Εκκλησία

Καμια φρουτιέρα:p:p

:smiley:

Πλακα πλακα αυτο ισχυει σημερα.Ο Χριστος καποτε ειχε πει “ο εχων 2 χιτωνες να δινει τον ενα” κι αυτοι οι αχρηστοι στις εκκλησιες ενω εχουν τη μεγαλυτερη περιουσια στη χωρα το μονο που κοιτανε ειναι το πως θα τη κανουν ακομα μεγαλυτερη εις βαρος των απλων ανθρωπων.Κριμα και παλι κριμα.

Βασικα ο Χριστος, ισχυριζονται αυτοι οι ιδιοι οτι ειπε κατι τετοιο. Δε τους πιστευω. Ειναι κακοι ανθρωποι! Και ο Χριστος κανας τετοιος θα’ταν.

οπα λαθος

Ο Χριστος μπορει να ηταν οπως τον εμαθε ο κοσμος δε ξερεις.Εγω βασικα ειμαι αθεος αλλα σεβομαι το χριστιανισμο ως θρησκεια απλα ολη αυτη η εκμεταλλευση και η εμπορευματοποιηση του ειναι κατι το θλιβερο.Οπως και η παραποιηση των γραφων απο διαφορους μαιντανους που τους νοιαζει η δημοσιοτητα και τιποτα αλλο.

Eκμεταλλευση και εμπορευματοποιηση που υπηρχαν ανεκαθεν. Ειδικα στην καθολικη εκκλησια. Η Ορθοδοξη απλως ειναι κουφαλα και τα κρυβει. Δε γουσταρει ποζεριες…

καλα κανουν και τα κρατανε και δεν τα δινουν. ξερουν τι κανουν. βλεπουν μπροστα.

Κρατάνε προμήθειες για τη Δευτέρα Παρουσία… μην πάνε με άδεια χέρια… :stuck_out_tongue:

Στη ρωσικη επανασταση και στον ισπανικο εμφυλιο οι πρωτοι που πηγαν στις κρεμαλες, ηταν κατι παναγιοι ανθρωποι σαν το αβαταρ μου…:stuck_out_tongue:

πια δευτερα παρουσια, νεος σημερα στην εκκλησια δεν παταει, αυτοι που πατανε σιγα σιγα την κανουν, ε ερχονται δυσκολα χρονια. πανε οι καλες οι εποχες.

η εκκλησια και οι παπαδες με τη καταντια που εχουν ελθει σε συντριπτικο ποσοστο,μου φερνουν αηδια…πιστευω ομως στον ιησου χριστο…:):):wink:

Αν τα μήντια μας φανέρωναν τα ατοπήματα των πολιτικών της χώρας εξίσου απροκάλυπτα, τότε θα λέγαμε ότι αυτοί οι παπάδες είναι άγιοι άνθρωποι!

Εκεί όμως μιλάμε για οργανωμένα πράγματα :wink:

Η αλήθεια είναι πως έχω ακούσει απίστευτα σκηνικά για ουκ ολίγους παπάδες… Απο κείνα που δε λέγονται στο φόρουμ. Κρίμα για την υγιή εκείνη μειοψηφία (μα πολύ μειοψηφία όμως) των παπάδων που προσπαθεί να παραμείνει αγνή και τίμια στην εποχή που ζούμε.

και αν οι πολιτικοί ξεσκέπαζαν τις βρωμιές των μήντια? όλα μέλι-γάλα?

Η εξουσία φέρνει σκάνδαλα. Από αρχαιοτάτων χρόνων. Η Εκκλησία όμως δεν είναι φορέας άσκησης εξουσίας. Καταλαβαίνω (όσο μπορω) έναν υπουργό να διαχειρίζεται ένα τεράστιο ποσο (που συνολικά δεν θα το δούμε στη ζωή μας ούτε και όλοι οι φορουμίτες μαζί)για αγορά π.χ. οπλικών συστημάτων, και να μπαίνει στον πειρασμό να βάλει στην τσέπη του. Δεν έχω βρεθεί ποτε σε αντίστοιχη θέση και δεν ξέρω πως θα σκεφτόμουν αν ήμουν σ’αυτή τη θέση… (Πιθανόν να βούταγα τα φράγκα, να πήγαινα στη Χαβάη και να σας άφηνα να πνιγήτε!!!:p).
Από τους κληρικούς, όμως, κάτι τέτοιο Γ*** ΤΟ ΚΕΡΑΤΟ ΜΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΔΕΧΟΜΑΙ!!!
Σεβαστή η Εκκλησία, καλά κάνει και υπάρχει, αλλά ΕΛΕΟΣ!

Απλά όλο αυτό το θέμα με τους παπάδες τα τελευταία λίγα χρόνια και γενικά όλη η κατάσταση που έχει επικρατήσει ώστε να φτάσουμε να βλέπουμε παπά στο δρόμο και να τον κοιτάμε με μισό μάτι με κάνει να τη βλέπω με σκεπτικισμό.

Και σίγουρα ποτέ δεν ήμουν ούτε θα ήθελα να είμαι υπερασπιστής της εκκλησίας

Όσο το ψάχνετε παιδιά, τόσο μεγαλύτερη διαφθορά και παρακμή (και πολλά άλλα, χειρότερα) θα βρίσκετε. Τι να λέμε τώρα… Το ξαναλέω, κρίμα για εκείνους τους λίγους που ακόμα αντιμετωπίζουν με τιμιότητα το όλο σκηνικό.

Οπουδήποτε ηΟργανωμένη Θρησκεία (γενικότερα. όχι μόνο η Ορθόδοξη ή Καθολική Εκκλησία) έχει αναμειχθεί στην εξουσία, είχαμε τέτοια φαινόμενα. Από την Αρχαιότητα ακόμη. Κάποιες Δυτικές κοινωνίες (που δεν έχουν τόσο έντονη θρησκευτική παράδοση) έχουν αποβάλλει την επίσημη θρησκεία από το σύστημα εξουσίας (βλέπε Τσεχία). Απομένει να δούμε μακροσκοπικά κατά πόσο αυτό λειτούργησε. Μακάρι να διαχωριστεί και εδώ. Θα είναι καλύτερα για όλους.

Δυστυχώς απ’ ό,τι φαίνεται το πρόβλημα είναι στον όρο “εξουσία” και όχι “θρησκεία”

Συμφωνώ!
Η Θρησκεία καλά κάνει και υπάρχει. Χρειάζεται σε πολύ κόσμο. Αλλά άλλο πραμα η εξουσία…