10 χρονο το σκέφτηκε?
Και μένα υπερβολή μου φαίνεται, αλλά από την άλλη υπερβολή είναι να έχουμε παντού ναούς λες και είμαστε στο Ιράν . Για όνομα του ozzy χτίστε κανά σχολείο, κανά νοσοκομείο. όχι άλλους ναούς.
Εγώ πάλι λέω, ο καθένας να χτίσει ό,τι θέλει. Αφού ως επί το πλείστον οι ναοί χτίζονται με λεφτά ιδιωτών, δε βλέπω γιατί να μας ενδιαφέρει. Οι Κυκλάδες είναι γεμάτες με εκκλησάκια και τα περισσότερα στον Άι Νικόλα, προστάτη των ναυτικών. Δε νομίζω πως είναι σαν το Ιράν οι Κυκλάδες.
Όποιος έγραψε το σύνθημα είναι απλά ηλίθιος με φασίζουσα νοοτροπία. Όποιος είπε “μπράβο, μάγκας όποιος το έκανε” δεν απέχει πολύ.
Δεν απαγόρεψα σε κανέναν να χτίσει εκκλησιές, δεν μπορώ εξάλλου να το κάνω. Απλά θα ήθελα να δω λιγότερες εκκλησίες και περισσότερα σχολεία. Θα ήθελα δηλαδή οι ιδιώτες/πολίτες/πιστοί να χρηματοδοτούν άλλα πράγματα.
Ναι ρε συ. Το κατάλαβα. Γενικά μιλούσα. Κι εγώ θα προτιμούσα ο Μαρινάκης να αγόραζε φάρμακα αντί για Αργεντίνους της Μπόκα. Αν και πάλι η συζήτηση είναι τεράστια. Είναι υγεία για μια κοινωνία, να στηρίζεται στην καλή θέληση των πολιτών της για να καλύψει βασικές της ανάγκες;
Εξαρτάται για τι είδους κοινωνία μιλάμε. Όντως μεγάλη και ενδιαφέρουσα κουβέντα. Με έκανες να ξανασκεφτώ αυτό που έγραψα αυθόρμητα πριν…damn δίνω ιδέες στον ΓΑΠ και δεν είναι για καλό…
Για την ακριβεια ειναι ο ορισμός της υγειούς κοινωνιας.
Μόνο αν πάρεις ως δεδομένο την καλή θέληση των πολιτών. Κάτι που για μένα (για σένα ίσως όχι) είναι μια ιδεατή κατάσταση, πολύ μακρινή από εμάς αυτή τη στιγμή
Δεν διαφωνω αλλα παραμένει ο ο ορισμός της υγειούς κοινωνιας.
Το σύνθημα είναι γαμάτο, και κάθε άλλο παρά φασίζουσα νοοτροπία έχει όποιος το έγραψε. Κάρβου, νομίζω πως το βλέπεις πολύ μονομερώς το ζήτημα. Δεν είναι όλα βούληση ιδιωτών και νομικό πλαίσιο και λοιπά σκατά. Τα κοινωνικά ήθη και πάθη επιτρέπουν πότε την κατασκευή και πότε το ρήμαγμα και την ισοπέδωση χώρων λατρείας. Όσο ανθρώπινο είναι το δικαίωμα κάποιου να χτίσει εκκλησία τόσο ανθρώπινο είναι και το δικαίωμα κάποιου άλλο να τη γκρεμίσει. Όλα εξαρτώνται από το αν ο οιοσδήποτε χώρος λατρείας είναι ενσωματώσιμος στο κοινωνικό κατεστημένο του αποδεκτού.
Επιστρέφοντας στο σύνθημα, προσωπικά με αφήνει αδιάφορο ως τεχνούργημα και ευφυολόγημα αλλά με ερεθίζει ως αποτύπωση συγκεκριμένου κοινωνικού γίγνεσθαι και δυναμικής.
Αυτό κατά τη γνωμη σου ισχύει γενικότερα ή περιορίζεται σε εκκλησίες?
Ας πούμε ότι ισχύει σε ό,τι έχει να κάνει με θρησκευτικά σύμβολα.
Τότε συγνώμη αλλά είσαι φασιστής.
Φασιστής :!:
:lol3: :lol3: :lol3: :lol3: :lol3: :lol3: :lol3: :lol3:
Ο καθένας έχει τις απόψεις του όταν τις εφαρμόζει στους άλλους με το έτσι θέλω είναι φασισμός και το να γαμάς τις εκκλησίες ή και το σπίτι του άλλου ναί αυτό ειναι.
To να γαμάς εκκλησίες ή σπίτια είναι προχωρημένη διαστροφή.
Το να μη χρησιμοποιείς σημεία στίξης είναι ακόμα πιο προχωρημένη :!:
Sylas σοβαρέψου. Οπως δεν εχεις το δικαιωμα να πας με το ετσι θελω να καταστρεψεις την περιουσια του αλλου και να εχεις την απαιτηση να το δει και σαν “ανθρωπινο σου δικαιωμα”, ετσι δεν εχεις και το δικαιωμα να καταστρεψεις οποιοδηποτε θρησκευτικο συμβολο ή κτηριο ειτε αυτο ειναι οργανωμενης θρησκειας ειτε οχι.
Οκ, και εγω αντιπαθω την εκκλησια και τον ρολο της και δε σεβομαι απαραιτητα την χ,ψ θρησκεια, αλλα αυτο δε σημαινει οτι εχω το δικαιωμα να παω να του γαμησω του αλλουνου την πιστη ή να την παρεμποδισω ή γενικα να τον ενοχλησω σε αυτο το θεμα με το ετσι θελω.
Κι εσύ tojara είσαι εμποτισμένος με τη δυτική ηθική των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που αποδέχεται την ετερότητα αρκεί να μη θίγει τον εαυτό σου. Δηλαδή: καλός ο μουσουλμάνος αρκεί να μην προσεύχεται όπου να 'ναι. Μόνο σε κατακόμβες.
Εγώ απλά είμαι άνθρωπος με ιστορική και κοινωνική εποπτεία.