Ολυμπιακός #2

και πακετο στον Αρη

Το θέμα είναι ότι χρειαζόμαστε έλληνες, και ακούγεται ότι φεύγει και ο Λαρρυ

τελικα φευγει ο Γουοκαπ. Να δουμε ποσο ισοπεδωση θα πεσει. Για μενα ειναι μεγαλη απωλεια, οκ καταλαβαινω οτι θελει περισσοτερα λεφτα αλλα τριπλασια δυσκολακι.

Σημαντική απώλεια αλλα θα δωσει αρκετα και ο cmm

Η επιλογή του μετά από τόσα χρόνια στην ομάδα ήταν να βγει σε στημένη συνέντευξη και να μιλήσει για σεβασμό και κουραφέξαλα. Τι πόλεμο έχει φάει ο Μπαρτζώκας και η ομάδα ακόμα και από εμάς για την τυφλή εμπιστοσύνη που έχει δείξει στον Θωμά στα δύσκολα… “που πας πάλι με τον Θωμά στον άσσο” … αυτά περί σεβασμού.

Και ο Αλέκος ήθελε κάτι διαφορετικό για το υπόλοιπο της καριέρας του αλλά ποιος να του πει τι;

Ο Θωμάς είναι ένας από τους πιο αγαπημένους μου αυτά τα χρόνια, δύσκολα θα σκεφτόμουν την ομάδα χωρίς αυτόν… αυτό που έχει επιλέξει να κάνει τον τελευταίο διάστημα είναι πολύ κόντρα στην παρουσία του στο παρκέ

Θελει χλίδα στο Ντουμπάι λογικά ή η γυναίκα του. Όντως με αυτά που διαβάζεις είναι να απορεις αλλά στο καλό εάν σκέφτεσαι έτσι. Την πρώτη χρονιά ήταν ότι καλύτερο στη θέση, αλλά τα μαζεμένα καλοκαιρινά τον τσάκισαν. Όπως και να έχει για 3εκ το χρόνο δεν είναι, υπεραξίες θα πληρώσουν οι υπόλοιποι.

Στο καλο και καλη συνέχεια, οπου κι αν παει. Επειδής λεπον, ολα γινονται για το μπαγιοκο, να μας σκάσουν τα 3 μυρια κι ολα καλα. Θέλουμε κι εμεις λεφτά Θωμα…

Να υποθέσω δηλαδή ότι στις δουλειές μας -όσοι είμαστε μισθωτοί βέβαια- που έχουμε τραβήξει κουπί για χρόνια, μας φέρνουν στη θέση μας με διπλά και τριπλά λεφτά άλλους και εμείς παραμένουμε χαλαροί και αγαπάμε τη φανέλα της εταιρείας.

Ξέχασες να γράψεις τη λέξη καλύτερους μετά το φέρνουν
Επίσης δεν ζητάμε από κανέναν να αγαπάει τη φανέλα, να μην μιλάει για σεβασμό σε στημένες συνεντεύξεις τουλάχιστον. Δεν υπέγραψα εγώ το 5ετές συμβόλαιο τότε, εκείνος το υπέγραψε. Απλά τώρα δεν μπορεί να διαχειριστεί πόσο λάθος έκανε γιατί τώρα βρέχει χρήμα. Δεν θυμάμαι να συζήτησε η ομάδα κάποια μείωση για τη σεζόν που έλειπε με το πρόβλημα στη μέση του.

Το θέμα είναι ότι δεν είναι κακό να ζητάς περισσότερα χρήματα ή χρόνο, ο τρόπος του είναι άθλιος. Καλύτερο παράδειγμα από τον Αλέκο δεν υπάρχει για να βλέπουμε πως πρέπει να γίνεται.

O Αλέκος ήθελε να παίζει περισσότερο, άλλη περίπτωση.

Ο Θωμάς είδε ότι την επόμενη της κατάκτησης της Ευρωλίγκας, ήρθαν στη θέση του δύο παίκτες και κυρίως αναφέρομαι στον CMM, (ο οποίος ίσως να είναι καλύτερος του Θωμά, ίσως και όχι, θα το δούμε στην πράξη σε ομάδα του δικού μας επιπέδου και όχι στα λιμά που έπαιζε ως τώρα στα 32 του) το οποίο προφανώς θα του μειώσει ρόλο και χρόνο συμμετοχής και πέρα του ότι θα πάρει πολύ λιγότερα χρήματα, θα έβγαινε στην αγορά του χρόνου το καλοκαίρι στα 35 του σε σαφώς χειρότερη θέση απ’ ότι φέτος.

Εγώ είμαι πεπεισμένος λοιπόν ο Θωμάς (ο ατζέντης τεσπά) πήγε στη διοίκηση και είπε “έι τι θα γίνει φίλε μου με μας”, η διοίκηση σα σωστοί ελληνάρες εργοδότες του είπαν “θα σας ειδοποιήσουμε” και μετά έκανε τη συνέντευξη. Ενδεχομένως λίγο άκομψο, αλλά κλάιν μάιν θα πω, απλά εμένα τα οπαδικά τύπου “σεβασμός στην ομάδα, η ομάδα πάνω απ’ όλα” δε με αγγίζουν καθόλου.

Τώρα όσον αφορά στο συμβόλαιο που υπέγραψε, μπορεί να ήταν με πολύ καλά χρήματα για τότε αλλά η διάρκεια ήταν περίπου καταναγκαστική ώστε να είναι επιχείρημα στο “ο Θωμάς θα είναι εδώ μαζί μας και θα ενισχύει την εθνική όποτε καλείται” για να πάρει το διαβατήριο. Και ακριβώς επειδή έπρεπε να ενισχύσει την εθνική σερί '23 και '24, συν το ότι έπαιζε 30λεπτα, έβγαλε τα προβλήματα στη μέση.

Για να ξεκαθαρίσω, σε καμία περίπτωση δεν πιστεύω ότι πρέπει να του δώσουν τρία εκ, αλλά το σωστό είναι -εάν ο Μπι τον θέλει ακόμα- να του πούν “εμείς φτάνουμε μέχρι εκεί για τα επόμενα 2-3 χρόνια, αν θεωρείς ότι μπορείς να βρεις πολύ καλύτερα, με ένα μικρό μπάι άουτ είσαι ελεύθερος” και όλα καλά.

Επαγγελματικά πράγματα δηλαδή, σαν αυτά που συμβαίνουν κατά κόρον σε όλες τις δουλειές γύρω μας και όχι μικρότητες.

Εντελώς άστοχο παράδειγμα. Οι αθλητές δεν είναι υπάλληλοι, είναι τα assets, είναι τα μηχανήμτα. Ουδεμία σχέση έχει με τις δουλειές μας.

Ο αθλητής εκτός από λεφτά (εκατομμύρια) εισπράτει δόξα και τίτλους. Κακά τα ψέματα, τίτλους στο Ντουμπάι δεν πρόκειται να δει. Ευρωλίγκα δεν θα ξαναπάρει. Ο Ολυμπιακός είναι παγκόσμιο μέγεθος.

Στο καλό…

Δυστυχώς όπως το λες είναι σε πολλές εταιρείες και μάλιστα μεγάλες πολυεθνικές.
Το μπάτζετ που δίνεται σε αυξήσεις είναι δυσανάλογο με έναν μισθό που μπορεί να αγγίξει ένας νεοφερμένος με αποτέλεσμα να ειναι τελείως άδικο για αυτόν που έχει δώσει κόπο στην εταιρία/θεση του.

1 Like

Και εσύ και ο Χρήστος κάνετε λάθος, και δεν το λέω με κακή πρόθεση. Ο παραλληλισμός είναι άστοχος.

Για να μην παρεξηγηθώ, δεν κάνω μάθημα σε κανέναν. Υπάλληλος είμαι και εγώ, και αυτό που αναφέρεις είναι απόλυτα σωστό για τους μισθούς, αυξήσεις κλπ. Το λάθος είναι ο παραλληλισμός με τον αθλητή και το συμβόλαιο.

Ο αθλητής, είτε μας αρέσει είτε όχι, είναι αυτό που λέμε asset. Πες το μηχανή, πες το περιουσιακό στοιχείο. Δεν ακυρώνω την ανθρώπινη πλευρά. Παραμένει άνθρωπος, μη τρελαθούμε κιόλας, αλλά η σύνδεση του με την ομαδα ουδεμία σχέση έχει με αυτή του υπαλλήλου.

Είναι μέρος κάποιας οικονομικής θεωρίας αυτό;
Όχι τίποτα άλλο να τη διαβάσουμε για να γελάσουμε.

Εργοδότης - εργαζόμενος, δεν υπάρχει καμία άλλη σχέση εργασίας.

Δεν ήθελα να γελάσω αλλά γέλασα με αυτό που έγραψες

Αν πιστεύεις ότι ταυτίζονται οι εργασιακές σχέσεις του απλού υπαλλήλου (πχ εγώ ή εσύ) με τον “εργοζόμενο” επαγγλεματία αθλητή ο οποίος ενδεχόμενως με ένα και μόνο ετήσιο συμβόλαιο μπορεί να λύσει το πρόβλημα της ζωής του, εεεε. τότε πάω πάσο. Παραιτούμε από τη συζήτηση.

το γράφεις αυτό, ενώ υπάρχουν όλοι και λιγότεροι αθλητές που μένουν σε ένα σύλλογο για μια ζωή ; :exploding_head: :exploding_head: :exploding_head:

Καλύτερα να παραιτηθείς γιατί γράφεις ασυναρτησίες που τροφοδοτούνται από οπαδισμό.

Πού τον είδες τον οπαδισμό;;;; Με δουλεύεις;;;

Επαναλαμβάνω, ο αθλητής είναι η “μηχανή”. Δεν νομίζω ότι αυτό μπορεί να αλλάξει ποτέ

Ακριβώς αυτό εννοώ. Άρα δεν είναι υπάλληλοι. Στα λόγια μου έρχεσαι.

Όλοι οι αθλητές ή από ένα ποσό συμβολαίου και πάνω;

Ο αθλητής του βίκου ιωαννίνων που παίρνει (τυχαίο ποσό) 30 χιλιάρικα το χρόνο είναι μηχανή που υπέγραψε συμβόλαιο;