικης . Οσον αφορα την ουσια δεν παιζει ρολο, για να απολαυσεις την μουσικη δεν ειναι απαραιτητο να “ακουσεις” το κομματι και να βγαλεις συμπερασμα για το αν ο τυπος παιζει καλα η οχι. Ευτυχως μουσικη δεν ακουμε με το μυαλο.

σε παρακαλω μη με παρεξηγεις…
οταν λεω το “ακουει” δεν εννοω να βλεπεις τον τεχνικο τομεα…τεχνικος τομεας ειναι το αν ακους μια μελωδια σε ενα κομματι η σου περναει απαρατηρητη?

παραδειγμα…στο ταδε των ταδε ακους μια νοτα να βαραει γκραγκα γκραγκα? η μηπως ειναι 3? κγραγκα γκρουγκα γκριγκα?? καταάβαινεις?

ναι και αυτο που ακριβως κολλαει? στο οτι οσοι ακουνε μπλακ δεν ακουν το κομματι? οτι το κανουν απο αγνοια? οτι το κανουν για το ιματζ?

εδω ερχεσε στα λογια μου…οτι μαλλον το ακουν απο αγνοια…

αλλα ειπα και πολυ πριν, υπαρχουν αλλοι που λενε, το black ειναι σαπιο σκατενιο κ γι αυτο ειναι ωραιο.γι αυτους δεν εχω να πω τπτ.

κοιτά εγώ λεω πολλά, και με ουσία, εσύ δεν θες είτε να τα καταλάβεις, είτε δεν μπαίνεις στον κόπο να σκεφτείς, το που αυτά που λέω ταιριάζουν στα προηγούμενα πράγματα που γράφονται…

αν ακούσω ένα κουλό μπλάκ κομμάτι με στίχο πχ…
“Forced to %%%% your god, He wants it up his ###, Heaven is for ######s, Christian paradise”
AEON νομίζω ? που μεταφράζεται σε …
Εξαναγκασμένος να #$@$#$ το θεό σας, το θέλει απο #$#$#, ο ουρανός ανήκει στα #$#$#@@#@, ο παραδεισος των χριστιανών…

ΤΙ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΘΑ ΜΟΥ προκαλεσει ??? Βασικά εγώ θα γελάω, αλλά πές οτι ένας φανατικός χριστιανός θα θιχτεί.

Θα το δεχόμουν - αν ο άλλος απο πίσω έπαιζε κλασσική μουσική ρε $%@$%@ μου, αλλα είσαι που είσαι κουλός, εχείς και κουλτούρα στίχο - ο οπαδός σου δεν είναι λιγό #$#$#$#$ ? η κάνα παιδάκι που έχει προβλήματα και θέλει να ξεσπάσει όπου να ναι ?

ποια είναι η ουσία και πιο το περιτύλιγμα ? Η μουσίκη είναι τσιχλόφουσκα, και οι στίχοι για γέλια…

απλά καποιοι έχουν ξεφτιλίσει το λειτούργημα του κριτικού τέχνης - το έχουν μπερδέψει με το βιοπορισμό και τη διαφήμηση κτλ κτλ με τα γνωστά τραγικά αποτελέσματα…

Δεν είμαστε όλοι ίσοι.

θα συμφωνισω με τον φιλτατο karja_kurunen. οσοι ακουνε συνεχεια και μονο black ειναι καθυστερημενοι και προβληματικοι ή ανωριμα παιδακια. αλλα το να ακους μια στο τοσο για ξεσπασμα, δε νομιζω πως ειναι κακο, ειδικα αμα προκειται για συγκροτημα που γουσταρεις κι αξιζει η μουσικη του (οπου αξιζει = ξεφευγει απ’τον προϊστορικο καμμενο ηχο και τα cliché που βιοπραγουν το ειδος)…

και εδω λοιπον ειναι που κανεις λαθος και γενικευεις γιατι ακομα και να ισχυει για καποια ατομα δεν ισχυει για ολους. Απλα πραγματα.

Ρε καργια αυτα που γραφεις για το μπλακ θα μπορουσες να τα γραψεις για οποιαδηποτε μπαντα απο οποιονδηποτε χωρο του μεταλ απλα το μπλακ δεν το γουσταρεις και βγαζεις τα κομπλεξ σου σ΄αυτο. δηλαδη οι Lordi τι στιχο και τη ουσια εχουν στην μουσικη τους? Και που ξερεις εσυ τι συναισθηματα προκαλει στον αλλο? Δηλαδη οκ ενα μερος των οπαδων και των συγκροτηματων (εστω μεγαλο) ειναι για κλοτσιες. Αλλα αυτο το βλεπεις μονο εκει που σε συμφερει. Σ’αυτα που γουσταρεις ολα ειναι οκ.

karja, εγώ δεν ακούω μπλακ, ωστόσο προς τι τόσος μηδενισμός? Οι ατμόσφαιρες που δημιουργούνται είναι συχνά μοναδικές.

Πάρε παράδειγμα τις εικαστικές τέχνες,ζωγραφική και γραφιστική.Μπορεί μια εικόνα να είναι περίπλοκη,ρεαλιστική,γεμάτη τεχνική και μια άλλη εικόνα να είναι εντελώς μινιμαλιστική.Η πρώτη μπορεί να έχει ως κύριο στοιχείο της και αξία την περιπλοκότητα της ενώ η άλλη τα ακριβώς αντίθετα.

Έτσι και στη μουσική.Η τεχνική είναι καλοδεχούμενη,αλλά δεν είναι το ζητούμενο.Δεν θα δώσει απο μόνη της συναισθήματα,συναισθηματική ένταση στον ακροατή.Ο καλλιτέχνης κάνει ο ίδιος ότι θεωρεί/νιώθει καλύτερο με τη μουσική του και απο εκεί και πέρα το πως ακούγεται αλλάζει ανάλογα με τον ακροατή.Δεν είναι ανάγκη να υπάρχει η ταμπέλα καλύτερου-χειρότερου.

Αυτό για την εξίσωση θα στο απαντήσω πιο κάτω.

Βασικά ακούω μουσική και ανάλογα το τι νιώθω και μόνο συνεχίζω να ακούω.Τώρα,το πως με υποβιμβάζει το να ακούω black metal αντί για κλασσική μουσική ξέρω 'γω,δεν βλέπω κανένα επιχήρημα που να το αποδικνύει.

Επειδή δεν εξυπηρετεί το στόχο,δεν πρόκεται να βοηθήσει στο αποτέλεσμα.Ο Πικάσο για παράδειγμα θα μπορούσε να βάλει τεχνική σε ένα σωρό εικόνες του,όμως επέλεξε κάτι διαφορετικό.Έτσι κι ένας μουσικός μπορεί να ζητά την απλότητα στη μουσική του ή το χύμα στο παιξιμό του.

Έβγαλα το υπόλοιπο κομμάτι γιατί δεν έβγαζε νόημα.Καλώς ή κακώς ‘το περιτύλιγμα’ είναι πολλές φορές πολύ πιο σημαντικό απ’ τη μουσική.Αυτό όμως δεν υσχίει μόνο εκεί που μας βολεύει.Αμφιβάλω αν κάποιος άκουγε ένα κομμάτι του Μότσαρτ χωρίς να του έχουνε πεί ποτέ για το πόσο σπουδαίος υπήρξε αν θα ήταν στα σίγουρα τόσο καλό στα αυτιά του.Απόδειξη:στην εποχή του τον Μότσαρτ τον θεωρούσανε βαρετό και ανέμπνευστό μέχρι αηδίας.Είναι πολλά πράγματα που τα δεχόμαστε και τα γουστάρουμε μόνο και μόνο επειδή μας τα έχουνε πλασάρει έξυπνα.Το ζήτημα είναι,ότι υπάρχουν και άνθρωποι που το black metal (ή οποιαδήποτε μουσική) δεν χρειάστηκε να τους τη πλασάρουν για να το ακούσουν,ή ακόμη και αν χρειάστηκε τουλάχιστον το ευχαριστιούνται και γουστάρουν αυτό που ακούνε.Αυτό μετράει στο κάτω κάτω.

Όλοι οι καλλιτέχνες οποιασδήποτε τέχνης πουλάνε φαντασιώσεις.Αυτό είναι το υλικό τους.Όταν ακούμε ή βλέπουμε ή διαβάζουμε κάτι για αυτό το λόγο το κάνουμε,για να νιώσουμε ή να σκεφτούμε πράγματα που πολλά απο αυτά δεν θα τα ζήσουμε ποτέ.

Ένα από τα χειρότερα κλισέ είναι οι απαντήσεις σε ποστς του Κάργια. Ξέρω, έχω υποπέσει κι εγώ. :stuck_out_tongue:

Εδιτ: Χαχα κι άλλος από πάνω μου που έπεσε στην παγίδα. Πφ, boredom.

Τι σας ενοχλει το μπλακ μεταλ ? Σας τρωει το ψωμι ?
Εχω διαβασει μερικα απιστευτα πραγματα εδω μεσα.Ναι!Απο αγνοια ακουω μπλακ μεταλ.
Αν ειναι δυνατον!Και μετα θελετε να σας παρουμε στα σοβαρα ? Πειτε πολυ απλα δεν μαρεσει,
δεν με ελκυει,ειναι πολυ θορυβωδες για μενα,ματωνουν τα αυτια μου ή οτιδηποτε αλλο.
Αλλα μην λενε οτι το μπλακ ειναι μονο ξυσιμο,χωρις ιχνος τεχνικης και τα υπολοιπα που
γραφτηκαν εδω περα.Δεν εχουν τεχνικη οι μεγαλες και πρωτοπορες μπαντες ?Αν ηθελα να
κραξω το power ή οποιοδηποτε αλλο ειδος θα διαλεγα γνωστες μπαντες και οχι τους Iron Warrior.
Γιατι ο καργια μας εφερε ως παραδειγμα τους Νορντορ.Ποιοι στον … ειναι αυτοι ?
Τελος παντων.Δεν σας αρεσει.Εμας μας αρεσει.Μην μας τα κανετε τσουρεκια.

Είχα εσένα ως παράδειγμα μου:p μην ξεχνάς ότι κάποτε παραλίγο να σε περάσω στο μέσο όρο των ποστ:p :lol:

κανενας δεν ενοχλειται απο το μπλακ…
δε το γουσταρουμε δε το ακουμε.

δε γουσταρω πολλα πραγματα, αλλα δεν λεω κακες κουβεντες για ολα…γιατι απλα δε τα γουσταρω.
το μπλακ ομως δεν ειναι σοβαρη δουλεια…ειναι κατι βλακες που ξερουν να γρατζουνανε κ να γκαριζουνε κ παιζουν μονο μπλαστ μπιτς. αυτο δεν ειναι καλο πραγμα.ειτε μας αρεσει ειτε οχι.ειναι μια παιδιαστικη χαζομαρα που ετυχε να συνεχιζουν να την παιζουν κ μετα τα 18.

πουλαει το image πολυ.χωρις αυτο γεια σου μπλακ…
αυτο που λεω με το αν ακαποιος “ακουει” φυσικα και δεν ισχυει για ολους.αλλα για το 80% τουλ.
εγω τυχαινει να μην ειμαι μεσα.
εγω παλι τυχαινει να βλεπω αλλιως την αντικειμενικοτητα.
πχ χθες ακουγα Kreator - Extreme Agression…οι μισες ιδες μεσα ειναι μια βλακεια και μιση! τζαμπα κοπανημα κ νταμπα ντουμπα γιατι ο πως τον λενε…ηταν 18χρονος τοτε κ ετσι εγραφε.κ μετα οριμασε.
αν μ’αρεσε που ακουγα τον δισκο?? και βεβαια μ’αρεσε!! που και που τον ξανα ακουω.αλλα δεν ειναι κ οι καλυτερο ποιοτικα σαν μουσικη.

ΥΓ: red pyramid μου φαινεται πως μου εκλεψες το avatar…:P:P:P

To βραχιολακι με τα καρφακια…το βραχιολακι ομως γτ οι βραχιολαρες του τοπμαν με τα 10κιλα καρφια μαμουν κ δερνουν…:smiley:

• Οι prog rock κολλημενοι fans που νομιζουν οτι ξερουν απο μουσικη. :slight_smile: