Ρωσία - Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2018

Το thread του φετινού Μουντιάλ ξεκίνησε.:soccer:

Έχετε βρει Αθήνα το panini album ή είναι νωρίς ακόμα;

1 Like

Η χαρά του μπάχαλου θα παίξει σε αυτό το παγκόσμιο αφού απ’ότι ακούγεται σε ευρωπαικά οπαδικά φόρουμ και σε δημοσιογραφικούς κύκλους , έχει κλείσει ήδη εισιτήρια όλη η αφάν γκατέ από χώρες όπως η Αγγλία , Γαλλία , Κροατία , Σερβία , Πολωνία και φυσικά υπάρχουν και οι διοργανωτές (και φαβορί για την…‘νίκη’) Ρώσοι ούγκαλοι…

2 Likes

Το έχω βρει.

Δώσε και σώσε.

1 Like

δεν πειράζει σημασία έχει πως κονόμησαν τα αρχιλαμόγια της ΦΙΦΑ που το παίζουν και τιμητές των πάντων

1 Like

Διαβασα ενα αρθρο που δεν το βρισκω τωρα, για τη Ρωσια οτι προβλεπεται να τα παει χαλια. Μεχρι τωρα σε ολες τις διοργανωσεις εναλλασσονταν στα σεντερ μπακ ο Ιγκνασεβιτς με τα αδερφια Μπερεζουτσκι και αυτοι αποσυρθηκανε αφου φτασανε στα 38 και 35 αντιστοιχα. Παραλληλα, ολες οι ρωσικες ομαδες εκτος της Τσκα στηριζονταν για χρονια σε ξενους αμυντικους οποτε δεν υπηρχε καποιος να τους διαδεχτει και γι’αυτο αλλαξαν συστημα στην εθνικη σε τρεις αμυντικους αφου ολοι ήταν ειτε απειροι ειτε στη μη φυσικη τους θεση και μολις βρεθηκε ξερωγω μια τριαδα που εδειχνε να εχει συνεννοηση, οι δυο απο αυτους τραυματιστηκαν στο γονατο και εμειναν εκτος.

1 Like

Παγκοσμιο Κυπελλο απο τα LIDL χωρις Ιταλια, Ελλαδα και ΗΠΑ, για διαφορετικους λογους για την καθεμια.

Ιταλια γιατι ειναι διαχρονικα μια απο τις 3 μεγαλυτερες ομαδες του θεσμου μαζι με Γερμανια και Βραζιλια, Ελλαδα γιατι εχει παντοτε ενα εξτρα ενδιαφερον οταν παιζει η χωρα μας, και ΗΠΑ γιατι εχουν παντοτε πολλη πλακα οι αγωνες της.

Στηριζω:

  1. Αργεντινη (κυριως λογω Μεσσι)
  2. Ισλανδια (γιατι ειναι απιθανοι και με πολυ ταλεντο)
  3. Πολωνια, Μεξικο, Ιαπωνια λογω πολυ καλων φιλων
  4. Αυστραλια για τη φαση

Θελω αποκλεισμο οσο γρηγοροτερα γινεται:

  1. Αγγλια (για να γελαμε παλι που νομιζουν οτι το αξιζουν καθε χρονο)
  2. Πορτογαλια (παντα εχει πλακα οταν κλαιει ο Κριστιανο)
  3. Γερμανια (μου ειναι συμπαθης σαν ομαδα, απλα εχει μαζεψει αρκετα, ας παρει και κανας αλλος)
1 Like

Αποσύρθηκαν τα αδέρφια Μπερεζούτσκι; :disappointed_relieved:

Τώρα παίζει να μη μαζέψω το άλμπουμ της Panini (outing: συνεχίζω να το μαζεύω και να κολλάω χαρτάκια ακόμα και σε αυτή την ηλικία, ανελλιπώς σε κάθε Euro / World Cup), πρέπει να έχω 3-4 με αδέρφια Μπερεζούτσκι και ήταν πάντα οι ίδιοι, μάλλον copy-paste από την προηγούμενη διοργάνωση. Τίμιοι κι αγέραστοι!

Σοβαρά τώρα, συνηθίζεται η διοργανώτρια χώρα να τα πηγαίνει καλά, αλλά πιστεύω ότι η Ρωσία θα είναι πάλι μια από τα ίδια, δηλαδή αποκλεισμός στους ομίλους, άντε μέχρι τους 16.

Παγκοσμιο χωρις τις 2 ομαδες που υποστηριζω (Ιταλια, Ελλαδα) τρελη ξενερα. ΟΚ διαχρονικα συμπαθω και τους Αγγλους αλλα θα καταφερουν να αποκλειστουν απο τους ομιλους οποτε δεν μετρανε.

1 Like

Για τους ιταλους λετε ολοι αλλα λειπουν και οι ορανιε. Κριμα να μη δουμε τους τελευταιους μεγαλους ολλανδους παιχτες σε μουντιαλ. Δεν εχω προτιμησεις αλλα γουσταρω ισλανδους,ουαλους και λιγο αγγλους. Και πορτουγκαλ λογω κριστιανο και (μισο-μηδεν)σαντος.
Φαν μπετ μεσσι οβερ 1,5 χαμενα πεναλτυ για το χαβαλε, θα πληρωνει και καλα

1 Like

Ρε σεις ποιο αλμπουμ της Panini, ακόμη Μάρτιος είναι (καλά, τελευταία μέρα του Μαρτίου). Αν δεν μπει ο Μαης, να συγκεντρωθούν οι εθνικές ομάδες που συμμετέχουν και να είναι “ορατή” στο ημερολόγιο η έναρξη του Μουντιάλ, με τι ζέση να αρχίσεις να μαζεύεις αυτοκόλλητα;

2 Likes

Οι Άγγλοι πιστεύω ότι θα τα πάνε καλά. Ξέρω ότι αυτά λέμε κάθε φορά και συνήθως η αποτυχία είναι παταγώδης, αλλά πάντα θα ελπίζουμε! :slightly_smiling_face:

Η Ιταλία θα είναι απώλεια. Εγώ πέρα από Αγγλία, θα ήθελα να προχωρήσει η Ουρουγουάη, έχω συμπάθεια στην Πορτογαλία, κυρίως λόγω του αγαπημένου κυρ-Φερνάντο, επίσης θέλω να πάνε καλά οι Σουηδοί ιδίως τώρα που δεν παίζει ο αντιπαθητικός για να καταστρέφει τους υπόλοιπους.

@Dr_Love: οι Ουαλοί όντως ωραίοι, αλλά αποκλείστηκαν.

1 Like

Σωστός. Εγώ θα το καθυστερήσω λίγο, αλλά το πρόβλημά μου (μιλάω σοβαρά) είναι ότι αν αργήσω πολύ δε θα βρίσκω να ανταλλάζω τα διπλά μου χαρτάκια. :joy:

Πλέον αυτό το κάνω διαδικτυακά και οι περισσότεροι συλλέκτες αρχίζουν από Μάρτιο-Απρίλιο.

2 Likes

Με κίνδυνο να εκτεθώ σαν οπισθοδρομικός γέρος, αλλά επειδή με ενδιαφέρει πραγματικά: πως γίνεται να ανταλλάσσεις διαδικτυακά τα διπλά αυτοκόλλητα;

2 Likes

My bad, ειχα ξεχασει πως αποκλειστηκαν. Στη θεση τους να βαλω τον μαχητικο παναμα κυριως λογω της τρελας που επικρατησε στο γηπεδο οταν προκριθηκαν στα τελικα στο τελευταιο λεπτο

1 Like

Εγώ από εδώ

2 Likes

Αυτό που έχω βρει εγώ (δεν ξέρω αν υπάρχει και κάτι άλλο) είναι το LastSticker: https://www.laststicker.com

Κάνεις account, επιλέγεις τη συλλογή που σε ενδιαφέρει και συμπληρώνεις 2 λίστες, μία με τα διπλά σου και μία με όσα σου λείπουν. Οπότε αυτό κάνει matching με άλλους και σου βγάζει recommendations, ότι ο “τάδε συλλέκτης έχει 25 που δεν έχεις κι εσύ έχεις 23 που αυτός δεν έχει” κλπ.

Μετά στέλνεις μήνυμα στον άλλο και του προτείνεις ανταλλαγή. Διάφοροι θα ανταλλάξουν τα εμβλήματα των ομάδων με 2-3 “απλά” αυτοκόλλητα, όπως δηλαδή κάναμε παλιά στο σχολείο. Και μετά τα βάζεις σε ένα φάκελο, τα ταχυδρομείς και περιμένεις να κάνει το ίδιο κι ο άλλος. Τέλος, υπάρχει και feedback, όπου βάζεις θετικό ή αρνητικό πρόσημο στον άλλο, οπότε η “κοινότητα” ξέρει ποιος είναι αξιόπιστος.

Εντάξει, είναι ίσως υπερβολή όλο αυτό, αλλά τι να κάνω; Προσωπικά, το πρώτο άλμπουμ που μάζεψα είναι το Mexico 86, κι από τότε μαζεύω κάθε 2 χρόνια. Κάποτε αντάλλαζα στο σχολείο, μετά ήμουν φοιτητής (στην Πάτρα) κι έβρισκα τίποτα πιτσιρικάδες Πατρινούς από τη γειτονιά μου, μετά έπεισα τον αδερφό μου και κάτι φίλους και ήμασταν 3-4 που ανταλλάζαμε μεταξύ μας… Τώρα δε ζω καν στην Ελλάδα, κι ακόμα κι αν ζούσα, δε θα πήγαινα σε σχολεία, γιατί πρώτον δεν πιστεύω ότι οι σημερινοί πιτσιρικάδες ασχολούνται, δεύτερον θα με περάσουν για κανένα περίεργο!

Οπότε laststicker εδώ και λίγα χρόνια…

2 Likes

Ωπ, υπάρχει και ελληνικό; Τι μαθαίνουμε σήμερα!!!

2 Likes

Τους βρήκα το 2014 πριν το Μουντιάλ της Βραζιλίας και έκανα με πολλούς ανταλλαγές είτε ταχυδρομικά είτε δια ζωσης. Έτσι συμπλήρωσα εκείνο το άλμπουμ και πρόπερσι το Euro 2016.

2 Likes