Έβαλε τον ιγουαιν…
Ακόμη ένας
Αντί του Μέσα τον έβαλε, δεν πρόσθεσε παίκτη στη διάταξη.
Εγω αυτο που εμαθα μετα απο την σημερινη ημερα ειναι πως:
- Ολα τα ποδοσφαιρα απο ολες τις ομαδες ειναι γαματα, δεν υπαρχει καλο και κακο ποδοσφαιρο, και οποιος κραζει το ποδοσφαιρο καποιας ομαδας ειναι ρατσιστης. Equal Rights!!!
- Πλεον μαζι με Αργεντινη εχουμε και Γερμανια, Βραζιλια που δεν μπορουν να διασπασουν κλειστες αμυνες, και εχουμε αλλες 28 ομαδες που το ξερουν. Αρα παμε για ακυρωση του Μουντιαλ ολοταχως, δε θα το κατακτησει καμια ομαδα.
- Το παιχνιδι διαρκει 90 λεπτα και μετα αλλα 30 αν παμε σε παραταση, αλλα επισης και μεχρι να σφυριξει ο διαιτητης.
Το ποδοσφαιρο ξαναγινεται (οσο γινεται) αντρικο αθλημα στο φετινο μουντιαλ. Ποσο το χαρηκα που δεν εδωσε πεναλτυ στους βραζιλιανους και οσο ζουμαρανε με super slow motion για να φαινεται οτι τον κραταγε για ωρα χαιρομουν ακομα περισσοτερο.
Επιτρεπουν σκληρα μαρκαρισματα οποτε αγγλια και κολομβια ισως πανε μακρυτερα απ οτι υπολογιζαμε
Κουραστικός είσαι. Τα πάντα τα παίρνεις προσωπικά όταν κάποιος δε συμφωνεί μαζί σου. Τέσπα. Περίμενε εσύ να λήξει το Μουντιάλ για να ξέρεις τη συνολική εικόνα για την Αργεντινή, Γερμανία, Βραζιλία, Ισλανδία, Μεξικό κι Ελβετία.
Mερικά σκόπια για τις πρώτες μέρες
-
Ρονάλντο όσο και αν τον αντιπαθώ (όχι όσο άλλους, σε λογικά πλαίσια) οριακά θέλω να τον δώ να το σηκώνει …παρόλα αυτά, Ισπανία την θεωρώ ακόμα από τα φαβορί, για 4άδα τουλάχιστον
-
Σιγά μη παραγγείλουμε στην Αργεντινή ομάδα με συγκεκριμένο σύστημα για να παίξει υποτυπώδες ποδόσφαιρο … Απαράδεκτη αμυντικά (με μοναδικό, ας πούμε,διασωθέν τον Οταμέντι) και παντελώς λάθος στημένη από το κέντρο και μετά, όλη πάνω σε ένα παίκτη τον οποίο όσο και αν εκτιμώ, δεν είναι ικανός στο σημερινό ποδόσφαιρο με τα τρέχοντα αμυντικά συστήματα + έτσι όπως τον χρησιμοποιεί ο άχρηστος ο Sampaoli -έτσι όπως στήνει όλη την ομάδα βασικά-, να πάρει μια ομάδα πάνω του, ούτε να περνάει 2-2 τους αντιπάλους όπως έκανε 10 χρόνια πριν…ειδικά χωρίς τον Ινιέστα δίπλα του…επίσης βαρέθηκα να βλέπω αυτό το κλαψομούνικο ύφος του κάθε φορά που παίζει με την Αργεντινή …
το κατενάτσιο της Ισλανδίας είναι από τα καλύτερα που έχω δεί εδώ και πολλά χρόνια και συνεχίζουν δυνατά μετά το προηγούμενο euro να τσαλακώνουν τα φαβορί… πραγματικά 11 παίκτες ήταν 1 στο αμυντικό κομμάτι, τρομερό!
Μακάρι να αλλάξει τακτική η Αργεντινή ή να της βγούν 5 πράματα στο μέλλον, γιατί την συμπαθώ και δε θα ήθελα να την δω εκτός τελικού-Speaking of φαβορί, οι Γάλλοι ήταν μια απογοήτευση, παντελώς ασύνδετη ομάδα και με ένα μεγάλο παλτό σε νευραλγική θέση το οποίο απορώ γιατί ακόμα τον κρατάμε στη united και δεν τον δίνουμε σε καμιά κρύσταλ πάλλας κάνα χρόνο να στρώσει -ή καλύτερα απο κεί που’ρθε…εξακολουθώ να τους θεωρώ υπερπλήρης σε όλες τις γραμμές αλλά…
Ντεσάμπ σα προπονητής πολύ λίγος. -
Μεξικό η ομάδα που μου άρεσε περισσότερο από όλα τα ματς μέχρι τώρα… καλή αμυντικά και σκληρό παιχνίδι, τρομερή/φωτιά στις αντεπιθέσεις, αρκετά τυχερή από την άλλη βέβαια και χωρίς δυνάμεις στο β ημίχρονο…αλλά παίζεις με τη Γερμανία ας πούμε, και θα σκάσεις και θα χρειαστείς και τύχη… Γερμανία βαριά και γερασμένη αλλά νομίζω ότι θα ανακάμψει και δε θα μας εγκαταλείψει νωρίς… γουστάρω στη Γερμανία αυτό το που τα δίνει όλα μέχρι το '95 και δεν αφήνει το ματς στιγμή.
-
Περού Δανία η έτερη ματσάρα, κρίμα για το άπειρο Περού αλλά από την άλλη, έλεος και λίγο, δε μπορούσαν μια δυο τρεις φάσεις να τελειώσουν, άξιοι της μοίρας τους…έχει πάντως κάτι παικτάκια που στο μάνατζερ θα τσεκαριστούν καλύτερα …Δανία λίγα πράματα, πάμε ρε Σμάιχελ αρρώστια
-
Κροατία είναι νομίζω το απόλυτο αουτσάηντερ που υπό συνθήκες μπορεί να φτάσει 4άδα
-
Βραζιλία, πριν το ματς έλεγα ότι δύσκολα θα πάρει νίκη απέναντι στην σκληροτράχηλη Ελβετία που σε κάθε μεγάλη διοργάνωση τα τελευταία χρόνια ζορίζει όποιον βρει…πρώτο ημίχρονο, είπα θα ρίξει άλλα 2 στο β μέρος και θα το καθαρίσει…β μέρος πολύ νωθρή, έδωσε δικαίωμα στην Ελβετία για το 1-1 και μετά άντε άνοιξε την άμυνά τους…Από τους Βραζιλιάνους, Μαρσέλο αξία σταθερή, όπως και μου άρεσε και ο Κουτίνιο αν και χάθηκε για ένα διάστημα… με κούρασε πολύ ο Jesus + Σανέ επίσης, ενώ για τον Justin Bieber του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, νομίζω στην εικόνα του (μακαρονάδα με πόδια χτες) συμπυκνώνεται πλήρως το τί είναι σήμερα το σύγχρονο ποδόσφαιρο -ή τι θέλει να γίνει-: λίγη και καθόλου ουσιαστική μπάλα, instagram και σταριλίκι και αδικαιολόγητα χρήματα για 5 τσαλιμάκια που τα κάνει ο μέσος Βραζιλιάνος στη Κόπακαμπάνα…
-δεν είδα Ουρουγουάη γαμώτο λόγω δουλειάς, αλλά διάβασα πολύ μέτρια πράματα
Overall πάντως so far εγώ το έχω απολαύσει το τουρνουά 3 μέρες τώρα, ωραία παιχνίδια και με τα φαβορί να τα βρίσκουν ζόρικα -αν και πάντα έτσι γίνεται, στο τέλος θα περάσουν σχεδόν όλα-, μικρές ομάδες να υψώνουν ανάστημα, γρήγορη μπάλα και καλός ρυθμός σε αρκετά ματς και ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ λίγο ξύλο
Με την παρούσα διαιτησία που αφήνει λίγο ξύλο + τα συστήματα που παίζουν οι πιο μικρές ομάδες και την οκνηρία so far των ‘‘φαβορί’’ , ίσως η αγαπημένη loosers των καρδιών μας τελικά να μην καταφέρει να αποκλειστεί πάλι με κάποιο κωμικοτραγικό τρόπο νωρίς αλλά να φτάσει αρκετά ψηλά
Οι μικρές ομάδες έχουν αρχίσει να ελπίζουν για κάτι καλό…όσες το πιστεύουν πραγματικά να κάνουν ένα βήμα μπροστά…
Πού πας ρε Αγγλία;;;;
A-NE-TA
Πολύ γουστάρω VAR και τον τρόπο επίσης που οι διαιτητές προσπερνάν τα δήθεν φάουλ που προσπαθούν να πάρουν οι παίκτες με καραγκιοζιλίκια. Δεν προσπερνούν τα σκληρά μαρκαρίσματα, λάθος. Εκτιμούν το κατά πόσο προσπαθεί να εκμεταλλεύτει ο κάθε παίκτης το εκάστοτε μαρκάρισμα προς όφελος ενός φάουλ ή πέναλτι και μέχρι τώρα έχουν κάνει τρομερή δουλειά. Είναι σαν να λένε στους παίκτες, κομμένα τα καραγκιοζιλίκια, προφανώς έχουν και τη βοήθεια του VAR, οπότε επιτέλους λίγο τίμιο ποδόσφαιριο εδώ και ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ. Κομμένοι οι θεατρίνοι που τραβάνε το πόδι τους εσκεμμένα πάνω στου αμυντικού για να πάρουν πέναλτι κλπ, ψόφο ρε βόδια, παίξτε μπάλα γαμώ τα λεφτά που παίρνετε.
Επίσης θέλουμε VAR αναδρομικά για ολυμπιακό από 2000 μέχρι τώρα, παίζει και να έχει ήδη πέσει Γ κατηγορία μέχρι το 2010
Είχες Καραγκούνη. Πίστεψε με, δεν θες!
Δέν είμαι βάζελος πρώτον, πάλι με βλαμμένη αντιπαράθεση απαντάς σαν καλός γαύρος, στα παπάρια μας αν έκανε ο καραγκούνης τον καραγκιόζη, για τον ολυμπιακό μιλάμε και την δυναστεία των πέτσινων πρωταθλημάτων. Δεύτερον πείτε μια φορά οι γαύροι “ναι έχεις δίκιο”, μια γαμημένη φορά, κλεφτοκοτάδες μια ζωή θέλετε να είστε?
το ελληνικό πρωτάθλημα δεν έχει δικό του τόπικ?
Δεν εντυπωσιασαν οι σουηδοι αλλα πηραν τη νικη, πολυ γρηγοροι στην κοντρα οι κορεατες αλλα αφελεις οπως και οι περισσοτερες ομαδες εκτος ευρωπης.
Μεγαλο πραγμα η εμπειρια ειτε απο τσαμπιονς λιγκ ειτε απο μεγαλα πρωταθληματα.
Ο μπεργκ καποτε αυτες τις φασεις τις εκανε γκολ πολυ ευκολα, σαν να βαζει ενα ποτηρι νερο.
Ανυπομονω για παναμα.
Μωρη παιχτουρα Μερτενς
Χαχαχαχαχχαχαχαααχαχχααααααααααα…έχω αλλάξει συκώτι από τα γέλια…
Γεια σου ρε Αλβιόνα, δε γερνάς ποτέ…
γαμω το στερλινγκ
Λοφτους-Τσικ;;;;;
Πόσο πισω είμαι… Πατατάκια μου φάνηκαν στην αρχή…
Πάμε ρε λιοντάρια, θα βουλώσουν στόματα φέτος.
Με VAR αναδρομικό, το πιθανότερο είναι να έπαιρνε και το 2004 πρωτάθλημα η θρυλάρα, για να τσούξει κι άλλο η σούφρα του μάτια.