Άκου.Αν είχα την ευκαιρία θα άλλαζα κάθε 3-5 μέρες.Μετά από τόσες μέρες αρχίζουν και χαλάνε.Αλλά το ιδανικότερο είναι κάθε δύο βδομάδες αν μπορείς θα σε βολεύει πολύ και δεν θα βρομίζει τόσο η κιθάρα.Επίσης να πάρεις ειδικό πανάκι για την κιθάρα να την σκουπίζεις μετά από κάθε παίξιμο ή να καθαρίζεις τις χορδές με ένα χαρντομάντηλο(είναι υπερβολικά και ούτε εγώ τα κάνω αλλά έχω ακούσει ότι κρατάνε τις χορδές σε σχετικά καλή κατάσταση)
__Εγώ πάλι είχα διαβάσει πως πριν πας για ηχογράφιση καλό είναι να μην έχεις ολοκαίνουργιες χορδές, να είναι τουλάχιστον 2-3 ημερών…
__Το εντελώς αντίθετο…; :-k
Δεν μπορεις να εισαι απολυτος σε τετοια θεματα.
Ναι μεν καλο ειναι να αλλαζεις χορδες μια φορα το μηνα, αλλα γενικαι παλι παιζει ρολο ποσο παιζεις, ποσο καλα τη συντηρεις, αν την εχεις κοντα σε παραυθρο κλπ.
Αυτο με την ηχογραφηση θαρρω πως το λενε απο την αποψη πως οι χορδες να’χουν προλαβει να “στρωσουν” πανω στο οργανα και να μη ξεκουρδιζονται αμεσως, αλλα και παλι αυτο εχει σχεση με το ποσο καλα τις εχεις βαλει εξαρχης.
Ας πουμε, ετσι οπως εχω μαθει να τις βαζω εγω, δεν ξεκουρδιζουν τοσο γρηγορα οπως μια πιο νορμαλ φρεσκοαλλαγμενη.
Δηλαδη πριν κανεις την λουπα στη τρυπα επανω πρωτα κανεις 2-3 γυρες τη χορδη, την τεντωνεις τερμα, και μετα μεσα απο τη τρυπα, και υστερα παλι τεντωμα με πενσα καθετα προς τη τρυπα.
Αφoυ ριξεις το πρωτο κουρδισμα, πιανεις τη χορδη απο ολο τις το μηκος και τη τραβας προς τα πανω, αλλαζωντας της τα φωτα.
Και μετα παλι κουρδισμα, και ειναι στρωμενη.
Δεν ρωτησε κανεις αλλα βαριομουν και τα’πα
Ουαου. Γιατι δε βαζουμε καλυτερα ενα κομματι σπαγγο πανω σε μια ταβλα; :lol:
pl13, ποσα χρηματα διαθετεις; αν μπορεις να διαθεσεις πανω απο 1000 παρε μια Martin και καθαρισες.
Εγω εχω μια Godin και ειναι ονειρο
λοιπον πηρα ηλεκτρακουστικη προσφατα
και αν δεν θεωρουσα απαραιτητο το cutaway θα επαιρνα την martin dxm καπως ετσι με 500 ευρω η οποια ηταν γαματη (σκετη ακουστικη της πετας και με 50-100 κ ηλεκτρικα αν τα θες οπωσδηποτε - αλλα μπορεις να το κανεις κ στο μελλον αυτο)…

ειναι η παραπανω αν δεν κανω λαθος
εγω εν τελει πηρα μια morgan monroe
εν τω μεταξυ παιζει και να λετε για ηλεκτροκλασικες αλλα μου ρθε στην τρελα κ τα γραψα
πολυ ωραιο κομματι παντως που λετε η φτηνη της martin - καλα για τις πιο ακριβες ουτε λογος φανταζομαι
Σκέφτομαι γύρω στα 500 E…
κάτι τέτοια είχα υπόψη : www.musicorama.gr/eshop/index.php?cPath=1_11_1101
προς στο τέλος κοιτάξτε… και γενικά ποιες μάρκες προτείνετε σε κλασσικές(και ηλεκτροκλασσικές) κιθάρες.
ευχαριστώ
fender yamaha και gibson
απορια ασχετης. πως λεγεται αυτο που κανει ο κιθαριστας στο 0:21?. αυτο το “στριγγλισμα”.
αυτο ειναι ενα effect που κανουμε εμεις οι κιθαριστες.Ακου πως γινετε:
Αντι να παιξεις την νοτα κανονικα χτυποντας την χορδη πιανεις την πενα ετσι ωστε να φαινετε μονο η ακρη της,χτυπας την χορδι και μετα μονωνεις με το δακτυλο σου και βγαινει τετοιος ηχος.
Ναι ειναι οσο δυσκολο ακουγετε
Μαριάννα μην ψαρώνεις, δεν είναι τόσο “δύσκολο όσο ακούγεται”
Γίνεται πάνω-κάτω όπως σου γράφει ο Κώστας (η άκρη της πένας και του δαχτύλου σου χτυπάνε ταυτόχρονα τη χορδή) και βοηθά πολύ για να ακουστεί έτσι το να έχεις τέρμα το Gain στον ενισχυτή σου.
Λέγεται -γιατί νομίζω πως και αυτό ρώτησες- Pinch Ηarmonic (“Τσιμπητή” αρμονική) και σε tabs θα το δεις να αναγράφεται ως PH πάνω από τη νότα που πρέπει να παιχτεί έτσι.
ή αλλιως και squalies.το πιο cool εφε κιθαρας κατα την ταπεινη μου αποψη και ειναι το επομενο πραγμα που θα προσπαθησω να μαθω
εγω εκανα καιρο να το μαθω παντος ηταν λιγο δυσκολο
οντως φαινεται δυσκολο. μαλλον πρεπει να μ δειξει και απο κοντα καποιος π ξερει για να καταλαβω καλα. θενκς guys. θα ψαξω βιντεακια με τον ορο.
Οταν παντως το μαθαινα γω, με βολεψε πιο πολυ να χρησιμοποιω κοντοχοντρες πενες. μεχρι να παρεις το κολαι(?) δηλαδη.
Jim Dunlop stubby =)
Eίναι σωστό πως η χοντρότερη πένα βοηθά να ακουστεί καλύτερα.
Δεν είναι τυχαίο πως ο βασιλιάς των pinch harmonics o Billy Gibbons παλιότερα χρησιμοποιούσε pesos (Μεξικάνικα κέρματα #-o) για να “πετυχαίνει” τον ήχο που ήθελε.
καταλαβα. για να ειναι ο αντιχειρας κοντα στη μυτη της πενας ε?
O αντίχειρας ή όποιο άλλο δάχτυλο χρησιμοποιείς για αυτή τη δουλειά (προσωπικά χρησιμοποιώ τον δείκτη).
Γιαυτο, μπασσο και δαχτυλα μia ζωη ^^
Κοιτα αλλη φαση το μπασο αλλη η κιθαρα.Το καθενα εχει την χαρη του