ομως υπαρχουν κ αυτο ειναι που εχει σημασια. κ εγω μεχρι πριν λιγο καιρο εκραζα (κ μαλιστα πολυ αγρια την εκκλησια) αλλα υπαρχουν κ αυτοι οι ανθρωποι που αξζιουν οσο τιποτα να τους υποστηριζουμε κ να τους δινουμε εναυσμα να προχωρουν το εργο τους
αυτους, οχι την εκκλησια
αυτοι ανηκουν στην εκκλησια
Ax, τι μου θυμησατε τωρα!Εχω να παω στην εκκλησια απ’τον καιρό του Νώε…κυρίως γιατί δεν μπορώ να αναπνεύσω με το λιβάνι…πόσες φορές μου έχουν πει το αλησμόνητο “Μόνο ο διάβολος φοβάται το λιβάνι”:lol: Noμιζω οτι δεν είναι κακό το να πιστεύεις, αλλά το να καταφεύγεις σε υπερβολές. Κάτι αθώες γριούλες ας πούμε που στο λεωφορείο τρεκλίζουν και σου ζητούν επιτακτικά τη θέση σου, ενώ μπορούν να περιμένουν ωωωρες ολοκληρες ορθιες για να προσκυνήσουν μια εικόνα και είναι ικανές να σου κοπανήσουν την τσαντα στο κεφάλι για να προλαβουν να φιλήσουν το χέρι του παπά, δεν τις μπορώ.[-X
Και εφόσον “Ο Θεος είναι παντού” μπορεί να με ακούσει κι απ’το σπίτι μου. Δεν χρειάζεται να τρέχω στην εκκλησία.
εδω παιδες θα καταθεσω αποψη.εχω βαρεθει ολους τους αντιεκκλησιαστηκους μεταλλαδες που το πεζουν ιστορια και καλα οποιος ειναι της εκκλησιας ειναι ο χαζος και οποιος δεν πιστευι στην εκκλησια ειναι ο εξυπνος.αυτα επιτρεπονται για μεχρι 18.Και εξηγουμε τι εννοω.Ξερει κανεις τι ειναι εκκλησια?πως ξεκινησε πως εγινε το σχισμα,ποτε και γιατι γιναν τα μοναστηρια,τι ειναι και τι λεγεται στην θεια λειτουργια.γιατι φορανε ρασα τι εγινε στις 7 οικουμενικες συνοδους, και απειρα αλλα ερωτηματα που δεν τελειωνουν ποτε.
Μηπως απλα αντδρατε σε κατι που μαθατε και ισως καλα κανετε και αντιδρατε αλλα να ξερετε πρωτα το γιατι και το πως.και μην ακουω ανοητες δικαιολογιες περι ξεπεσμου πλουτου και πολεμων και λοιπον.Γιατι κανεις δεν μιλαει για αγιοριτες μοναχους σαν τον παισιο που τον μαθανε και οι πετρες?γιατι δεν μιλαει κανεις για τους πατερες της εκκλησιας? γιατι δεν μιλαει κανεις για το κοινωνικο της εργο?γιατι δεν μιλαει για δογματικα ζητηματα?γιατι κανεις δεν λεει πως αν δεν υπηρχε εκκλησια δεν θα γνωριζε για τον χριστο?ποσοι απο εσας εχουνε διαβασει την αγια γραφη ενα πατερικο κειμενο ενα γεροντικο ι ενα συναξαριστη?
Κλεινω με την αποψη μου λοιπον.Η εκκλησια ειναι προφητευμενη και συνεχεις χρονικα ομαδα ατομων εδω και 2000 χρονια που μεταδιδουν το χριστιανικο δογμα ανοθευτο και απαραλαχτο στον κοσμο.Το οτι χιλιαδες μαρτυρων πεθαναν με τους πιο απανθρωπους τροπους με κανει τουλαχιστον να την σεβομαι ακομα και αν δεν πιστευω.Στην τελιη επειδι ο ανθρωπος ειναι θεολογικο ον (τωρα το τι εννοω θα σας το αναλυσω μετα αν θελετε) και ειναι αναγκη να πιστευει καπου αξιζουν συγχαρητηρια που τοσοι ανθρωπο πεθαινουν και πεθαιναν με μια ελπιδα.Γιατι ο ανθρωπος που δεν εχει ελπιδα και ηθος και ιερα και οσια γινετε σαν το αγριο θηριο.
λοιπον ξεκαθαριζω πως δεν ανηκω ουτε στην εκκλησια(ουτε καν βαφτισμενος ειμαι) ουτε σε καμια αιρεση ουτε και στον θεο πιστευω απολυτα ακομα ουτε σε καμια αιρεση εννοειται.αλλα επειδη μαρεσει να συζηταω γιαυτα τα θεματα και γουσταρω ανταλλαγη αποψεων καντε με αντ στο μσν να τα πουμε απο κει και να μιλαμε με τις ωρες.αν απλα μπορουμε να το αναλυσουμε και δω το θεμα κανενα προβλημα. περιμενω παιδια …
και εγω ευχαριστιεμαι τετοιες συζητησεις, αλλα συνηθως το καταλιγω σε καυγα. αλλα δεν σε φτανω, μην ανησυχεις:p .
εγω δεν πιστευω στον θεο, για τον μονο λογο οτι δεν ειμαι μαλακο να κατσω να περιμενω και να παρακαλαω για ελεος, εφοσων τα ματια μου τα χω στην μαπα και οχι καπου αλλου και βλεπω τι μου γινεται, η μαλλον τι δεν γινεται. περιμενουμε μια θεια βοηθεια που θα μας απαλλαξει απο ολους τους πονους και ολα τα κακα, που θα μας δωσει αιωνια ζωη. εμεις οι ιδιοι ομως δεν κανουμε τιποτα απο μονοι μας. ουτε καν ξερουμε αν υπαρχει αυτο στο οποιο μια ζωη ψαχνουμε στηριγμα, και περιμενουμε να σωσει τα τομαρια μας. η εκκλησια ενισχυει απλως ολα αυτα. και πια φιλανθρωπικα και αηδηδιες ρε συ? στο κατω κατω, ουτε μια δραχμη δεν παει εκει που πραγματικα πρεπει να παει, οχι στις τσεπες των παππαδων. οχι, δεν εχω αδικο, γαμωτο, ο πάπας γιατι δεν παλευει για τιποτα στη ζωη του? γιατι του γλυφουν ολοι τα ποδια? κολυμπαει στα λεφτα, και ολοι πραγματικα μονο αυτο θελουν. η εκκλησια ειναι το πιο πλουσιο καταστημα, με τα πιο αχρηστα προιοντα και τις πιο αηδιαστικες μεθοδους για να τα πουλησουν. τα λεφτα που πανε για να χτιστει το σπιτι του θεου θα μπορουσαμε να τα δωσουμε σε αυτους που ουτε ενα χαρτονοκουτο δεν εχουν να κατσουν μεσα. και ασε που το σπιτι του θεου ειναι παντου, η κανω λαθος? ποσοι πολεμοι ξεκινησανε εξαιτιας αυτου του θεματος? ας μην φταινε οι πιστοι, ας φταινε ο αλλοι,οι αθεοι, κανεις δε λεει οτι φταινε αυτοι που πιστευουν. αλλα γιατι να δημιουργησει αυτη η πιστη τοσα σκανδαλα και κακα? ομως, παρ ολα αυτα, κραταω σεβασμο μπροστα σε αυτους που βασιζουν τα παντα πανω στην πιστη τους, γιατι θελει πολυ μεγαλη ψυχικη δυναμη. ομως αυτοι κυνηγανε αυτους που δεν πιστευουν καιμας βριζουν μαλιστα, η καθηγητρια θρησκευτκων μου με εδιωχνε απο την ταξη επειδη αντιδρουσα και μου εβαζε ανεξαρτητα τα 18αρια που τις εγραφα 10 στον ελεγχο, τιποτα παραπανω. τι σκατα πιστη ειναι αυτη?
:roll: :roll: :roll:
πληρης αποψη εντος ολιγου,διοτι μολις εφαγα και κατι παθαινει το στομαχι μου οταν μιλαω για εκκλησια :lol: :lol:
Ριξτε ενα τριστιχο των Slayer τωρα.
Και μετα τα 18 γινονται και μπορει να μην γινονται πριν τα 18, φτανει πια… Και στους μεταλαδες γινονται τετοια και στους ροκαδες γινονται και στους σουβλακομεταλκοραδες γινονται.
Αν ξερει καποιος τον ορισμο και τι εχει συμβει στο παρελθον θα επρεπε να τιμησει την σημερινη μορφη της εκκλησιας; Αλλο οι ιστορικες γνωσεις (μην ξεχνας την ιστορια την γραφουν οι νικητες και αν η εκκλησια υπαρχει 2000 χρονια ξερουμε πολυ καλα ποιοι ειναι οι νικητες στην προκειμενη περιπτωση.) αλλο το τι ζεις.
Βλεπουμε καθημερινα στα σχολια, στην σημαια παντου την προπαγανδα του να πιστευουμε σε κατι που μας αναγκαζουν να πιστεψουμε. Ωραιες οι θρησκειες αλλα καλο ειναι να “ρωταμε” πρωτα τον αλλο τι θελει ν’ ασπαστει και οχι μεσω του Συνταγματος… Αν δεν ξερουν οσοι την αρνουνται την ιστορια της και τον σκοπο της, εκεινη δεν ξερει 10 τι μπορει να παιζει στο μυαλο του καθενα. Μιλαει κοσμος γι’ αυτα τα καλα - και ειπα 2 γραμμες πιο πανω που. Κυριως το ποσο καλη ειναι η εκκλησια ακουμε. Και ας ξανατονισουμε οτι το θεμα δεν ειναι η θρησκεια- η θρησκεια μπορει να οφελησει- αλλα το πως την χρησημοποιουν.
Το οτι χιλιαδες πεθαναν και το οτι χιλιαδες πιστευουν οφειλετε στην δυναμη και στην προπαγανδα της εκκλησιας κατα ενα μεγαλο ποσοστο. Εδω και 2000 χρονια πιανουν τον κοσμο σ’ ενα δυσκολο υπαρξιακο ερωτημα και το χρησημοποιουν για να κατεχουν εξουσια. Οταν ο αλλος θελει να βοηθησει αυτο που λεμε ψυχη δεν παιρνει θεση στην πολιτικη της χωρας, δεν μπαινει στο σχολειο σου, στην σημαια σου. Αν ειναι δυνατη απο μονη της αυτη η πιστη μπορει να διαιωνισθει και χωρις εκκλησια, σωστα; Δεν ξερω αν ο ανθρωπος ειναι αναγκη να πιστευει σε μια ανωτερη δυναμη -ειδικα δωσμενη ετσι. Κανεις δεν ειναι.
μας γαμησες γλυκε μου ανθρωπε. τα δακρυα μου κυλανε ποταμι. σε αγαπω.
wretch τα παρουσιαζεις λιγο υπερβολικα. Συμφωνοι υπαρχουν πολλοι σαπιοι μεσα στην εκκλησια, αλλα δεν μπορεις να αντιμετωπισεις κατι στο οποιο εχουν αφιερωσει τη ζωη τους εκατομμυρια ανθρωποι ως προπαγανδα μονο.Και παντα γινεται λογος για τους πιο σαπιους της εκκλησιας, ενω υπαρχουν πολλα παραδειγματα αξιολογων ανθρωπων που εχουν προσφερει κοινωνικο εργο, χωρις να επιζητουν αναγνωριση.
Παντωςη εκκλησια δεν εχει την κοσμικη εξουσια που νομιζεις , και αυτη που εχει ,την εχει επειδη ο λαος το θελει και το επιτρεπει. Παντως μην παρεξηγηθω, γιατι και γω οπου βλεπω προσπαθειες να παρεισφρυσει η εκκλησια σε αλλονων χωραφια τρελαινομαι!!
καμια υπερβολη δεν ειναι υπερβολη σε αυτο το θεμα. μην τα βλεπουμε ετσι οπως θελουμε να τα δουμε, δεν ειναι ετσι.
αλλα στο οτι πολλοι καλοι ανθρωποι υπαρχουν και αρκετα καλα εχουν κανει, μονο επειδη πιστευουν σε κατι ειναι συγκινητικο. αλλα δεν επαρκουν να καλυψουν τα σημαδια που εχει αφησει αυτη.
Λοιπον…αφου χωνεψα,ας αρχισω
Δεν ξερω ποσοι το εχετε καταλαβει,αλλα η εκκλησια ειναι η μοναδικη κυβερνηση που δεν εχει πεσει εδω και κατι χιλιετιες…Εκμεταλλευομενη την αμαθεια του κοσμου,καθως και την αναγκη του για ελπιδα και εξηγηση στα ανεξηγητα,οργανωθηκε και δεν αργησε καθολου να δειξει τον εξουσιομανη εαυτο της,μεσα απ’τους “ταπεινους” αντιπροσωπους της…διδαχη των μη απαγορευμενων χριστιανικων εγγραφων(πλυση εγκεφαλου :roll: ),αφανισμος “αντιπαλων” θρησκειων(παγανιστικων επι το πλειστον)και πολεμοι για πλουτη και κυριαρχια,δεν την κανουν σε τιποτα διαφορετικη απο Ρωμαιους και Μουσουλμανους(οι εχθροι της χριστιανοσυνης :roll: )…ειναι η ισχυροτερη δυναμη ανα τους αιωνες που τρεφεται απο τυφλα ανθρωπακια με ελλειψη κρισης…
ψαξτε καλυτερα την αιωνια ελπιδα και λυτρωση στο προσωπο καποιου ανθρωπου που ειναι ικανοτερος να δωσει νοημα στη ζωη σας απ’οτι η εκκλησια και το “αφεντικο” της
επειδη εγω δε χωνεψα ακομη και κινδυνευω, αυτα τα περιστατικα που γραφεις εχεις ιδεα στο ποτε αναφερονται?
ρε παιδια εχουν περασει αιωνες απο τοτε που η εκκλησια εξουσιαζε! τωρα αν θες πιστευεις αν δε πιστευεις δε σε καιει κανεις στην πυρα!! εχει ωριμασει και η κοινωνια πλεον και δε δεχεται παρεμβασεις απο την εκκλησια
ημαρτον ρε παιδια αναφερεστε στο μεσαιωνα !!
κανεις λαθος…και παρεμβασεις δεχεται(πολιτικα και συνταγματικα) και οι περισσοτερες ειναι απ’την ιδια την κοινωνια…
και το οτι δεν εχει τον χωρο για να εξουσιασει,δεν σημαινει οτι δεν το θελει κιολας…
οκ φορτωσα.ποια αμαθεια ρε καλα μου παιδια.οι πρωτοι εκκλησια βασιστηκε στην πιστη των πρωτων μαθητων και στην εντολη του ιησου να κανουν εκκλησιες. και οι μαθητες ειδανε πραγματα.δεν ηταν θυματα.επισης για ποια καλοπεραση μιλαμε?μεχρι και τον κωνσταντινο οποιος ηταν χριστιανος η στα λιονταρια η τον σφαζαν εν ψυχρο.μονο επι διοκλητιανου 3 εκκατομυρια νεκροι .8 μεγαλοι διωγμοι. εκκατομυρια νεκροι απο τους ειδωλολατρες της ρωμης.ολοι οι μαθητες εκτος του ιωαννη πεθαναν απο διωγμους. ηρεμια ρε ξερολες.αμα τα ξερετε ολα θα εξηγησετε και την αρχη των παντων αλλιως θα δεχτειτε ολες τις εναλλακτικες λυσεις αφου δεν μπορειτε να τις αποκλεισετε.
καλα, συγγνωμη…
βασικα αμα εξετασεις ολες τις περιπτωσεις μια μια θα δεις οτι δεν παιζει απατη τουλαχιστον για την πρωτοχριστιανικη εποχη.αλλα προσκαλω με την καλη εννοια για αυτο το θεμα.εχω ωραια λινκ ελατε μσν να αμα δεν εχετε κατι καλυτερο να κανετε.
και συγγνωμη δηλαδη…η πιστη των πρωτων μαθητων και η εντολη του ιησου να κανουν εκκλησιες αποτελει γνωση για τον λαο(τον εκαστοτε λαο)που προσηλυτιζοταν??..οταν λεμε αμαθεια,εννοουμε ελλειψη γνωσεων πανω σε θεματα στα οποια βασιστηκε η εξαπλωση του χριστιανισμου…και οποιασδηποτε αλλης θρησκειας…μην ρωτησεις ποια ειναι αυτα…
ναι…μεχρι τοτε,ο χριστιανισμος αποτελουσε μειονοτητα στον τοτε γνωστο κοσμο…το θεμα ειναι οτι οταν πηρε την εξουσια στα χερια του,εκανε τα ιδια