ΠΩΣ; ΘΑ ΣΤΕΙΛΕΙΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ;
συλας, μη νομίζεις, είμαι κοντά στο να γίνω Ο ζεν μάστερ μέσα από αυτοέλεγχο και ταπείνωση, οπότε σε λιγάκι θα μου είναι εύκολο να υποκινήσω την επανάσταση που όλοι ονειρευόμαστε. χωρίς αίματα και ούρα σε τοίχους και αγάλματα.
τώρα σε εντόπισα εσένα. το ξεκαύλωμα δεν το ανέφερα από πολιτική σκοπιά, καθαρά από ανθρώπινη. τίποτα δεν ανέφερα από πολιτική σκοπιά βασικά, είμαι απόλυτα απολιτικός για να κάνω κάτι τέτοιο. κατά τ’ άλλα, ωραία όσα είπες, αλλά τα έβαλες σε λάθος σειρά. για να πραγματοποιηθούν τα πρώα, πρέπει να γίνει κατ’ αρχάς το τελευταίο που είναι και αυτό που πσάχνει κι ο άλουκαρντ.
Καλά, το κείμενο της ΣΑΣΑ που πόσταρε ο Sylas είναι έπος!!! Αν ο Μακρής αυτοκτόνησε για αυτό το λόγο (για την μετασκευή της ύλης του σε σκουλήκια) και ελπίζοντας πως έτσι θα μείνει στην αιωνιότητα, τότε του αξίζει Darwin award!!! :lol:
Άτιμο ίντερνετ. Ώρες ώρες μας φέρνεις τη βλακεία κοντά μας. Κάποιος το βρήκε κάπου, το πόσταρε κάπου (indymedia?) και τελικά καταλήγουμε κι εμείς οι καψεροί να διαβάζουμε αυτή τη βλακεία στα σοβαρά…
Εγω στηριζω ΣΑΣΑ και ωραια θα ηταν να αναλαβει δραση η συγκεκριμενη οργανωση στην Ρωμη, γιατι παραειναι γεματη αρχαια αυτη η βρωμοπολη. Αγιοι Πετροι, Κολοσσεα κτλ γκρεμισμα ρεεε
Αν μάθει να συγκρατεί τα νεύρα του και να μην προσβάλλει όσους έχουν διαφορετική άποψη ή δεν ψαρώνουν από το ύφος του και κρίνουν τις ιδέες του, τότε δε θα έχει κανένα πρόβλημα. Αλλά αν συνεχίσει όπως τώρα, δηλαδή με ποστς που μόνο infractions αξίζουν και δημιουργούν προβλήματα (δες ποστ Kvelertak και γενικά τελευταίων 20 ημερών), θα μείνει στην αιωνιότητα ο Sylas και το account του θα το μετασκευάσουμε σε ψηφιακή φώτο για τον κώλο του papardela!
Έχουμε και λέμε. Υπάρχουν δύο διαφορετικές περιπτώσεις έτσι όπως τα είδα εγώ τα πράγματα εδώ πέρα.
Αυτοί που όντως αισθάνονται καταπίεση στη ζωή τους από τη θρησκεία, τον Χριστιανισμό εν προκειμένω, όπως πχ ο Σομναμπουλιστ. Προσωπικά, εγώ σαν Μανοσ87, αυτό είναι κάτι που δεν το καταλαβαίνω διόλου, καθώς από τη δικιά μου σκοπιά είναι μια παρακμάζουσα θρησκεία, λίγο πριν το τέλος της και αυτό -αγνοώντας κάθε άλλο της τομέα και μην αναφέροντας αν είμαι υπέρ ή κατά-- μου προκαλεί μια αυθόρμητη συμπάθεια. Ή, έστω, ένα δέος παρατηρώντας κάτι τόσο τεράστιο για την ανθρωπότητα που τελειώνει. (Vicariously I live). Βέβαια, εγώ ούτε μεγάλωσα σε θρησκόληπτη οικογένεια, ούτε σε θρησκόληπτη κοινωνία -ίδιον των επαρχειακών κοινωνιών- με άλλα λόγια ο χριστιανισμός δε μου έχει ακουμπήσει ούτε το μικρό μου δαχτυλάκι, ούτε το δικό μου ούτε του περίγυρου μου, ούτε και των περαστικών που βλέπω στο δρόμο! Οπότε μια τέτοια θέση, για μένα είναι σεβαστή γιατί “δεν ξέρεις τι περνάει/έχει περάσει ο καθένας”, όμως δεν πάυει αυτό να σημαίνει ότι όταν βλέπω βιντεάκια σαν αυτό του μάκη να έχουν τόσο αντίκρυσμα μέσα μου λες και βλέπω Expendables ή Μικρούτσικο. Αναπόφευκτο.
Από την άλλη, έχουμε την ορθολογική μεριά του πράγματος, ο αξιαγάπητος φίλος σας ο hey Sylas ας πούμε και ένα σωρό άλλοι καθότι είναι τρέντι στις μέρες μας, που θα εξετάσει μονομερώς όλες τις λογικές και πρακτικές δυσαναλογίες του Χριστιανισμού, θα μιλήσει για εξανδραποδισμό, φορολογίες εκκλησιαστικής περιουσίας, εμπλοκή της στα πολιτικά δρώμενα κ.ο.κ. Εγώ, πάλι, -και συγγνώμη κιόλας- εξακολουθώ να βλέπω την εκκλησία σαν κάτι το παρακμάζον. Και όταν βλέπω κάποιον να κλαίει και να οδύρεται για προνομιακή αντιμετώπιση της εκκλησίας, εκμετάλλευση των πιστών και του απλού κοσμάκι (επίσης συχνό φαινόμενο) αισθάνομαι σα να βλέπω κάποιον που μόλις έσπασε το χέρι του και γκρινιάζει που το γρατζουνίστικε ο αγκώνας. Εκτός, βέβαια, αν ανήκει με κάποιον τρόπο στην πρώτη κατηγορία οπότε και τον κατανοώ, δυστυχώς όμως δεν τον συμμερίζομαι.
Κατά τ’ άλλα, να πω ότι θα ήθελα όταν χρησιμοποιείτε πανέμορφα (δεν ειρωνεύομαι) ιδεολογικοφιλοσοφικά επιχειρήματα κατά της εκκλησίας, καλό θα ήταν να εξετάζουμε και την ιδεολογικοφιλοσοφική πλευρά της και όχι μόνο την ψυχρή κοινωνικοπολιτική. Με άλλα λόγια, ιδεατό εναντίον ιδεατού. Ιδεατό εναντίον πρακτικού είναι κάπως mismatch, σα να βρεθεί ο Σάτο να μαρκάρει Μπουρούση, δε βρίσκετε;