Εκκλησία

και ομως εκτος απο τα γνωστα “ιερα λαμογια” υπηρχαν και οι αλλοι παπαδες :

οπως ο πατερας Ανυπομονος, πρωτοπαλικαρο του Βελουχιωτη…

στη μια με “στρατιωτικα ρασα”, στην δευτερη με την επισημη αμφιεση.

@ baetylus :

νομιζω και στην Γερμανια πληρωνονται απο το κρατος, αλλα με την εξης διαφορα, οποιος πολιτης δηλωσει θρησκευμα, φορολογειται υπερ των παπαδων. Οποιος οχι δεν φορολογειται.

μην ανησυχείς υπάρχουν και ράμματα για την γούνα και του πάτερ ανυπό-μουνου.

τυχαίνει να τον ήξερα καθώς ήταν από το χωριό, μάλιστα με έχει βαφτίσει κιόλας.

για πες μας για τα ραμματα του λοιπον. :-k

αμα κατάλαβες από αυτά που έγραψα, κατάλαβες. δεν πρόκειται να πω κάτι ευθέως έτσι και αλλιώς. Είναι πράγματα που τα γνωρίζουν όλοι στην τοπική κοινωνία αλλά ποτέ δεν αποδειχθηκαν.

Από την άλλη αυτό που μπορώ να σου πω με σιγουριά, είναι ότι όταν ο πατέρας μου είχε ανοίξει μια ταβέρνα στο μοναστήρι που ήταν ηγούμενος ο συγκεκριμένος παπάς, του την κλείσανε, απλώς επειδή δεν ψηφίζαμε τους ανθρώπους που προωθούσε αυτός. Και πολλά άλλα τέτοια.

Ειχε ανοιξει ταβερνα στο μοναστηρι;:-s

ναι η ταβέρνα υπάρχει ακόμα, υπό άλλη διεύθυνση.

εδιτ: όχι μέσα στο μοναστήρι, απέξω. (εκεί αρχίζει ο εθνικός δρύμος και υπάρχει μουσείο φυσικής ιστορίας κλπ κλπ)

το χωρίο μου είναι 1 χλμ από εκεί. :smiley:

οσον αφορα το πρωτο, καλο ειναι οταν αφηνουμε υποννοουμενα να τα στηριζουμε κ με επιχειρηματα. Αλλα καταλαβα τι εννοεις, εξαλλου οχι μονο γιαυτον, αλλα γενικοτερα για ανταρτες του ΕΛΑΣ, κυκλοφορουν πολλες (αναποδεικτες) ιστοριες. Τελοσπαντων.

Τωρα οσον αφορα την ταβερνα που μου λες, τι να σου πω, εσυ ξερεις καλυτερα.

Ένα σύνθημα που ακούστηκε σήμερα:

ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝΕ ΟΙ ΕΞΕΓΕΡΜΕΝΟΙ
ΚΑΝΟΥΝΕ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΙ ΟΙ ΡΑΣΟΦΟΡΕΜΕΝΟΙ

Δηλαδη εχουμε εδω μια κοινοτητα η οποια δειχνει να ενδιαφερεται ΜΟΝΟ για τα δικα της κυριαρχικα δικαιωματα και δειχνει παντελη αδιαφορια για το οτι τοτε ολη η υπολοιπη Ελλαδα τελουσε υπο κατοχη, κοσμος πεθαινε απο την πεινα και ολοκληρα χωρια στελνονταν στο εκτελεστικο αποσπασμα. Και αυτους που ηταν υπευθυνοι για αυτα, τα λαμογια του Σαπιου Ορους αποθεωναν.
Ε, μετα οταν λεω να τους παρει καθε μια ιδιοκτησια το δημοσιο ειμαι αδικος και τα λεγομενα μου καταρριπτουν την ιδιοκτησια. Κουραφεξαλα, τοσες αυθαιρεσιες κανει το κρατος. Ειμαι ΣΙΓΟΥΡΟΣ οτι αν το ηθελε θα μπορουσε να το κανει και να το βουλωσουν και απο πανω. Βασικα και την χερσονησο να τους παρει και τους αφησει με τα δισεκατομυρια που εχουν στην ακρη να χτισουν μοναστηρια-σαλε στην Ελβετια.

Ειχα διαβασει στο βιβλιο Ιστοριας παλια οτι οι ελληνες δινανε τα κτηματα τους τον καιρο
της Τουρκοκρατιας στην εκκλησια γιατι οι το Κορανι λεει οτι οτιδηποτε ειναι ξενης θρησκειας
δεν το πειραζουν.
Θυμαμαι καλα ? Αυτα τα κτηματα ποτε θα επιιστραφουν ? Ποτέ λεω εγω.
Απο προσωπικη εμπειρια.Ειχα παει μικρος στο μοναστηρι των παπαροκαδων.
Σας μιλαω για πριν δωδεκα χρονια.Μου ειχε κανει εντυπωση μιας και μας το ειπε ο οδηγος,
οτι για 5-10 λεπτα πριν το μοναστηρι,οτι εκταση βλεπαμε ηταν του μοναστηριου…

Η οργη του κοσμου επι του θεματος πιστευω οτι ειναι μετριασμενη επειδη δεν μπορει να φανταστει ποσο τεραστια ειναι η κινητη και ακινητη περιουσια της εκκλησιας.

Άρθρο - παρέμβαση του Αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου

Σε άρθρο του στον “Κόσμο του Επενδυτή”, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος καταδικάζει τους βανδαλισμούς και τις καταστροφές, αλλά αναφέρει : «Πώς να καταδικάσεις τον αδικημένο για τα λάθη του, αν δεν αναζητήσεις πρώτα τρόπους και λύσεις που να δίνουν ελπίδα και να προσκαλούν σε αξιοποίηση των δυνάμεων, που τώρα σπαταλιούνται στην εκτόνωση της πικρίας και της απογοήτευσης, συμβάλλοντας εντέλει στο περαιτέρω ρήμαγμα της ήδη παραπαίουσας ηθικώς, πολιτιστικώς και κοινωνικο-οικονομικώς πατρίδας μας;».

Συνεχίζοντας ο κ. Ιερώνυμος, ρωτά : «Πόσο ακόμα μπορούμε να στεκόμαστε, κλήρος και λαός, αδιάφοροι ή αυτοκαταστροφικά βολεμένοι απέναντι σε φαινόμενα τα οποία όλοι γνωρίζουμε, όλοι συμφωνούμε ότι δεν είναι δυνατόν να συνεχίζονται, όλοι δηλώνουμε ευκαίρως-ακαίρως τη δυσφορία μας και συγχρόνως τα συντηρούμε ή τα ανεχόμαστε ως παθητικοί δέκτες της ίδιας μας της αυτο-υπονόμευσης;».

Tέλος, ο Αρχιεπίσκοπος τονίζει ότι η διαμαρτυρία είναι ανάγκη και δικαίωμα, ο καταστροφικός θυμός όμως οδηγεί σε βανδαλισμούς δεν δίνει λύσεις, ενώ ζητά από όλους να αναλάβουν το μερίδιο των ευθυνών τους. «Πρώτιστα των δικών μας ευθυνών, ως Ποιμαίνουσας Εκκλησίας, που δεν έχει πλέον την πολυτέλεια του εφησυχασμού».

από contra.gr

¶μα κάνουν ένα γκάλοπ, το οποίο να λέει, ο καθέ ιδιώτης απο εμάς, κρατάει τα χωράφια του τα οικόπεδά του και ο,τι γη του ανήκει, και όλη την υπόλοιπη Ελλάδα, βουνα, πλαγιές, λίμνες και θάλασσα, τα παίρνει η Εκκλησία, ανήκουν στην Εκκλησία, ούτε στο κάθε δήμο ή κοινότητα,νομαρχία ή κράτος.

Που πιστεύεις θα γείρει η ζυγαρια ?

Για αναδιατυπωσε λιγακι ποιες ειναι οι δυο επιλογες.:-k

Αλήθεια, ξέρεις τι επιστολές έστελναν στο Χίτλερ οι τότε διορισμένοι Έλληνες αξιωματούχοι; Ο Απρίλιος του 1941, μήνας κατά τον οποίο εστάλη η επιστολή που αναφέρεις, είναι ο μήνας κατά τον οποίο η Γερμανία επιτέθηκε και κατέκτησε την Ελλάδα. Υποψιάζομαι ότι ο πρωτοδιόριστος γερμανόφιλος “πρωθυπουργός” της εποχής έστειλε μια ίδιου ύφους επιστολή στο αφεντικό του και υποψιάζομαι ότι όλα αυτά μπορεί τελικά να μην ήταν πολιτική των παπάδων, αλλά των Γερμανών. Ποιος ξέρει; Καλό πάντως είναι να μην είμαστε προκατειλλημένοι :).

δεν γουσταρω καθολου τους παπαδες!!!πιστευω οτι πλεον η θρησκεια εχει γινει μεσο επιρροης και οι παπαδες ασκουν πιο πολυ κοσμικη εξουσια παρα θρησκευτικη.επισης η εκκλησια ειναι η πιο κερδοφορα επιχειρηση ever,δεν φορολογειται μου φαινεται και εχει μονο κερδη!!!

http://www.youtube.com/watch?v=T5AEEfQAdEA&eurl=http://roides.wordpress.com/page/2/

βραδινο καψιμο…σορρυ!!!

:lol::lol::lol:

Και όταν προσεύχεσαι δεν πρέπει να μιμείσαι τους υποκριτές. Διότι σε αυτούς αρέσει να προσεύχονται όρθιοι στις συναγωγές και στις γωνίες των πλατειών, έτσι ώστε να τους βλέπουν οι άνθρωποι. Αληθινά σας λέγω ότι με αυτόν τον τρόπο δεν έχουν να πάρουν ουδεμία ανταμοιβή. Εσύ όμως όταν θέλεις να προσευχηθείς, μείνε στο δωμάτιό σου, κλείσε την πόρτα και προσευχήσου στον Πατέρα σου, ο οποίος είναι αόρατος. Και ο Πατέρας σου που βλέπει και τις πιο κρυφές πράξεις θα σε ανταμείψει ολοφάνερα. Και όταν προσεύχεστε μη φλυαρείτε όπως οι εθνικοί. Διότι αυτοί φαντάζονται ότι θα εισακουσθούν χάρη στην πολυλογία τους. Ας μη μοιάζετε λοιπόν με αυτούς. Διότι ο Πατέρας σας γνωρίζει ποια πράγματα έχετε ανάγκη προτού του τα ζητήσετε. Εσείς λοιπόν να προσεύχεστε ως εξής:

Πάτερ ημών ο εν τοις ουρανοίς· αγιασθήτω το όνομά σου· ελθέτω η βασιλεία σου· γενηθήτω το θέλημά σου, ως εν ουρανώ, και επί της γης· τον άρτον ημών τον επιούσιον δος ημίν σήμερον· και άφες ημίν τα οφειλήματα ημών, ως και ημείς αφίεμεν τοις οφειλέταις ημών· και μη εισενέγκης ημάς εις πειρασμόν, αλλά ρύσαι ημάς από του πονηρού. Οτι σού εστιν η βασιλεία και η δύναμις και η δόξα εις τους αιώνας· αμήν.

αποσπασμα απο την «Η επί του Ορους Ομιλία» του ΙΗΣΟΥ…

Δειτε ποσο σας αγαπαει ο θεος σας

http://www.zougla.gr/news.php?id=17106

Μεμονωμενο περιστατικο…