Χμου, καθώς ήμουν στο λεωφορείο για Βίλιτζ προχθές, παρατήρησα το εξής φαινόμενο:
Μια γυναίκα να ανεβαίνει στο λεωφορείο κρατώντας ένα καρότσι με ένα μωράκι μέσα.
Όπως ανέβαινε λοιπόν, ένας μαυριδερός άντρας (Κούρδος; ) τρέχει, πιάνει το καρότσι, ανεβάζει το μωρό στο λεωφορείο για να την διευκολύνει και της χαμογελάει.
Η αντίδραση της μάνας, αντί για την αναμενόμενη, ήταν να κοιτάξει με αποστροφή τον χαμογελαστό αλλοδαπό, κάτι που συνέχισε καθ’όλη τη διάρκεια που παρέμεινα στο λεωφορείο. Το γεγονός, αν και “δηλωμένος” ρατσιστής με ξένισε και μου δημιούργησε θλίψη.
Είμαστε τελικά όλοι απλά μεγαλωμένοι έτσι; Αρχίζω να σκέφτομαι πως μάλλον ξενοφοβικός είμαι, και όχι ρατσιστής.
Dear unholy,
Ρατσιστές όλοι είμαστε μπορεί όχι για τους αλλοδαπούς αλλά σε άλλα θέματα…Στο περιστατικό που περιγράφεις αν ήμουν εγώ φυσικά θα του είχα πει και ευχαριστώ…Το θέμα είναι πως όταν ακούς και βλέπεις τις εξαιρέσεις να μη τους βλέπεις φιλικά…Το θέμα είναι πως λόγο της εμφάνισης (ντάξει φτωχοί είναι και οι περισσότεροι ζουν σε άθλεια μέρη)δε τους δέχεσε γιατί πολύ απλά μεγάλωσες και μεγαλώσαμε με αυτές τις αντιλήψεις…Ευτυχώς οι γονείς μου δεν με έκαναν ρατσίστρια έγω έγινα μεγαλώνοντας και βλέποντας…Ίσως γιατί κάποιοι από αυτούς μου χαλάνε την εικόνα της πολής μου…Ίσως γιατί εγώ δε θέλω να βλέπω τα χειρότερα…Η συγκεκριμένη κυρία μπορεί να φοβήθηκε αλλά ήταν βλακεία της που δεν είπε ενα ευχαριστώ…Δε φτάνει που τη βοήθησε…
Ίσως να μην το διατύπωσα σωστά, αλλά αυτή είναι η άποψη μου & δύσκολα αλλάζει. Και αύτο ίσως σου φαίνεται μικροψυχία αλλά για μένα έτσι ειναι τα πράγματα.
ίσως η πιο χαζή απάντηση που θα μπορούσες να δώσεις.
Αντε φιλάκια & ξυδάκι :twisted:
Λυπαμαι που υπαρχουν νεοι ανθρωποι κατω των 20 που εχουν τετοιες αποψεις…Οι ανθρωποι αυτοι εχουν ερθει στην χωρα μας με σκοπο να βγαλουν ενα μεροκαματο και το 95% ειναι τιμιοι εργαζομενοι και δεν εχουν σχεση με την εικονα του <<κακου>> κλεφτη Αλβανου που εχεις στο μυαλο σου…Δουλευουν απο το πρωι μεχρι το βραδυ κατω απο σκληρες συνθηκες και σε ποστα που ο μπλαζε Ελληναρας δεν καταδεχεται να παει γιατι θα του πεσει ο κωλος…Καταφερνουν δε να τα βγαζουν περα με 200 αντε 300 ευρω τον μηνα την ωρα που εμας αυτα πλεον δεν μας αρκουν για ενα παντελονι και ενα ζευγαρι παπουτσια…Τωρα αν χαλαει την αισθητικη της πολης(δεν ηξερα οτι το Αιγαλεω εχει γινει Λουγκανο…) ενας οικονομικος μεταναστης τοτε τραβα ζησε στις τουνδρες της Φιλανδιας παρεα με κανα ταρανδο(αν και εκει θα βρεις Λαπωνες που φερνουν καπως προς τους ασιατες και μπορει να χαλαστεις παλι)…Εμενα με χαλαει πιο πολυ το καθε μαλακισμενο που βγαινει στις 5 και 6 το πρωι απο το μπαρακι,σουρωμενος βαζει τσιτα το ραδιο για να κανει φιγουρα παρα ο καθε<< φτωχος>> που περιμενει στην σταση την ιδια ωρα με τα ρουχα της δουλειας να παει να βγαλει ενα κομματι ψωμι…
Πριν απο λιγους μηνες εγιναν οι Ολυμπιακοι αγωνες στην χωρα μας και ολα πηγαν καλα,αλλα κανεις απο τους επισημους δεν εκανε ουτε μια εστω τυπικη αναφορα στους <<φτωχους και αθλιους>> Πακιστανους,Αλβανους,Κουρδους που εχασαν την ζωη τους(14 ατομα σκοτωθηκαν,37 με μονιμη αναπηρια) για να κανουμε εμεις τις φιεστες και να δειξουμε σε ολη την ανθρωποτητα το <<αθανατο>> Ελληνικο πνευμα,τρομαρα μας…
Αυτα τα ολιγα και θα επανελθω επι του θεματος γιατι εχει παραγινει το κακο με τον ρατσισμο και την ξενοφοβια…Ολοι ειμαστε ανθρωποι ανεξαρτητου χρωματος,θρησκειας κλπ,ολοι ζουμε κατω απο τον ιδιο ηλιο και ολοι παλευουμε για το καλυτερο…Αν δεν μπορειτε να γινετε φιλοι μαζι τους τουλαχιστον να μην τους ενοχλειτε…
Λυπαμαι που υπαρχουν νεοι ανθρωποι κατω των 20 που εχουν τετοιες αποψεις…Οι ανθρωποι αυτοι εχουν ερθει στην χωρα μας με σκοπο να βγαλουν ενα μεροκαματο και το 95% ειναι τιμιοι εργαζομενοι και δεν εχουν σχεση με την εικονα του <<κακου>> κλεφτη Αλβανου που εχεις στο μυαλο σου…Δουλευουν απο το πρωι μεχρι το βραδυ κατω απο σκληρες συνθηκες και σε ποστα που ο μπλαζε Ελληναρας δεν καταδεχεται να παει γιατι θα του πεσει ο κωλος…Καταφερνουν δε να τα βγαζουν περα με 200 αντε 300 ευρω τον μηνα την ωρα που εμας αυτα πλεον δεν μας αρκουν για ενα παντελονι και ενα ζευγαρι παπουτσια…Τωρα αν χαλαει την αισθητικη της πολης(δεν ηξερα οτι το Αιγαλεω εχει γινει Λουγκανο…) ενας οικονομικος μεταναστης τοτε τραβα ζησε στις τουνδρες της Φιλανδιας παρεα με κανα ταρανδο(αν και εκει θα βρεις Λαπωνες που φερνουν καπως προς τους ασιατες και μπορει να χαλαστεις παλι)…Εμενα με χαλαει πιο πολυ το καθε μαλακισμενο που βγαινει στις 5 και 6 το πρωι απο το μπαρακι,σουρωμενος βαζει τσιτα το ραδιο για να κανει φιγουρα παρα ο καθε<< φτωχος>> που περιμενει στην σταση την ιδια ωρα με τα ρουχα της δουλειας να παει να βγαλει ενα κομματι ψωμι…
Πριν απο λιγους μηνες εγιναν οι Ολυμπιακοι αγωνες στην χωρα μας και ολα πηγαν καλα,αλλα κανεις απο τους επισημους δεν εκανε ουτε μια εστω τυπικη αναφορα στους <<φτωχους και αθλιους>> Πακιστανους,Αλβανους,Κουρδους που εχασαν την ζωη τους(14 ατομα σκοτωθηκαν,37 με μονιμη αναπηρια) για να κανουμε εμεις τις φιεστες και να δειξουμε σε ολη την ανθρωποτητα το <<αθανατο>> Ελληνικο πνευμα,τρομαρα μας…
Αυτα τα ολιγα και θα επανελθω επι του θεματος γιατι εχει παραγινει το κακο με τον ρατσισμο και την ξενοφοβια…Ολοι ειμαστε ανθρωποι ανεξαρτητου χρωματος,θρησκειας κλπ,ολοι ζουμε κατω απο τον ιδιο ηλιο και ολοι παλευουμε για το καλυτερο…Αν δεν μπορειτε να γινετε φιλοι μαζι τους τουλαχιστον να μην τους ενοχλειτε…[/quote]
Συμφωνώ μαζί σου αλλά πρόσεξε ότι εγώ μίλησα για τις εξαιρέσεις…Και που ξέρεις εσύ ρε φίλε τις απόψεις μου???Όσο για τους Αλβανούς που ανέφερες εγώ δεν είπα τίποτα και ούτε για όσους παλεύουν μαγκιά τους ρε φίλε…Εγώ τους σέβομαι…Αλλά όταν σου ρχετε ο άλλος από που και αν είναι και συμπεριφέρετε σαν αγρίμι εσυ το βλέπεις normal??Έχω μάθει να σέβομαι όλους αυτούς που φέρονται σωστά αλλά όταν βλέπεις στην Αθήνα 1000 εθνικότητες και οι μισές κάνουν μλκς και προκαλούν διάφορα δε χαλάνε τι πόλη ρε συ???Εγώ μίλησα για της εξαιρέσεις…Ναι ρε συ ΕΙΜΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΡΙΑ αλλά με όσους ξένους κάνουν μλκς…Ναι συμφωνώ για τις δουλειές που εμείς οι Ελληνες δε καταδεχομάστε να κάνουμε και τα κάνουν αυτοί αλλά ως εκεί…Τέσπα εγώ για το σκηνικό που είπε ο Unholy θα αντιδρούσα πολύ φιλικά απο τι είδες και θα έπρεπε να με κατηγορούσες σε περίπτωση που αντιδρούσα σα τη κυρία…Μπορεί να πιστεύω ότι θέλω σωστό ή λάθος αλλά με ότι έχω δει γύρω μου έχω σχηματίσει γνώμη…Μπράβο σου που πιστεύεις όλα αυτά και γω μαζί σου αλλά κοίτα γύρω σου…Αφού κανείς σας δεν είναι ρατσιστής τότε ρε παιδιά βάλτε τους σπίτια σας και εκεί θα δείξετε πόσο ψυχάρες είστε και μη τους αφήνετε στις τρώγλες που μένουν…
Με τα λόγια και γω μπορεί να λέω ότι θέλω αλλά στη πράξη τίποτα…
:twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: Δεν είμαστε ρατσιστές…Αυτοί είναι Αλβανοί
Λοιπόν,σοβαρεύομαι,έκανα παραποίηση στην απάντηση της whensilencecries όπως όλοι προσέξατε για να κολλάει και το σχόλιο από κάτω
Δεν είμαι κατά των αλλοδαπών αλλά δε γουστάρω να γίνουμε Ολλανδία ή Γαλλία και στους 2 κατοίκους ο ένας να μην είναι Έλληνας…Αρκετοί δεν ήρθαν?Ας τους εξελληνίσουμε και να μη δεχόμαστε πολλούς ακόμα!!! Unholy δε νομίζω να φοβάσαι τη Πολωνέζα των 1,95 με το ξανθό μαλλί και το γαλανό μάτι που βγαίνει στην παραλία με το string και το…(σόρυ για τη διακοπή πήγα λίγο στην τουαλέτα που είχα μείνει?Α!ναι)Αν φοβάσαι και την Πολωνέζα τότε ναι,πρόκειται για ξενοφοβία
Μπορεί να φανεί περίεργο, αλλά συμφωνώ την Ιωάννα…
Καταρχήν δεν πιστεύω ότι είναι ΡΑΤΣΙΣΤΡΙΑ!!! Δήλωσε ΡΑΤΣΙΣΤΡΙΑ εναντίον όποιου κάνει κακό στη χώρα της… Αυτό δε νομίζω ότι είναι κακό! Το να θέλεις να ζεις σε ωραίο περιβάλλον δεν χρήζει χλευασμού!!!
Υπάρχουν διαφόρου είδους ΡΑΤΣΙΣΜΟΙ!!! Για παράδειγμα οι Βορειοευρωπαίοι έχουν πρόβλημα με τους μαύρους! Εμείς με τους Αλβανούς! Οι Άγγλοι με τους straight!!! Οι Εβραίοι με όλους τους υπόλοιπους!
Απ’ την άλλη κι αυτό που έγραψε ο Γιώργος (dreamdancer) είναι σωστό, διότι εσχάτως στην χώρα μας υπάρχει και “επαγγελματικός” ρατσισμός. Οποιαδήποτε χειρονακτική εργασία έχει γίνει πολύ “μπανάλ” στη συνείδηση της “ανεβασμένης” εσχάτως Ελληνικής κοινωνίας!
Στη δική μου λογική κατακριτέος ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ είναι εκείνος που αποτελεί πλειοψηφία και τα βάζει με κάποιον αδύνατο!!!
Αντίθετα δε νοιώθω ρατσιστής όταν νοιώθω ότι πάω αντίθετα με το ρεύμα!!!
Δε νοιώθω ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ επειδή πιστεύω ότι οι Σιωνιστές σκότωσαν 6.000.000 Εβραίους για να δημιουργήσουν κράτος του Ισραήλ! Είμαι πολύ αδύναμος σε σχέση μ? εκείνους.
Δε νοιώθω ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ επειδή δεν γουστάρω τους επώνυμους GAY που προσπαθούν να μας περάσουν μέσα από την τηλεόραση ότι η GAY αισθητική είναι η must!!! Νοιώθω ότι εκείνοι έχουν τη δύναμη να κάνουν πλύση εγκεφάλου στη μάζα κι αυτό με ενοχλεί! Κι ας είναι αριθμητικά μειοψηφία!!
Επί του προκειμένου στο θέμα των Αλβανών είμαι μπερδεμένος. Δεν ξέρω αν νοιώθω ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ?
Θα έλεγα αυτό που έγραψε και η Ιωάννα
Νοιώθω ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ εναντίον όποιου κάνει κακό στη χώρα μου?
Κανονικά δε θα έγραφα τίποτα γιατί ο dreamdancer τα είπε όλα αλλά βλέπω ότι όσο πάμε και χειρότεροι γινόμαστε…Και μάλλον είναι λίγο κρίμα να είμαστε τόσο νέα παιδιά και να έχουμε τέτοιο μίσος για τον κόσμο. Για όνομα του Θεού δηλαδή!
Εσύ whensilencecries είσαι πόσο? 17-18 χρονών και έχεις άποψη για τον κόσμο από τώρα? Να ακούς, να σκέφτεσαι την άποψη των άλλων και μην αρπάζεσαι, έχουμε πολλά να ακόμα να δούμε και να μάθουμε. Και το να βοηθήσεις και να καταλάβεις έναν μετανάστη δε σημαίνει να τον μπάσεις στο σπίτι σου ντε και καλά, αλλά να βρεις έναν τρόπο να τον κάνεις να νιώσει άνετα στην χώρα που ήρθε για να μπορέσει να ζήσει. Δηλάδη πρέπει να είμαστε ή του ύψους ή του βάθους? Και κάτι άλλο, σε ενοχλεί ο μαλάκας μετανάστης που ΕΜΕΙΣ οι ίδιοι τον καταντήσαμε ν’αναγκαστεί να κλέψει για να φάει, δε σε ενοχλεί όμως ο ΜΑΛΑΚΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ που βγαίνει και βιάζει κοπελίτσες? Δεν τον μισείς όμως, γιατί δεν είναι Αλβανός! ΜΑΛΑΚΕΣ υπάρχουν σε όλες τις εθνικότητες και τα φύλα. Μαθαίνεις να τους ξεχωρίζεις, δε μισείς όλο τον κόσμο επειδή έχει και μαλάκες!
Εσύ Unholy είσαι ρατσιστής? Είσαι 19-20 χρονών και λες οτι είσα ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ και ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ?? Γνώρισες κόσμο και πολιτισμούς και κουλτούρες και ανακάλυψες ότι ο εκάστοτε Κινέζος, Αλβανός, Κούρδος είναι πολύ μαλάκας κι εσύ ο έξυπνος που ΑΜΑ θες τον αφήνεις να μένει εδώ? Σου πέρασε μήπως ποτέ από το μυαλό ότι έχει περάσει τα πάθη του Χριστού για να μπορέσει να περάσει απ’τη μια χώρα στην άλλη? Ότι έχει αφήσει πίσω οικόγενεια και παιδιά, ότι επιτέλους έχει ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΜΕ ΣΕΝΑ και ο μόνος λόγος που δεν μπορεί να τις αποκτήσει είναι γιατί ΧΩΡΙΣ να το διαλέξει γεννήθηκε Κούρδος και δεν έχει αναγνωρισμένο κράτος!!
Ποιοί νομίζετε ότι είστε?? Έχετε μάθει να τα έχετε όλα και δεν σέβεστε κανέναν ούτε μπαίνετε ποτέ στη θέση του? Αν ήσασταν ένας απ’ αυτούς θα σας άρεσε να σας συμπεριφέρονται έτσι? Εμείς πήγαίνουμε μέχρι την Αγγλία για σπουδές και θέλουμε 1 μήνα να προσαρμοστούμε, σκεφτήκατε ποτέ πώς αισθάνονται αυτοί σε μια χώρα που τους φέρεται τόσο εχθρικά? Δηλάδη τι έχουν? Χαμηλότερη νοημοσύνη και δεν μπορούν να καταλάβουν ότι τους εκμεταλλευόμαστε? Και σε ποιόν από μας δώθηκε το ΔΙΚΑΙΩΜΑ στην τελική να εκμεταλλεύεται τους συνανθρώπους του ΟΤΙ κι αν είναι αυτοί?
Οι περισσότεροι από σας λέτε οτι απεχθάνεστε τους Αμερικάνους κι όμως είστε το ίδιο στενόμυαλοι μ’αυτούς!(πώς να σας το πω? Αν ήσασταν Αμερικάνοι το Bush θα ψηφίζατε ΠΑΑΑΛΙ με δικαιολογία ότι δρα κατά τιης διεθνούς “τρομοκρατίας”)
Για σκεφτείτε ότι πριν από 50-60 χρόνια η οικονομία της “Ελλαδάρας” (που για ισορροπήσει βοήθησαν και μερικοί Κούρδοι, Ινδοί, Πακιστανοί, Αλβανοί, Σέρβοι κλπ,κλπ) ήταν τόσο σκατά που ήμαστσν αναγκασμένοι να ζητήσουμε κι εμείς δουλειά στη Γερμανία και την Αμερική και μας συμπεριφέρονταν ΑΚΙΡΒΩΣ όπως εμείς στους δικούς μας τώρα. Ε, δεν είναι ότι πιο ευφηές να έχουμε πάθει τα ίδια και να μην έχουμε μάθει. Αποφασίστε λοιπόν τι θέλετε να λέγεστε!
MAZESTIX, η σειρά σου! Καταλαβαινω ότι αισθάνεσαι πως χάνεται η Ελλάδα αλλά δυστυχώς όπως και να έχει ζεις στην εποχή της παγκοσμιοποίησης και ο τρόπος να την καταπολεμήσουμε δεν είναι να μισούμε οποιοδήποτε μη-Έλληνα βρίσκεται στην Ελλάδα για παραπάνω από 1 χρόνο!
(γιατί φαντάζομαι πως όταν η οικονομιά μας στηρίζεται στο Greek souvlaki & mousaka, με τους υπόλοιπους “πολιτισμένους” ξένους που έρχονται για 1 μήνα και τα σκάνε χοντρά στον κάθε κλέφτη ταρίφα δεν εχουμε πρόβλημα? Ε? Δεν έχω ακούσει κανέναν σας να λέει οτι μισεί μερικά μπάσταρδα Αγγλάκια, Γαλλάκια και Γερμάνακια που κουβαλάνε του κόσμου τη βρώμα και τις αρρώστιες επάνω τους και φοβάσαι να μπεις στα club το καλοκαίρι μη και σιφυλιαατείς! Όλοι με τους Αλβανούς έχετε πρόβλημα!)
Τι να πω, τέτοια μυαλά που κουβαλάμε (ΑΝ κουβαλάμε γιατιί εχώ αρχίσει και αμφιβάλλω πλέον) καλά να πάθουμε!
Λοιπόν, αυτά. Δεν έχω να πω κάτι άλλο νομίζω. Κι επειδή μου ανέβηκε κι η πίεση στο 120 -είμαι και σε κρίσιμη ηλικία για έμφραγμα- πάω να πιώ κάνα ποτό μπας και ξεχάσω!
Ξεκαθάρισα τη θέση μου. Στο πρώτο μου ποστ.
Όχι , δεν είμαι ρατσιστής. Στην ουσία είμαι άσχετος που συνεχώς αναθεωρεί.
18-19.
Είχα κολλητό αλβανό, θενξ.
Δε πρόκειται να διαφωνήσω μαζί σου γιατί έχεις απόλυτο δίκιο…Απλά δεν επεκτάθηκα και άλλο…Ναι είμαι 17 και έγραψα ακριβώς αυτό που αισθάνομαι…Όλοι στραβά έχουν στη τελική όποιος λαός και αν είναι και Έυα (αν δε κανω λάθος το όνομα σου)για το ρατσισμό συζητήσαμε πριν καμια βδομάδα στο σχολείο…Και ξέρεις που καταλήγουμε πάντα??Ότι όλοι είμαστε ρατσιστές και ειδικά πάνω στο θέμα των προσφύγων στην Ελλάδα αλλά πάντα όλοι τους παραδεχομάστε επειδή έχουν περάσει πολλά…Τι να πω…
Όταν μπαίνει η λέξη GAY σε ένα topic δεν είναι ρατσισμός???Δηλαδή τι έχουν οι Gay??Δε ξέρω ποιος το ξεκίνησε αλλά ρατσισμός είναι αυτό…Ακόμα και για πλάκα…Γι αυτό ας μη το συνεχίσουμε…Εγω δε το συνεχίζω άλλο τουλάχιστον ξέρω ότι δεν είμαι η μόνη που τα πιστεύω…Έυα χαίρομαι γιατί τουλάχιστον απάντησες ωραία!