Και 3 μη σου πω. Αυτες οι δυο θελω να περασουν απο τον ομιλο αυτον παντως.
Αυτα που γραφεις για τα λεφτα ειναι νομιζω σχεδον αποκλειστικα ελληνικο προνομιο. Κι αλλου ασχολουνται με τα λεφτα, αλλα οχι τοσο πολυ οσο στην Ελλαδα, στην οποια η διαπλοκη σε ολα τα οικονομικα και διοικητικα ειναι ΟΤΙ καλυτερο για τον μεσο Ελληνα φιλαθλο…
Ο Πογκμπα στην Γιουβεντους παντως ηταν καταπληκτικος παικτης. Μπορει απλα να μην του ταιριαζει η Αγγλια τοσο πολυ. Δεν ειναι και σεντερ φορ, ωστε να φανει η προσφορα του με το να σκοραρει αμεσα. Κανει πολλη δουλεια ομως.
Καμία διοργάνωση δεν θα είναι πιο πλούσια ή πιο φτωχή. Τέτοιες ομάδες εμφανίζονται συνέχεια στα μουντιάλ και τελικά στην καλύτερη περίπτωση αποκλείονται στους 16 και μία στις πέντε στους 8. Περού, Χιλή, Κολομβία, Μεξικό. Βολιβία, Παραγουάη κλπ… Δεν είναι τυχαίο. Και τελικά ξεχνιούνται εύκολα.
Και ας πρόσεχε το Περού. Τι να του κάνουμε; Να παίξουμε εμείς φορ;;
Το Περού είναι ότι καλύτερο είδαμε μέχρι τώρα σε αυτό το μουντιάλ, με όλη την αφέλεια που είχε, με τις ευκαιρίες που σπατάλησε κλπ κλπ, έπαιξε πολύ όμορφο και γρήγορο ποδόσφαιρο. Καμία σχέση με τη στατική Αργεντινή λ.χ. που είδαμε νωρίτερα.
Αλλά είναι το στυλ της ομάδας που κερδίζει τις εντυπώσεις και χάνει την ουσία.
Πιο πολυ μου αρεσε η Δανια, κι ας ειχε λιγοτερες ευκαιριες. Ομαδα με φοβερη τεχνικη, μου αρεσε παρα πολυ που ολοι οι παικτες της ειχαν πολυ υψηλη ποιοτητα σε κοντρολ, πασα, τριπλα, first touch pass.
Η οποιαδηποτε κριτικη στην Αργεντινη απεναντι σε μια ομαδα που ειχε 11 παικτες μεσα στην περιοχη της επι περιπου εξηντα λεπτα ειναι ανουσια. Θα πρεπει να δουμε την Αργεντινη να παιζει απεναντι σε ομαδα που παιζει για να κερδισει, κι οχι για να μη χασει, για να δουμε τι μπορει να κανει στο Μουντιαλ. Το οποιο ισχυει για ολες τις μεγαλες ομαδες.
“της κοντής ψω*ης, της φταίνε οι τρίχες”, λένε στο χωριό μου. Είχαν τόσο καιρό προετοιμασία για ένα ματς κόντρα σε ημιερασιτέχνες οι Αργεντίνοι. Μια χαρά ουσιώδης είναι η κριτική για το σημερινό ματς: μουντιάλ δε σηκώνεις αν δε μπορείς να διασπάσεις μια κλειστή άμυνα.
Το μονο που συμπεραινω ειναι οτι στο χωριο σου πρεπει να εχουν πολλες κοντες ψωλες τοτε.
Δεν ειπα αλλωστε πως δε μπορεις να βρεις αρνητικα στην Αργεντινη, απλα ειπα πως για να εχουμε τη συνολικη εικονα θα πρεπει να την δουμε και στους επομενους αγωνες. Εχουν πλακα οι συμπαθειες παντως και οι αντιπαθειες. Δηλαδη κι εγω συμπαθω την Ισλανδια, αλλα προτιμω να βλεπω τα πραγματα με τον ιδιο τροπο για ολες τις ομαδες που παιζουν. Η ολοκληρωτικη καταστροφη του ποδοσφαιρου που ειδα για εξηντα λεπτα με τυφλωσε. Καλα εκαναν αυτοι και επαιξαν οπως επαιξαν, αλλα εγω ως θεατης δε χρειαζεται να το αποθεωσω αυτο επειδη ειναι ψαραδες και καταφεραν να παρουν το 1 1.
Να πεις στους συγχωριανους σου οτι αν ξυρισουν τις τριχες τουλαχιστον θα φαινονται μακρυτερες οι ψωλες τους, κι ας ειναι οφθαλμαπατη. Θα τους ανεβασει το ηθικο τουλαχιστον.
Χαίρω πολύ για τις συνολικές εικόνες. Κι οι γραμμές του γηπέδου είναι 4 και το παιχνίδι παίζεται μέχρι να σφυριξει ο διαιτητης. Η εικονα χθες ηταν πως η Αργεντινή δε μπορει να διασπάσει κλειστες αμυνες και υπάρχουν 30 ακόμη ομάδες που το ξέρουν πλέον.
Το κατενάτσιο είναι κομμάτι του αθλήματος εδω και μισό αιώνα. Μην το ακυρώνεις ως αξία επειδη δεν βόλεψε την ομάδα που σου αρεσει ή το ποδόσφαιρο που σου αρεσει. Το να παίζεις ποδόσφαιρο δεν ειναι η ολοκληρωτική καταστροφη του ποδοσφαιρου. Απλά εσένα δε σου αρεσει αυτο το ποδοσφαιρο.
Το πρόβλημα της Αργεντινής δεν είναι τόσο το ότι δε μπόρεσε να διασπάσει την άμυνα της Ισλανδίας.
Το πρόβλημα της είναι η κάτω του μετρίου άμυνα που δεν της επιστρέπει σε ματς που κυνηγάει το γκολ να φορτώσει με επιθετικογενείς παίκτες από τη μέση και μπροστά. Χτες, στο ματς που ο αντίπαλος ήταν με 11 παίκτες στο 1/4 του γηπέδου θα μπορούσε να έχει φάει κι άλλα δυο γκολ άνετα.
Παρεμπιπτόντως, η αμυντική λειτουργία των Ισλανδών ήταν σκέτη τελειότητα, και οι 11 κινούνταν σαν μία ενιαία οντότητα.
Το πρόβλημα της Αργεντινής είναι ο μεσι καί το ποσό κότες είναι οι άλλοι της παίχτες. Δε χρειάζεται σε κάθε φάση να πάρει την μπάλα αυτός. Δηλαδή απελπίστικα χθες, αν ο μεσι ήταν κοντά στην μπάλα έπρεπε να την πάρει αυτός. Κάντε κάνα σουτ να ανοίξει η άμυνα. Εγώ θα έβαζα το μεσι σέντερ φορ μαζί με higuain. Ας κανουν κινήσεις και ας πάρουν την μπάλα 5 φορές συνολικά. Κάποιο θα το παστελωσουν. Με το να παίρνει την μπάλα ο μεσι συνέχεια και να περιμένουν οι άλλοι δε γίνεται δουλειά. Ακόμη πιστεύω ότι θα το πάρει πάντως