Εκκλησία

Η Ρανια σιγουρα καλα κανει και εκνευριζεται με οτι δεν την αντιπροσωπευει…αλλα οπως εγραψα και πιο πανω θρησκεια ειναι οτι σε φερνει σε ισορροπια με τον εαυτο σου…Δε ζητησε κανεις στην Ρανια ή στον οποιοδηποτε νακανει καμια θυσια για κατι…Καθε ανθρωπος εχει το δικαιωμα της αυτοδιαθεσης…χωρις να κρινω τί ειναι ηλιθιοτητα και τι οχι…

προσεχε, αν ηταν να εκνευριζομουν με ο,τι δεν με αντιπροσωπευει καθημερινα θα ειχα νευρα:lol:
εκνευριζομαι με τη συγκεκριμενη αντιληψη, σεβαστα τα πιστευω του καθενος, αλλα κατι ιδεες του τυπου ‘‘ευτυχια ειναι ο θεος’’ με κανουν απλα εξαλλη…

Ναι αυτο δεν με αντιπροσωπευει και οντως εκνευριζομαι μαζι του, οχι με ολα τα αλλα ομως:p

δεν ειναι μεγιστη!
ειναι τρισμεγιστη!
η ζωη ειναι στα χερια του καθενος! αυτος κανει κουμαντο!

ναι …αυτο που λεω οτι ειναι somebody else’s cake…αλλα οκ…καλυφθηκα

Εγω παντως εκνευριζομαι ολη μερα με οτι δε με αντιπροσωπευει

Χμ, θα διαφωνησω λιγο σε αυτο.

Σε ισορροπια με τον εαυτο σου σε φερνιυν πολλα πραγματα. Δεν ειναι αναγκη να τα βαφτισουμε “θρησκεια” ολα αυτα. Μου φαινεται λιγο οπως οι ροκαδες που ακουνε κατι εκτος ροκ, το βαφτιζουν ροκ για να απενοχοποιηθουν.

Οι λεξεις υπαρχουν για να εχουν καποιο συγκεκριμενο νοημα. Και η λεξη “θρησκεια” στην κυριολεξια συνεπαγεται δογμα, κανονες, τροπο ζωης, τυφλη πιστη. Φυσικα καποιες θρησκειες (συνηθως οι πολυθεϊστικες) εχουν υπαρξει πιο διαλλακτικες απο αλλες (συνηθως τις μονοθεϊστικες) γιατι τουλαχιστον εστιαζουν στη σχεση του ανθρωπου με το περιβαλλον του και οχι με κατι ξενο, απομακρο και τρομακτικο προς αυτον.

Την αποψη μου για τις οργανωμενες θρησκειες (και τις αντιστοιχες εκκλησιες) την εχω πει και ειναι πληρως αρνητικη. Τις θεωρω μηχανισμους εξουσιας, ιδεολογικης ισοπεδωσης και υποταγης των λαων μεσω του φοβου (για τον θανατο) που διασπειρουν. Ειναι φορεις συντηρητικοτητας και αρνησης αλλαγης. Και η αληθεια ειναι οτι οσο βλεπω νεολαια να εκφφραζεται απο τετοιους φορεις στεναχωριεμαι…

Οσον αφορα την υπαρξη του θειου, ο καθενας μπορει να αναζητησει το Θεο οπουδηποτε. Δειτε πχ. την ταινια Equus οπου ο πρωταγωνιστης βρισκει το Θεο στο προσωπου του αλογου. Εγω πιστευω οτι ειναι μεσα μας.

Ρανια μπορουσες να τσιγκλισεις λιγο παραπανω τον παπα θαρρω. Να τον ρωτησεις γιατι αφου ο Χριστος κηρυξε την ταπεινοτητα, πολλοι παπαδες ειναι τηλεσταρ? Γιατι αφου ο Χριστος διδαξε το μοιρασμα του πλουτου (κομμουνιστης ο Ιησους, ε?) τοσος πλουτος συγκεντρωνεται μεσα στους ναους? (Στην Κυπρο σε ενα μοναστηρι -δεν θυμαμαι ονομα- που υπαρχουν ενα σωρο χρυσα κατασκευασματα ρωτησα κατι αντιστοιχο και η απαντηση που πηρα ειναι “να καταδειξει το μεγαλειο της ορθοδοξιας”).

Υπάρχει ο ασταθμητος παραγοντας Χ που για αλλους ειναι τυχη,θεος,νομος Μερφυ κτλ…μην το αγνοουμε αυτο…Θα ητα;ν πολυ αισιοδοξο να αλλα δεν…

για μενα ειναι παντως τα Ζωδια! :lol: :lol: :lol:

Σε βρισκω ορθολογιστη:lol: :lol: :lol:

ασε κ σημερα ακουσα οτι μπαινει η σεληνη καπου κ δεν θα πανε καλα τα πραγματα!
ιδικα με εμνα που εχω ανδρομο ερμη! :lol: :lol:

αυτο το πραγμα κρατιομουν να μην το πω. Μας εδειχναν και τα αμφια, 231983282399823132198 ρουχα το ενα πανω απο το αλλο, χρυσες κλωστες κλπ…

ειπα να μην μιλησω. Θα μπορουσα να του εκθεσω αλλα τοσα ερωτηματα μου(πηγμενα σε ειρωνικα σχολια), αλλα κατι απαντησεις του ιδιου στυλ που πηρες και συ ηταν αναμενομενες και δε γουσταρα.

“Το παπαδαριο ειναι σκουπιδαριο,η θρησκεια σας ειναι η κηδεια σας”(καρβελας-το τρακτερ):lol: :stuck_out_tongue:

Δεν προκειται να συμβαδισει ενας τετοιος διαλογος Ρανια. Δεν ξερω αν θα ηταν καλυτερα να το ειχες συνεχισει η οχι. Ολοι εχουν πει κανα δυο κουβεντες με ανθρωπους που πιστευουν οτι ολα εξαρτιουνται απο αλλους (γιατι κατι τετοιο ειναι και η εκκλησια. Συν του οτι σε κανει να νιωθεις τυψεις). Βασικα σε τοσο δυνατους, αναισθητους και κολλημενους ανθρωπους καλυτερα να εισαι αποτομη για να νιωθουν. Ενταξει, ο καθενας εχει δικαιωμα να πιστευει στον Θεο αλλα πρεπει ν’ αναγνωριζουμε τι ειναι δυνατο, αναισθητο και κολλημενο οπως ειπα και τι οχι. Τωρα, κατι που αναφερθηκε για την ηλικια της, μακαρι και οταν μεγαλωνουν οι ανθρωποι να θελουν να αποδωσουν μια αληθεια στον κοσμο οπως οταν εισαι 15-16 :wink:
Σ’ εμας ειχε πει οτι οι ειρηνιστες θελουν το κακο του μικρου και τιμιου εθνους μας, οτι το καλο και το κακο ειναι ενα (του Θεου) και οτι η αληθεια ειναι μια (σημερα το τελευταιο) και κατι τετοια ομορφα. Ελεος ρε παιδια, εδω κατι συμμαθητες μου που πιστευουν (σοβαρα ομως οχι οπως οι περισσοτεροι) και παραδεχονται οτι δεν πρεπει να υπαρχουν θρησκευτικα στο σχολειο. Αλλο αυτο τωρα, απλα το συνεδεσα λιγο, σοζ.

Βρε η Ράνια καλά κάνει -και η οποιαδήποτε Ράνια- αλλά το να λες “ας κάνουν ό,τι θέλουν, δικαίωμά τους, αλλά είναι ΗΛΙΘΙΟΙ” δε σε κάνει λιγότερο “πρόβατο”, από τον αντίστοιχο “ηλίθιο” που πάει εκκλησία.

Γιατί αφενός δεν είμαστε εμείς οι ανυπέρβλητα νοήμονες και ψαγμένοι και οι “άλλοι” οι αφελείς και ηλίθιοι, και αφετέρου το γιατί πάει ο καθένας στην Εκκλησία, τι πιστεύει ακριβώς, πόσο, σε τι και τα λοιπά, ούτε το ξέρουμε ούτε δικαίωμα να το κρίνουμε έχουμε :wink: Δεν περιορίζει την ελευθερία μας, άρα; Και το ότι τον είδαμε στην Εκκλησία να κάνει το σταυρό του ούτε σημαίνει ότι ασπάζεται τον μοναχισμό κτλ που πρέσβευε αυτός ο παπάς με τον οποίο τα πήρε η Ράνια, ούτε ότι πιστεύει δογματικά στο Θεό όπως παραδίδεται δηλαδή από τα ευαγγέλια και τα λοιπά…

Τεσπα, αυτό :wink: Ας μην κάνουμε/λέμε αυτά που δε θα μας άρεσε να τα ακούμε για μας ε.

Με το σκεπτικο αυτο ομως δεν μπορει να κανεις να κανει κριτικη σε τιποτα. Αν εγω κρινω οτι οι υπερμαχοι της αναγραφης του θρησκευματος λειτουργησαν ως προβατα μπορω να το πω ελευθερα νομιζω…

Πάντως παιδιά, λίγο προσοχή γιατί το θέμα είναι λίγο επικίνδυνο και καλό θα ήταν να μη θίξουμε τα θρησκευτικά πιστεύω κανενός. Ας ήμαστε κόσμιοι (από ότι είδα ως επί το πλείστον μια χαρά πάει), γιατί και εμείς οι mods θα αναγκαστούμε να υπερασπιστούμε τα θρησκευτικά πιστεύω όσων θίγονται. Αν είχα δει το ποστ της Ράνιας, ίσως να είχα κάνει και κάποια παρατήρηση, γιατί δεν είναι ανάγκη να είμαστε προβλητικοί σε κάποιους για τα θρησκευτικά τους πιστεύω. Στο κάτω κάτω της γραφής, η ανεξιθρησκεία είναι κεκτημένο της κοινωνίας μας και πρέπει να το διατηρούμε και στην καθημερινή μας ζωή

Αρα μπορω να ποσταρω αφοβα πληροφοριες για την Εκκλησια του Σατανα! :twisted:

Δεν υπάρχει πια Εκκλησία του Σατανά. Πέθανε όταν σφάξανε την τελευταία Παρθένα στη Γη… Μα τίποτα δεν ξέρεις? :frowning:

Πες ό,τι θες, τη γνώμη μου λέω κι εγώ. Δε μίλησα για απουσία κριτικής αλλά για ύπαρξη ουσιαστικών επιχειρημάτων και αποφυγή χαρακτηρισμών, οι οποίοι δεν ισοδυναμούν με επιχειρήματα ε.

Δηλαδή μας τη σπάει το “η αριστερά είναι μια μαλακία γιατί οι αριστεροί είναι πρόβατα και ηλίθιοι, μίλησα με έναν και μου έλεγε μαλακίες” αλλά κάτι αντίστοιχο ως προς την Εκκλησία είναι οκ;

έντιτ: μην το πάμε προσωπικά, δεν κρίνω εσένα ή τη Ράνια ούτε υπερασπίζομαι την Εκκλησία. Βρήκα το ποστ αστήρικτο και γι’ αυτό απάντησα. Έντ οφ στορυ, οκ.

Πρωτον μην ορκιζεσαι για το αν υπαρχουν παρθενες η οχι.
Δευτερον παρε να χεις: http://en.wikipedia.org/wiki/Church_of_satan

@ dexter:

Got your point. :wink:

Ζητω οι παπαροκαδες.:lol: :yahoo: [-o<