Ποσο σιγουρος εισαι για αυτο? Υπαρχουν βιολογικοι λογοι για τους οποιους υπαρχει ανισορροπια μεταξυ των φυλων παγκοσμιως, αν και συνεισφερει ελαχιστα σε αυτο και ο παραγοντας που ανεφερες.
Αυτα αλλου, οχι σε μας.
Το οτι μιλαμε για ενα συγκεκριμενο θεμα στα τελευταια ποστς, δεν σημαινει οτι δεν γινεται να μας απασχολουν και αλλα θεματα στην ζωη μας και στην καθημερινοτητα μας. Ειναι πολυ εκνευριστικη αυτη η λογικη που παραθετεις (μην ξεχνωντας να βαλεις ταμπελιτσες φυσικα).
Η δουλεια μου που κανω καθε μερα ειναι στον τομεα της εκπαιδευσης, και συγκεκριμενα εδω και 10 χρονια προσπαθω με καθε τροπο να ειμαι μερος ενος συστηματος που εμπνεει και εμψυχωνει γυναικες στο να ακολουθησουν μια καριερα STEM και να αποκτησουν σωστη εκπαιδευση. Και φυσικα αφιερωνω περισσοτερο χρονο για να το κανω αυτο απο οτι σε αντρες, κυριως γιατι βλεπω επι του πρακτικου το πως παρα πολλες γυναικες ειναι λιγο “πιο πισω” σε μαθηματικα, φυσικη κτλ γιατι πολυ απλα οι αντρες ειχαν μονιμα στηριξη και βοηθεια σε αυτα. Ολα τα παραπανω αφορουν και παμπολλες γυναικες με μπουρκες, στις οποιες ο ρολος μου ειναι να διδαξω, κι οχι να κατσω να ασχοληθω με το γιατι φορανε την μπουρκα και τι θα επρεπε να κανουν. Υπαρχουν αλλοι φορεις για αυτα.
Εχουμε αναφερει χιλιαδες φορες τον ρολο της παιδειας, κοινωνικης προνοιας και εκπαιδευσης σε θεματα ανισοτητων, και πως ειναι το πιο σημαντικο. Καποιες φορες μια συζητηση ξεκιναει απο καπου και εξελισσεται διαφορετικα, δεν χρειαζεται καθε κουβεντα να εχει την ιδια πορεια, ουτε να μας δειξεις το δαχτυλο για το που θα επρεπε να εστιασουμε, ποσο μαλλον οταν εχουμε εστιασει σε αυτα απειρες φορες σε αυτο το φορουμ και γενικα ειμαστε σχεδον ολοι στην ιδια σελιδα σε κοινωνικα θεματα.
Μια χαρα ειλικρινεις ειμαστε οσοι δεν την θελουμε, και εχουμε γραψει τους λογους για τους οποιους δεν θελουμε την υποχρεωτικη φορεσια της.
Συνιστω σε οποιον θελει να ασχοληθει, να παει να κανει μια ιστορικη αναδρομη στο Ιραν απο το 1950 εως σημερα, και να δει πως απολυταρχικα καθεστωτα με ταυτοχρονη ανοδο του θεοκρατισμου κατεντησαν αυτην την χωρα ξεφτιλισμενη σε θεματα δικαιωματων των γυναικων και τον ρολο της στην κοινωνια. Και ελατε πειτε μου μετα οτι ολες αυτες οι γυναικες φορανε μπουρκα εν ετει 2021 γιατι γουσταρουν τρελα και ειναι επιλογη τους, οταν πριν 50 χρονια δεν φορουσε καμια γυναικα μπουρκα. Και κατα ποσο ειναι καταπιεση ή οχι.
Ακουστηκε και η λεξη “ισλαμοφοβια” ηταν θεμα χρονου οκ. Προσωπικα αν το να με κανει ισλαμοφοβο το να μισω την κωλοθρησκεια τους, τοτε μαλλον ειμαι, αλλα δεν ντρεπομαι κιολας για αυτο. Δεν εχω κανενα προβλημα με τους ανθρωπους, μονο με την θρησκεια.