Gupsy Jazz φρασεις.
Απ’ό,τι βλέπω κι εγώ που μόλις τώρα ξεκίνησα, θέμα καθημερινής εξάσκησης είναι καθαρά. Αρκεί να βρεις ένα “πρόγραμμα” και να το ακολουθείς με συνέπεια. Βέβαια αν δεν έχεις πολύ ελεύθερο χρόνο και λίγη εξάσκηση την ημέρα αλλά κάθε μέρα απ’όσο μου έχουν πει είναι αρκετή.
__Μμμ, ναι, το φαντάστηκα. Θενκς 8).
Βασικά αν παίζεις μελωδικό όργανο (δλδ όχι τύμπανα) καλό είναι να μελετάς σολφέζ με το όργανο σου πρώτα 2-3 φορές κάθε άσκηση και μετά άλλες 2-3 φορές χωρίς ή μία μία εναλλάξ.
Για κάποιον που παίζει τύμπανα καλό είναι να πάρει ένα αρμονιάκι που είναι το πιο εύκολο στο παίξιμο και να κάνει τα παραπάνω με αυτό!
Γενικά για τους drummers το σολφέζ είναι 2 φορές πιο δύσκολο!
Εγώ αυτόν τον καιρό ανεβάζω ταχύτητες σε double stroke rolls και flam taps
paranoid και toxicity
__Ναι αλλά για σολφέζ για φωνή (τραγούδι) που έκανα στη σχολή, με έπιανε τρελό άγχος μη κάνω λάθος τη νότα, καλύτερα να το χτυπούσα ρυθμικά ή να το έπαιζα σε όργανο (όπου υπάρχει και η μνήμη των χεριών… αλλά φαντάζομαι πως και το οπτικό θα υπάρχει κάτι ανάλογο… δηλαδή όσο το εξασκείς μετά σταματάς να σκέφτεσαι)…
Βασικά όποιον έχω ρωτήσει περί τούτου μου’χει πει ότι υπάρχει φυσικά και για οπτικό αλλά για να φτάσεις σ’αυτό το επίπεδο απαιτείται πολλή εξάσκηση για να’χεις και την ανάλογη εμπειρία … και δυστυχώς οι πιο πολλοί αυτό το κάνανε σε μικρή ηλικία όταν το μυαλό είναι σα σφουγγάρι …
Ξανάρχεται ο Lagrene λίγο πριν τα Χριστούγεννα.
Μην αγχωνεσαι, μπορει να απαιτει περισσοτερη συγκεντρωση ή επιμονη σε μεγαλυτερη ηλικια (που δεν ειμαι σιγουρος καν οτι ισχυει), αλλα δεν ειναι τιποτα τραγικα δυσκολο.
Όταν λέμε οπτικό, εννοούμε να μην ακούς το όργανο αλλά να βλέπεις τις νότες στο πεντράγραμμο; γιατι δεν κατάλαβα
Αν είναι έτσι, αυτό είναι πάααρα πολύ δύσκολο, φαντάζομαι απαιτείται να κάνεις και πολύ dictee και να έχεις τον ήχο του κάθε τόνου/ημιτονίου, σε κάθε οκτάβα μέσα στο κεφάλι σου! Δηλαδή πως λέμε σε έναν κιθαρίστα/μπασίστα/πληκτρά κτλ πιάσε μια λα να πρέπει να το κάνεις με την φωνή σου!!! Αγχώθηκα και μόνο που το σκέφτηκα!
Πάντως είναι γεγονός ότι με προσπάθεια, επιμονή και υπομονή όλα γίνονται (για να μην σε αγχώνω και τον Shadowcaster)
Παλουκώνομαι και ξεκινάω επιτέλους διάβασμα:
- La Leggierezza - F.Liszt
- Les Adieux - L.v.Beethoven
- Sonate - A. Berg
:roll:
Για πτυχιο πας?
Λες να ακούει αυτά και στο mp3 player; :p:lol:
Γιατι οχι :lol:
Κανω hammeron’s με σlap pop σε 16α σε 80 τεμπο.Επισης και τη ντο ματζορε σε τριτες.
Σκεφτομαι να αρχισω να μαθαινω το RHCP-Torture me
Όχι, το πτυχίο το πήρα τον Ιούνιο. Τώρα πάω για δίπλωμα(μεταπτυχιακό)…
Πάντως χωρίς πλάκα όταν ετοιμαζόμουν για τις εξετάσεις του πτυχίου, είχα φτιάξει ένα playlist με τα κομμάτια που έπαιζα και το άκουγα… Βοηθάει πολύ
Ναι οντως,διπλωμα,αφου εχεις κοντσερτο
__Σωστά. Συν το ότι Λιστ, συνήθως ΔΕΝ τον πιάνουν πριν το δίπλωμα…! Unburnt, “Μέρντ-Μέρντ”!!
__Θενκς παίδες για την βοήθεια ώστε να απογοητευτώ πλήρως και έτσι να γλυτώσω από το περιττό άγχος! :lol: Δε με βλέπω να ασχολούμαι και πολύ σοβαρά -άλλωστε, δεν με ενδιαφέρει να “πάρω πτυχίο” ή να διδάξω στο μέλλον, με ενδιαφέρει να βοηθήσω τη φωνή μου. 8)
Τι θα πει Μέρντ-μέρντ??
__Αν και δε μου είχες απαντήσει σε προηγούμενο μήνυμα, θα δείξω ανωτερότητα… :lol: :lol:
__Η ακριβής μετάφραση είναι “σκατά-σκατά” και αντιστοιχεί στο δικό μας “σκατά” (και κατά περίπτωση στα “σκατά (γαμώτο)” / “διάολε” / “να πάρει” κλπ…), ΑΛΛΑ, είναι ευχή… :? :lol: μπερδεμένο ε;
__Βασικά, είναι κλασική καλλιτεχνική ευχή, όπου λες το αντίθετο απ’ αυτό που εννοείς χάρην καλής τύχης. Τώρα γιατί… δεν είμαι σίγουρος, αλλά προσωπικά νομίζω πως γίνεται /καθιερώθηκε για δύο λόγους: πρώτον προς “εξορκισμό” της καλής ευχής και της δεισιδαιμονίας αυτής (όπως π.χ. ΠΟΤΕ δεν λένε “καλή ψαριά / καλή τύχη” σε ψαράδες), για να μη “το γκαντεμιάσουμε” που λέμε, και δεύτερον γιατί, σε χώρους που πολλές φορές οι περισσότεροι θεωρούν πως “η επιτυχία του άλλου είναι η δική μου αποτυχία” και το αντίστροφο, προτιμούν εξ’ αρχής μία “καθιερωμένη αντι-ευχή” παρά τις καλές ευχές που κρύβουν… “γρουσούζεμα”…
__Με λίγα λόγια είναι το αντίστοιχο του “σπάσε πόδι /break a leg” που λένε οι αμερικάνοι και προσωπικά δε μου αρέσει καθόλου, και το αντίστοιχο “στο στόμα του λύκου” που λένε οι Ιταλοί, αλλά δε το χρησιμοποιώ γιατί είναι σχετικά άγνωστο στους περισσότερους. Οπότε, χρησιμοποιώ την φράση των Γάλλων (και με διπλή επανάληψη έτσι ώστε και να μη το ξέρει κάποιος να ψηλιαστεί πως ΔΕ το λέω με την αρνητική έννοια).
__Με δύο λέξεις δηλαδή, σου ευχήθηκα! 8) Και μιας και είσαι καλλιτέχνης, σου ευχήθηκα με “καλλιτεχνική” ευχή…