Διάφορες συναυλίες χωρίς topic

Με πτυχίο εγκληματολογίας έχω αρκετή αυθεντία στη ζώνη μου για να στηρίξω επιχειρηματολογώντας πως οι θεσμοί δεν λειτουργούν και δεν είναι κάποια αόριστη έννοια θρησκείας ή πίστης για να “πιστεύουμε” κάτι αντίθετο από αυτό που μπορούμε να δούμε ότι συμβαίνει αν ανοίξουμε μισή έρευνα; Προβοκατόρικη ερώτηση, προφανώς, αλλά τι καλά που θα ήταν να διαφωνούσαν όλοι έτσι!

Όπως και να χει, το βάρος που αγνοούμε είναι πως καλώς να πάει όποιος θέλει να πάει, αλλά ας έχει και το θάρρος να υποστηρίξει τις αποφάσεις του με κάποιο επιχείρημα που στέκει.

Το αρχικό σου κοουτ παντως, ήταν σχετικό στο κομμάτι πως έγινε στον φίλο επίθεση λόγω φύλου. Τουναντίον το φύλο του είναι οριακά ελαφρυντικό. Εμένα με εκνευρίζει το να βλέπω το καρικατουρέ μοτίβο “άντρας είπε αυτός δεν έχει καταδικαστεί για βιασμό/ related πράξη άρα δεν ισχύει”. Είναι κοινή γνώση πως τα εγκληματα αυτα συχνα δεν καταγγελονται, είναι αδύνατο να αποδειχτούν ή επιλύονται εξωδικαστικά και όλα αυτά δεν σημαίνει πως δεν έχουν συμβεί. Θα μπορούσε να σταθεί σε χίλιους άλλους δύο τρόπους που η πεποίθηση αυτή για τον Danny μπορεί να μην ίσχυε (ότι λένε ψέματα γι αυτόν επειδή υπάρχει λόγος ανταγωνισμου, ότι μπορεί να έχουν φουσκωθεί καταστάσεις για χρήματα - αυτά τα πράγματα συμβαίνουν, το να μην ισχύει ότι έγινε μια πράξη με μοναδική αιτία ότι δεν καταδικάστηκε ο δράστης μέσω δικαστηρίου, σε κανένα σύμπαν).

2 Likes

Σορι κιολας, ειμαι οφ τοπικ, αλλα καποια ακομη τελεία στην τελευταια παραγραφο θα βοηθουσε. Δυσκολευτηκα να σε διαβασω και δεν καταλαβα και τι λες.

Ον τοπικ, ο Q εγραψε “εμπιστοσυνη”, δεν υπαρχει κατι θρησκευτικο πισω απο αυτο. Μονο ετυμολογικα ισως. Κατα τ’ αλλα, δεν με αφορουν οι Αναθεμα, αλλα αν επρεπε να διαλεξω, θα ηταν “δεν παω” για τους λογους που αναφερατε. Εχουμε μιλησει ολοι μας αλλωστε για τα ορια και τις κοκκινες γραμμες στον διαχωρισμο καλλιτεχνικου εργου/ανθρωπου, σε αλλα νηματα.

Δεκτή παρατήρηση, διεκπαιρεώθηκε.

ο Q έγραψε και εμπιστοσύνη, και στην ίδια πρόταση “να θέλει κάποιος να πιστεύει”, εγώ το διάβασα με μια χροιά τυφλής πίστης που ξεεύγει από τα όρια της κερδισμένης εμπιστοσύνης και μπαίνει στη σφαίρα της αόριστης πίστης επειδή κάτι “λογικά πρέπει να είναι έτσι” που έχει θρηκσευτικά χαρακτηριστικά (και η έννοια της δικαιοσύνης ως χαρακτηριστικό γνώρισμα θεότητας ξεκίνησε, άλλωστε).

Ωστόσο μερικοί ακόμη λόγοι να μην θέλεις να δεις τον Danny:
-μπορεί και να είναι αρκετά μεθυσμένος για να έχει νόημα
-απο τότε που ανέλαβε την αποκλειστική σύνθεση των Anathema πήραν την κάτω βόλτα
-αν δεν έχω χάσει επεισόδια διοργάνωση rock hard = ΚΑΙ ένα άτομο (όχι ο Σάκης) που σήμερα είχε ένα εθνικιστικό παραλήρημα εναντίον του κόσμου που γύρισε από τη Γάζα και δεν θέλω να του δώσω τα λεφτά μου - αν κάνω λάθος εδώ διορθώστε με
-Την ίδια μέρα παίζουν οι Lucifer
-Η μόνη συναυλία του Danny που είχε νόημα ήταν αυτή με την Anneke προ Χριστού και την είδαμε.

εντιτ, και όλα αυτά τα λέω ενώ είμαι πιο Ανάθεμα χουλς δεν πάει, έτσι.

3 Likes

Μόνο αν μπορέσεις να αποδείξεις 1) ότι το όποιο πτυχίο δίνει αυθεντία επειδή και μόνο απλά το έχεις 2) ότι το πρόγραμμα σπουδών κάποιου πτυχίου καλύπτει τον ορισμό της αυθεντίας στο πεδίο του (πχ Νομικής Αθηνών και Νομικής Πατρών), 3) ότι η κατάρτιση του προγράμματος σπουδών στηρίζεται σε αντικειμενικά κριτήρια για να καλυφθεί αυτή η αυθεντία, 4) ότι τα μαθήματά που διδάχθηκες και εξετάστηκες παραδόθηκαν ορθά, 5) ότι οι εξετάσεις ήταν αντιπροσωπευτικές αυτού που εξέταζαν και 6) ότι δεν έκλεψες/αντέγραψες για να περάσεις τα μαθήματα.

Επειδή όμως όλα αυτά είναι πολύ δύσκολο ή/και αδύνατο να τα αποδείξεις, δε σημαίνει ότι πρέπει κάθε φορά να κερδίζεις την εμπιστοσύνη κάποιου για να πεις την άποψή σου και να έχεις δίκιο, ούτε πως κάποιος έχει αόριστη πίστη όταν λέει πως “εμπιστεύεται την δικαιοσύνη”.

Κάποια στιγμή αναγκάζεσαι στις μέσες λύσεις για να μπορέσεις να κάνεις διάλογο, και το “εμπιστεύομαι τη δικαιοσύνη” είναι παρόμοιας αξίας με το “έχω πτυχίο”. Αν πρέπει να μην έχω αόριστη πίστη στη δικαιοσύνη, τότε δε θα πρέπει να έχω και αόριστη πίστη στην αυθεντία του πτυχίου σου, αφού και τα δύο πηγάζουν από consensus ως τι θεωρούμε σε γενικές γραμμές αποδεκτό.

2 Likes

Όλα αυτά για τον μαλάκα τον Ντάνι τώρα :upside_down_face:;

4 Likes

image

3 Likes

Φίλε ήταν ακριβώς αυτό το ποιντ της αναφοράς του πτυχίου, γράφω και στο τέλος της παραγράφου πως είναι προβοκατόρικο :Ρ

Παιδια οποιος θελει παει και οποιος δεν θελει δεν παει.Μπατσοι στην διασκεδαση του αλλου δεν θα γινουμε…

2 Likes

Την καραμέλα του “μπάτσου” όταν κρίνουμε ένα επιχείρημα υποστήριξης απόφασης και όχι την απόφαση την ίδια, καλό είναι να μην την πιπιλάμε! Χάνουμε το νόημα.

1 Like

Το νοημα αυτου που εγραψα ειναι απλο. Ο καθενας ειναι ελευθερος να παει ή να μην παει σε καποιο “θεαμα” και δεν θα πρεπει οι υπολοιποι να κρινουν την αποφαση του.

2 Likes

huh??? what???

Φυσικά και θα την κρίνουμε, άλλωστε όλοι έχουν άδικο και μόνο εγώ δίκιο. Ακόμα και αν συμφωνείς μαζί μου πάλι άδικο έχεις.

Κομπλέ, τον τρόπο που τη δικαιολογεί κρίνουμε!

4 Likes

2 Likes

Καλο. Θα δωσουμε το παρων!

1 Like

2 Likes

39€ γμτ,χωρίς κάποιο support. :roll_eyes:

1 Like

Motorpsycho διδασκουν μπαλιτσα τη συμπρωτευουσα :smiling_face_with_three_hearts:

2 Likes

συμπεραίνοντας ότι αυτά τα σχόλια αφορούσαν τους The Haunted σας εκφράζω τον θαυμασμό μου καθώς έπεσε στο μάτι μου βιντεάκι του Ola να σας εκθειάζει

4 Likes

“Στις 25 Ιουνίου, οι Gorillaz, το πρωτοποριακό project του Damon Albarn, θα προσφέρουν μια μοναδική οπτικοακουστική εμπειρία στην Πλατεία Νερού, στο πλαίσιο του Release Athens x SNF Nostos 2026, για πρώτη φορά στην Ελλάδα!”

7 Likes