Εκκλησία

Σορρυ αλλα συγκρινεις ανομοιες καταστασεις.

Πρωτον, προσωπικα δε με ενδιαφερει οποιαδηποτε θρησκευτικη προεκταση του ψησιματος χοιρινου κρεατος και της καταναλωσης αλκοολ διπλα ακριβως σε μουσουλμανικο καταυλισμο, αλλα με ενδιαφερει η κοινωνικη προεκταση του θεματος. Οι “ανθρωποι” που το εκαναν αυτο, ηταν φασιστακια και με την βουλα, και ηταν μια πραξη εις βαρος ανθρωπων που δεν εχουν στον ηλιο μοιρα και επρεπε να φυγουν απο την χωρα τους η οποια βρισκεται σε πολεμο. Τουλαχιστον κρετινισμος, για να μην πω χειροτερα. Και δεν ηταν 10 λοβοτομημενοι μονο, μακαρι να ηταν μονο 10.

Το να μαγειρεψω εγω κρεας την Μεγαλη Παρασκευη ειναι δικαιωμα μου, και θα το κανω οσες φορες γουσταρω, γιατι πολυ απλουστατα δεν προσβαλλω κανεναν ετσι. Τωρα αυτες οι περιφορες παστιτσιου που λες ειναι λιγο ιστοριες για αγριους, οι οποιες μπορει να γινονται απο μια ομαδα καμια 20αρια ανθρωπων, και δε θα επρεπε να τους δινουμε καν σημασια. Ακομα κι ετσι να ηταν ομως, δε γινεται να μου υποστηριζεις οτι κατι τετοιο ειναι το ιδιο. Δεν υπαρχει καποιος χριστιανος στην Ελλαδα με αισθηση μειονοτητας, ουτε με φοβο της ζωης του και της ασφαλειας του λογω των πιστευω του. Ο τυχαιος χριστιανος στην Ελλαδα δεν νιωθει απειλη επειδη καποιος αλλος καφρος μπορει να εψησε παστιστιο την Μεγαλη Παρασκευη. Ο μουσουλμανος ομως στον καταυλισμο και ο καθε αλλος “αλλοθρησκος” που αποτελει μειονοτητα στην Ελλαδα, προφανως και θα νιωθει μειονεκτικα ή και φοβο και απειλη οταν γινονται εκδηλωσεις που γινονται επιτηδες κατα της θρησκειας του.

Δευτερον, ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΕΒΑΣΜΟΣ δεν απαιτειται προς καποια θρησκεια. Ο σεβασμος κερδιζεται απο ανθρωπους με τις πραξεις τους. Εγω ως ανθρωπος σεβομαι τον καθε συνανθρωπο μου και το δικαιωμα του να πιστευει οπου θελει, αλλα αυτο επ ουδενι δεν σημαινει οτι θα πρεπει να σεβομαι και τα πιστευω του τα ιδια, ποσο μαλλον οταν ειναι ενα ματσο αρλουμπες. Λυπαμαι αλλα εγω προσωπικα δεν σεβομαι καθε θρησκεια (καποιες ειναι φιλειρηνικες, οι περισσοτερες οχι τοσο), και σιγουρα δεν σεβομαι καμια Εκκλησια. Υπαρχει τοση διαφθορα και τοση υποκρισια, που το καθιστα αδυνατο κατι τετοιο για μενα.

ΥΓ. Με καλυπει απολυτα ο Παντελης σε ολα οσα γραφει. Αν σε 100 χρονια η Ελλαδα εχει μονο κανα 10% χριστιανων και 90% αθεων (που το ελπιζω, και κατα πως φαινεται οι θρησκειες αρχιζουν και σβηνουν σιγα σιγα παγκοσμιως, λογω και της παγκοσμιοποιησης), και δεις 1000 αθεους να τραμπουκιζουν 10 χριστιανους, τοτε ναι, το ξαναβλεπουμε. Μεχρι τοτε δυστυχως ο τραμπουκισμος και η κοινωνικη πιεση γινεται απο τους χριστιανους, που ειναι και η πλειοψηφεια στην Ελλαδα.

10 Likes

Τι λες ακριβώς;;; Μήπως είναι υποχρεωτική η νηστεία και δεν το ξέρω; Μήπως δεν κατοχυρώνεται στο Σύνταγμα η θρησκευτική ελευθερία;

Τι σημαίνει “ψήνει απροκάλυπτα κρέας την Μεγάλη Παρασκευή”; Δηλαδή άμα την Μεγάλη Παρασκευή γουστάρω να ψήσω μπριζόλες έξω από το μαγάζι μου όπως κάθε Τσικνοπέμπτη θα μου το απαγορέψει κανείς;

Και σημειωτέον, τον “Φανερό Δείπνο” τον διοργανώνει το σωματείο Ελλήνων Άθεων και Αγνωστικιστών. Τα παραπονά σας σε αυτούς αν θέλετε για τον ακτιβισμό τον οποίο χρησιμοποιούν για να εκπληρώσουν τους καταστατικούς σκοπούς του σωματείου τους. Ένας ακτιβισμός απολύτος ειρηνικός και ξαναλέω σωματειακός καθαρά.

Για την περιφορά ταψιού αντιλαμβάνεσαι ότι και αυτό είναι μια μορφή ακτιβισμού; Αντιλαμβάνεσαι ότι ο Παστίτσιος διώχθηκε ΠΟΙΝΙΚΑ και καταδικάστηκε για την σάτιρά του; Αντιλαμβάνεσαι πόσο πετυχημένη ήταν η σάτιρά του, ειδικά όταν διέδωσε fake news με δήθεν θαύμα του Παϊσιου και το υιοθέτησαν όλες οι πυροβολημένες εφημερίδες και sites της χώρας.

ΑΛΛΑ όλα αυτά δεν έχουν σημασία. Σημασία έχει κάτι άλλο. Σημασία έχει το με ποιον επιλέγει να τα βάλει ο καθένας.

Οι άθεοι κ.λπ. επιλέγουν να τα βάλουν με την παντοδύναμη και πάμπλουτη ελληνική Εκκλησία και την καθεστηκυία θρησκεία της χώρας, την κατοχυρωμένη παράνομα νομοθετικά ποικιλοτρόπως, στο Σύνταγμα, στα σχολεία, στις δημόσιες διαδικασίες κ.λπ. Τα βάζουν με έναν ισχυρό δηλαδή.

Οι φασίστες τα βάζουν με τους αδύναμους. Με πρόσφυγες και μετανάστες. Που αντί να τους καλωσορίσουμε και να τους δώσουμε ένα πιάτο φαϊ πάμε και τρώμε σουβλάκια και πίνουμε μπύρες έξω από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης στα οποία τους εξοβέλισε η γαμημένη η Ε.Ε.

Αντιλαμβάνεσαι αυτήν την διαφορά;;;

8 Likes

@ QuintomScenario :

Η απάντησή σου βρίθει από το χαρακτηριστικό “δύο μέτρα και δύο σταθμά” και το λέω αυτό ως αντικειμενικός αναγνώστης, όχι ως υποκειμενικός σχολιαστής. Αν θες το κρατάς, αν θες το “πετάς”.

Επί του ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΕΒΑΣΜΟΣ προς τις θρησκείες, δεν έχω να πω πολλά. Είμαστε 100% αντίθετοι.

Για τα Διαβατά, ιδού το “πολυάριθμο” πλήθος:

Επίσης, αμφιβάλω αν ακόμα και η “τσίκνα” έφτασε 2 χλμ. μακριά. Πιθανότατα οι άνθρωποι μέσα στη δομή δεν πήραν χαμπάρι τι έγινε.

Κρίνω εντελώς απαράδεκτο τον πολιτικοποιημένο χαρακτήρα της κίνησης, άρα συμφωνούμε σε αυτό. Συνεπώς, η ίδια η κίνηση δεν αφορά θρησκευτικό φανατισμό, αλλά πολιτικό.

Απαντώντας λοιπόν και στον akefaloskavalaris για την Μ. Παρασκευή, προφανώς και ήθελα να τονίσω ότι πολύ σωστά ο καθένας μπορεί να κάνει ό,τι θέλει, ακόμα και σε κοινή θέα. Πού ακριβώς μίλησα για απαγορεύσεις κ.λπ.; Προσωπικά, αναφορικά με το σκετς του παστίτσιου, έπιασα τον εαυτό μου να γελάει και έκρινα αρνητικά το γεγονός ότι υπήρξε δίωξη και καταδίκη. Αναρωτιέμαι βέβαια πώς “αφαιρούμε” από μία τέτοια κίνηση τον ιδεολογικό/πολιτικό της χαρακτήρα.

Αν δεν μας ενδιαφέρει τόσο πολύ η etiquette, θα περάσει απαρατήρητο το δικαίωμά κάποιου να πάω να ψήσει χοιρινά και να πιεί μπύρες σε χωράφι ιδιοκτησίας του, δίπλα σε έναν καταυλισμό φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων, χωρίς να προσδίδει πολιτικά/ιδεολογικά χαρακτηριστικά στην κίνησή του; Ήμασταν όλοι εκεί για να υπερασπιστούμε το Charlie Hebdo όταν δημοσίευσε τις γελοιογραφίες του Μωάμεθ; Αν ναι, είμαστε στο ίδιο “μήκος κύματος”. Αν όχι, τι φταίει;

Περί αδύναμων και ισχυρών, τα έγραψα παραπάνω. Επίσης, γράφω “ Αυτό που έχει σημασία εν έτει 2019, είναι να μην παραγνωρίζουμε πραγματικότητες και να προσαρμοζόμαστε.” , αναφερόμενος κατά βάση στο προς τα πού οδεύει η όλη κατάσταση στην Ελλάδα και στο ποιες παρωχημένες νοοτροπίες πρέπει να αλλάξουν από ό,τι αποκαλείται καθεστηκυία τάξη. Μας αρέσει, δεν μας αρέσει, η δημοκρατίες δεν λειτουργούν à la carte.

Σεβεσαι τα πιστευω των αντι-εμβολιαστων?
Αυτων που λενε πως η Γη ειναι επιπεδη?

Δε ρωταω αν σεβεσαι το δικαιωμα τους να εχουν αυτες τις αποψεις (στο πρωτο παραδειγμα δεν εχουν καν το δικαιωμα), αλλα αν σεβεσαι τα ιδια τα πιστευω ως πιστευω

Οσο για τα “δυο μετρα και δυο σταθμα”, το απορριπτω ως κατηγορια, ποσο μαλλον μιας και δεν το εξηγεις καν, κι απλα το πετας ως κατηγορια. Και λυπαμαι, αλλα δεν εισαι αντικειμενικος σχολιαστης.

4 Likes

Ναι, πολιτικός φανατισμός ήταν, γι’ αυτό είπαν ότι θα κάνουν πράγματα που απαγορεύει η θρησκεία των εγκεισμένων :roll_eyes:. Πρωτίστως θρησκευτικός ήταν ο φανατισμός.

1 Like

Καλημερες. Εχω καλυφθει πληρως απο διαφορους και κυριως @akefaloskavalaris .

Να πω μονο πως πριν χρονια, οταν ετρωγα ακομη κρεας, ετρωγα Μ. Παρασκευη σουβλακι(οκ φορουσα και μπλουζακι μευχεμ) στο χωριο μου και ο παπας της ενοριας διεκοψε την περιφορα οταν περασε απο μπροστα μου και αρχισε τα σηκω πανω και τα ντροπη και δεν συνεχιζε μεχρι να συμμορφωθω.

Ποτε δεν θα ειναι ιδια η σατιρα των γραφικων πιστων (παστιτσιος) με φασιστικες συναξεις.

3 Likes

Το είπα χωρίς πρόθεση να στο επιβάλλω. Επίσης, είπα αντικειμενικός αναγνώστης, όχι σχολιαστής. Η εξήγησή μου θεωρώ ότι τεκμαίρεται βάσει των όσων έγραψα.

Όχι, δεν σέβομαι τα πιστεύω τους ως πιστεύω, για προφανείς λόγους.

Σε ρωτάω όμως κάτι υποθετικά: Πες ότι έχουμε ένα σημαντικό αριθμό flat earthers σε λίγα χρόνια, για τον οποιοδήποτε λόγο. Έχουν δικαίωμα να ζητήσουν εξαίρεση από οποιοδήποτε υποχρεωτικό μάθημα (Γεωγραφία, Φυσική ή δεν ξέρω εγώ από ποιο άλλο), λόγω των “πιστεύω” τους;

Οι flat earthers είναι οι εκάστοτε θρησκόληπτοι.

2 Likes

Για να μπορέσουν να το κάνουν αυτό, θα πρέπει υποθέτω, να έχουν αναγνωρισθεί ως επίσημη θρησκεία ή κάτι τέτοιο και να υπαχθεί η εξαίρεση στα περί ανεξιθρησκείας κλπ. Δεν νομίζω δηλαδή πως παίρνει απαλλαγή απλά επειδή ξύπνησες στραβά. Ακόμη και για να αλλάξει ο νόμος να τους περιλαμβάνει, πρέπει να έχει εκλεχθεί μια κυβέρνηση που να το στηρίζει, άρα και σημαντική μερίδα του λαού.

Αν δεν θέλουμε τέτοια σκηνικά, τώρα πρέπει να τα πολεμάμε πριν βγάλουν πιο βαθιές ρίζες. Μετά, είναι αργά.

ήδη πάντως καθηγητές τραμπουκίζονται, σπάνια βέβαια, ιντερνετικά, για τα διάφορα που λένε στα παιδάκια από γονείς τέτοιων ομάδων.

Επίσης για τα περί σουβλακίων, άλλο η πρόθεση και άλλο η εκτέλεση. Αυτοί προσδώσανε ιδεολογικά στοιχεία στην κίνηση τους (που για αυτό έγινε, φασιστικές ήταν οι προθέσεις 100%) και μετά γκρινιάζανε και μιλούσαν για 800 μέτρα μακριά από την δομή.

Αυτοί δεν το κάνανε για να ειρωνευτούν μια διαφορετική θρησκεία (Charlie Hebdo που λες) αλλά γιατί δεν τους θέλανε εκεί, θέλανε να τους ξεφτυλίσουν, θέλανε να φύγουν από τα εδάφη τους. Όπως ξαναλέω και ο Παστίτσιος δεν κορόιδευε τον άγιο αλλά όσους προσκυνούσαν τις “παντούφλες” και τα κάστανά του και είχαν προφητείες του για τα πάντα. Το ότι καταδικάσθηκε από δικαστήριο που όμως η πλευρά των κατήγορων δεν απέδειξε ποτέ γιατί είναι προσβλητικά όσα λέει (αφού θα έπρεπε να αποδείξει την ύπαρξη των θείων) είναι άλλη κουβέντα, ελληνική.

1 Like

Νομίζω καταλαβαίνουμε αμφότεροι ότι η ερώτηση ήταν ρητορικής φύσεως.

1 Like

Φυσικά, απλά ήθελα να τονίσω γενικότερα το καλύτερα να μην περιμένουμε να το ζητήσουν επίσημα. Δεν πάνε καλά, ιστορικά, αυτά συνήθως!

1 Like

χωρίς να έχω διαβάσει την παραπάνω συζήτηση (επιφυλάσσομαι για αργότερα), καλησπέρα και ευτυχισμένο το 1204

6 Likes

Επανέρχονται η κακόβουλη βλασφημία και η καθύβριση των θρησκευμάτων (άρθρο 198 του ΠΚ). Προβλέπεται φυλάκιση έως 2 έτη για όποιον κακόβουλα καθυβρίζει τον Θεό και όποιος δημόσια και κακόβουλα καθυβρίζει την ορθόδοξη εκκλησία ή θρησκεία ανεκτή στην Ελλάδα…
Αν θες βρισε καποια θρησκεια αρκει να μην ειναι ανεκτη στην Ελληνικη κουλτουρα… Με κατι τετοια χαιρομαι ακομα παραπανω που εχω φυγει απο αυτη τη χωρα εδω και 4.5 χρονια και τα 2 μου παιδια δεν θα ζησουν εκει να μαθουν τις χαρες της θρησκευτικης αγαπης (αρκει να ειναι μονο φιλικα προσκειμενες στον χριστιανικο θεο… αλλιως καηκαμε …)
Οσο δεν υπαρχει διαχωρισμος τοσο και θα βυθιζεται η προοδος…

6 Likes

μα γιατί. αφού «Με αυτόν τον τρόπο θεραπεύουμε τα πάντα και δημιουργούμε τις συνθήκες, ώστε φαινόμενα που αποτέλεσαν κορυφαία σημεία της επικαιρότητας το τελευταίο διάστημα να αντιμετωπίζονται με το συγκεκριμένο τρόπο»

3 Likes

Άρα να το ξανασκεφτώ να βγω με το ραφτό Bad Religion έξω.

1 Like

Αφού η πλειοψηφία έχει ανάγκη τα πνευματικά δεκανίκια της ακόμη, έχουμε την υποχρέωση να τα σεβόμαστε, αυτό το δέχομαι. Δεν έχουν όλοι την ίδια αντίληψη καλώς η κακώς. Αλλά πρώτα θα έπρεπε να γίνει αυστηρότερος και να εφαρμόζεται ο αντιρατσιστικός νόμος, ο Κ.Ο.Κ., το φορολογικό κλπ βασικά στηρίγματα του κράτους και μετά ας βάλουν και πασπαλίσματα για θρησκείες κλπ. Αλλά περισσότερο είναι κίνηση ψηφοθηρική οπότε μην ψαρώνετε, ο Κούλης σκέφτεται όπως όλοι, την επόμενη τετραετία. Και η βάση του λαού είναι και καλά χριστιανοί.

2 Likes

Μόνο Παναγιες

2 Likes

Δεν ξέρω που έχει φτάσει η συζήτηση παρακάτω, αλλά θα σχολιάσω αυτό, κυρίως το post του @The_Black_League lack_league και δευτερευόντως του @pantelis79.
Δεν είναι το ίδιο πράγμα αυτό.
Οι μεν κάνουν κάτι αχρειαστο και προκλητικό όντως όμως μέρος της ίδιας κοινωνίας.
Οι δε το κάνουν με το προνόμιο ότι είναι μέρος μιας κοινωνίας και το κάνουν εναντίον μιας ομάδας ανθρωπων που προσπαθούν να βρούν ένα μέρος να ζήσουν (σίγουρα εκτός της παραπάνω κοινωνίας).

Μου φαίνεται ότι δεν χρειάζεται να τονίσω πόσο διαφορετικό είναι το ένα από το άλλο και τι ειδικό βάρος έχει. Οι μεν κάνουν κάτι για να προκαλέσουν “ίσους”, οι δε το κάνουν για να προκαλέσουν κάποιους οι οποίοι ζουν σε στρατοπεδο συγκ…εε , δομή φιλοξενίας.

Σορυ, αν έχει ξανασχολιαστεί, αλλά έπρεπε να το βγάλω από μεσα μου. :slight_smile:

2 Likes

H νέα ακροδεξιά της Θεσσαλονίκης είναι αυτή από ότι κατάλαβα. Οι διοργανωτές είναι οι ίδιοι που ήθελαν να κάνουν το Straight parade στη Θεσσαλονίκη ταυτόχρονα με το Gay parade. O ένας εξ’αυτών πρέπει να είχε καταδικαστεί και για την επίθεση στον Μπουτάρη. Δε το κάνουν με το προνόμιο πως είναι μέρος της κοινωνίας μας, το κάνουν με το προνόμιο πως και στην Ελλάδα επιβιώνουν σαν τις κατσαρίδες στην πολιτική σκηνή οι χουντικοί, οι φασίστες και οι ρατσιστές.

2 Likes

Δε λέμε κάτι διαφορετικό, ανέλυσα το σκεπτικό μου πιο κάτω. Για μένα η Ένωση Αθέων αγγίζει τη γραφικότητα με τη συγκεκριμένη εκδήλωση. Άραγε την Κυριακή του Πάσχα τρώνε πρασόρυζο :joy:; Δε νομίζω. Εντάξει, ακούστηκαν κι αυτοί, πάμε στον επόμενο φίλο.

Για αυτούς με το “μπάρμπεκιου” τα είπαμε, γελοία υποκείμενα που βαράνε στο θρησκευτικό συναίσθημα ανήμπορων φουκαράδων που είναι κλεισμένοι σε στρατόπεδα συγκέντρωσης (σιγά μη ντραπούμε να πούμε ότι περί αυτού πρόκειται).

1 Like