Ποια ξένη γλώσσα τα σπάει?

Eμενα μου αρεσουν πολυ τα ρωσικα παντως… Μαζι με πορτογαλικα !

βαζνιετ σαλμπιετ μαντζ ζαγκρεμπ

C++ και Java:p

Άμπαλος. Στηρίζουμε Python και OCaml.

Τα ρώσσικα από ρωσσίδα είναι πιο όμορφο πεθαίνεις.

Οποιανου του αρεσουν τα γερμανικα να παει να κοιταξει τ’αυτια του.
Οσοι τα ψηφισαν ως πιο ωραια γλωσσα στο πολλ, γι αρχη.

Οποιανου δεν αρεσουν τα ρωσσικα επισης.
[I][U]κλικ μι[/U][/I]

^^Και για να εχουμε καλο ερωτημα,εσενα ποια γλωσσα σου αρεσει;

Αποπανε αποπανω απανταω εν μερει στο ερωτημα αλλα προσθετω ιταλικα, σπανιολικα και αγγλικα(με βρετανικη προφορα).

Τα Ιαπωνικα και τα Ρωσσικα ειναι πολυ μιλιταριστικομπρουταλ γλωσσες αλλα προτιμω τα Ιαπωνικα ειναι πιο badass.
Και τα Αγγλικα ειναι γαματη γλωσσα αν εξαιρεσουμε την gay προφορα των Αγγλων.

Bump!

Αγγλικά, εννοείται, και Γερμανικά, γιατί είναι μεγάλο απωθημένο.

Στο μεταξύ, ξεκίνησα να διαβάζω εξωσχολικά βιβλία στ’Αγγλικά για πρώτη φορά φέτος!
Έχω ξεκινήσει με τη σειρά του Χάρι Πότερ που ποτέ δεν ολοκλήρωσα στα Ελληνικά και θα συνεχίσω με Καζούο Ισιγκούρο. Α, διάβασα και τον Μικρό Πρίγκιπα πέρυσι!

Σιχαίνομαι τα φροντιστήρια και από τη δική μου εμπειρία περισσότερα αρνητικά καταλογίζω σ’ αυτή τη μέδοθο παρά θετικά. Η στείρα αποστήθιση πληθώρα γραμματικών κανόνων της Αγγλικής στα Ελληνικά είναι ικανή να σκοτώσει οποιοδήποτε ενδιαφέρον προς τη γλώσσα και την πραγματική της ομορφιά. Να φανταστείτε ότι Αγλό-αγγλικό λεξικό αγόρασα και χειρίστηκα πρώτη φορά μόνη μου μετά από πολύ-ήμερη έρευνα. Η μοναδική φορά που οι καθηγήτριές μου μού πρότειναν την χρήση του ήταν πριν την εξέταση για ένα λόουερ κι εγώ δεν ήξερα πως να το χρησιμοποιήσω.

Δεν έχω ταξιδέψει ποτέ στο εξωτερικό και δεν έχω ξένους φίλους, στην σκέψη παθαίνω ταχυπαλμίες από το άγχος και την ντροπή μου να μιλήσω μία γλώσσα που ποτέ μέχρι τώρα δε μίλησα παρά μόνο για τις ανάγκες των εξετάσεων.

Ιν αντίσιον θα ξεκινήσω μόνη μου Γερμανικά, με οπτικοακουστικό υλικό, και πολύ το άργησα!

Το να μιλησεις με εναν ξενο γιατι να εχεις αγχος?
Ισα ισα εαν βρεθεις με εναν ξενο θα μιλησεις οσο καλυτερα γινεται (και ο καθενας μας δλδ)
Ειναι σαν να βλεπεις εναν ξενο να μιλαει ελληνικα και να περιμενεις να τα πει απταιστα και με ευχερεια, γινεται αυτο? Οχι

Δεν μπορώ να το ελέγξω, το ξέρω ότι είναι παράλογο αλλά… Όταν πήγα μία φορά να τα μιλήσω με τον καλύτερό μου φίλο άλλαξα δέκα χρώματα και πιέστηκε το κεφάλι μου από την πρώτη ερώτηση. Είναι απορίας άξιο που έπεζησα μετά το προφορικό στο IELTS.

Δεν θσ επρεπε παντως
Υπηρξαν και σε μενα περιπτωσεις που σκαλωνα σε μια λεξη οταν μιλουσα με εναν ξενο (δεν μπορουσα να βρω ποια ηταν :laughing:) αλλα στην τελικη στα αρχιδια μου!
Γιατι, θα με παρεξηγουσε?
Και να με παρεξηγουσε θα τον εβαζα μετα να μιλησει ελληνικα :slightly_smiling_face:
Ασχετο μου εχουν πει τα γερμανικα ειναι παλουκι γλωσσα

1 Like

Δεν ξέρω, δύσκολη μου ακούγεται αλλά και υπέροχη. :stuck_out_tongue:

1 Like

Ισπανικα και γαλλικα.
Μια σχετική απορια, αν κατεχει καποιος, τα γερμανικα καναν τους γερμανους αυτιστικους ή αυτοι τα εκαναν αυτιστικα;

Τα Γερμανικά είναι απλά μία υπέροχη γλώσσα. Πολύ δύσκολη, αλλά καταπληκτική πραγματικά.

Πολύ ενδιαφέρουσα γραμματική και challenging λεξιλόγιο.

Το πρόβλημά της είναι ότι ακούγεται εντελώς “ξύλινη” και απωθητική.

Επίσης, αν την αφήσεις, σε αφήνει πριν το καταλάβεις.

Όποιος έχει περάσει από εξετάσεις πτυχίου (-ων) Γερμανικών, τα έχει δει όλα με τους εξεταστές. Reich πραγματικό. Σου κόβονται τα πόδια από την πειθαρχία και την αυστηρότητα, ειδικά στα προφορικά.

Αυτά από κάποιον που ομιλεί Αγγλικά, Γερμανικά, Ισπανικά και τα εντελώς βασικά στα Γαλλικά.

3 Likes

Από τις ινδοευρωπαϊκές γλώσσες προτιμώ την ιταλική… και μετά ίσως ισπανική (αλλά με προφορά νότιας αμερικής). Ξεκίνησα και τις 2 κάποτε (πολύ παλιά) να μαθαίνω, αλλά ακόμα στην αρχή…

Το καλο της ειναι η μεγάλη ακρίβεια.
Το πιο περίεργο για μενα ειναι η συνταξη(που μου ειπαν οτι μοιαζει με αρχαία ελληνικά)

H συνταξή της είναι όντως ιδιαίτερο ζήτημα.

Τώρα για ομοιότητες με Αρχαία Ελληνικά, δεν είμαι ο κατάλληλος για να σου πω.

Επίσης, μεγάλο ζόρι τα 3 άρθρα (χωρίς ιδιαίτερους κανόνες, όπως στα Ισπανικά π.χ.) και οι σχηματισμοί του πληθυντικού, στο ήδη δύσκολο λεξιλόγιο.

Όπως προείπα, δύσκολη γλώσσα, αλλά με πάρα πολύ βάθος.