Εκκλησία

όχι, δεν με έφτασαν σε τέτοιο σημείο βαρβαρότητας ακόμα, προτιμώ την μπογιά στους τοίχους.

Η τεράστια εκκλησιαστική περιουσία σαφώς και πρέπει να απαλλοτριωθεί. Για να γίνει αυτό πρέπει α) να εξαλειφθεί η τεράστια επιρροή που ασκεί η Εκκλησία στις συνειδήσεις του κόσμου και στη συνέχεια β) ένα μέρος του να αποφασίσει να προχωρήσει σ’ αυτή την απαλλοτρίωση και ένα άλλο να συναινέσει σ’ αυτήν.

Το να πιστεύει κανείς ότι και το πρώτο ακόμα σκέλος μπορεί να γίνει όσο γράφονται στους τοίχους των Εκκλησιών συνθήματα τύπου “γαμιούνται οι ναζί κι η Παναγιά μαζί” είναι τουλάχιστον παιδιάστικο.

Και εννοείται ότι τα ανθρώπινα επιτεύγματα που συνδέονται με το θρησκευτικό αίσθημα της κάθε εποχής πρέπει όχι απλώς να μείνουν άθικτα, αλλά να τονιστεί ακόμα περισσότερο η πολυτιμότητά τους, κι ας συνδέονται με το θρησκευτικό αίσθημα. Όχι μόνο οι ναοί που είπε ο Βλήδιν αλλά π.χ. κι οι πίνακες του Μιχαήλ Αγγέλου και του Ντα Βίντσι, οι μουσικές του Μπαχ και του Χέντελ κτλ.

Ο Γρακχος με καλυψε απολυτα. Το πρωτο βημα ειναι να παρει χαμπαρι ο κοσμος τι γινεται.
Τωρα αν εσυ επιμενεις στη μπογια, και η προσωπικη σου ιδιοκτησια εχει τοιχους σωστα?

Ρε Βάκχε! Είσαι μαρξιστής και κάνεις μια τόσο εξόφθαλμα λανθασμένη ανάγνωση αιτίου και αιτιατού… Το ότι αυτοί οι τρομερά ταλαντούχοι άνθρωποι δημιούργησαν εκκλησιαστικά/θρησκευτικά καλλιτεχνήματα δε σημαίνει ότι η εκκλησία είχε πολιτισμική προσφορά… Απλώς η θρησκεία ήταν μέχρι πρότινος η κυρίαρχη πολιτισμική γλώσσα. Αυτοί μίλησαν σ’ αυτή τη γλώσσα για να διοχετεύσουν το ταλέντο τους.

α ναι ξέχασα είσαι ο Σύλας. Μαι μπαντ. Ιγκνόρ λιστ και καληνύχτα στο ζωολογικό κήπο.

ok. Και πάμε τώρα στο φλέγον ζήτημα.
Μπορείς να δεις το οποιοδήποτε κτίριο ως μνημείο/έργο τέχνης και όχι ως συμβολοσμό?

οι πρώτοι Χριστιανοί στην Ελλάδα κατέστρεφαν τους παγανιστικούς (“αρχαιοελληνικούς”) ναούς για το γαμήσι που είχαν φάει απ’τους παγανιστές. Κέρδος? μηδέν νομίζω?

Εσύ καταστρέφεις τον ναό κι ο παπάς συνεχίζει να βιάζει αγοράκια. Κερδισμένοι και οι δύο? Νοτ σο κουλ στόρι μπρο.

Sylas την επόμενη φορά που θα χαρακτηρίσεις κάποιον έχεις πάει Αυστραλία. Έχουν καλοκαίρι εκεί.

Δεν κάνεις λάθος πουθενά, μόνο που εγώ πουθενά δεν έγραψα ότι “η Εκκλησία είχε πολιτισμική προσφορά”. Δε νομίζω ότι είναι κάτι περίπλοκο αυτό που έγραψα: στην πρώτη παράγραφο λέω για την Εκκλησία και στην τρίτη για τα ανθρώπινα δημιουργήματα των οποίων η έμπνευση πηγάζει από το θρησκευτικό αίσθημα. Σαφής διαχωρισμός, πιο σαφής δε γίνεται.

Αυτή είναι και η τελευταία φορά που απαντάω σε ποστ του κυρίου Σύλα. Έκκληση προς τους μοντς: να μπαναριστεί άμεσα ο κύριος Σύλας. Γράφει στο φόρουμ μόνο και μόνο για να αρχίζει φλέημ στο πόντιουμ.

προσωπική ακίνητη ιδιοκτησία δεν έχω, αν είχα δεν θα είχα κανένα πρόβλημα να τη βάψω πάντως.

γράκχους πώς θα γίνει λέμε, πες κάτι να ούμε μη μου λες πώς ΔΕΝ θα γίνει. τα συνθήματα δεν 8α αλλάξουν κάτι, αλλά είναι ένας πολύ ωραίος τρόπος ξεκαυλώματος για ανθρώπους που τους έχουν φέρει στο αμήν. μπλίντιν αν κάθε βασανισμένος έπαιρνε λίγη ικανοποίηση γαμώντας ένα αριστούργημα τέχνης για μένα είναι απόλυτα αποδεκτό, την επόμενη φορά που κάποιος 8α γαμίσει με το έτσι θέλω κάποιον άλλο ας σκεφτεί ότι ο άλλος είναι άνθρωπος με ζωώδη ένστικτα και πι8ανώς να τα βγάλει πάνω σε κάποιο έργο τέχνης. επίσης ο παππάς βιάζει αγοράκια γιατί εσύ κοιτάς τον τοίχο και όχι το αγοράκι.

Αν δεν κάνω λάθος, δεν άρχισα εγώ τους προσωπικούς χαρακτηρισμούς… Ψιλά γράμματα όμως.

Ουγκάγκα μπουμ μπουμ χι γκάπα γκουμ μπιρλί γκαγκά
αούγκιγκι αούγκιγκι μπάγκαλα γκάουγκα γκα.

Σωστα. Οποιος δειρει το παιδι μου στο σχολειο, εχω φυγει και εχω καψει τη Μονα Λιζα.
Yeah

Εντιτ: Βομβα στην Καπελα Σιξτινα καλυτερα που ειναι και της εκκλησιας :wink:

οκ σομν, το βλέπουμε διαφορετικά.
Προσωπική μου ένσταση ήταν στο “ανθρώπινο δικαίωμα” που έγραψε ο τύπος πριν.
Την αγανάκτηση την καταλαβαίνω, το καφριλίκι όχι.

σωστά, όλο το κρίμα της εκκλησίας είναι ότι το παπαδοπαίδι έδειρε το γιο μου.

Ενω το οτι η εκκλησια εκαιγε μαγισσες ξερω γω, το δικαιολογει? :lol:

και το πρόβατο του γείτονα να έκαψε, το δικαιολογεί.

Κοίτα εγώ έγραψα για το πώς ΔΕ θα γίνει επειδή αυτή ήταν η κουβέντα. Το πώς θα γίνει, ε, δεν είναι και πυρηνική φυσική. Σε πρώτη φάση διαχωρισμός κράτους - Εκκλησίας, άρση της ασυλίας ιερωμένων που διαπράττουν εγκλήματα, απομόνωση δεσποτάδων που τραμπουκίζουν σε εκλεγμένους αντιπροσώπους του λαού επειδή οι τελευταίοι ζήτησαν να πάρουν πούλο οι δεσποτάδες από τελετές που έχουν να κάνουν με τα κοινά, όπως προβλέπει το Σύνταγμα (με βάση το πρόσφατο περιστατικό) κτλ. Σε δεύτερη φάση, ραγδαία άνοδος του βιοτικού επιπέδου του λαού ώστε να ανέβει σιγά σιγά και το πολιτιστικό του επίπεδο και να μην έχει πια ανάγκη από το “όπιό του”. Λίγο πολύ αυτά είναι, δεν είναι κάτι καινούριο.

Όσο για το ξεκαύλωμα, εγώ γενικά είμαι αντίθετος σε κάθε μορφή εκτόνωσης από πολιτική σκοπιά.

Οκ τα παραταω. Ας παμε να καψουμε ολα τα εργα τεχνης που εχουν υπαρξει λοιπον, μιας και τη συντρηπτικη πλειοψηφια αυτων τα εχουν δημιουργησει πιστοι (οργανωμενων θρησκιων κατα κυριο λογο, οποτε ολο και καπου θα εχουν τη φωλια τους χεσμενη απο το παρελθον), και μετα αφου θα εχει ηρεμησει ο καθε καυλωμενος και θα του εχει περασει η μανια (lol?) θα εχουμε κανει ενα βημα μπροστα σαν κοινωνια.
Βεβαια οι θρησκειες ακομα θα υπαρχουν… Αλλα δε βαριεσαι… Τουλαχιστο θα μας εχει φυγει η καυλα.

χαίρομαι που καταλαβαίνεις ότι έτσι έχουμε τουλάχιστον κάτι ενώ με το τίποτα που πρότεινες έχουμε τίποτα.

ε καλά προφανώς! σ’ αυτό συμφωνούμε!

επίσης, έχω καυλώσει με την απόλυτα μηδενιστική λογική του somnambulist(ο οποίος μού τα χαλάει με το κάτι που θα έχει μετά την καταστροφή). Είσαι βγαλμένος από χαοτικά μανιφέστα λέμε…

Ναι οντως… κατι εχουμε… 2000 χρονια πισω με ανταλλαγμα το ξεκαυλωμα του καθε πικραμενου.

Ενω με το να ξυπνησει ο κοσμος και να καταλαβει το τι βασανο ειναι οι οργανωμενες θρησκειες, τι κερδιζουμε? Αφυπνιση, κριση και συνειδηση? Ελα μωρε, ποιος χεστηκε :wink: