Διάφορες συναυλίες χωρίς topic

Λεξ. Ποιητής.
Τύφλα να 'χει ο Cohen κι ο Gil Scott Heron

Πουλάς τπτ από αυτούς?

5 Likes

5 Likes

Εκεινο το βραδυ εχει και Bazooka στο Gagarin

As a songwriter, that’s the greatest thing that could ever happen. It becomes folk music.

Porcupine Tree. Έτος 2022, μήνας Οκτώβριος, ημέρα 24η. Συναυλία στο Mediolanum Forum του Μιλάνου.

Ή αλλιώς, veni, vidi, vici.

Είχα κλείσει τα εισιτήρια με ένα φίλο σχεδόν ένα χρόνο τώρα. Φοβόμουν μην απογοητευτώ λόγω των υψηλών προσδοκιών, αλλά…

Για τρεις ώρες (μαζί με το 20λεπτο διάλειμμα) σκόρπισαν απανωτά ρίγη σε όσους παραβρεθήκαμε.

Σέτλιστ όνειρο. Είχα φροντίσει και δεν είχα επισκεφθεί setlist.fm (1η φορά μετά από πολλά χρόνια ομολογώ) και εξεπλάγην αρκετές φορές ευχάριστα. Οκ, ήξερα ότι παίζουν το νέο δίσκο ολόκληρο συν το Anesthetize. Δεν περίμενα Last Chance to Evacuate Planet Earth (με το σχετικό βίντεο) ή Buying New Soul ή Collapse the Light into Earth ή Even Less ή Drown with Me.

Δέσιμο μουσικών απίστευτο. Σα να μην έλειψαν 12 χρόνια. Σα να μην είχαν 2 νέα μέλη στη μπάντα.

Τρομερά κέφια από όλους, χαμόγελα, πειράγματα. Ήχος μπόμπα, φωτισμοί και οθόνες δίνανε το κάτι παραπάνω.

Το έχουμε πει πολλές φορές, τρομερός ο Wilson, βγάζει ωραίους δίσκους, αλλά όταν τον συνοδεύουν ο Harrison (ειδική μνεία, μιας και τον χάζευα με ανοιχτό το στόμα σε αρκετά σημεία) και ο Barbieri (ίσως το πιο παρεξηγημένο μέλος τους) ο συνδυασμός δίνει το κάτι άλλο. Αν δεν ήξερα για την ιστορία του συγκροτήματος με τον Edwin, θα ορκιζόμουν ότι δεν έλειπε κάτι.

Επιπλέον, ο κόσμος ήταν το ίδιο ενεργητικός στα καινούρια τραγούδια και τα παλιά. Γενικά το νέο υλικό έδεσε πολύ καλά. Ειδικά το Chimera’s Wreck νομίζω ότι είναι ίσως το πιο συναυλιακό τους κομμάτι, ενώ μου άρεσε πολύ στη studio εκτέλεση, live ήταν πολλά σκαλιά πάνω.

Παράπονα; Θα ήθελα να πάνε και πιο πίσω χρονικά, θα ήθελα άλλα 15 τραγούδια, θα ήθελα να ήξερα ότι θα μπορούσα να τους ξαναδώ σύντομα. Oh well.

Είμαι σίγουρος ότι η περιοδεία θα αποτυπωθεί ηχητικά (ό,τι πιο εύκολο στις μέρες μας). Απλά εύχομαι να γράψουν κι ένα βίντεο στο Wembley που είναι και ο τελευταίος σταθμός της περιοδείας, εντός έδρας και sold out (πληροί όλες τις προδιαγραφές σα να λέμε!), ώστε να καταφέρουν και όλοι όσοι δεν μπόρεσαν να πάνε σε αυτή τη μίνι περιοδεία να απολαύσουν το θέαμα.

12 Likes

6 Likes

Αναμενόμενο, και ψιλοάχαστο!

2 Likes

313515035_856412512040681_134071201188242268_n

1 Like

Για οσους είμαστε ΑΕΚ εδω μέσα, ωραιο event το χθεσινο με Μωρά στη Φωτιά, Frank Panx , tsopanarave και Στιχοιμα. Κεφι , πολυ μπυρα και ωραιο live.

3 Likes

Επιτέλους απόψε είδα Khirki !!! Τρομεροί λάιβ, μακάρι να τους πετύχαινα πιο συχνά

8 Likes

Του χρόνου θέλω συναυλία Taylor Swift - Σταμάτης Γονίδης

1 Like

Γεμισαν και τα ανω διαζώματα? !!!

1 Like

Έχει δει κανείς τους Therion live; Αξίζει να κλείσω λετε να παω την βαπτιστηρα μου;

2 Likes

Οχι, και ειναι κυριολεκτικα μια απο τις 3 μπαντες που με τσουζει αρκετα που δεν εχω δει ποτε live, ποσο μαλλον οταν ειχα την ευκαιρια να τους δω στην Ελλαδα το 2001 για την περιοδεια του Deggial, το 2004 για τα Lemuria/Sirius B και το 2007 για την Γοτθικη Καβαλα.

Οσοι τους εχουν δει, μου εχουν πει οτι ειναι απλα ΑΧΑΣΤΟΙ.
Πλεον δε θα το σκεφτομουν καν να παω να τους δω.
Δεν μπορω να θυμηθω καν γιατι τους εχασα 3 φορες στην Ελλαδα.

1 Like

και στο Theli και κάθε φορά που ήρθαν έπειτα. Γαμάτοι, όπως και να έρθουν.

1 Like

Τους είχα δει πριν περίπου 20 (!) χρόνια, περιοδεία Deggial και ήταν φοβεροι. Δεν ξέρω βέβαια αν είναι ενδεικτικό τόσα χρόνια μετά, αλλά το σκέφτομαι και εγώ να τους ξαναδώ το Γενάρη

1 Like

Τους εχω δει ολες τις φορες που ηρθαν. Η αλήθεια ειναι βέβαια πως η τελευταία, νομιζω καπου γυρω στο 18 , ηταν σαφως κατωτερη ολων. Αλλα θα ξαναπάω.

Τους εχω δει 3-4 φορες, καθε φορα περασα εξαιρετικα, να πας.

+1 απο εμενα, μπορει να μην ηταν παντοτε σε φορμα, αλλα ποτε δεν μετανοιωσα που τους ειδα. Το γεγονος οτι ειναι περισσοτερο θεατρικο παρα μουσικο σοου, θα βοηθησει τη βαφτιστηρα να το απολαυσει. Φανταζομαι οτι ειναι μικρη… Δεν θυμαμαι αν το Academy εχει εξωστη, αν ναι θα το προτεινα για ακομη καλυτερη εμπειρια.

Με Vikstrom και Lori δεν εχασε κανεις. Αν ειχε και Snowy θα ηταν τελεια, αλλα ο Chris ειναι γτπ οταν προκειται για τις αλλαγες line up.

1 Like