Εκκλησία

Φαντάσου κάποιος να έχασε το παιδί του από κάποια ασθένεια και να του φορτώνουν και ενοχές ότι φταίει που ήταν και αμαρτωλό και αμετανόητο (άρα μερίδιο της ευθύνης έχει και αυτός για την κακή ανατροφή του εύλογα θα σκεφτεί)

Ότι χειρότερο έχει συμβεί στην ανθρωπότητα ας είμαι κόσμιος και ας το πω έτσι

Μάλλον τα μαλλιά μας είναι αμαρτωλά και αμετανόητα και γι’αυτό τα παίρνει ο θεός

3 Likes

Αυτό και το “τον αγάπησε ο θεός και τον πήρε κοντά του”, εμετός!

4 Likes

xRyr7fW

7 Likes

Εντελως ανθυγιεινο ως μεθοδος αντιμετωπισης της πραγματικοτητας, οσο θλιβερο και να ειναι το γεγονος. Υπαρχουν συγχρονες μεθοδοι αντιμετωπισης, πολυ καλυτερες. Εχω εναν φιλο, του οποιου η γυναικα “απεβαλε” μια βδομαδα πριν την γεννα, που ειναι τοσο κοντα ουτως ωστε να το αντιμετωπιζουν σχεδον ως θανατο μωρου (και δεν τους αδικω). Πηγαν σε θεραπεια μαζι, εβαλαν κατω την λογικη, αφοσιωθηκαν στο μικρο κοριτσακι που ηδη εχουν, εκαναν παρεα με κοντινους φιλους, και πλεον ειναι πολυ καλυτερα.

Απο την αλλη, η μανα ενος φιλου μου (της δινω το ελαφρυντικο της ηλικιας - οχι μεγαλο) εδω και 5 χρονια, κι ενω δεν ηταν ποτε θεουσα, εχει αφοσιωθει σε ΟΛΑ τα παρελκομενα της θρησκειας. Μου στελνει που και που αρθρα και ειδησεις εντελως ψεκασμενα στο Facebook (δεν απανταω σε τιποτα εννοειται), παει στην Τηνο τον 15αυγουστο, και ενα σωρο αλλα εντελως ανθυγιεινα και εξωφρενικα για την εποχη που ζουμε. Εννοειται δεν εχει κανει το εμβολιο και ειναι 67 χρονων ξερω γω.

Περαν της επιρροης που εχουν αυτοι οι ανθρωποι στο κοινωνικο περιβαλλον, εν τελει κανουν κακο και στον ιδιο τους τον εαυτο με το να διαιωνιζουν αυτα τα ψεματα και την πιστη σε αυτα. Γιατι δυστυχως σπανια περιοριζεται στο να “πιστευει σε κατι μη ρεαλιστικο” καποιος.

7 Likes

Και θα βασιλεύουν για πάντα, ο κόσμος είναι έτσι εξαρχής φτιαγμένος για να υπάρχουν αυτά πάντα και σε όλες τις εποχές. Προύχοντες και πληβείοι. Και η Εκκλησία και οι θρησκείες το εκμεταλλευονται αυτο όλους αυτούς τους αιώνες.
Ουτοπικές κοινωνίες χωρίς αδικία, εκμετάλλευση, δυστυχία είναι μόνο για τα μυθιστορήματα και για φιλοσοφικές αναζητήσεις.

1 Like

Αν μου επιτρέπεται, καλώς έχεις βάλει τα διαλυτικά στον όρο αποβολή, καθώς αυτό ορίζεται ως γέννηση νεκρού. Ναι, είναι θάνατος μωρού, ακόμα και αν δεν γεννήθηκε ζωντανό.

Πολύ σωστή προσέγγιση. Απλά, όλα αυτά σε βοηθάνε να παραμείνεις λειτουργικός, να διαχειριστείς το πένθος καλύτερα (αδόκιμος ο όρος, αλλά ας είναι) και να συνεχίζεις να ζεις με μία πληγή που θα είναι πάντα εκεί, βαθιά ριζωμένη, για όλη την υπόλοιπη ζωή σου. Είναι εξαιρετικά σύνηθες τα ζευγάρια να οδηγούνται στο χωρισμό, μετά από ένα τέτοιο γεγονός.

Δεν θέλω να σχολιάσω τα της Εκκλησίας και ό,τι αναγράφεται στην πινακίδα ανωτέρω. Είναι πολύ κακός ο μήνας αυτός για εμένα και ο επόμενος ακόμη χειρότερος.

Ευτυχώς ή δυστυχώς, η μουσική που αγαπάμε έχει προσφέρει ένα κομμάτι, που ραγίζει τις καρδιές όσων έχουν υποστεί το ανείπωτο. Σας εύχομαι, ειλικρινά, μέσα από την ψυχή μου, να μην χρειαστεί να καταλάβετε ποτέ το γιατί.

Τελευταία παράγραφος

5 Likes

Θα ειχα βαλει εισαγωγικα και στο “θανατος μωρου” γιατι ουτε αυτο ειναι. Ειναι κατι ενδιαμεσα, ψυχολογικα εστω. Δεν ειναι το ιδιο η απωλεια ενος πλασματος που εχεις γνωρισει και δεθει συναισθηματικα μαζι του (εστω κι αν ειναι μονο 1-2 χρονια), με την γεννηση ενος νεκρου μωρου, χωρις φυσικα να θελω να αφαιρεσω καθολου απο την βαρυτητα του δευτερου παραδειγματος. Απλα θεωρω οτι σιγουρα θα χρειαζεται αρκετα λιγοτερη δουλεια για να ξεπερασει κανεις κατι τετοιο, απο τον θανατο ενος μωρου με το οποιο εχει περασει χρονο ή ενος μικρου παιδιου, ακομα χειροτερα.

Δεν ισχύουν αυτά που γράφεις. Δυστυχώς.

Κατανοώ το πώς το εκλογικεύεις, αλλά το βίωμα είναι παρεμφερές σε ένταση, πολλώ δε μάλλον όταν δεν έχεις άλλες εμπειρίες και μνήμες για να απαλύνεις τον πόνο προϊόντος του χρόνου, πλην των φωτογραφιών ενός υπερήχου π.χ.

Τέλος πάντων, θα μου επιτρέψεις να την εγκαταλείψω την κουβέντα και αυτό δεν είναι σε καμία περίπτωση ασέβεια προς εσένα.

4 Likes

Ενταξει, σιγουρα δεν υπαρχει κανενας λογος για υπερβολικη αναλυση. Το σημαντικο ειναι οι ανθρωποι να μπορουν να ξεπερνανε αυτες τις καταστασεις, οι οποιες ειναι τοσο δυσκολες που δεν εχει νοημα καμια συγκριση μεταξυ τους, και να τους βοηθαμε να τις ξεπερνανε οσο περισσοτερο μπορουμε.

1 Like

:heart:

2 Likes

σχετικο με το θεμα που συζητατε,αξιζει να δειτε το παρακατω βιντεακι,διαβαζοντας παραλληλα και τους στιχους του κομματιου:

1 Like

Το ότι ο κόσμος δίνει φράγκα σε αυτό το ζευγάρι για να “αντιδράσει” σε κάποιο τραγούδι, με ξεπερνάει…

ο κοσμος δινει χρηματα για οτι φανταστεις…δεν ειναι οι μονοι που το κανουν…

Το τελευταιο διαστημα παιζω ενα Online game,το Star wars Galaxy of heroes…Ειναι ενας τυπος που ανεβαζει μονιμως βιντεακια για αυτο…Τις προαλλες του εδιναν χρηματα ωστε να αναβαθμισει εναν νεο χαρακτηρα…πρεπει να εδωσε καπου στα 500 $ για να τον τερματισει…τρελα πραγματα…

Ναι, αυτό με τα ον-λάην παιχνίδια το έχω ακούσει. Για το συγκεκριμένο ζευγάρι πάντως, στην αρχή είχε το χαβαλέ του, με τις διάφορες αντιδράσεις τους σε εντελώς παράκλητα κομμάτια. Αλλά από ένα σημείο κ μετά όπου ζητούσαν 75$ αν θυμάμαι κάποια στιγμή, για ένα κομμάτι, έχασε κάτι από την αθωότητά του.

Εγω τους εβλεπα που και που γιατι ειχε καποιο ενδιαφερον το perspective τους (οπως και τους Lost in Vegas, τα μονα 2 καναλια με reactions που με τραβηξαν), ο λογος που σταματησα να τους βλεπω ηταν το βιντεο για το The Greatest Show on Earth των Nightwish. Εκει καταλαβα οτι οσο ανοιχτομυαλος και να φαινεται ο φανατικος ταλιμπανοχριστιανος, παντα παραμενει φανατικος ταλιμπανοχριστιανος.

Κατα τα αλλα καλα κανουν και ζητανε οσα ζητανε αφου τους τα δινουν, και δεν το λεω ειρωνικα. Γενικα πανω στις υπερβολικες αμοιβες των διασημων συμφωνω απολυτα με αυτον ( Γιατι ο ΣΝΙΚ Αμοίβεται (πολύ) Kαλύτερα από έναν Δάσκαλο; | Greekonomics #04 - YouTube ) με λιγα λογια το να κραζουμε τον εκαστοτε influencer η καλλιτεχνη για το ποσα παιρνει ειναι ακυρο. Για να παιρνει τοσα σημαινει οτι αυτος που του τα δινει βγαζει περισσοτερα, αρα γιατι λεμε “ειναι δυνατον να παιρνει τοσα λεφτα ο Νευμαρ” και δεν σκεφτομαστε οτι ο προεδρος της Παρι βγαζει πολυ περισσοτερα? Και αν θελουμε να το παμε ενα βημα παρακατω, ο λογος που ο προεδρος της Παρι βγαζει τοσα ειναι οτι υπαρχει απειρος κοσμος που του δινει τα λεφτα του, αρα τελικα η ευθυνη σε μεγαλο βαθμο παει στον κοσμο. Το ιδιο και με τους τυπαδες για να ξαναερθω οφτοπικ. Αν σταματησουν να του πληρωνουν θα σταματησουν να ζητανε τοσα. Για να τους τα δινουν προφανως θεωρουν οτι κατι τους προσφερουν. Συμφωνουμη-διαφωνουμε τελικα μικρη σημασια εχει τελικα.

1 Like

Το συμπερασμα ειναι παντα σκατα στον καπιταλισμο και σκατα στην εκκλησια

4 Likes

Πες μου ότι αντέδρασαν σαν ταλιμπαν για την θεωρεία της εξέλιξης την Λουσυ κτλ κτλ.

Να σου πω δεν το ειχα δει ολοκληρο το βιντεο αλλα εκει στα πρωτα 5 λεπτα αρχισε ο αλλος κατι “oh man, I can understand how these atheists think” και κατι τετοιες εξυπναδες οποτε ειπα να το κλεισω για να μην μου ανεβει η πιεση. Τι περιμενα θα μου πεις και θα εχεις δικιο.

4 Likes

Οι ίδιοι…

2 Likes