Σορρυ αλλα συγκρινεις ανομοιες καταστασεις.
Πρωτον, προσωπικα δε με ενδιαφερει οποιαδηποτε θρησκευτικη προεκταση του ψησιματος χοιρινου κρεατος και της καταναλωσης αλκοολ διπλα ακριβως σε μουσουλμανικο καταυλισμο, αλλα με ενδιαφερει η κοινωνικη προεκταση του θεματος. Οι “ανθρωποι” που το εκαναν αυτο, ηταν φασιστακια και με την βουλα, και ηταν μια πραξη εις βαρος ανθρωπων που δεν εχουν στον ηλιο μοιρα και επρεπε να φυγουν απο την χωρα τους η οποια βρισκεται σε πολεμο. Τουλαχιστον κρετινισμος, για να μην πω χειροτερα. Και δεν ηταν 10 λοβοτομημενοι μονο, μακαρι να ηταν μονο 10.
Το να μαγειρεψω εγω κρεας την Μεγαλη Παρασκευη ειναι δικαιωμα μου, και θα το κανω οσες φορες γουσταρω, γιατι πολυ απλουστατα δεν προσβαλλω κανεναν ετσι. Τωρα αυτες οι περιφορες παστιτσιου που λες ειναι λιγο ιστοριες για αγριους, οι οποιες μπορει να γινονται απο μια ομαδα καμια 20αρια ανθρωπων, και δε θα επρεπε να τους δινουμε καν σημασια. Ακομα κι ετσι να ηταν ομως, δε γινεται να μου υποστηριζεις οτι κατι τετοιο ειναι το ιδιο. Δεν υπαρχει καποιος χριστιανος στην Ελλαδα με αισθηση μειονοτητας, ουτε με φοβο της ζωης του και της ασφαλειας του λογω των πιστευω του. Ο τυχαιος χριστιανος στην Ελλαδα δεν νιωθει απειλη επειδη καποιος αλλος καφρος μπορει να εψησε παστιστιο την Μεγαλη Παρασκευη. Ο μουσουλμανος ομως στον καταυλισμο και ο καθε αλλος “αλλοθρησκος” που αποτελει μειονοτητα στην Ελλαδα, προφανως και θα νιωθει μειονεκτικα ή και φοβο και απειλη οταν γινονται εκδηλωσεις που γινονται επιτηδες κατα της θρησκειας του.
Δευτερον, ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΕΒΑΣΜΟΣ δεν απαιτειται προς καποια θρησκεια. Ο σεβασμος κερδιζεται απο ανθρωπους με τις πραξεις τους. Εγω ως ανθρωπος σεβομαι τον καθε συνανθρωπο μου και το δικαιωμα του να πιστευει οπου θελει, αλλα αυτο επ ουδενι δεν σημαινει οτι θα πρεπει να σεβομαι και τα πιστευω του τα ιδια, ποσο μαλλον οταν ειναι ενα ματσο αρλουμπες. Λυπαμαι αλλα εγω προσωπικα δεν σεβομαι καθε θρησκεια (καποιες ειναι φιλειρηνικες, οι περισσοτερες οχι τοσο), και σιγουρα δεν σεβομαι καμια Εκκλησια. Υπαρχει τοση διαφθορα και τοση υποκρισια, που το καθιστα αδυνατο κατι τετοιο για μενα.
ΥΓ. Με καλυπει απολυτα ο Παντελης σε ολα οσα γραφει. Αν σε 100 χρονια η Ελλαδα εχει μονο κανα 10% χριστιανων και 90% αθεων (που το ελπιζω, και κατα πως φαινεται οι θρησκειες αρχιζουν και σβηνουν σιγα σιγα παγκοσμιως, λογω και της παγκοσμιοποιησης), και δεις 1000 αθεους να τραμπουκιζουν 10 χριστιανους, τοτε ναι, το ξαναβλεπουμε. Μεχρι τοτε δυστυχως ο τραμπουκισμος και η κοινωνικη πιεση γινεται απο τους χριστιανους, που ειναι και η πλειοψηφεια στην Ελλαδα.