Διάφορες συναυλίες χωρίς topic

Χάλια ήχο Arcturus. Ήμαρτον.

Γιατί ρε συ; Το πρώτο μισάωρο ακούσαμε tribute μπάντα των Motörhead να παίζουν διασκευές Arcturus

1 Like

Με μια φωνή από το υπερπέραν.

Και λίγο παραπέρα

Εκλαψα :sweat_smile:

Καλα χωρις τον Γκαρμ και κρυσταλλινο ηχο Ραξ Πετρακης να ειχατε, παλι tribute μπαντα που παιζει διασκευες θα ηταν…

Χαλια γενικως ολα χθες,το μονο καλο ηταν τα μπλουζάκια στα 15€ που ειχα καιρο να δω.

2 Likes

Τελικά είναι γραφτό εκείνη την εμφάνιση των Arcturus το 2005 στο Another να μην την ξαναζήσουμε. Πολλοί σιχτίριζαν το venue αλλά όπως έχει αποδειχτεί πολλές φορές είναι θέμα ηχολήπτη. Και σε τέτοια σχήματα όλη η μαγεία είναι να βγει σωστά ο ήχος ώστε να απογειωθεί η τρέλα των συνθέσεων. Κρίμα…

Δυο βιντεάκια:

DECIPHER live @Fuzz Club (Athens 21.4.2023)

ARCTURUS – the chaos path @Fuzz Club (Athens 21.4.2023)

2 Likes

Τι ελεγε ο steve vai,δεν καταφερα να παω τελικα,ημουν λιωμα απο δουλεια. :roll_eyes:

Τοσο χάλια Αθήνα ε; Κριμα
Εδω υπαρχει μεγαλο διλημμα σημερα, midnight shaman ή arcturus(τους εχω δει ηδη δυο φορες)?

Προσωπικά δεν συμμερίζομαι τα τόσο αρνητικά σχόλια για το χθεσινό λάιβ των Arcturus.

Αρχικά, οι Decipher, με το ψυχωμενο black/ death τους, ήταν, για άλλη μια φορά, άκρως πωρωτικοι, δίνοντας ένα πολυ δυνατό κ τίμιο λάιβ.

Όσο για τους ίδιους τους Arcturus, ως κάποιος που - για διάφορους λόγους- δεν τους είχε δει στο παρελθόν, θα πω ότι μου άρεσε (σε σημεία, πολυ κιολας), αυτό που είδα (κ οχι τόσο πολυ αυτό που άκουσα).

Ναι, ο ήχος είχε θέματα, οχι ως προς την ένταση (τουμπανο ήταν), αλλά ως προς την διαυγεια (που είναι ιδιαίτερα κρίσιμη σε μπάντες με τις ενορχηστρώσεις των Arcturus).
Ωστόσο, η ενέργεια, το performance κ η συνολική παρουσια της μπάντας δεν ήταν τιποτα λιγότερο από μαγική.

Όσο για την μορφαρα του ICSVortex, τον θεωρώ τρομερό performer (κ φωναρα), που προσδίδει μια εξτρα διάσταση βάθους (κ τρέλας) σε ο,τι υλικό αγγίζει (από Arcturus μέχρι Dimmu Borgir).
Το ίδιο έκανε κ χθες, κι ας μην τον ευνόησε ο ήχος.

Πάντως, στο κλείσιμο - μετά απο ενα τιμιοτατο μιαμισαωρο - με τους υμνους του Aspera, κ με το (εκτος σετλιστ) encore του Alone, ο κόσμος μάλλον ενθουσιασμένος έδειχνε να είναι, παρα ξενερωμενος.

Προσωπικά, αν κ οχι φανατικός οπαδός της μπάντας, χάρηκα με το χθεσινό λάιβ των αστροναυπηγων
(κ με τους Decipher που εξελίσσονται σε ανερχόμενη μπανταρα).

K εδω το σετλιστ:

Summary

IMG_20230421_235737

7 Likes

Μόνο έπη και ύμνοι!

(κάποιοι φανατικοί της μπάντας ήταν στο αεροπλάνο την ώρα του live…)

3 Likes

Περιμένω πως και πως τους Arcturus σήμερα (τους έχω ξαναδεί). Και a-capella να 'βγαινε ο Hestnaes, εγώ θα πλήρωνα για να τον δω.

Steve Vai γέμισε ασφυκτικά το Principal χτες. Προσωπικά έκατσε free και πήγα -στο τέλους του (2-ωρου) set ήμουν κουρασμένος, αλλά αυτό γιατί δεν είμαι και πολύ φίλος αυτού του στυλ μουσικής (και πραγματικά απορώ πώς τη βρίσκουν/αντέχουν οι μη-κιθαρίστες στα live του). ΟΚ, θυμόμουν απ’ τα νιάτα μου τα 4-5 hits, αλλά συνειδητοποίησα ότι δίνω άλλη βαρύτητα σ’ ένα solo που θα σκάσει π.χ. σ’ ένα κανονικό κομμάτι (οπότε και θα ξεχωρίσει), κι άλλη όταν το ακούω συνεχώς σε κάθε κομμάτι. Επίσης νομίζω ότι ΟΚ, θέλω να πάρω κι εγώ τη δόση μου από τα φιγουρατζίδικα που κάνει με το tremolo, τα συνεχή “falsetto” κλπ., αλλά νομίζω ότι κάπου αυτό καταντά μονότονο και μου λείπουν κάποια πιο μελωδικά/συναισθηματικά σολαρίσματα που τεχνικά μπορεί π.χ. να υπολείπονται, αλλά κάπου σπάνε τη βαρεμάρα -ένιωθα ότι σε κάθε κομμάτι άκουγα τα ίδια licks.

Προφανώς αυτά τα λέει κάποιος μη-fan του, υποθέτω ότι το κοινό του ευχαριστημένο θα έφυγε από τη συναυλία, αφού έπαιξε, νομίζω, όπως θα έπρεπε!

4 Likes

Εγώ πέρασα πολύ καλά χθες Arcturus, ακόμα και ο ήχος δεν με χάλασε. Μετά το τρίτο κομμάτι έστρωσε και νομίζω το χάσιμο και η μαγεία της μουσικής τους αποτυπώθηκε τουλάχιστον επαρκώς. Θα πρότεινα να πάτε όσοι το σκέφτεστε.

6 Likes

Κι εγώ πρώτη φορά τους έβλεπα. Στο πρώτο μισάωρο ο ήχος ήταν ο,τι χειρότερο έχω ακούσει σε live ever. Πάντα σε σχέση με το υλικό της μπάντας έτσι; Όχι δηλαδή γενικά, αλλά το χάσμα μεταξυ του πως θα έπρεπε να αποδοθεί ηχητικά το συγκεκριμένο υλικό και πως τελικα αποδόθηκε, ηταν αβυσσαλέα τεράστιο. Από εκείνο το σημείο και μετά, κάπως βελτιώθηκε αλλά και πάλι κάτω από τα όρια του decent.

Η μπάντα μου φάνηκε στα όρια του διεκπεραιωτικού, με μια αναλαμπή στο encore όπου έδειξαν πραγματικά να γουστάρουν. Σε κάθε περίπτωση πάντως δεν μπορώ να χαρακτηρίσω την εμφάνιση τους μαγική.

Να σημειώσω εδώ ότι οι Arcturus είναι η μια από τις δυο μπάντες (η άλλη είναι οι Floyd) για τις οποίες δηλώνω ανερυθρίαστα fanboy, έτσι;

Οποτε, πολύ υψηλές προσδοκίες; Μπορεί.

1 Like

Ήθελα να πάω και Arcturus & Vai αλλά τα οικονομικά μου δεν το επιτρέπουν

Ανέβασε κάποια stories το fuzz στο Instagram και είδα λίγο πως ακούγονταν οι Arcturus και ομολογώ ήταν πολύ δυνατός και κακός ο ήχος . Συγκριτικά με άλλα stories που βλέπω κατά καιρούς

Προφανώς βιντεακια δεν αποτελούν σοβαρή άποψη, απλά το αναφέρω

1 Like

Σήμερα νλέπω το λάιβ είναι στο WE…τί φάση δεν έχω πάει ποτέ εκεί. Γενικά αξλίζει σαν μέρος; θα μας χωρέσει;

Γιατί πόσο κόσμο νομίζεις θα έχει; :thinking:

Α, δεν έχεις δει Mastodon, ε; Συγγνώμη, δεν ήξερα…

12 Likes

εχει notification ο Παντελης, με το που γραφτει Mastodon και live στην ιδια προταση, γινεται summon. :sweat_smile:

8 Likes

Έχει δίκιο όμως, σ’ εκείνο το ιστορικό λάιβ των Tool στο τάε κβον ντο εγώ στους Mastodon άκουγα απλά ένα θόρυβο

3 Likes