Διάφορες συναυλίες χωρίς topic

:joy: χαμένε…

2 Likes

Σκοτωνει

1 Like

Οι Godspeed You! Black Emperor επιστρέφουν στην Αθήνα την Πέμπτη 16 Απριλίου, στο Floyd Live Music Venue. Η επιδραστική κολεκτίβα από τον Καναδά υπόσχεται μια βραδιά καθαρής έντασης και συναισθηματικής κορύφωσης, όπου κάθε ήχος και κάθε σιωπή γίνεται μέρος μιας υπερβατικής μουσικής εμπειρίας που σε παρασέρνει και σε καθηλώνει ταυτόχρονα.

Η προπώληση ξεκινά την Πέμπτη 20 Νοεμβρίου, στις 12:00, με τιμή εισιτηρίου 39€ για περιορισμένο αριθμό. Οι επόμενες φάσεις θα ανακοινωθούν στην πορεία.

Το ελληνικό κοινό έχει αγκαλιάσει τους Godspeed You! Black Emperor από τα πρώτα τους βήματα, αναγνωρίζοντας το μεγαλείο τους, τόσο δισκογραφικά όσο και επί σκηνής. Μετρώντας πλέον 30 χρόνια πορείας, οι πρωτοπόροι του post–rock ήχου εξακολουθούν να κερδίζουν νέους ακροατές, παραμένοντας σταθερά αντισυμβατικοί στην καλλιτεχνική τους ταυτότητα και στην κοινωνικοπολιτική τους στάση απέναντι στον κόσμο.

Μετά την ίδρυσή τους, το 1994, ακολούθησε μια σειρά αριστουργηματικών άλμπουμ στο διάστημα 1997–2002 – με κορυφαία τα “F#A#∞” (1997) και “Lift Your Skinny Fists Like Antennas to Heaven” (2000), έργα–ορόσημα που αναδιαμόρφωσαν το post–rock. Η δεύτερη δημιουργική τους περίοδος συνεχίστηκε με δίσκους όπως τα “Asunder, Sweet and Other Distress” (2015) και “Luciferian Towers” (2017).

Οι GY!BE παραμένουν το soundtrack ενός βίαιου και αβέβαιου κόσμου – κάτι που οι ίδιοι ποτέ δεν επιδίωξαν. Οι μεγαλειώδεις, φορτισμένες συνθέσεις τους οδηγούν το κοινό σε μια σχεδόν εκστατική εμπειρία, σε κάθε ζωντανή εμφάνιση.

Η “Liberation Spring Tour” της ερχόμενης άνοιξης θα στηρίζεται στον πιο πρόσφατο δίσκο τους, “No Title, As Of February 2024, 28,340 Dead”. Ο τίτλος αποτελεί ευθεία αναφορά στην τραγωδία της Παλαιστίνης και στον αριθμό των νεκρών, όπως είχε ανακοινωθεί τότε από το Υπουργείο Υγείας της Γάζας – αριθμός που σήμερα, δυστυχώς, είναι πολλαπλάσιος: «ΧΩΡΙΣ ΤΙΤΛΟ = ποια πράξη έχει νόημα όταν μικροσκοπικά σώματα κείτονται νεκρά; ποιο πλαίσιο; ποια διαλυμένη μελωδία; κι έπειτα έρχονται οι αριθμοί και οι ημερομηνίες – μια καταμέτρηση που σημαδεύει τη γραμμή του χρόνου, την αρνητική πορεία, τον σωρό των νεκρών που συνεχώς υψώνεται.»

Οι ζωντανές εμφανίσεις των Godspeed You! Black Emperor έχουν αποκτήσει πλέον μυθική υπόσταση, κάτι που επιβεβαιώθηκε για ακόμη μία φορά στο sold–out του Οκτωβρίου του ’24. Η Πέμπτη 16 Απριλίου 2026 είναι η ημέρα που η Αθήνα ξανασμίγει με τους θρύλους του post–rock – ζήσε ξανά την εμπειρία και άσε τον ήχο να σε κατακλύσει.

Έναρξη Προπώλησης

Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 12:00

2 Likes

Ρε! καθήστε καλά ρε

Τιμή Εισιτηρίου:
30€ (Phase A)
33€ (Phase B)
Ταμείο: 38€

1 Like

Ακυρώθηκε και η δεύτερη συναυλία συναυλία του Morrissey,που ήταν να γίνει το Δεκέμβρη, λόγω υπερβολικής εξάντλησης(?).
Το αντίτιμο των εισιτηρίων θα επιστραφεί σε 5 άτομα που είχαν αγοράσει ήδη.

5 Likes

Ας το βάλω κι εδώ για όποιον δεν το είδε (αν και το συζητήσαμε λίγο στο topic τους)

4 Likes

Μέχρι τότε παίζει να έχει αλλάξει πάλι όνομα το κλειστό.

2 Likes

4 Likes

Πήγα Billy Cobham στο Gazarte χθες. Χωρίς ιδιαίτερες προσδοκίες και κάπως σαν φασαίος ένα πράγμα (με την έννοια ότι δεν έχω ασχοληθεί ιδιαίτερα).

Βγαίνει λοιπόν το συγκρότημα στις 21:15 και λίγο μετά βγαίνει στη σκηνή ο Cobham με μπαστούνι και υποβασταζόμενος. ΩΧ σκέφτηκα ίσως λίγο πιο φωναχτά. Και είχα σύρει μαζί και 2 φίλους και σκεφτόμουν τρόπους εξιλέωσης.

Τελικά, για τα επόμενα 100 περίπου λεπτά, ο παππούς μας έβαλε τα γυαλιά, κοπανώντας ανελέητα και μη χάνοντας δευτερόλεπτο. Κάπου εκεί στα 85 λεπτά μας λέει “ώρα για ένα τελευταίο κομμάτι, ξέρετε οι αντοχές μου δεν είναι όπως παλιά” οπότε πάρε άλλο ένα 15λεπτο.

Έφυγε όπως βγήκε (με το μπαστουνάκι) και φύγαμε με ένα τεράστιο χαμόγελο.

Υ.Γ. προφανώς και οι μουσικοί που τον συνόδευαν παιχτούρες όλοι, αλλά δικαιωματικά τα φώτα έπεφταν στον παππού!

12 Likes

Καιρό είχα να δω τόσες χαμογελαστές φυσιογνωμίες μετά από ένα live!

Αφορμή, η μεγάλη γιορτή με οικοδεσπότες τους Iron Beast που στήθηκε χθες το βράδυ εδώ, όπου γιορτάσαμε την τεράστια κληρονομιά των Maiden! Σπουδαία η απόδοση κομματιών από δίσκους μέχρι το '92 (με την εξαίρεση του Dance of Death), μπερδεμένος ελαφρώς ο ήχος, εντυπωσιακή η ηλικιακή διασπορά στο κοινό (από 10 έως 60 ετών) και μια μπάντα – ορισμός του tribute αφού πέραν της μουσικής, είχαν ξεσηκώσει και τις κινήσεις και την εν γένει παρουσία των “πρωτοτύπων”, με highlight τον ικανότατο και πολύ επικοινωνιακό τραγουδιστή με το τουλάχιστον… ενδιαφέρον κούρεμα!

ΟΚ, δεν είναι ακριβώς σαν να παρακολουθείς τους αυθεντικούς Maiden, αλλά και οι αυθεντικοί Maiden δεν παίζουν 26 τραγούδια και τρεις ώρες! Άξιοι!

5 Likes

Εγω πηγα Stanley Clarke προχτες στο φανταστικο Παλλας και τα αισθηματα μου ηταν παρομοια με τα δικα σου και του @jonkyr. Τα βλεμματα (το δικο μου παντως, σιγουρα) πεσανε επισης στον ντραμερ της βραδιας, τον φανταστικο Mike Mitchell, που για μενα ηταν αυτος που εκλεψε την παρασταση.

4 Likes

Και εκεί θα ήθελα να πάω… Αλλά ήδη είχα 3 συναυλίες σε μια εβδομάδα (Cobham, Astatke & Amenra) οπότε κάτι έπρεπε να κοπεί.

Πρέπει να μας βλέπει και το σπίτι μας λίγο!

Ειχα πολλη δουλεια χθες, δεν προλαβα να γραψω. Θα επιβεβαιωσω το ποσο ομορφα ηταν στο Γκαζαρτε, αφου πρωτα κραξω το Γκαζαρτε. Ο παππους αρχισε ενα τεταρτο νωριτερα και εχασα το ξεκινημα, ειναι αδιανοητο στην εποχη της πληροφοριας να μην ειναι προγραμματισμενες σωστα αυτες οι λεπτομερειες. Καταλαβα οτι ο Κομπαμ πρεπει να το ζητησε, αλλα και παλι δεν ειναι κατι που δεν πρεπει να μπεις στα σοσιαλ και να το ανακοινωσεις, ακομη κι αν ειναι μια ωρα πριν. Δεν θα το εβλεπα, αλλα ο διοργανωτης θα επρεπε να κανει το καθηκον του.

Φανταζομαι οτι δεν πολυενοιαξε γιατι ισως ηταν γεματος ο χωρος. Καθομουν ορθιος πανω, διπλα στην πορτα, αλλα κλαιν, δεν επαιξε moshpit καπου για να μην βολευομαι κιολας. Ο Κομπαμ ηταν ενα παιδικο ονειρο, ξερω οτι εχει ξαναρθει, απλως δεν ειχε τυχει να τον δω. Αν θυμαμαι καλα, ειχα αποφασισει να παω την προηγουμενη φορα αλλα ακυρωθηκε. Δεν εχω πολλα να πω για την ποιοτητα, για το παιξιμο, για τα τραγουδια. Ο ηχος ηταν μαγεια.

Δυο λογια απο εμενα και για τους μουσικους του, νομιζω ειναι σαν αυτο που λεμε οτι “αν ειχαμε αυτον τον παικτη στην ομαδα, θα ανεβαιναμε ενα επιπεδο”. Ε, αυτος ειχε 4 παικτες που αν τους εβαζες σε 4 διαφορετικες ομαδες, χτυπουσαν πρωταθλημα. Σπουδαιοι ολοι (τεχνικα τουλαχιστον), ο κιθαριστας με εντυπωσιασε περισσοτερο, ισως λογο ακουσματων. Σαξοφωνο, μπασο, πληκτρα εξαιρετικα ομως, τι να πω…

Οσο για τον παππου, δεν τον ειδα οταν ανεβηκε να παιξει αφου αλλωστε αργησα. Οποτε ηταν ενα τεραστιο σοκ οταν μετα απο το παιξιμο του για τα 100 λεπτα που ανεφερε ο Ραζιελ, τον ειδα να σηκωνεται υποβασταζομενος και να περπατα αργα αργα με μπαστουνι, εχοντας διπλα ανθρωπο μην τυχον μας παθει τπτ. Θα πω οτι ειμαι ελαχιστος για να τον κρινω σαν ντραμερ, ομως δεν μπορω να μην πω οτι η ηλικια φαινοταν. Εκανε πολλα ομορφα και τεχνικα πραγματα, αλλα ηταν λιγο περισσοτερο στακατος απο οσο επρεπε, ωστε να δειξει ποσο σπουδαιος ντραμερ ειναι και τι ιστορια εχει αφησει πισω του.

Ενθουσιασμενος που τον ειδα. Υπεροχη συναυλια, δεδομενης της ηλικιας του. Ας ειναι καλα, να τον ξαναδουμε.

7 Likes

Βρε συ το εισιτήριο 9 έγραφε και ξεκίνησε 9:15!

Ο τύπος με το σαξόφωνο κατάλαβες τι άλλο έπαιζε; Γιατί εγώ δεν το έχω ξαναδεί.

1 Like

Στο fb εγραφαν “Προσελευση 9, ωρα εναρξης 9.30”. Δεν ειχα παρει ακομη εισιτηριο.

Οχι και μου εκανε εντυπωση. Αρχικα νομιζα οτι ηταν καποιο ειδος ηλεκτρονικου σαξοφωνου ή πνευστου τελος παντων, αλλα ο ηχος δεν εμοιαζε με κατι που να ξερω και απο εκει που καθομουν δεν τον εβλεπα καλα. Οταν μετακινηθηκα, καταλαβα οτι φυσουσε ενα mini pc απο το usb ή το hdmi. Δεν εχω ιδεα τι ηταν.

Και συγγνωμη, αλλα μου ηταν αδυνατον να το βγαλω απο το μυαλο μου:

Summary

1 Like

To’ χω!

image

Wind synthesizer λεγεται, αν δεν κανω λαθος ο τυπος στη μπαντα ειναι ο Bjorn Arko, που θεωρειται ξερωγω αυθεντια στο τετοιο πραγμα.

2 Likes

Σ’ ωραίος!

1 Like

Τρεις ελληνικές μπάντες χθες βράδυ στο Ίλιον Plus, με ελάχιστο κόσμο όμως.

Οι FUZZING NATION έχουν μόλις δυο EP στο ενεργητικό τους, αλλά είναι φουλ δοσμένοι σ’αυτό που κάνουν και το επερχόμενο αλμπουμ λογικά θα φυσάει. Αμερικάνικο heavy rock, λογικό να διασκευάσουν Fu Manchu στο τέλος.

Οι RATTLESQUAD κινήθηκαν σε πιο hard n heavy δρόμους, αρκετά γκρουβάτοι και πάμε να λικνιστούμε η φάση τους, με μπλούζι μπαλάντες και όλα, αλλά χωρίς τον κόσμο να συμμετέχει δεν πήγε όσο καλά θα τους άξιζε.

Οι USHALA ήταν ο βασικός λόγος που βρέθηκα στην Κυψέλη. Οι γιαννιώτες με είχαν εντυπωσιάσει με το EP του καραντινάτου 2020 και το ντεμπούτο άλμπουμ το 2023 επιβεβαίωσε τον ενθουσιασμό μου. Εξαιρετικό post rock/metal, με ελληνικές τζούρες (σε στίχους και κιθαριστικά lead), ιδιαίτερο άκουσμα, που δεν είναι για μπυράκια αλλά για να τους σφίξεις το χέρι στο τέλος

Βιντεάκια:
FUZZING NATION – into the desert @Ίλιον Plus (22.11.2025)

RATTLESQUAD – calling cry @Ίλιον Plus (22.11.2025)

USHALA – δρόμοι @Ίλιον Plus (22.11.2025)

9 Likes