Ρωσία - Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2018

Αυτό γιατί το λες; Θεωρείς ότι άφησε τόσο μεγάλο αποτύπωμα ο Γκουαρντιόλα σε 3 χρόνια που έκατσε στη Μπάγερν; Δε θα έλεγα ότι είμαι ειδικός σε “ποδοσφαιρική ανάλυση”, αλλά η μπάλα που έπαιξε η Γερμανία μεταξύ 2010-2014 (με τις καλύτερες εμφανίσεις το 2010 αλλά αποκορύφωμα το 2014) δε μου έμοιαζε με την κούραση του Γκουαρντιόλα.

Γενικά η ομάδα του 10 - 14 γλίτωσε οριακά. Από το 13 έως το 16 που έμεινε ο ατιτλος παρέλαβε μια ακρως νεανικη ομάδα ρολόι που μόλις είχε κατακτησει τσουλου και προσπάθησε να την κάνει πελατισσα της ρεα…sorry μπαρτσελονα. Δυστυχώς η ευτυχώς η μπαγερν είναι η εθνική Γερμανίας ή τουλάχιστον ο βασικός κορμός της από το 1970 έως σήμερα.

Εν κατακλείδι ΔΕΝ ταιριάζουν τα ίδια πράγματα σε όλους. Δεν μπορείς να βάζεις τους Γερμανούς να αλλάζουν 700 ανούσιες πάσες έξω από την περιοχή. Είναι εντελώς άλλη ποδοσφαιρική λογική. Να χαραμίζω ντραξλερ Κρος ροις οζιλ στο κέντρο με τριγωνακια και τα τελευταία 30λεπτα να κάνει παιχνίδι ο Μποατεγκ. Ευτυχώς υπάρχει ακόμη μαχητικοτητα ως το τέλος.

2 Likes

Συμφωνώ απόλυτα σε αυτό.

1 Like

Πέπε ρε φίλε στο 90’, πόση αηδία ακόμα;

κακη η σημερινη ημερα, τα ειχα τελειως στο background τα παιχνιδια. Το μονο που κραταμε ειναι η κομπινα της Ισπανιας στο κορνερ που ειχε ξανα γινει απο την Θελτα νωριτερα μεσα στη χρονια

1 Like

Η πρώτη κακή ποδοσφαιρικά μέρα…

1 Like

Βλεπω κατι παιχταραδες που χουν μπροστα κατι Μαροκο, Δανιες κτλ κ αναρωτιεμαι τι κανουμε τοσο σκατα πια σ αυτη την χωρα. Ειδικα μεσοεπιθετικα ειμαστε πληρως ανυπαρκτοι. Τοσο δυσκολο ειναι να χεις εναν Ερικσον, εναν Σιγκουρντσον τον Ισλανδο, εναν Μπελχαντα κτλ κτλ

4 Likes

Είναι απλό, δεν υπάρχει τεχνογνωσία στην Ελλάδα για το άθλημα. Ο μέσος Έλληνας ποδοσφαιριστής είναι άμπαλος με μετριότατη ποδοσφαιρική νοημοσύνη και επικρατεί καφενειακή νοοτροπία.
Απλά δεν το έχουμε τι να κάνουμε…
Είμαστε σαν τους Άγγλους που δεν μπορούν να παίξουν μπάσκετ… τι τους λείπει; η οργάνωση; οι υποδομές; τα λεφτά; όλα τα έχουν… αλλά μπασκετικά είναι άμυαλοι σε όλα τα επίπεδα.

5 Likes

Εμένα πάντως δε μου λείπει καθόλου η συμμετοχή μας από τέτοιες διοργανώσεις και φαντάζομαι ότι δε λείπει από κανέναν ποδοσφαιρόφιλο. Υπήρξε μια καλή γενιά παικτών και αρκετή τύχη κι έγινε το επίτευγμα του 2004, έγιναν και κάποιες καλές πορείες στη συνέχεια (με σχεδόν αποκρουστικό ποδόσφαιρο όμως), νομίζω ότι δώσαμε το στίγμα μας.

Προσωπικά είμαι εναντίον της αύξησης των ομάδων σε αυτές τις διοργανώσεις. 24 στο Euro (θυμάμαι εποχή που ήταν μόνο 8), σε λίγο 48 (!!!) στο Μουντιάλ, οπότε κάπου χάθηκε η ισορροπία μεταξύ της (εμπορικά αναπόφευκτης) ποσότητας και της ποιότητας και ο χαμένος ήταν η ποιότητα.

Ακόμα και με 32 ομάδες, φαίνεται ότι Ασία και Αφρική υπάρχουν μόνο για να συμπληρώνονται οι όμιλοι. Αλλά εξ ορισμού πρέπει να υπάρχουν ομάδες από όλες τις ηπείρους. Τώρα να υπάρχουν και οι μέτριες ευρωπαϊκές ομάδες, οι εκάστοτε Σλοβακίες και Ελλάδες και Βοσνίες, πφφφ, ευχαριστώ αλλά δε θα πάρω…

3 Likes

Το επιθετικό ταλέντο θεωρείται μειονέκτημα σε πολλά αθλήματα. Αυτοί που φτάνουν τελικά να παίξουν επαγγελματικά, στην καλύτερη έχουν καταπιεστεί τόσο πολύ που το έχουν χάσει και οι υπόλοιποι είναι απλά άμπαλοι ούτως ή άλλως. Επίσης δεν έχουμε κανέναν να μπορεί να το διδάξει και να το ενθαρρύνει. Μέρος του προβλήματος είναι ότι νομίζουμε ότι είμαστε καλοί στο μπάσκετ. Τουλάχιστον στην μπάλα δεν υπάρχει κλίκα που προσπαθεί να μας πείσει ότι όλος ο πλανήτης το κάνει λάθος εκτός από εμάς.

1 Like

Ασε τις Ελλαδες και τις Βοσνιες (που μια χαρα ομαδα εχει η Βοσνια) ομως, το θεμα ειναι οτι εμειναν εξω Ιταλια, Χιλη, Ολλανδια, ΗΠΑ…

Το Μουντιαλ δεν ειναι αξιοκρατικη διοργανωση, αμα ηταν θα περναγαν 20 Ευρωπαικες, 8 Λατινοαμερικανικες και 4 Αφρικανικες. Θες να εχεις representation απο ολες τις Ηπειρους, ε με αυτο το δεδομενο δεν θα με χαλαγε προσωπικα να γινουν περισσοτερες οι ομαδες, να δω Σαουδικη Αραβια, αλλα να περασει και η Ιταλια ρε γμτ.

Καμία αντίρρηση με αυτό (αν και μπορεί να τύχει και στους Ιταλούς μια φορά στα 60 χρόνια να παρουσιάσουν μία μέτρια ποδοσφαιρική γενιά, οπότε τι να κάνουμε…), αλλά έχω την εντύπωση ότι η αύξηση θα γίνει κυρίως για να εκπροσωπείται η Ασία και η Αφρική με περισσότερες ομάδες. Δηλαδή όλη αυτή η politically correct μπούρδα και η επέκταση του ποδοσφαίρου σε νέες αγορές, λες και θα μάθουν οι Ινδοί και οι Κινέζοι μπάλα.

ΗΠΑ, Χιλή, Ολλανδία και Ιταλία δε θα με χαλούσαν ούτε εμένα.

1 Like

32 χώρες και καμία από την Ωκεανία και η Αυστραλία βολοδέρνει στις Ασίες για να περάσει στην τελική φάση.

Η Ωκεανία είναι (δεδομένης της “μετακίνησης” της Αυστραλίας στην Ασία) ουσιαστικά μία χώρα και κάτι νησιά κουκουρούκου. Αυτή η μία χώρα (Νέα Ζηλανδία), αφού ρίξει 8 γκολ σε κάθε Κιριμπάτι και Τόνγκα, παίζει ένα μπαράζ για να περάσει στο Μουντιάλ. Αυτή τη φορά έπεσε στο Περού και αποκλείστηκε.

Νομίζω ότι είναι “fair enough” η διαδικασία. Επίσης νομίζω ότι με την αύξηση θα περνάει χωρίς μπαράζ.

@achilleas, σαπια ειναι η Ελλαδα, αλλα εχει περισσοτερη πλακα να παιζει και η χωρα σου σε τετοιες διοργανωσεις, εγω γουσταρω.

1 Like

Δε λέω, έχει περισσότερη πλάκα. Τελευταία φορά που είχα “παθιαστεί” ήταν το 2012 γιατί η ομάδα ήταν τίμια και μαχητική. Αλλά μετά έχασα κάθε όρεξη γιατί οι περισσότεροι παίκτες ήταν από αδιάφοροι μέχρι εκνευριστικοί.

Δηλαδή αμπαλοσύνη αλλά φιλότιμη προσπάθεια είναι OK, αμπαλοσύνη και αδιαφορία/τατού μανίκι/ωραίο μαλλί κλπ δεν παλεύεται! :joy:

Θλιβερή Αργεντινή… Δεν το παίρνω πίσω ακόμα και αν το γυρίσει σε 5-1…

El fin…

Παίζουν τίποτα σενάρια πρόκρισης; :joy:

Η χειρότερη Αργεντινή που έχω δει στη ζωή μου. Πέρα από την έλλειψη ταλέντου μέχρι ενός σημείου, έχεις και τις ακατανόητες επιλογές του Σαμπάολι που αφενός φορτώνει τον άξονα του και αφήνει μονίμως κάτι αεροδιαδρόμους στα πλάγια με αποτέλεσμα να είναι η ομάδα του η χαρά της κόντρας (για τους αντιπάλους), αφετέρου δεν τολμάει να παίξει με 3 μπροστά για κανένα λόγο μήπως και κρατήσει τα χαφ των αντιπάλων πίσω και κρύψει λίγο τις αδυναμίες της ομάδας του…

1 Like