Απ’ ότι φάνηκε ανυπομονούσαν και οι Βέλγοι, και είμαι βέβαιος ότι θα ανυπομονούν και οι άλλοι αντίπαλοι του στον όμιλο!
Ε δεν πειράζει θα γυρίσεις πίσω καμιά δεκαριά άλλα.
Στον δίκο μου δε χωράει στο δικό σου κολυμπάει, νίκησα?
Θα ψοφήσουν οι γενιές που τα χάρηκαν και δεν μπορούν να τα δούν όπως πραγματικά ήταν, που θα πάει, θα ξεπλυθεί και η βρώμα από την συλλογική συνείδηση. No offense, ευτυχώς ο χρόνος κυλάει πρός τα μπρός, δές τώρα πώς είναι να παίζουν οι παίκτες και όχι οι διαιτητές και ξαναμάθε από την αρχή το άθλημα.
Θέλουμε αναδρομικό VAR και στον Ράμος ρεεεεεεε
Μουφα το πεναλτυ της Τυνησιας παντως.
Α ρε Χοντσον, που εισαι να βαλεις τον Κεην να βαραει τα κορνερ παλι, μας λειπεις.
Επισης μεγαλυτερη ψιψινα παγκοσμιως απο τον Στερλινγκ δεν παιζει να εχει υπαρξει.
Δεν εννοουσε να το χειριζεσαι εσυ το VAR.
Γερμανια στριμωχτηκε πολυ με τη νικη της Σουηδιας, εμεινε στους “0 βαθμοι” ενω Μεξικο και Σουηδια πηγαν στους 3. Θα πεσουν κορμια σε εκεινον τον ομιλο. Το Μεξικο εκανε και φοβερη εμφανιση, δεν το περιμενα για τοσο καλο, ωραια ομαδα.
Αγγλια εχει σιγουρα αλλους δυο αγωνες και ευτυχως πολλες πιθανοτητες να προκριθει, η διασκεδαση με τον τροπο που θα ανακαλυψει για να αποκλειστει φετος ειναι απο τα πιο πολυαναμενομενα πραγματα.
Πάντως εγώ δεν ενθουσιάστηκα με όλη αυτήν την ιστορία του VAR. Καταλαβαίνω την εμμονή κάποιων για όλο και μεγαλύτερη ακρίβεια και “δικαιοσύνη” στις αποφάσεις του διαιτητή, αλλά πάντα πίστευα ότι μέρος του ποδοσφαίρου είναι ακριβώς αυτό: οι αμφισβητούμενες φάσεις, το ανθρώπινο λάθος, ακόμα και οι διαμαρτυρίες και οι καζούρες που ακολουθούν μετά. Βέβαια, όλα αυτά μπορεί να τα λέω γιατί πολύ απλά ποτέ δεν ήμουν ιδιαίτερα φανατικός με κάποια ομάδα, οπότε δε με χαλούσε και πολύ να “αδικηθεί” η ομάδα “μου”. Αλλά αν είναι να καταλήξει το ποδόσφαιρο σ΄ένα άθλημα που οι διαιτητές θα είναι καλωδιωμένοι και πάνω από οθόνες, δεν ξέρω, κάτι απλά δε μου κολλάει… Μπορεί, βέβαια, αυτή να είναι μία φυσιολογική εξέλιξη (όπως μέσα σ’ όλα αυτά τα χρόνια άλλαζε και αλλάζει η εικόνα του ποδοσφαίρου) κι εγώ να είμαι απλά περίεργος.
Αχ, μου θύμησες ένα παλιό τεύχος ΚΟΜΙΞ με Ντοναλντ και σια, που είχαν εφευρεθεί τα ρομπότ - διαιτητές που δεν έκαναν ποτέ λάθος και ξενέρωναν οι φίλαθλοι γι’ αυτό τα κατήργησαν.
Προσωπικά το θεωρώ μια καλή εξέλιξη αν και πάλι, πάντα παίζει περιθώριο λάθους ή και πεδίο ερμηνείας για λάθη.
Με την παρούσα μορφή του, το VaR ούτε εμένα μου αρέσει. Κόβει το ρυθμό του αγώνα, σε κάθε αμφισβητούμενη φάση όλοι ζητάνε να δει ο διαιτητής το replay κοκ.
Αν το εξελίξουν και μπορούν να δίνουν σε πραγματικό (σχεδόν) χρόνο την απόφαση μέσω ενδοεπικοινωνίας λ.χ. δε θα με ενοχλούσε τόσο.
Διαιτητής ρομπότ με όνομα σφυριχτρας, κατέληξε σε θεματικό πάρκο, ο σκρουτζ πήρε όλα τα λεφτά πίσω, ο ντοναλντ είπε πρώτος “το απρόσμενο διαιτητικο λάθος έδινε χρώμα στο παιχνίδι” πριν τον δημοσιογράφο στην τηλεόραση. Συλλεκτικό τεύχος " ο ντοναλντ παιζει μπαλα" η κάτι τέτοιο, βγήκε πριν το Euro 2004 η το μουντιάλ του 2006.
ΠΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩ Είσαι Θεούλης… Αναμνήσεις… Όλες σε ένα τεράααααστιο κουτί στο πατρικό μου…
Εμένα μια χαρά μου φαίνεται το VAR μέχρι στιγμής. Δεν είναι ότι έγιναν ο διαιτητές άβουλα όντα και το συμβουλεύονται για κάθε φάουλ και κάρτα και πλάγιο άουτ. Απλώς βοηθάει σε οριακές φάσεις.
Πολύ καλό παράδειγμα ήταν το χτεσινό πέναλτι της Σουηδίας που με γυμνό μάτι φάνηκε ότι ο αμυντικός έδιωξε πρώτα τη μπάλα, οπότε δεν υπήρχε παράβαση. Και μετά, χάρη στο βίντεο, δόθηκε σωστά το πέναλτι.
Μακάρι να “καταφέρουν” για πρώτη φορά να μην περάσουν καν τον όμιλο οι Γερμανοί. Η αλαζονεία πρέπει να τιμωρείται. Επίσης, θα χαρώ αν μείνουν εκτός και οι Βραζιλιάνοι. Όταν έχεις τόση έλλειψη ταλέντου που το αστέρι σου είναι αυτός ο φλώρος του κομμωτηρίου, δε γίνεται να λέγεσαι “Βραζιλία”.
Προσωπικά θέλω Αγγλία, παρόλο που χτες απογοητεύτηκα (αν και οι Τυνήσιοι δεν έκαναν τίποτα άλλο από καταστροφή του ποσοσφαίρου). Θεωρώ ότι θα παίξει καλύτερα στη συνέχεια. Επίσης, μόνο σεβασμός για τον Κριστιάνο και τον κυρ-Φερναντο της καρδιάς μας, να δούμε πού θα φτάσουν κι αυτοί. Μεξικό απολαυστικό, μακάρι να κάνει το βήμα παραπάνω. Το Βέλγιο επίσης, αν και ο Παναμάς δεν προσφέρεται για συμπεράσματα. Η Αργεντινή δε μου γεμίζει το μάτι, περισσότερα περιμένω από την Ουρουγουάη. Τους Ισπανούς τους αντιπαθώ παραδοσιακά, αλλά φαίνεται ότι θα πάνε καλά. Οι Γάλλοι μάλλον υπερτιμημένοι. Αυτά…
Εγω ειμαι με τον Αχιλλεα, τους ποδοσφαιριστες και την προσπαθεια τους θελω να δω, και κατα συνεπεια τα δικα τους “λαθη”, ποσως με ενδιαφερουν οι διαιτητες, αμα γινοταν να καταργηθουν εντελως. Το VAR ακομα δεν ειναι τελειο αλλα οσα πεναλτυ εχουν δωθει μεσω αυτου ειναι σωστοτατα οποτε μονο ως θετικο μπορω να το δω και αυτο και ακομα περισσοτερο το Goal line technology που κοβει τις διαμαρτυριες και δεν διακοπτει και την ροη του αγωνα.
Μονο εγω συμπαθω πολυ αυτην την Γερμανια εντωμεταξυ? Διαχρονικα τους αντιπαθουσα ποδοσφαιρικα αλλα τα τελευταια 5 χρονια μου αρεσουν πολυ. Ειδικα η φετεινη ομαδα ειναι νεανικη, γρηγορη, δεν ειναι τιγκα στους νατουραλιζε (που τους κατηγορουσαν πριν καμια 10ετια) με παικτες κατα βαση απο το Πρωταθλημα τους που ειναι τεχνικοι και θεαματικοι. Δεν ξερω ρε σεις αλλα νομιζω οτι αν παικτες σαν τον Ντραξλερ, τον Ροις η τον Οζιλ παιζαν σε καμια Βραζιλια θα μας πρηζαν με το ζογκα μπονιτο ενω τωρα ειναι οι κακοι Γερμανοι που δεν παιζουν μπαλα και ειναι αποτελεσματικοι και κυνικοι και δεν ξερω τι αλλα κλισε μας εχουν μεινει απο την εποχη του Εφφενμπεργκ και του Μπαλακ (μπρρρ). Δεν πιστευω να μεινουν εξω παντως, θα κερδισουν την μετρια Σουηδια και θα περασουν ιμο.
Nα ρε αιδοία, αλητεία…η ισοφάριση της Κολομβίας… Κι ας μην ήταν φάουλ…
Το επνιξε ο Γιαπωνεζος εντωμεταξυ.
Εγώ έπαθα το αντίθετο Τους συμπαθούσα και ήταν η “ομάδα” μου σε κάθε διοργάνωση από το 1990, αλλά τελευταία δεν τους μπορώ. Και δεν είναι το ποδόσφαιρο που παίζουν. Εκεί υπάρχει μεγάλη παρεξήγηση, γιατί οι Γερμανοί παίζουν πάντα ωραίο επιθετικό ποδόσφαιρο (εκτός από την εποχή Μπάλακ που ανέφερες που είχαν πολύ ατάλαντες ομάδες). Το Μεξικό βασικά έκανε πάρτι προχτές γιατί οι Γερμανοί ήταν όλοι μπροστά.
Εμένα μου άρεσε πολύ η ομάδα που πήρε το κύπελλο το 2014 (και που το έχανε από τους Ισπανούς τα προηγούμενα χρόνια). Αλλά μετά από αυτό βγήκε μια αλαζονεία που τη βλέπεις στα μέσα τους, στον τρόπο που μιλάνε εδώ (μένω στη Γερμανία), στις δηλώσεις των ποδοσφαιριστών. Αυτός ο Müller είναι για τόσες πολλές κλωτσιές! Κι ο Χούμελς με το μπλαζέ υφάκι του γαμάτου, ο Οζίλ μόνιμα αδιάφορος. Τέλος πάντων… Προβλέπω ότι με τη Σουηδία θα γίνει μεγάλος αγώνας, αν περάσουν θα περάσουν δύσκολα.
Εγω τους αντιπαθησα ποδοσφαιρικα εκεινη την γενια, αλλα απο το '14 που λες τους συμπαθησα, θεωρω οτι η φετεινη ομαδα ειναι η φυσικη συνεχεια εκεινης γι’αυτο το λεω δεν ξερω. Ασε που αρρωσταινω με Ντραξλερ και μου αρεσει πολυ ο Ροις. Και εχουν και τον Νοιερ που, καθοτι εχω κολλημα με τους τερματοφυλακες, ειναι απο τους αγαπημενους μου παικτες γενικα ανεξαρτητου θεσης.
Ο Μυλλερ ειναι βλαμμενος αλλα εχει αυτο το Ινζαγκικο ρε παιδι μου, τρομερη αισθηση του γκολ.
Κι εγώ με τον Αχιλλέα είμαι, τα λέει τέλεια για το VAR. Και το παράδειγμα με το χτεσινό πέναλτι της Σουηδίας, που χωρίς VAR δεν θα είχε δοθεί, είναι πολύ χαρακτηριστικό.
Οι Βραζιλιάνοι έχουν ταλέντο αλλά δεν έχουν προσωπικότητες, συμφωνώ ότι δε γίνεται ηγέτης να είναι αυτός ο αντιπαθητικός τύπος που παίζει μόνο για την πάρτη. Ακόμα και ο CR7 δηλαδή, που είναι ορισμός του εγωιστή μαλάκα με τη Ρεάλ, στην εθνική συμμαζεύεται αρκετά.
Το VAR είναι μια χαρά σε γενικές γραμμές.
Όσο για τον φίλο μου τον μάτια, ξέρει πολύ καλά όσες γενιές και να ψοφήσουν η χούντα του Θρύλου δε θα τελειώσει ποτέ. Φέτος ήταν απλά το καθιερωμένο διάλειμμα.
Πέρα από την πλάκα, δεν έχει πλάκα.
Μπήκε πολύ χαλαρή και χαζοπερηφανη η Γερμανία με το Μεξικό και το πλήρωσε. Κάτι τέτοιες ομαδουλες τις παταγαμε κάτω από το πρώτο λεπτό ακόμα και στις εποχες μπαλακ.
Τώρα θα γίνει πόλεμος για το ποιος θα περάσει ενω παίζει πολύ και η τριπλή ισοβαθμία.
Γενικώς το μεγαλύτερο πρόβλημα του νεο-γερμανικού ποδοσφαίρου έχει ονοματεπωνυμο. πεπ γκουαρντιολα.