Διάφορες συναυλίες χωρίς topic

Αρχικά να πω οτι λατρεύω το Aealo σαν δίσκο, κ θεωρώ οτι εχει μια εντελως ιδιαίτερη, υποβλητική (gloomy αν θες) ατμόσφαιρα που προσωπικά μου βγαζει κατι εντελως επικο/πολεμικο/πετρινο/ομιχλωδες ( ίσως να μη βγαζει νοημα ολο αυτο αλλά αναφερομαι στους προσωπικούς συνειρμούς που γενναει η μουσικη του δίσκου) κ τα Ιωάννινα, λογω ατμόσφαιρας (η ομιχλη που εχουν συχνά, το κάστρο κλπ) θεωρώ ότι εκπέμπουν κατι αντίστοιχο, στο δικο μου το κεφάλι τουλάχιστον, οπότε με ενα τέτοιο σκεπτικό εγραψα το παραπανω (κ με την πλεον θετικη χροιά - λατρεύω τα Ιωάννινα).

Καλα, τα Γιαννενα τα εχω πετυχει σε πολλές διαφορετικες φάσεις μεσα στις δεκαετίες.
Μια ώρα δρόμος είναι απο τα μερη καταγωγής μου.

Κ εδω που ειμαι τώρα, η αλήθεια είναι οτι ο καιρος ειναι παντα απρόβλεπτος, και η ανοιξη με τον χειμώνα εχουν ανοιχτό διάλογο διαχρονικά.

Δια του λογου το αληθές η εικόνα που εχω αυτη τη στιγμή απο την προγονικη οικια, με ανθισμενες κερασιές κ στο βάθος φρέσκο χιόνι:

Τελειο σκηνικό!

Εγω το ιδιο καλοκαίρι ήμουν λιγα χιλιόμετρα παραπάνω, ακριβώς εκει που είμαι κ τωρα, ειχα σε κασετουλα το Passage to Arcturo που με ειχε ψαρωσει άσχημα, αλλά ακομα πιο έντονες ήταν οι πρωτες ακροάσεις που έκανα τότε σε Hail to England κ Sign of the Hammer.
Η αλήθεια είναι οτι το ν ακους το Mountains έχοντας τοσο διπλα σου τις βουνοκορφές της Πίνδου είναι εμπειρία υπερβολικά εντονη για να αποτυπωθεί ευκολα με λέξεις.

4 Likes

Χθες στο club του Μύλου είχαμε την ευκαιρία καμιά ογδονταριά τύποι και τύπισσες να απολαύσουμε την φωνή της Αmanda Acevedo, της νέας μούσας του Μick Harvey. Ήταν και αυτός εκεί, αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν το πολύ έχει ως frontman. Oταν τον πρωταγωνιστικό ρόλο έπαιρνε η Αmanda νόμιζα πως βρισκόμουν στο Roadhouse του Twin Peaks παρακολουθώντας μια intimate performance…για VIPs όπως είπε χαριτολογώντας ο Μick βλέποντας το “πλήθος” μπροστά του.
Ένα πλήθος που περίμενε ίσως κάτι από την μυσταγωγία των Bad Seeds. Αυτό που πήραμε δεν μας χάλασε πάντως. Τα καινούρια τραγούδια τους είναι εξαιρετικά και θα μπορούσαν άνετα να βρίσκονται στο soundtrack του πρώτου κύκλου true detective. Απότι διάβασα μετά είναι όλα τους διασκευές στον Jackson C. Frank, τραγουδοποιό που από τι φαίνεται επηρέασε πολύ κόσμο (Nick Drake, Mark Lanegan) . Ακούστε σίγουρα το I want to be alone και αποφασίστε μόνοι σας.

To ντουέτο συνόδευαν δύο κοπέλες με βιολιά και ένας μυστήριος τύπος με το όνομα Giorgio Valentino στην ηλεκτρική κιθάρα.
Γενικά για τόσο χαμηλό εισιτήριο η φάση ήταν τέλεια, κρίμα που δεν τίμησε ο κόσμος. Την προηγούμενη εβδομάδα στον ίδιο χώρο για τους She Past Away γινόταν χαμός. Αnyway…

5 Likes

Σήμερα στο Tiki bar στην Αθήνα ! Ανυπομονώ

2 Likes

Χτες στο temple είδαμε τους Kiva να ανοίγουν το live των DreamLongDead μαζί με τους Sarcastic Obedience. Οι Kiva σταθερά είναι μία από τις πιο καλές εγχώριες μπάντες στον ήχο του post metal, με στοιχεία doom και έντονες επιρροές από Amenra. Μένει να δούμε περισσότερο υλικό, γιατί με αυτό που έχουν ήδη κυκλοφορήσει δεν χορταίνεις. Δυστυχώς πρόλαβα το μισό σετ (άτιμα ΜΜΜ, πλέον Σάββατο βράδυ δεν κυκλοφορεί σχεδόν τίποτα). Οι Sarcastic Obedience είναι μία τίμια death metal μπάντα με επιρροές από '90s. Δεν τους είχα ξαναδεί, από ό,τι κατάλαβα άλλαξαν πρόσφατα κάποια μέλη, γιατί είδα και γνωστά πρόσωπα της σκηνής ανάμεσά τους. Οι DreamLongDead έδωσαν ένα σετ αργού και βασανιστικού doom metal. Ενώ είναι πολύ καλοί, για κάποιο λόγο στα λάιβ ίσως λόγω ήχου που δεν είναι ακριβώς όπως στα άλμπουμ, μου βγάζουν κάτι που δεν μπορώ να συνδεθώ στο 100%. Προσωπική γνώμη και καθώς ξέρω ότι σε μικρούς χώρους αυτό είναι εκ των πραγμάτων δύσκολο.

3 Likes

Δεν το μπορώ το Tiki για live ρε γαμώτο, έχω πάει μια φορά και το θεωρώ πολύ τραγικό. Δεν είναι μαγαζί για να πας να δεις συναυλία.

Ασχέτως αυτού, εγώ προχτές έμαθα ότι χτες θα έπαιζε στο Athina Live, δηλαδή στο Ωδείο Φακανά, ο Omar Hakim. Η μπάντα ήταν το Rachel Z Trio, δηλαδή η μπάντα της γυναίκας του με τον ίδιο και τον κοντραμπασίστα Jonathan Toscano, και θα έπαιζαν δικά τους κομμάτια και κάποια από Miles Davis και Wayne Shorter (ο Hakim έχει παίξει και με τους δύο, η Rachel με τον Shorter). Για όποιους δεν τον ξέρουν, μιλάμε για μια ανεπανάληπτη παικτούρα που είναι από τους μεγαλύτερους σεσσιονάδες που έχουν περάσει. Weather Report, “Let’s Dance” του Bowie, έχει παίξει στην πρώτη περιοδεία του Sting (με απίστευτο lineup), έχει παίξει με Joyrney, Madonna, Dire Straits, Chic, Foo Fighters, ο τύπος τα σφάζει και τα μαχαιρώνει όλα. Ε ,ευτυχώς που πήγα. Δεν είχε πολύ κόσμο (καμιά εκατοστή ήμασταν), έπιασα πρώτο τραπέζι άκρη και τον είχα ακριβώς απέναντί μου και απόλαυσα δύο set μουσικής όπου τα περισσότερα κομμάτια ήταν δικά τους, αλλά έπαιξαν και κάποια από Miles και Shorter. Κερασάκι στην τούρτα για μένα η ιστορία για το πώς γνώρισε τους Foo Fighters και το “These Days” ως τελευταίο κομμάτι του δεύτερου set. Απίστευτο ότι ένας τέτοιος μουσικός έπαιξε σε έναν τόσο μικρό χώρο. Επίσης, απίστευτο το πόσο ταπεινός ήταν στο τέλος που βγήκε και μίλησε με τον κόσμο. Ο κοντραμπασίστας είναι κάποιος μαθητής από σχολή στην οποία διδάσκει η γυναίκα του και έχουν κάνει μπάντα και περιοδεύουν. Απίθανο πράγμα η Μουσική :heart:

12 Likes

Περίμενα να σε δω χθες :stuck_out_tongue:

Οκ, το Τικι δεν ειναι με τιποτα χωρος για live… Να κελαηδαει ο Μικ κι απο πισω να ακους σεικ-σεικ-σεικ τα κοκτειλ, να περνανε γονδολες με πατατες και μινι περκερ (ηρωες τα παιδια του σερβις). Απο την αλλη ομως, το σκηνικο του μαγαζιου με την τροπικανα διακοσμηση και τις κοκκινες κουρτινες εδινε κατι. Κι εγω ενιωσα αυτη τη Lynchιλα που ειπες @stammargg_v2.

Ο χωρος ασφυκτικα γεματος, με μεσο ορο ηλικιας γυρω στα 55+, και γενικα μιξ κοσμο.
Ο Mick Harvey ηταν πολυ καλος, με απιστευτη φωνη, και χαρηκα που επιτελους τον ειδα live. Ειναι κριμα που ενα τοσο βασικο μελος των Bad Seeds δεν εχει την αναγνωριση και τον σεβασμο που του αξιζει, οπως οι υπολοιποι.

Δε μπορω να πω το ιδιο ομως για την Amanda. Περα απο καποιες καλες στιγμες, μου φανηκε παραφωνη και αγουρη. Οκ, ειναι μικρη και λογικα δεν εχει πολλη εμπειρια, αλλα τα φωνητικα της μου φανηκαν πολυ επιτηδευμενα και ειδικα τα χαμηλα της πολυ πολυ κακα.

3 Likes

25 Χρόνια από το Εμβληματικό Ντεμπούτο Άλμπουμ των AIR , MOON SAFARI

Κυριακή, 29 Ιουνίου, 2025

Ωδείο Ηρώδου του Αττικού

Air: Μια Μαγική Συναυλία Κάτω από το Φως της Ακρόπολης

Οι Air έρχονται να μας μαγέψουν με μια μοναδική συναυλία την Κυριακή, 29 Ιουνίου, στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου, μεταφέροντάς μας σε ένα καλοκαιρινό σαφάρι κάτω από το φως του φεγγαριού της Ακρόπολης.

Μια Μοναδική Μουσική Εμπειρί α

Οι Γάλλοι πρωτοπόροι της ηλεκτρονικής μουσικής έρχονται στην Ελλάδα για να προσφέρουν στο κοινό τους μια μαγευτική εμπειρία την Κυριακή, 29 Ιουνίου, στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού. Κάτω από το φως της Ακρόπολης, έχουν υποσχεθεί μια εντυπωσιακή παράσταση που θα καθηλώσει το κοινό με την μοναδική ατμόσφαιρα. Η βραδιά θα είναι αφιερωμένη στο εμβληματικό τους άλμπουμ Moon Safari, το οποίο θα ερμηνεύσουν ζωντανά, προσφέροντας μια αξέχαστη μουσική εμπειρία.

Η Ιστορία του Moon Safari

Δύο φοιτητές αστροφυσικής και αρχιτεκτονικής μπαίνουν σε ένα μπαρ στο φεγγάρι. Αυτό ακούγεται σαν την αρχή ενός αστείου — αλλά στα σβησμένα φώτα του 20ού αιώνα, έγινε πραγματικότητα, αφήνοντας ανεξίτηλο αποτύπωμα στον κόσμο της ποπ κουλτούρας.

Στις 16 Ιανουαρίου 1998, οι Air κυκλοφόρησαν το Moon Safari, ένα άλμπουμ που εκτόξευσε τους Nicolas Godin και Jean-Benoît Dunckel στην κορυφή της ηλεκτρονικής μουσικής. Ήταν δύο νέοι με μόλις ένα EP στο ενεργητικό τους, αλλά με σιγουριά και εμπειρία που έμοιαζε με αυτή έμπειρων επαγγελματιών. Οι Godin και Dunckel είχαν την ικανότητα να δημιουργούν ποπ κομμάτια που μπορούσαν, και όντως κατάφεραν, να μαγέψουν τα μαζικά μέσα ενημέρωσης: το Moon Safari περιέχει ένα σύμπαν. Σήμερα, η κληρονομιά του άλμπουμ είναι κανονική, αλλά όταν κυκλοφόρησε, η επιτυχία του δεν ήταν καθόλου εξασφαλισμένη.

Παγκόσμια Επιρροή και Κληρονομιά

Ο Dunckel λέει: «Ήμασταν ένα ντουέτο που κάναμε ηλεκτρονική μουσική, ονειρευόμασταν να πουλήσουμε 10.000 αντίτυπα και να μας αναγνωρίσουν άλλοι μουσικοί ως cool. Και ξαφνικά, συναντήσαμε τον κόσμο.»

Μέσα σε πολύ σύντομο διάστημα, η επιρροή του Air στον ήχο downtempo ήταν εμφανής παντού. Μέσω του Moon Safari, οι Air κατάφεραν να μαγέψουν κάποιους από τους μεγάλους οραματιστές του τέλους του 20ού αιώνα — όπως ο David Bowie, η Madonna και ο Beck — καθώς και να επηρεάσουν εξέχοντες δημιουργούς της επόμενης εποχής — όπως η Charlotte Gainsbourg, ο Kevin Parker και η Sofia Coppola, των οποίων η δημιουργική σχέση με τους Air έγινε όσο συνεργατική ήταν αυτή του Angelo Badalamenti με τον David Lynch (άλλος φανατικός θαυμαστής).

Το Moon Safari γέννησε μεγάλες επιτυχίες όπως τα singles “Kelly Watch The Stars”, “All I Need” και “Sexy Boy”, πούλησε εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως και έβαλε τους Air στην πρώτη γραμμή μεγάλων φεστιβάλ.

Ένα Αιώνιο Αριστούργημα

25 χρόνια μετά, δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς γιατί το Moon Safari έχει αντέξει στη δοκιμασία του χρόνου.

Είναι μια ατμόσφαιρα που θέλεις να ζήσεις μέσα της για πάντα. Είναι μια αποκάλυψη. Είναι η μουσική για μια καλύτερη μελλοντική εποχή.

Ο Dunckel συνοψίζει το άλμπουμ του ως «ένα βαθύ, παγκόσμιο ξόρκι, γεμάτο αγάπη και μυστήριο.»

«Για μένα,» καταλήγει ο Godin, «το Moon Safari είναι τέλειο.»

Μια Βραδιά που Θα Μείνει Αξέχαστη στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού

Το 2024, οι Air παρουσίασαν το Moon Safari ζωντανά στο σύνολό του για πρώτη φορά. Με αυτό το αριστούργημα στο ρεπερτόριό τους, θα μας επισκεφθούν για να προσφέρουν μια αξέχαστη συναυλία στο μαγευτικό Ωδείο Ηρώδου του Αττικού την Κυριακή, 29 Ιουνίου 2025 στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου.

Αυτή η βραδιά υπόσχεται να αφήσει ανεξίτηλο σημάδι στο φετινό ημερολόγιο συναυλιών και είναι ένα γεγονός που κανείς δεν πρέπει να χάσει!

6 Likes

29 Μαΐου SPIRITUALIZED στο Ηρώδειο!!!

φξγνλξγνρογνγωοξ;παγ;ροξγν

είναι ανακοινώσεις του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου

edit: το Ηρώδειο είναι δική μου υπόθεση γιατί είναι Φεστιβάλ Αθηνών. προς το παρόν δεν έχει υπάρξει ενημέρωση από διοργάνωση ή το φεστιβάλ

7 Likes

Ειδατε κανα πρόγραμμα πουθενα για Udo?δε πιστευω να ξεκιναει όντως 20.30

Υποτιθεται οτι στις 15.00 σημερα θα αρχισει η προπωληση εισιτηριων, ετσι καταλαβα απο το χθεσινο ποστ τους στο ΦΒ.

Ακομη δεν το εχω αποφασισει, αλλα αν ειναι 20.30 ουτε απο τη δουλεια δεν θα προλαβω να φτασω.

29/05 Spiritualized Η προπώληση για spiritualized αύριο 08/04 11:00.

04-08/06 Yiannis Kassetas J-Funk Project.

06/06 Mouse on Mars.
07/06 Ryoji Ikeda.

22/06 Raining Pleasure.

23/06 Stranglers.

26/06 Michael Kiwanuka.

28/06 ΚOA – Λουκάς Καρυτινός – Emanuel Ax - έργα Μπετόβεν και Μέντελσον.

29/06 AIR.

01/07 Max Richter.

06/07 Φιλαρμονική Μονάχου – Andrés Orozco-Estrada – Hilary Hahn σε Έργα Μπραμς και Ντβόρζακ.

08/07 Nicola Piovani.

11/07 BICEP.

11/07 Youssou N’Dour.

15/07 Mahler Chamber Orchestra –Yuja Wang - έργα Μπετόβεν, Σοπέν, Στραβίσνκι, Τσαϊκόφσκι.

17/07 Kismet - Dave Holland, Chris Potter κλπ. ( youtube δείγμα )

Τρέλα, που να πρωτοπάει κανείς.

2 Likes

https://www.more.com/gr-el/tickets/happenings/festibal-athinon-epidaurou-2025

3 Likes

Ωραίο λάιβ θα είναι αυτό των Air.
Είχα την τύχη να τους δω σε αυτό το άκυρο φεστιβάλ “Fly beyond” στις 18/7/2007, σε ένα χωράφι, στον περιβάλλοντα χώρο του ΟΑΚΑ.
Άκυρο, γιατί όπως όλα τα ελληνικά φεστιβάλ, είχε line up “ο,τι αρπάξει ο κώλος μας”.
Κάτω από τους φαιδρούς , κατ’ εμέ, εκπροσώπους της κιθαριστικής ποπ, James*, είχανε βάλει οι αθεόφοβοι τους Air και ακόμα πιο κάτω, τον ΘΡΥΛΟ που ακούει στο όνομα Tori Amos. Δεν πειράζει, έστω και με ντάλα ήλιο και μέσα στη σκόνη, θα έχω να θυμάμαι ότι είδα λάιβ στην Αθήνα την Tori…
Ακόμα και μέσα σε εκείνο το χωράφι όμως, οι Air είχαν δημιουργήσει μια απίστευτη ατμόσφαιρα. Η μουσική τους ήταν πολύ φρέσκια και διαφορετική όταν βγήκε το πρώτο τους άλμπουμ (1998) αλλά ακόμα και σήμερα διατηρεί μια ξεχωριστή ταυτότητα.
Όποιος γουστάρει γαλλική ποπ του '60 - '70 αλλά κυρίως, οποίος έχει ακούσει και αγαπήσει όπως εγώ τον πατριάρχη της ηλεκτρονικής μουσικής Jean Michel Jarre, καλό είναι να πάει να τους ακούσει. Πιστεύω ότι ο χώρος του ρωμαϊκού ωδείου είναι ο,τι πρέπει για τέτοιες συναυλίες!
Κι από όσο πρόλαβα να δω, υπάρχουν και κάπως “οικονομικά” εισιτήρια.
(*Εννοείται ότι είχα γίνει μπουχός πολύ πριν ακουστούν οι πρώτες νότες από το πρώτο τραγούδι των φαιδρών κι αγαπητών στο ελληνικό κοινό Βρετανών :laughing: :laughing: :laughing: )

3 Likes

Τα AIR έχουν φύγει τα μισά σχεδόν χαχαχα. Γελάω αλλά είναι δύσκολα τα πράγματα. Έχουν φύγει σχεδόν όλες οι όχι απάλευτες θέσεις με τιμή της προκοπής.

Κάτι κλασσικής μουσικής που θέλω εγώ π.χ. Emanuel Ax να παίζει mendelssohn ή Yuja Wang… έχουν κάτι τεράστια περίεργα τετράγωνα μπλοκ από ~30 εισιτήρια τα οποία έχουν φύγει. Σαν να τα έχει κλείσει η διοργάνωση;; Δεν ξέρω τι να υποθέσω.

1 Like

Ωραία βραδιά αυτή.
Είχαν γαμησει οι James στην πρώτη ( ; ) τους νομίζω συναυλία (σίγουρα πρώτη μετά το reunion) στην Ελλάδα πριν γίνει ο κακος χαμός.
Κι εγώ τότε μόνο τους έχω δει τους Air.

2 Likes

Είχαν παίξει Λυκαβηττό το 2001 με Morcheeba.

Μια χαρά, ωραία μπάντα και καλοί live.

1 Like

Δεύτερη λοιπόν! Είχαν κι ωραίο δίσκο μόλις βγάλει (και στις δύο περιπτώσεις βασικά)!

1 Like

μάλλον θα κάνω σε όλα pass εκτός των Spiritualized που τους περίμενα από πέρσι.

1 Like

Πάντως τα 55άρια προς το κέντρο δεν είναι κακές θέσεις.
Όντως, τρελή προπώληση οι Γάλλοι!!

Διάζωμα 3 και 10 πάνω ψιλά εννοείς κέντρο;; Δεν υπάρχει κέντρο στα 55αρια. Τα πήραν όλα.

Θα το ήθελα να το δω το moon safari live, το λιώσει πριν 20?+ χρόνια το cd αλλά έτσι δεν πιστεύω πως αξίζει. Άσε που μέχρι να συνεννοηθώ με φίλους, γυναίκα, δουλειά κλπ δεν θα έχει τίποτα.

Ο Kassettas (youtube link) θα είναι πολύ ωραίος για τζάμπα πιστεύω. Άσχετο.