Τι μελετατε αυτον τον καιρο;

εύκολα είναι.Απλά θέλουν δυνατό καρπό

ok, thanks for the tip

Προσπαθω να προσαρμοσω τιs diminished κλιμακες στον αυτοσχεδιασμο μου αλλα μεχρι στιγμης οτι πεζω ακουγετε σαν σκατα.Δεν απελπιζομαι ομως.Πηρε ΠΟΛΥ καιρο μεχρι να κανω την altered να ακουγετε αξιοπρεπως

εγω αποφασισα να ξεφορτωθω το guitar pro και ξεκινησα να βγαζω κομματια με το αυτι - παιζω μπασο -

σωστος-καλη κινηση
εμενα το αυτι μου ειναι ΣΚΑΤΑ

εγω προσπαθω να αυτοσχεδιασω σε Λα μινορε με κανα αρπετζιο κ πεντατονικη, αλλα και να βελτιωσω πενες ταχυτητα κτλ.

δυστυχως με προλαβε η εξεταστικη κ η μιγαδικη αναλυση και δεν με βλεπω καλα για καμποσο καιρο:(

Εγώ δε κάνω πολύ καιρό, 6 μήνες, αλλα την έχω σκοτόσει τη κιθάρα και τόρα προσπαθώ να βγάλω όλα τα κομάτια από το βιβλιο με τα best των Motley Crue.

Το τρομερό walking μπασάκι του Εye of the hurricane του Herbie Hancock. http://www.youtube.com/watch?v=ugiwizE5rYg&hl=el

Σε πολύ πιο χαμηλές ταχύτητες όμως, o Ron Carter είναι απλησίαστος πραγματικά.

Εγώ μελετάω 8 έργα στο πιάνο για να αποκτήσω επιτέλους σε μια βδομάδα το πτυχίο μου.
Βέβαια τώρα πλέον δεν τίθεται θέμα τεχνικής ή κειμένου… απλά ΗΧΟΣ… όμορφος και διαυγής ήχος… :wink:

σωστος ο φιλος,οντως απλησιαστο:(
Αν και κιθαριστας εβγαλα walking bass lines με ακκορντα στο πρωτο μετρο για τα All of Me.All The things you are,500 Miles high,Whats up + Take five:)

Walking sto take 5?

ναι ρε μαν,θελει λιγο ζορι επειδη ειναι 5/4 αλλα αν επικεντρωθεις στα ακκορντα ακουγεται ομορφα
δοκιμασε το:)

Χμ ναι.Περα απο το οτι ειναι 5ρι το θεμα ειναι συγκεκριμενο αλλα μετα χωραει walking οντως.

Τα βασικα, μετα απο παυση 5 μηνων…και transcribing στο Rule The World (Shadow Gallery). :slight_smile:

Ωχ ωραιο θρεντ.Μελεταω οκταβες σε slap & pop 16ων,και 3ιχων 16ων,κλιμακες ρε και σι υφεση ματζορε σε ολες τις θεσεις και ακκορντα,αρπιστικα και κανονικα.

Απο τραγουδια εμαθα το mother russia,και το the loneliness of the long distance runner,και τωρα σκοπευω να παω για ενα souls of black ή the weak willed.Δεν ξερω…

Εχετε κατι αλλο να μου προτεινετε?

Απο τραγούδια το Rain Song (Led Zeppelin) kai Since i ve been loving You (pali LZ)…Δύσκολα κομμάτια και συνάμα ωραία!!!

Απο θεωρία: την ομαλή αλλαγή σειράς ακόρντων…

karma police- radiohead
one last breath- creed
one last goodbye- anathema

Θεωρία- Chord Sequences, Key Signatures, Major Scale Modes. Παράλληλα εξασκούμαι στην ανάγνωση. Απ’ό,τι βλέπω με βοηθάει αρκετά το όλο πράγμα στο παίξιμο, βρίσκω πιο εύκολα τα πατήματα και ήδη έχω μια γενική ιδέα του τι είναι “λάθος” να παίξω όταν εξασκούμαι πάνω σ’ένα συγκεκριμένο κομμάτι.

__me 2! 8) και δεν είναι μόνο το θέμα της τεχνικής, αλλά ιδίως σε έναν τέτοιο τραγούδι, είναι να μπορέσεις να το “πεις” όχι να το παίξεις “σωστά”. Να έχεις “ήχο”, να μεταφέρεις το “άρωμα” του τραγουδιου… Παλουκάρα το συγκεκριμένο, υπάρχουν live που και στους Zeps δεν ήταν τόσο τέλειο… και σε άλλα βέβαια, που όπως έλεγε και ο Plant “you can feel the cosmic energy” ! 8)

__Κατά τα άλλα, έχω αρχίσει και ψάχνομαι με δεύτερες, τρίτες, πέμπτες κλπ λίγο πιο σοβαρά, καθώς κάθε τραγούδι πρέπει να αντιμετωπίζεται ξεχωριστά και δε μπορείς να πεις πως υπάρχουν κλασσικές συνταγές που κολλάνε παντού…

__Και πρέπει να ξαναρχίσω και θεωρεία… σκατά… που τη δίνει το σολφέζ γαμώτι, ρυθμικά το έχω, αλλά με αγχώνει μη κάνω λάθος τη νότα… :? κανένα tip; φαντάζομαι πως είναι απλά θέμα τριβής δυστυχώς ε;

__Από τραγούδι, τώρα μελετάω τα “revolution” και “light a fire” από Chris de Burgh. 8) SUPER. (σε original key :wink:)

Y.Γ. Unburnt, τελικά τι έγινε με το πτυχείο; Θα πας και για δίπλωμα;!

Κι εγω το since i’ve been loving you!Βασικα επειδη ειναι απ τα αγαπημενα μου κομματια , το χα προσπαθησει πολλες φορες και στο παρελθον, αλλα το παρατουσα γιατι δεν μπορουσα ακομα να το παιξω…τωρα πλεον το solo μου χει μεινει κυριως

μελετώ από Frank Zappa το Zombie Woof