The Get Up Kids στις 22/5!
Δεν το λες και αναμενομενο!!
The Get Up Kids στις 22/5!
Δεν το λες και αναμενομενο!!
Μπράβο ρε Need. Άλλη μια συναυλία σε ημέρα που δεν μπορώ να πάω.
Κάπου ώπα δλδ…
Μόλις τελείωσαν οι Panx Romana στην Τεχνοπολη. Είμαι ο μόνος που εκνευρίζεται απίστευτα όταν βλέπει εναν τραγουδιστή να διαβάζει τους στοίχους απο χαρτί; Καλές οι " Λευτεριές στην Παλαιστίνη:" και όλα τα άλλα κοινωνικά που επίσης διαβάζεις απο έτοιμο κείμενο, αλλά ρε φίλε μάθε απ εξω 15 γαμοτράγουδα που παίζεις επι 35 χρόνια!
Δεν είσαι ο μόνος, όχι.
Ο Θάνος από τα Κρίνα, μονίμως είχε στίχους μπροστά, θυμάμαι.
Δεν κατάφερα να πάω σήμερα panx, ήταν ωραίοι;
Αν εξαιρέσεις αυτο που ειπα ηταν καλα. Βοήθησε και ο χωρος και ο κόσμος.
Καθισα χθες με τη νεολαια, πηγα schoolwave (γράφω παρακάτω γιατί). Ειδα Suicidal Angels, ισως για πρωτη φορα εβερ (τρεχα γυρευε τωρα πού μπορει να τους εχω δει support, οποτε ας πουμε οτι ηταν η πρωτη φορα) και μου αρεσουν δισκογραφικα.
Ας πω οτι ο ηχος ηταν μπλιαχ. Ακουγαμε δυο κιθαρες σε δυο διαφορετικα racks, αριστερα και δεξια. Τα συγχαρητηρια μου στον ηχοληπτη, χαναμε την μια, την αλλη ή και τις δυο, αναλογα το γκρουπ. 2024, χελοου. Η διοργανωση μαλλον βγηκε με δυσκολια, αν η ΔΕΗ δεν χορηγουσε εξ’ ολοκληρου (απο ο,τι ακουσα), μπορει να μην γινοταν. Φυσικα, βοηθησε ο Δημος με χωρο και εξοπλισμο. Δεν ελειπε τπτ παντως, ισως οι τουαλετες να ηταν λιγες, αλλα δεν περιμενω και Hellfest.
Τα “παιδια”, που εμαθα οτι πλεον παιζουν μεχρι και φοιτητες, οποτε δεν ειναι ολοι τοσο παιδια ο,τι ειχαν το εδωσαν. Και το ευχαριστηθηκαν προφανως, ηταν ολοφανερο. Ειδα Chlorini, οι οποιοι ξεσηκωσαν την πιτσιρικαρια με το teen punk τους και αν καποτε αλλαξουν τον ελληνικο στοιχο σε στιλ πλοκαμι του καρχαρια με κατι πιο -χμ… γέρος γράφει: “πιο νορμαλ”- εχουν ωραιοτατο υλικο για να αναδειχθουν. Μπορει βεβαια να μην τους νοιαζει και να κανουν χαβαλε, ποιος ειμαι εγω να τους πω τι θα κανουν;
Ειδα ZacDark, βαρέθηκα. Ξεχωρισα τη μπασίστρια, έπαιζε με πένα και έβγαζε πολύ γεμάτο ήχο, με εντυπωσιασε, οπως και ο κιθαρίστας. Το πρόβλημα είναι ότι η μπάντα περιστρέφεται γύρω απο τον τραγουδιστη/κιθαρίστα και… μπααααα. Κακή φωνή, σόρι μικρέ, βρες έναν τραγουδιστή διότι από κιθάρα είσαι οκ. Στα τέσσερα τραγούδια τους μάλλον προσπαθούν να παίξουν πανκ, αλλά μοιάζουν να στρέφονται προς κατι αλλο. Ίσως προς alt και indie, αλλα σορι, δεν κατάφερα να το ξεχωρισω.
Ειδα Lucenthia, ηταν μια πολυ ωραια προσπαθεια για prog metal. Ρε σεις, εξαιρετικη rythm section, ο drummer και ο μπασίστας τους αναδείχθηκαν εύκολα, μπραβο τους. Όταν βγήκαν στη σκηνή όμως, η βιολινίστρια ήταν το “εξτραδάκι” και νόμιζα (ήλπιζα;) ότι θα ακούσω λίγο folk στο στιλ υπεραγαπημενης μπαντας. Καλυτερος ηχος απο τους προηγουμενους, αλλά πάλι χάναμε βιολί και κιθάρες κατά διαστήματα. Δεν πειράζει, γενικά καλό παίξιμο, άξιζαν, ωραίοι.
Οι Deep Dive, groove metal με πολύ κέφι. Ποζεράς ο μπασίστας, αλλά ακούστηκε δυνατός παίχτης. Είδα ότι είναι το πιο πρόσφατο μέλος, οπότε είναι ωραίο να μπαίνεις με στιλ (μία πορτοκαλί φόρμα και μάσκα αερίων, στο στιλ των slipnkot ή κάτι τέτοιο). Καλοί ήταν, διασκέδασα.
Είδα Eternal, είμαι biased επειδή για αυτούς πήγα, αλλά σίγουρα ξεχώρισαν μαζί με τις δύο παραπανω μπάντες. Thrash στο στιλ των Megadeth (στα αυτιά μου τουλάχιστον). Δεν είχαν ιδιαίτερα καλό ήχο, αλλά καλύτερο από τους προηγούμενους. Ανάλογα με το πού καθόσουν, άκουγες “περισσότερη” κιθάρα (δεξιά ή αριστερά). Με εντυπωσίασε ότι τα κωλόπαιδα έχουν κάνει fan base, μόλις ανακοινώθηκε ότι βγαίνουν στη σκηνή, άρχισε η πιτσιρικαρία να φωνάζει και ειχε πλακα. Τα τραγουδια τους ειναι στο spotify, αγουρα τα περισσοτερα, αλλα τα παιδια ειναι καλοι παιχτες, με αρκετους μπαμπαδες μουσικους που προσεχουν την εκπαιδευση τους. Νταξ, θρας παιζουν, δεν ειναι και οι dream theater. Δυνατο mosh pit απο τους πιτσιρικαδες στα 3 απο τα 4 τραγουδια τους, μονο στο νεο που επαιξαν επεσε το κοινο. Τους ειπα να μην βαλουν νεο τραγουδι στο σετ, αλλα κλαιν.
Μετα βγηκαν οι Amken, σορι αλλα δεν τους ειχα ακουσει καν. Tο thrash τους μου φάνηκε αμερικάνικο, αλλά όχι παλιακό. Ενδιαφέρουσα μπάντα, θα την ψάξω λίγο παραπάνω, δεν έχει τύχει να τους δω ποτέ. Οι headliners έμοιαζαν να το χαίρονται. Δεν ήταν δα και καμία ευρωπαϊκή περιοδεία, μπροστά σε παιδιά έπαιζαν, αλλά δεν τους χάλασε καθόλου. Έτσι έδειχνε τουλάχιστον. Μου άρεσαν πολύ, καλύτερα κι από τους δίσκους τους. Προτιμώ το νεότερο υλικό τους, αυτό είναι σίγουρο, αλλά γενικά δεν έχω παράπονο (πλην του ήχου).
Νόμιζα ότι θα καθίσω με τπτ μπαμπάδες πίσω πίσω, αλλά τελικά κάθισα πίσω πίσω και ήταν ένα σωρό κόσμος στην ηλικία μου, ακόμη και μεγαλύτεροι, που ευχαριστήθηκαν όλο το σόου. Και σίγουρα τους Suicidal Angels, εννοώ ότι δεν πήγαν απλώς επειδη “το παιδάκι μου παίζει μουσική”. Ήθελαν μονοθρας, ήταν ολοφάνερο. Ήξεραν στίχους, χτυπιόντουσαν, μερικοί τραγουδούσαν και τα (κλασικά μέταλ) τραγούδια που έπαιζαν στα 4-5 λεπτά των αλλαγών μεταξύ των συγκροτημάτων.
Ωραία ήταν.
EDIT: Ξεχασα να γραψω (και θα το προσθεσω επειδη ειναι σημαντικο) οτι ολα τα παιδια ειναι αγουρα και εχουν μεγαλα περιθωρια βελτιωσης. Οκ, οι φοιτητες που επαιζαν σε καποιες μπαντες ισως δεν εχουν αχαχαχαχα. Ολα κριθηκαν απο 4 τραγουδια τους. Εννοειται οτι μεγαλωνοντας θα βρουν τι τους τιαιραιζει.
Χαχαχα με εκανες να νιωσω λιγο ασχημα, αλλα με αδικεις κιολας. Εγραψα πολυ καλα λογια για τη μπασιστρια, τους Lucenthia, τους Deep dive. “Ποζερας” δεν κριτικη, αλλα κοινωνικο σχολιο. “Κωλοπαιδα” ειναι εκφραση που λεω στους ιδιους, οσους απο αυτους ξερω. Μονο ο τραγουδιαρης την “εφαγε” κανονικα. “Σορι κιντο, αλλα αυτο ακουσα, αν βελτιωθεις θα στο πω”.
Σε πιο σοβαρο τονο, ξεχασα να γραψω (και θα το προσθεσω επειδη ειναι σημαντικο) οτι ολα τα παιδια ειναι αγουρα και εχουν μεγαλα περιθωρια βελτιωσης. Οκ, οι φοιτητες που επαιζαν σε καποιες μπαντες ισως δεν εχουν αχαχαχαχα. Ολα κριθηκαν απο 4 τραγουδια τους. Εννοειται οτι μεγαλωνοντας θα βρουν τι τους τιαιραιζει.
Τώρα θέλω να κάνω edit για να προσθέσω και το “όλα τα παιδιά είναι άγουρα”.
Τοσην ωρα ελειπα, δεν το εκανες
Σε δευτερη σκεψη, θα θεωρησω ολο αυτο ως cyberbulling, θα σε καταγγειλω στο ηλεκτρονικο εγκλημα και σε επομενο επιπεδο “ξερω που παρκαρεις”.
αφού ξεμπερδέψαμε με αυτή την άτιμη φάρα τους μανατζαρέους…
…ανταπόκριση από (όχι και τόσο) χαλαρό τριημεράκι Βόλο. Λίγο νέκρα η φάση εκεί, αλλά νταξ, αποζημίωσαν αρκετές εμφανίσεις.
Περί νορβηγών σελέμπριτιζ, θα έχουμε να το θυμόμαστε για το σημειολογικό του.
Βρέθηκα χτες στην Τεχνόπολη ν’ ακούσω Nightstalker, μη ρωτάτε πώς, συμβαίνουν αυτά. Έπειτα από τη χρονιά που τους είχα δει 6 φορές, λόγω φίλων, κι άλλες δύο φορές που έπαιξαν στο New Long, βρέθηκα πάλι εκεί, λόγω φίλης που ήθελε να δει Naxatras. Πέρασα ωραία. Αποκορύφωμα όμως ήταν η φράση του Αργύρη “και τώρα θέλω τη βοήθεισά σας”, λίγο πριν το κλείσιμο της βραδιάς.
Δεν ήταν το “πάμε γρήγορα το επόμενο, πριν σβήσει” όταν έσκασε το καπνογόνο;
Έλα μωρέ κι εσύ , καλά έκανες. Πάντα είναι ευχάριστη βραδιά ένα λάιβ nightstalker
Ευχαριστουμε FIFTH ANGEL!!!
Για τετοιες βραδιες ζουμε!!
Αγοραφοβικό κανενας?
Fifth Angel.
Απο αυτες τις συγκινησιακα φορτισμενες βραδιες που οι μεγαλες προσδοκιες εκπληρωνονται πληρως απο την μπαντα.
Παντα τετοια!
Fifth Angel, και το άλλο Σάββατο να έπαιζαν, πάλι εκεί θα είμασταν.