Βρηκαμε ενα ακομη λαιβ για εκεινες τις μερες. Ευτυχως δεν επεσε πανω σε Kreator. Οποτε εκλεισα για 17/23/27/28/29 Ιουνιου. Το σερι τριημερο στη μεση μιας εβδομαδας θα ειναι προκληση για τη δουλεια
Αχαστοι οι Winery Dogs. Τέλεια, θα είμαι Ελλάδα εκείνες τις μέρες. Βέβαια παντρεύομαι εκείνη την ημέρα , οπότε ίσως να μην μπορέσω.
Άχαστο, ελπίζω σε μια ψιλονορμάλ τιμή.
Παλεψε το οσο γινεται!
Πριν 6 μερες επαιζαν NYC
Για όλο τον Ιούνιο, θα σου αφιερώνουμε άσματα.
Η αληθεια ειναι οτι ποτε δεν θα καταλαβω πως καποιος μπορει να νοιωθει τετοια ανωτεριλα και τοσο περηφανια για τον εαυτο του επειδη προτιμαει ενα ειδος μουσικης απο τον αλλον. Δεν καταλαβαινω τον τροπο σκεψης αυτων των ανθρωπων.
Και μιλαω ως μεταλας ετσι? Ναι πλεον ακουω “απ’ολα” αλλα πρωτιστως αυτοπροσδιοριζομαι ως μεταλας, τα παρακλαδια του μεταλ ειναι η αγαπημενη μου μουσικη εκφραση και θεωρω και τον εαυτο μου μελος της υποκουλτουρας, πολυ λιγοτερο απο το παρελθον, οκ, αλλα ακομα τον θεωρω. Ε δεν καταλαβαινω.
Αυτα τα editorial του Χρονοπουλου κατεστρεψαν μια ολοκληρη γενια.
Θυμάμαι κάποτε, το μακρινό 2012, που έγραφα στο φόρουμ του ΜΗ και θεωρούσα ότι είμαι όχι απλώς μέρος της μέταλ υπόκουλτούρας, αλλά και σοβαρός εκπρόσωπός της στο λύκειό μου (σίγουρα στην τάξη μου).
Και γράφω για Nightwish και Epica κάτι (μεγάλο fanboyλίκι εκείνες τις εποχές), και μου απαντάει ένας (με άβαταρ το Last in Line του Dio) ότι “πού μωρέ τα ακούσατε αυτά στο μέταλ, όπερες και μαλακίες, είναι τώρα σοβαρά πράγματα αυτά;”
Αναρωτιέμαι τι να κάνει εκείνο το παλληκάρι, κι αν είναι το ίδιο που αναφέρει το παραπάνω ποστ.
Εννοειται οτι την πρωτη φορα που εσκασα με μπλουζα Μεταλλικα στο Γυμνασιο με στριμωξαν σε μια γωνια οι μεταλλαδες της ταξης για να με ανακρινουν, αν θυμαμαι καλα το τεστ ηταν να τους ονομασω τα μελη της μπαντας και τους ρολους τους.
Οι κουβεντες αυτες θελουν δικο τους θρεντ, ειδικα εμεις που μεγαλωσαμε στα 90ς, παιζανε ακομα τα απομερα της αγνης ουγκανιλας των 80ς, πλεον πρεπει να ειναι καλυτερα τα πραματα (η ετσι νομιζα μεχρι να διαβασω το παραπανω, που ποσταρα)
Πιστεύεις ότι είναι μόνο ένας που πιστεύει αυτές τις μαλακίες;
Σίγουρα είναι αλλιώς τα πράγματ, γιατί κανένας σχεδόν νέος σήμερα δεν ακούει rock και metal.
Ένας δεν είναι, αλλά δεν είναι και πολλοί.
Όχι, αλλά θέλω να νιώθω ότι η σχέση μας δεν τελείωσε στο κράξιμο των οπερατικών φωνητικών εκείνο το μακρινό βράδυ
Απλώς μιλάνε για πολλούς, οι γαμημένοι
Από που βγαίνει αυτό το συμπέρασμα?
Εκει που παω να το πιστεψω αυτο, μετα βλεπω ενα καρο πιτσιρικια σε συναυλιες απο μεταλ μπαντες δημοφιλεις σε μικρες ηλικιες και λεω υπαρχει ελπιδα
Και εμεις (στους γεννημμενους στα 80s αναφερομαι περισσοτερο) δεν ειμασταν πολλοι παντως ρε παιδια, η μειοψηφια της μειοψηφιας ειμασταν
Εγω δεν μπορω να πιστεψω κατι αλλο περα απο το να τρολαρε… αρνούμαι
Ας πω και εγώ το κομμάτι μου (ως ο πιο πιτσιρικάς μάλλον εδώ μέσα ). Έχοντας μεγαλώσει σε εποχή που το ροκ/μέταλ δεν ήταν δημοφιλες στο ευρύτερο κοινό (νομίζω αυτό τελείωσε mid 2000’s με soad, linkin park, American idiot από green day κλπ) σίγουρα δεν ήμασταν πολλοί αλλά σίγουρα δεν ήμουν και απελπιστικά μόνος μου. Σε τάξη 60 ατόμων ήμασταν 3/60 καθαροί ροκάδες/μέταλλα + ένα φιλαράκι που είχε ψαχτει με πολλά είδη άρα και με τα δικά μας + αλλά 5-6 άτομα που σε επιδερμική βάση ήξεραν κάποια συγκροτήματα και άκουγαν αραιά και που (κυρίως κοπέλες και συγκροτήματα όπως scorpions, zeps κλπ κλασικό ροκ δλδ).
Με 1/6 να έχουν μια ιδέα για αυτή την μουσική σε μια εποχή που ο μόνος τρόπος να έρθουν στα αυτιά σου οι Sabbath πχ ήταν η ταινία iron man (γενικά η μόνη μας έκθεση σε αυτή την μουσική αν δεν είχες κάποιον παλιό που ήξερε ήταν οι ταινίες sad but true) το θεωρώ νίκη
Πάντως εμένα μου ήρθαν δάκρυα στα μάτια όταν έμαθα ότι μαθητής μου (13 χρονών) που πάει σε μουσικό σχολείο ακούει SOAD, Slipknot και Metallica και μετά συγκινήθηκα ακόμη περισσότερο όταν άρχισε να με ρωτάει για Black Sabbath και Misfits. Βέβαια χρειάστηκαν 13 χρόνια για να πετύχω τέτοιο μαθητή
Και γιατί να μην νιώθει ανωτερίλα δηλαδή; Προφανώς θεωρεί πολύ ανώτερα αυτά που ακούει σε σχέση με Ροζαλίες και Artic Monkeys. Επομένως νιώθει ανώτερος.
Όπως και κάποιος άλλος νιώθει ανώτερος επειδή δεν ακούει τραπ “σαν τους άλλους”.
Όσον αφορά το πόσοι σήμερα από τις μικρές ηλικίες ακούνε μέταλ, σίγουρα είναι λίγοι. Κι εμείς είμασταν λίγοι στην εποχή μας αλλά σίγουρα περισσότεροι από ό,τι συμβαίνει σήμερα.
πάντως εγώ σίγουρα νιώθω ανώτερος επειδή δεν ακούω μέταλ
Τώρα θα με αναγκάσεις να ψάξω τα τεύχη εκείνα, που ο Χρονόπουλος επέλεγε από έναν χρήστη για να γράψουμε σε δυο σελίδες. Και θυμάμαι το avatar του να υπάρχει σ’ ένα τεύχος. Ανάμενε… (κοίτα ρε που μας ανοίξαν καινούργιες δουλειές…).