Panx θρησκεία ρεεεεε
Πλέον ναι
Μυθική μπάντα των 90ς, όχι απλά δεν ήξερα ότι υπάρχουν ακόμα αλλά είχα ολοκληρωτικά ξεχάσει την ύπαρξη τους μέχρι που το είδα γραμμένο από σένα
Κάθε λάιβ Panx Romana είναι ένα τεράστιο πάρτυ. Να δω πως θα τα καταφέρω να ανέβω Αθήνα στις 15 σεπτεβρη που παίζουν με Μωρά στη φωτιά
Ενημερωτικά, σήμερα στο Αντιρατσιστικό παίζει πάλι ο Φρανκ των ΠΡ με τους Σαλταδόρους παρέα με Μωρά στη Φωτιά.
Πολύ δυνατός ήταν, μια χαρά όλα, πολύ κόσμο
Πολύ ωραία ήταν στο φεστιβάλ, εγώ νόμιζα ότι ήταν όντως οι Panx Romana. Στα Μωρά στη Φωτιά έπεσε πολύ ξύλο, στο τέλος που έπαιξαν οι Naxatras έκατσα σ’ ένα τραπεζάκι κι ήπια μπύρες, μετά προτίμησα το ικαριώτικο πανηγύρι στην άλλη σκηνή.
τι ώρα βγήκαν; Είχα φύγει.
Πρέπει να ήταν 2:00.
Δυο λόγια για το rockwave με mother of millions/1000mods/vic.
Πήγαμε στο live με πολύ διαφορετικό πλάνο αποτι συνήθως. Το πήγαμε οικογενειακά, δηλαδή ήμασταν εγώ με τη γυναίκα μου και τον κοντά στα έξι γιο μας, την αδερφή μου και τον άντρα της. Συνεπώς είχαμε πάρει μαζί μας ένα κάρο προμήθειες, από κουβέρτα πικ νικ μέχρι φαγώσιμα και πόσιμα. Το τσίπουρο που είχε πάρει η αδερφή μου έμεινε στην είσοδο βέβαια αλλά όλα τα άλλα τα περάσαμε χωρίς κανένα πρόβλημα. Στρώσαμε σε ένα σημείο με μπόλικη απλα, τώρα μεταξύ μας παντού είχε μπόλικη απλα, λίγο πριν αρχίσουν οι mother. Ο πιτσιρικάς ενθουσιασμένος και για το live (του αρέσουν πολύ οι vic) και για το χώρο!
Οι mother ήταν πάρα πολύ καλοί, αναμενόμενο αφού είναι φοβεροί μουσικοί που γράφουν πολύ ωραία μουσική. Εντονα συναισθήματα που πηγάζουν από τις ωραίες μελωδίες τους και τις δυνατές ερμηνείες του Προκοπίου. Ο ήχος αρκετά καλός και χαίρομαι που άκουγα πεντακάθαρα τα φωνητικά! Ήταν η μπάντα που περισσότερο ήθελα εγώ να δω στο live και τους ευχαριστήθηκα απόλυτα.
Οι 1000mods βγήκαν μετά και πρέπει να παραδεχτώ ότι ξεσήκωσαν τον κόσμο. Προσωπικά το τελευταίο τους άλμπουμ μου είχε φανεί πιο ενδιαφέρον από το παλιότερο υλικό τους αλλά γενικά δεν είμαι φαν του γκρουπ. Η σκηνική τους παρουσία ήταν πάντως φοβερή με πολύ ενέργεια πολύ κίνηση και δεν μπορούσα παρά να κάνω σύγκριση με την πρώτη φορά που τους είδα πριν καμία δεκαριά χρόνια στην ίδια ακριβώς σκηνή, άλλη μπάντα πλέον. Όμως πρέπει να πω ότι με χάλασε σε ένα βαθμό η απόδοση στα φωνητικά. Τα φάλτσα σε πολλά σημεία ήταν πολύ έντονα , ειδικά στα χαμηλά και αυτό αφαιρούσε πόντους από την εμφάνιση τους για μένα. Πρέπει όμως να είμαι δίκαιος και να πω ότι ήταν τόσο καλοί σε όλα τα υπόλοιπα που μάλιστα μόλις παίξανε το el rollito μέχρι κι ο μικρός πετάχτηκε πάνω κι άρχισε να δίνει πόνο στο χορό. Τελικά καλά περάσαμε και σ’ αυτούς.
Οι Villagers όμως ήταν αδιαμφισβήτητα η μεγαλύτερη μπάντα της βραδιάς. Το καταλάβαινες από την πρώτη στιγμή που βγήκαν στη σκηνή. Πολύ ωραίο live πλήρες από πλευράς performance με τον Καραμετη (σωστά τα λέω?) να είναι μεν ο φροντμαν αλλά συχνά πυκνά να κερδίζουν την παράσταση οι φοβεροί και τρομεροί στη σκηνή Ζωης και Πιστιολης. Πολύ λίγη γκρίνια για το ότι θα ήθελα λίγο παραπάνω από το σετλιστ στον πρώτο δίσκο, αλλά αυτό το ξέραμε από πριν αφού έτσι είναι από όταν βγάλανε το Aquarius. Και λίγη ακόμα γκρίνια που έβγαλα όλο το live με το γιό μου στους ώμους γιατί ήταν τόσο καλοί που ο μικρός δεν ήθελε να κατέβει καθόλου. Πολλααααα μπράβο για την αναφορά στο τέλος στον Βασίλη Μαγγο. Στο κλείσιμο με το σφηνάκι rage against the machine λέω ωχ τώρα θα τη ρίξουμε τη Μαλακάσα, αλλά ευτυχώς ή δυστυχώς έμεινε στο σφηνάκι.
Περάσαμε υπέροχα και φτιάξαμε μια αξέχαστη οικογενειακή ανάμνηση αφού μετά το live ο μικρός δε σταμάτησε να μας λέει πόσο καλά πέρασε!! Άντε και του χρόνου!
Υπάρχουν τα δυνατά λάιβ, υπάρχουν κ τα ιστορικα λάιβ.
Κ υπαρχει κ το σημερινό.
Το πιο ισοπεδωτικό λάιβ που θυμάμαι στο Gagarin.
Γαμημενε Hoglan (& company) τα διαλυσατε όλα.
Κ μεις μαζί σας.
Πραγματικά ανεπανάληπτο.
Tα λέμε Possessed.
(Αν αναστηθουμε από το σημερινό)
Συναυλία ζωής το αποψινό, δεν μπορώ να βάλω ακόμα σε τάξη το πως το βίωσα.
@Ironman1 Σε κάθε live πρέπει να είμαστε δίπλα δίπλα, κάποτε να γίνει να πούμε και ένα γεια
Όχι ρε πούστη μου
Ε μαλάκες μην πείτε άλλα ε
χαλάλι η ζέστη! κυριολεκτικα έφερε μνημες το αποψινο τρελο απωθημενο!
ενα βιντεακι:
DARK ANGEL – the burning of Sodom (live in Athens 2023)
Εγώ θα γίνω λίγο γκρινιάρης και θα πω πως ο ήχος και στα δύο σχήματα θα μπορούσε να είναι καλύτερος ( ήταν δηλαδή στην καλύτερη μέτριος).
Κατά τα άλλα θεϊκό live
Αυτό ισχύει, αλλά από την άλλη πραγματικά δεν με πείραξε καθόλου. Ήταν τέτοια η τρέλα του κοινού, αλλά και τέτοια η όρεξη (και η δεινότητα) της μπάντας που δεν μου χάλασε ούτε λίγο την εμπειρία. Είναι δίκαιο παράπονο πάντως.
ΥΓ. Πονάω.
Χτες ηταν η μερα για το μεγαλυτερο thrash συναυλιακο απωθημενο και το δικο μου αλλα και των περισσοτερων που ηταν εκει.
Το απολυτα ταιριαστο support- οι Xentrix- ηταν δυνατοι απο την αρχη μεχρι το τελος, ο ηχος τους αδικουσε λιγο ειδικα κατω (στον εξωστη ηταν καλυτερος), ήταν όμως ιδανικη προθερμανση.
Και εκει που τα λεγαμε λοιπον με τον παιχταρα το @martian που ηρθε με το μαχαιρι στα δοντια για το αν πρεπει να πηγαινουμε με προσδοκιες σε κατι τετοιες συναυλιες ή να προσπαθουμε να μην τις δημιουργουμε, ξαφνικα η μπανταρα σκαει με το we have arrived (παρε-βαλε πραγματι) και ερχεται ο ολεθρος.
Το τι εγινε χτες στο Gagarin δεν θα μπω στη διαδικασια να το συγκρινω με μυθικα live του παρελθοντος, αλλα θα πω πως το χτεσινο σιγουρα ηταν μυθικο και αυτο. Η μπαντα φορμαρισμενη, λυσσασμενη, το setlist εξαιρετικο (ενα συντομο best of και μετα ολοκληρο το darkness descends), το κοινο α-πι-στευ-το (υπηρχαν σημεια που το μισο-κυριολεκτικα- γκαγκαριν ηταν ενα μεγαλο πιτ). Απιστευτη μπαντα, απιστευτο κοινο. Συγκινητικες και οι αναφορες στον τεραστιο Jim Durkin, στον οποιον αφιερωσαν το live.
O Rinehart ειναι ενας εξαιρετικος frontman, ο Hoglan- αναμενομενα- ηταν απιστευτος και αυτος, και η τριαδα Meyer-Gonzalez-Christine εξαιρετικη. Ο ηχος θα μπορουσε να ειναι λιγο πιο καθαρος, χωρις ομως αυτο να στερει κατι σημαντικο απο το live. Εχω την εντυπωση πως και στους Xentrix και στους DA σταδιακα βελτιωνοταν οσο προχωρουσαν τα σετ τους.
Τα απολυτα highlights για εμενα ηταν τα we have arrived, time does not heal, darkness descends, merciless death, perish in flames, που θα μεινουν στη μνημη σαν τοπ συναυλιακες στιγμες για παρα πολλα χρονια. Ελπιζω να ξαναερθουν.-
Death disco θα πάει κανείς?