Διάφορες συναυλίες χωρίς topic

Στο encore εγινε κι αυτο παντως :smiley:

6 Likes

Όλοι προσπαθήσαμε να μάθουμε, αλλά προς το παρόν είμαστε μόνο στις υποθέσεις. Πιστεύω πως όταν θα έχουν ξεκάθαρη εικόνα και οι Allochiria, θα κάνουν μία ανακοίνωση. Πάντως όλοι καταλάβαμε ότι κάτι παίχτηκε με τα διαδικαστικά (είπε η Ειρήνη ότι διέκοψαν λόγω προβλήματος με το κράτος).

Εγώ, χωρίς να ξέρω τι ακριβώς ήταν το πρόβλημα, ξενέρωσα φουλ. Στην τελική το κράτος βρήκε κάποια τρύπα του συστήματος για να κατεβάσει μία αγαπημένη μπάντα από τη σκηνή την ώρα που έπαιζε, ενώ αφήνει να πουλάνε στο μπαρ το κουτάκι μπύρας 6,5 ευρώ. Σε λίγα χρόνια θα την πληρώνουμε 10 ευρώ τη μπύρα και θα λέμε ότι είναι και φτηνή.

4 Likes

Ποιο κράτος, ρε παιδιά, τι λέτε :face_with_spiral_eyes:

(Δεν ρωτάω ειρωνικά, ρωτάω γιατί δεν καταλαβαίνω τι είναι αυτά που λέτε περί κράτους)

1 Like

Λογικά έλεγχος αν υπάρχει ασφάλιση μουσικών;

1 Like

Κατι τετοιο, ισως. Και μαλλον στον συγκεκριμενο χωρο δεν υπηρχαν περιθωρια να μην ειναι καποιος συννομος.

Εγώ που έχω βγάλει μια άκρη από τα συμφραζόμενα, έχω νευριάσει λίγο με τους Αλοχίρια πάντως. Δεν θα επεκταθώ, αλλά το “ψηφισμένο” κράτος της νδ (όσο κι αν θέλω να εξαφανιστούν από το χάρτη ένας προς ένας) δεν έπραξε καθόλου διαφορετικά από οποιαδήποτε ψηφισμένη κυβέρνηση θα μπορούσε να βρεθεί στην εξουσία και το αναφέρω γιατί πολλοί έμειναν στην ατάκα της μπάντας που όντως ειπώθηκε, “ας ψηφίζατε καλύτερα”. Γενικά οι αλοχίρια είναι πολύ σοβαρά πολιτικοποιημένοι για να εκπίπτουν σε τέτοια επικοινωνιακά λάθη προς το κοινό, ειδικά για μια συνθήκη που είναι και δικό τους φταίξιμο.

Αν διαφωνείς με κάποιους νόμους, κάθεσαι και ασχολείσαι με το να ζητάς να αλλάξουν, και αν αποφασίσεις να τους αθετήσεις, καλώς ή κακώς πρέπει να δεχτείς τις συνέπειες, μέχρι να έρθει η αλλαγή. Προσωπική μου άποψη όλα αυτά που δεν αλλάζουν την αγάπη μου για τη μπάντα, αλλά δεν θα έκανα και τόσο αυστηρή κριτική σε άτομα που δεν εκτιμώ αρκετά βαθιά το πως σκέφτονται γενικά.

2 Likes

τελικά ήταν λόγω ελέγχου για ασφάλιση, ένσημο κλπ;

Δεν ξέρουμε 100% τι έπαιξε για να βγάλουμε συμπέρασμα αν φταίνε οι Allochiria. Ίσως φταίει και κάποιος άλλος που δεν έκανε το σωστό κουμάντο από πριν, καθώς οι νόμοι είναι γνωστοί εδώ και χρόνια σε μαγαζάτορες, διοργανωτές, κ.λπ. Το ρίσκο για το αν κάποιος είναι ακάλυπτος το παίρνουν όλοι όσοι εμπλέκονται σε ένα λάιβ. Τώρα, αν ήταν προγραμματισμένος έλεγχος, αν ήταν καρφωτή, αν κάποιος αποφάσισε να μην το ρισκάρει ενώ είχε ξεκινήσει η εμφάνιση, μπορεί και να μην το μάθουμε.

Θα πω μόνο, πως αν είναι δικό τους φταίξιμο έγκειται στο αν η οποιαδήποτε συνεννόηση έγινε με δική τους παράκληση/ έναυσμα/ αίτημα, ή όχι. Χωρίς να ξέρω τι έγινε, γνωρίζω κάποιες πληροφορίες που στο μουσικοργανωτικό και συνδικαλιστικό μυαλό της Ειρήνης που έχει κάποιες νομοθετικές γνώσεις, δείχνουν μια πολύ συγκεκριμένη κατεύθυνση. Δεν λέω περισσότερα όχι γιατί είμαι μυστικοπαθής, αλλά καθώς δεν μπορώ να μιλήσω με αποδείξεις ούτε ξέρω τι έγινε, απλά εμένα, μου φαίνεται προφανές γνωρίζοντας το χι και ψι - κυρίως γιατί συμβαίνει ανά τα χρόνια στις μουσικές σκηνές και στη νυχτερινή εργασία επανειλημμένα το ίδιο πράγμα.

btw η Ειρήνη με τις νομοθετικές γνώσεις εντός του κειμένου είμαι εγώ, όχι των Allochiria, για να μην μπλεχτούμε εντελώς

1 Like

Όλο αυτό με τους Allochiria είναι λεπτό ζήτημα, κ θεωρώ ότι δεν είναι πολυ καλη ιδέα να τοποθετουμαστε προτου τεθουν τα δεδομένα από την ίδια την μπάντα.

Βέβαια, επειδή οι τοποθετησεις απο τον κόσμο έχουν ήδη γίνει (ειδικα στα σοσιαλ), να πω καπου εδω, μιας που τυχαίνει να έχω μάθει εκ των εσω κάποιες λιγο πιο συγκεκριμένες πληροφορίες, ότι το δικό μου συμπέρασμα (με κάθε επιφυλαξη) είναι πως προκειται για καπως πιο εξειδικευμένο ζήτημα από αυτό που υπαγορεύει η γενική σπέκουλα, και το διακύβευμα ενδεχομένως να ήταν αρκετά σοβαροτερο από ένα απλό προστιμο.

Ωστόσο, εφόσον ουτε εγώ, ουτε κανένας/καμια εδώ (θέλω να πιστευω) ψηνομαστε για κουτσομπολιο, καλο ειναι να μην ειπωθεί κάτι άλλο πανω στο θέμα - τουλάχιστον μέχρι να τοποθετηθει η μπάντα.

Κ επειδή δε νομίζω οτι ειναι δικαιο να χρησιμοποιήσουμε το συγκεκριμένο συμβαν ως αφορμη για αναλύσεις πολιτικής φιλοσοφίας σχετικά με το πού οριοθετείται η ευθυνη ενός πολιτη-εργαζομενου-καλλιτεχνη κ που εξαντλούνται οι ευθύνες του εκάστοτε κρατικου μηχανισμου,
το μόνο άλλο σχόλιο από μένα, θα περιοριστει στην συγκεκριμένη “κυβέρνηση”, η οποία, μέσα από τα δικά μου βιωματα/POV τουλάχιστον, έχει καταπατησει ουτως ή άλλως κάθε έννοια νομοθετικου πλαισιου που υπάρχει από καταβολή αστικου κράτους, έχει γειωσει οποιαδήποτε υποψία ελέγχου κ προστιμων (μιλωντας σε ευρύτερο πλαισιο) σε τράπεζες κ μεγάλες επιχειρήσεις κ θυμάται να πραξει τα δέοντα μόνο σε πολιτες κ εργαζομενους συγκεκριμένων κοινωνικο-οικονομικων στρωμάτων.

Ε ναι, μια χαρά στοχοποιηση το θεωρώ αυτό.
Κ προσωπικα, ζώντας - οπως κ οι περισσοτεροι που γνωρίζω -σ ενα τέτοιο περιβαλλον (με ότι βιοτικές συνθήκες αυτό συνεπάγεται), όταν βλέπω αυτή την στοχοποιηση να καταλήγει να επηρεάζει (έστω κ με έμμεσους τρόπους) ακόμα κ εκείνους τους ελάχιστους χωροχρονους που έχουμε για να μας εφοδιαζουν με δυναμη για όλα αυτά που αντιμετωπίζουμε (βλ. ένα συναυλιακο δρώμενο πχ) το λιγότερο που θα με ξενισει είναι ένα γαμωσταυρι ή ένα βουρκωμένο
“τι ψηφίσατε ρε μαλάκες”.

Τα δυο σεντς μου χωρίς καμία μα καμια διάθεση αντιπαράθεσης ( ειδικά σε θέμα που δεν μπορουμε να επεκταθουμε).

Κατά τ αλλα, DVNE γλεντησαν το Συμπαν με απίστευτο ήχο/ έκλυση ενέργειας σε ωραίο χωρο κ με τίμιο κόσμο που το ένιωσε/έζησε στο τέρμα.

2 Likes

Από το fb τους :

Από την αρχή της ύπαρξής μας ως μπάντα, έχουμε χτίσει ειλικρινή και άμεση σχέση με το κοινό μας. Για τον λόγο αυτό κάνουμε αυτή την ανακοίνωση, ώστε να ξεκαθαριστεί η κατάσταση πλήρως σχετικά με το live του περασμένου Σαββάτου. Στη συναυλία μας λοιπόν με τους DVNE, προέκυψαν αποκλειστικά και μόνο γραφειοκρατικά προβλήματα, που δεν μπόρεσαν να λυθούν εκείνη τη στιγμή, οπότε σε συνεννόηση με τη διοργάνωση αποφασίστηκε να διακόψουμε τη συναυλία μας δυστυχώς. Παρότι έχει ήδη βρεθεί η προβλεπόμενη λύση, οφείλουμε μια μεγάλη συγγνώμη σε όλες και όλους και όλα, που ήρθατε στο Gazarte και σας απογοητεύσαμε. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο αποφασίσαμε να σας παρουσιάσουμε το σετ μας στην ολότητά του χωρίς εισιτήριο σε νέο live, που θα ανακοινωθεί πολύ σύντομα.

1 Like

(post deleted by author)

Οκ, πάλι θα δηλώσω άγνοια, τι έχει παιχτεί κι εδώ;

1 Like

(post deleted by author)