Αποριες ασχετων

το κουμαντάρει όλη η μπάντα μαζί ε:-s

Thnx bluezlick!!Και τώρα μία ακόμα…Έχει πραγματικά τόσο μεγάλη σημασία το αν ο οδηγός είναι πλαστικός ή κοκκάλινος ωστε η τιμή του πλαστκού να είναι 10 ευρω και η τιμή του άλλου να είναι 40???

οδηγος? :-k

μηπως ενοεις αυτο

η διαφορα κ παλι ειναι στο ηχο!(εγω εχω μονο κοκαλινα Nut στις κιθαρες μου!
επισης το πλαστικο σαν υλικο ειναι πολυ πιο φτηνο απο το κοκκαλο!

Ναι αυτό εννοούσα…Thnx again!

Ε όχι και έτσι :stuck_out_tongue:

Ενα τετοιο θελωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωω!!! αμαν ζημια…

Οκ παμε για τριτη απορια…Σε μια κιθαρα(οπως η δικια μου) που δεν εχει τρεμολο,γινεται με καποιο τροπο ή πατεντα να βαλεις τρεμολο???
Επίσης,εχει διαφορα στον ηχο η τοποθετηση του Bridge pickup,δηλαδη το ποσο κοντα ή μακρια θα ειναι απο τον καβαλαρη και αν ναι τοτε ποια η διαφορα???

ναι εχει διαφορα η θεση των μαγνητων (οχι μονο του κατω αλλα και του πανω και οσων εχει μια κιθαρα).

οσο πιο κοντα στην γεφυρα ειναι ενας μαγνητης τοσο λιγοτερα μπασσα εχει (γι αυτο και ο νεκ μαγνητης βγαζει περισσοτερο ογκο και ο μπριτζ πριμα)

απο εκει και περα για να βαλεις τρεμολο γινεται.
εαν εισαι ξυλουργος με λιγη αναζητηση στο νετ μπορεις να βρεις σελιδες με ινφο.(www.projectguitar.com)
εαν δεν εισαι τοτε πολυ απλα πας σε καποιο ειδικο καταστημα τους πληρονεις και σου βαζουν.
εαν ειναι πολυ λεπτη η κιθαρα σου τοτε μπορει να υπαρχει καποιο ζορι… κατα τα αλλα πανε ρωτα.

αλλα… λεφτα …

Πράγματι…λεφτά!!!Thnx Evarian!

Αναρωτιεμαι εδω και καιρο σε τι χρησιμευει αυτο το…δεν ξερω πως το λενε,που βρισκεται αναμεσα στον καβαλαρη και τον bridge μαγνητη!Αυτα τα εξι πραγματακια που ειναι και βιδωτα και κρατανε τις χορδες τελοσπαντων…1ον-πως λεγονται???2ον-υπαρχει διαφορα αμα παω εγω και τους αλλαξω τη θεση???3ον-απο τι εξαρταται η θεση τους?

Γίνεται στα 5χορδα - 6χορδα μπάσα να κουρδίσουμε την Β πιο ψηλά (συγκεκριμένα σε D);

Χαχα leviathan, κατι παρομοιο θελω να ρωτησω… Μιας και ρωτας ομως, γινεται, αλλα θα θελει συχνο κουρδισμα προφανως. Και η B ειναι επικυνδυνη… :Ρ
Λοιπον παιδες θα μπορουσατε να μου προτεινετε χορδες μπασου (αν υπαρχουν καποιες που βοηθανε) για πολυ χαμηλο κουρδισμα; (συγκεκριμενα 2 τονους κατω ολα απο το κανονικο)

μια φωτο γιατι δεν σε πιανω! :wink:

Γενικά όσο πιο χαμηλά κουρδίζεις τόσο πιο χοντρές χορδές επιλέγεις. Πιο συγκεκριμένα τωρα, Υπάρχουν ειδικές χορδές για χαμηλα κουρδίσματα στις κιθάρες. Π.χ. εγώ βάζω Ernie Ball 11άρες (ένα ειδικό σετάκι για χαμηλοκουρδίσματα). Υποθέτω πως και στο μπάσο θα παίζει κάτι ανάλογο. Βέβαια εάν θέλεις κουρδίσεις τόσο χαμηλότερα καλό θα ήταν να το σετάρεις κιόλας το όργανο γιατι θα έχεις προβλήματα.

τι προβληματα μπορει να παρουσιαστουν αν κουρδισεις το μπασσο πολυ χαμηλα και δεν το σεταρεις???

zouglau, ευχαριστω πολυ! Οταν λες προβληματα εννοεις να τρεμει η χορδη με αποτελεσμα να ακουγεται περιεργα ο ηχος η τιποτα σε καβαλαρηδες και μαγνητες; (αν μπορει να συμβει κατι δλδ.)

Here you go…

Το σημείο που έχω κυκλώσει…

φανταζομαι δε εχεις ζωγραφισει με το μαρκαδορο πανω στην κιθαρα…:stuck_out_tongue: :stuck_out_tongue:

λεπον!
αυτο που κυκλωσες λεγετε καβαλαρης Κ συγκεκριμενα tuneomatic κ το κατω που περνουν οι χορδες λεγετε χορδiερα!
ενα ενα ξεχωριστα λεγονται saddles αυτα τα πραγματακια καλο ειναι να μην τα πειραξεις γιατι απο αυτα ρυθμιζονται οι αρμονικες. αμα δεν ειναι σωστα ρυθμισμενες το οργανο φαλτσαρει! :smiley:

Παιδια μια sos βοηθεια γιατι μου εχουν σπασει τα νευρα!! Στο guitar pro 5 πως στο διακονο βαζω κλειδι του φα;;; Το ειχα βρει σε παλαιοτερη εκδοση ειμαι σιγουρη αλλα τωρα δεν μπορωωωωω :frowning: Plz help :frowning: