Πλάκα πλάκα, τώρα που περιμένετε να σας απαντήσω και σας τράβηξα την προσοχή με άσχετο θέμα, αύριο στο Gagarin παίζουμε το παρθενικό μας live ως Grim Love μαζί με Nightrage, αν έρθετε εκεί θα σας πω.
Εξαιρετικό marketing!
Μεγαλο διλημμα οντως ρε γμτ…
Βρωμιάρηδες Μεταλλάδες σας στραβοκαθεται που ο ΛΕΞ γεμίζει στάδια και οι RC η οι Septic Flesh δεν γεμίζουν ούτε το κλειστό Περιστερίου!
Εμείς θέλουμε Λυκαβηττό και Ηρώδειο ρομαντικά
Σε ποιον να το πεις και ποιος να το πιστεψει! Εγω αδυνατω παντως να χωνεψω το γεγονος οτι η ουρα για τον ΛΕΞ εφτασε τα 55000 ατομα! Πρεπει να εγινε τρελο ντου απο φασαιους! Και στους Green Day (τους αναφερω απλα ως παραδειγμα) θα ειναι λιγοτεροι!
Προς τα που οδευει η νεολαια μας και η μουσικη μας παιδεια Νικο Τσιαμτσικα;
Για να γεμίσει στάδιο πρέπει πρώτα η συναυλία να γίνει μέσα σε ένα.
Ισχυει, κατσε να χωρεσει τοσος κοσμος μεσα στο ΟΑΚΑ. Μπορει να θελει κατι πιο γκραντε.
Φήμες λένε ότι πάει για Birmingham η φάση.
Μα είπαν οτι θα ειναι σε εξωτερικό χώρο. Και ότι φροντίζουν να μεγαλώσουν τον χώρο ωστε να εκδοθούν επιπλέον εισιτήρια.
Έχω πάει σε συναυλία Λεξ με το ανιψιό μου πριν μερικά χρόνια όταν πήγαινε Λύκειο και έπρεπε να τον συνοδεύσω. Αρχές Κόβιντ λογικά.
Ήταν στο θέατρο Πέτρας και εύκολα είχε πάνω από 10 χιλιάδες.
Δεν είχα ιδέα ότι ήταν τόσο δημοφιλής στα πιτσιρίκια…και λέω πιτσιρίκια γιατί ήταν προφανές ότι η μεγάλη πλειοψηφία ήταν ανήλικοι. Ρώτησα τον ανιψιό μου αν ήξερε κόσμο και μου απάντησε ότι ήταν κυρίως από τα Γυμνάσια και Λύκεια της Δυτικής Αθήνας και του Πειραιά.
Ο ίδιος πήγαινε σε Λύκειο του Κορυδαλλού.
Μετά το περσινό που γέμισε τη Νέα Σμύρνη, ήρθε ο καιρός να τον τιμήσουν και οι φασαίοι.
Πάντως πολλή κλάψα ρε μπρο, δώσε μας κ λίγο ελπίδα.
Κανονικά θα είχε ήδη ξεκινήσει θυελλώδης συζήτηση για την μεγαλύτερη απήχηση των ράπερς στις μικρότερες ηλικίες σε σχέση με το rock, αλλά έχει φουντώσει το θέμα με το μπάσκετ και τις διαιτησίες στο παραδίπλα νήμα και… μονοπωλεί το ενδιαφέρον!
Ο ΛΕΞ δικαίως κάνει τη θραύση του. Είναι ο ράπερ που αναγέννησε το hip hop στην Ελλάδα μετά από μία δεκαπενταετία τουλάχιστον που hip hop σήμαινε μόνο μούρη, γυναίκες ως κρέας και λεφτά και κατάφερε να το κάνει αυτό παράλληλα με την εποχή που έγινε δημοφιλής η trap. Μίλησε για το λούμπεν στοιχείο και εξέφρασε πολύ κόσμο, ειδικά τις γενιές της κρίσης.
Δεν θεωρώ όλα τα κομμάτια του τέλεια, βασικά δεν θεωρώ κανέναν ράπερ τέλειο, όμως αυτός και κάποιοι άλλοι όπως ο Anser και ο Novel729 έφεραν κάτι που χρειαζόταν το hip hop στη χώρα μας. Εμένα δεν με πειράζει καθόλου που γεμίζουν γήπεδα, καλά κάνουν και γίνονται mainstream, πολλοί άλλωστε πριν το 2000 είχαν κάνει το ίδιο κι όσο άντεξαν κι έδιναν κάτι στον κόσμο, έκαναν κι αυτοί το κομμάτι τους.
Μακάρι τα μπουζούκια, τα κλαμπς, τα μπαρ, οι συναυλιακοί χώροι, τα γήπεδα, τα γήπεδα και ότι έχει να κάνει με τέχνη και διασκέδαση να έχει απήχηση και να γεμίζει.
Και Βυζαντινή μουσική και Παραδοσιακή και Κάουντρι και Γύφτικα και Τζαζ, την οποία πραγματικά απεχθάνομαι.
Ο Λαός τραγούδι θέλει, ξέχνα τα προβλήματα…
Που λέει και ο Στράτος
Σορρυ αλλά αυτό το έκαναν από το 2007 πολλοί και πρώτοι οι Ψυχοδραμα, μετά οι Στίχοιμα, και χίλιοι δυο άλλοι. Ο Λεξ δηλαδή εναι η κατάληξη και η κορυφη μιας ιστορίας που έχει ξεκινήσει εδώ και 20 χρόνια. Σπουδαίος φυσικά αλλά σίγουρα “όχι ο ράπερ που αναγεννησε το ραπ στην Ελλάδα” γιατί δεν είναι ένας.
Δεν διαφωνώ, αυτοί όπως κι άλλοι πολλοί το κράτησαν ζωντανό, αλλά κυρίως στο κοινό που ήδη ψαχνόταν μ’ αυτό το είδος. Δεν υποτιμώ καθόλου κανέναν, απλά θεωρώ ότι ο ΛΕΞ το πήρε το είδος και το έκανε γνωστό σε πολύ περισσότερο κόσμο. Μέχρι τότε όλα αυτά τα παιδιά λειτουργούσαν κυρίως με το youtube και το χέρι με χέρι.
Ακούνε και τα παιδιά ΛΕΞ αλλά, όπως θα γίνει σαφές και σε όσους πάνε στο ΟΑΚΑ, ο ΛΕΞ περισσότερο απευθύνεται σε ηλικίες 30-40 παρά σε πιτσιρίκια, εξάλλου για αυτους μιλά. Δλδ, δεν ακουν τα 17χρονα ΛΕΞ, ίσως ακούνε Λόγος Τιμής και Bloody Hawk αλλά όχι ΛΕΞ, ή τελος πάντων, οχι τόσο όσο κάποιοι νομίζουν. Η επιτυχία του είναι πως στο κοινό του συναντά κανείς πολλές γενιές.
Εννοούσα τα παιδιά που έκαναν hip hop και το ότι λειτουργούσαν με πιο underground μέσα. Για εμένα όλοι την ίδια δουλειά έχουν ρίξει. Απλά ξαφνικά όλοι ακούσαμε ξανά hip hop με αφορμή τον ΛΕΞ. Εγώ, που είχα ν’ ακούσω από το 2010 και μετά παράτησα το είδος, όταν άκουσα ΛΕΞ το 2018 κατάλαβα ότι υπάρχει ακόμα αυτή η μουσική, που μιλάει για θέματα που απασχολούν τον κόσμο της ηλικίας μου και τριγύρω από την ηλικία μου. Οπότε δεν βρίσκω όλον αυτό τον κόσμο απλά “φασαίους”.
Ή και όχι