Πως τον πινετε;;;

Ελα ντε!

Μιλήσατε για τρουίλες και κάψωσα. ;ρ

@Sh_Wo_f σε πόσες χώρες ήπιες καφέ;

Τον καλύτερο εσπρέσο που ήπια Βερολίνο, ήταν στον Nothaft Cafe στο Kollwitzkiez. Καλός σχετικά ήταν και δίπλα στο Food Market Neun στο Kreuzberg… Νομίζω Kaffee 9 το έλεγαν… Αλλά το πρώτο που σου λέω, άξιζε. Μιλάω για εσπρέσο όμως! Για φίλτρου, θυμάμαι να ήπια καλό σε αρκετά μέρη, πχ στο Father Carpenter που είναι μέσα σε μια ωραία αυλή-κήπο (Blue Yard).

Ο φίλτρου των Starbucks είναι τίμιος αν κ λίγο όξινος για τα (black) γούστα μου. Για κάποια εποχή έπαιρνα κι εγώ στο θερμός πριν μπω στο τρένο αλλά το κακό είναι ότι τον σερβίρουν τόσο καυτό που έκανε ώρες μέχρι να μπορώ να τον πιω όπως θέλω. Έχω σταματήσει εδώ και χρόνια όμως γιατί δε γούσταρα να τους δίνω λεφτά λόγω των κακών εργασιακών συνθηκών (μισθοί, ωράρια, benefits) και του aggressive marketing/expanding strategy που είχαν με αποτέλεσμα να έχουν κλείσει τόσα μικρομάγαζα.

4 Likes

Αν και διαφήμιση, δοκίμασα αυτόν και είναι εξαιρετικός

Ποικιλοτροπως εδω και κανα μηνα :stuck_out_tongue:

2 Likes

Καλουτσικος αλλα 200gr μονο. Προτιμαω dimello κοκκινο. Επισης coffee lab στην αθηνα έχει πολυ καλους εσπρεσσο σε κοκκους που τους αλεθουν αν θελεις.

Την Καλησπέρα μου

3 Likes

Πολύ καλός και ο dimello έχω πάρει και από αυτόν. Σεβασμός για το ποτήρι έχω κι εγώ :slight_smile:

2 Likes

freddΑΛΦΑ πινεις? :sunglasses:

1 Like

Dimello συνήθως όντως βγαίναι καλός, εκτός κι αν είναι τελείως άμπαλος ο καφετζής. Τώρα τελευταία έχω κατασταλλάξει σε Hausbrandt και Portioli από τους εμπορικούς.

Βρυξέλλες που μένω έχει 2-3 πολύ καλά καφεκοπτεία που παράγουν “δικό” τους καφέ. Τα ποστάρω εδώ σε περίπτωση που περάσετε και θέλετε να δοκιμάσετε:

https://orcoffee.be -> Άνοιξε πριν μια 5ετία όταν έμενα ακόμα στο κέντρο (πλέον έχει ανοίξει κι αλλού). Το έχουν Φλαμανδοί, κάποτε ήταν ψιλοκούλ να κάθεσαι στο μαγαζί αλλά ειδικά αυτό που είναι στο καράκεντρο, είναι πάντα γεμάτο με αργόσχολους.

https://mokcoffee.be -> Ένας από τους καλύτερους εσπρέσο που έχω πιει. Κι εδώ Φλαμανοί, κι εδώ λίγο χίπστερ, δίπλα στο κανάλι των Βρυξελλών, λίγα μέτρα δλδ πριν μπεις στην καρδιά του ισλαμικού γκέτο (Μόλενμπεκ). Αξίζει κι ο cold brewed coffee.

https://corica.be/en/ -> The best. Ο single origin της Κόστα Ρίκα είναι ο καλύτερος εσπρέσο που έχω πιει ποτέ. Από το “καϊμάκι”, τη μυρωδιά μέχρι το γεγονός ότι δεν πικρίζει μέχρι να πιεις ακόμα και τη τελευταία γουλιά στον πάτο του φλυτζανιού. Ορθάδικο μόνο, με πολλές ποικιλίες και δίπλα στην κεντρική πλατεία (το πιο τουριστικό μέρος της πόλης) επομένως δε χάνεται, αν επισκεφτείτε την πόλη.

5 Likes

Ωραίος, σε ευχαριστώ και θα τσεκάρω όταν ανοίξουν με το καλό!

Για τα Starbucks δε διαφωνώ, κι εγώ έγραψα ότι δεν περίμενα να γράφω καλά λόγια ή να είμαι εξαρτημένος από αυτά, αλλά δεν είναι τυχαίο ότι στη Γερμανία έχει παντού ενώ στην Ελλάδα δεν τα έχει κανείς ανάγκη. Ακόμα και στη Σουηδία το 2015 που έφυγα υπήρχαν 2 σε όλη τη χώρα, ένα στο αεροδρόμιο της Στοκχόλμης κι ένα στον κεντρικό σταθμό τρένων του Γκέτεμποργκ :heart:, γιατί εκεί πάνω παίρνουν τον καφέ σοβαρά κι έχεις πολλές καλές επιλογές από μικρομάγαζα μέχρι δικές τους αλυσίδες.

Τέλος πάντων, το Father Carpenter που προτείνεις πέφτει και κοντά στη δουλειά μου, οπότε μια χαρά!

Για το Mrs. Rose (εσπρέσο) έχει κανείς γνώμη;

3 Likes

Γιες και αν θυμάμαι είναι και καλό!

@achilleas διάσημο ελληνικό καφέ εκεί στα μέρη σου είναι και η myxa - δεν έχω πάει, απλώς το αναφέρω

Άλλα που θυμάμαι είναι τα coffee circle (mitte), five elephant (kreuzberg) και bonanza (αυτό νομίζω ήταν το καλύτερο, xberg και pberg)

Ναι. Η γνώμη είναι ότι μου αρέσει και μέχρι εκεί φτάνει το εξπερτίζ μου (αδυνατώ να περιγράψω καφέ, με ξεπερνάει).

Εντιτ

Summary

Καλησπέρα!

1 Like

Α, τελικά πίνεις καφέ! Έγραφες παραπάνω ότι “η αλήθεια βρίσκεται στο τσάι” και τρόμαξα :stuck_out_tongue:

Και κρεπούλα home made να φανταστώ, μια χαρά

Ευχαριστώ, ευχαριστώ για τις προτάσεις, για καλό καφέ θα κάνω την καρδιά μου πέτρα και θα πάω μέχρι το Kreuzberg… (είχα υποσχεθεί στον εαυτό μου να μην ξαναπατήσω εκεί και 2 χρόνια το έχω τηρήσει, αλλά είπαμε, είμαι στο κυνήγι για καλό καφέ!)

Myxa είχα πάει τότε - πριν το εμπάργκο - αλλά για lunch. :slightly_smiling_face:

Κι εγώ αδυνατώ να περιγράψω καφέ, εκτός από “πικρός”, “δυνατός/νεροζούμι” και τέτοιους βασικούς χαρακτηρισμούς, απλώς αυτό το Mrs. Rose το αποθεώνουν καναδυο φίλοι, το έχει κι ο αδερφός μου στο μαγαζί του, αλλά εγώ δεν είχα την ευκαιρία να το πετύχω κάπου.

1 Like

Χαχαχα ναι καλέ, πίνω, νόμιζα κατέστη σαφές σε διάφορα ποστς παραπάνω. Το τσάι είναι η λατρεία μου και με έβγαλε ασπροπρόσωπη σε όλα τα χρόνια της ζωής μου πριν τα αμέσως προηγούμενα 4, που ανακάλυψα τρομαγμένη ότι μάλλον έχω εθιστεί κι εγώ στον καφέ.

Γιατί να μην πας στο Kreuzberg? Αφού είναι άψογο. <3

Πού έχει ο μαγαζί ο αδερφός σου αν επιτρέπεται; Όπου βλέπω mrs rose μπαίνω πάντως, αν λέει κάτι αυτό. Εξακολουθώ να μην έχω λέξεις βέβαια. ;p

1 Like

Ναι, κατέστη σαφές αργότερα, απλώς βρήκα την ευκαιρία χάρη στη φωτογραφία.

Θα ήθελα να ήξερα πόσες μέρες χρειάζεται κάποιος για να “απεξαρτηθεί” από τον καφέ, έστω και θεωρητικά. Φαντάζομαι ότι αν έκανα το πείραμα στον εαυτό μου, θα ήμουν 2 μέρες υποτονικός μεταξύ κρεβατιού και καναπέ, με πονοκεφάλους και νεύρα, αλλά μετά θα ήταν εντάξει.

Στη Μυτιλήνη, τελευταία φορά που τον είχα επισκεφθεί ήταν πριν βάλει αυτόν τον καφέ. Δυστυχώς δεν είναι εύκολο να πηγαίνω συχνά όπως καταλαβαίνεις. Πρέπει να παίζει αρκετά και στην Αθήνα πάντως.

Ξέρω, δεν έπρεπε να το αναφέρω, γιατί έχω γίνει κουραστικός να εκφράζω με κάθε ευκαιρία την αντιπάθειά μου (να το θέσω ευγενικά) για αυτή την πόλη. Ε, το Kreuzberg συμπυκνώνει όλα όσα αντιπαθώ στο Βερολίνο. Αλλά ξέρω, είμαι εξαίρεση σε αυτό. :smirk:

2 Likes

ΕΥΡΗΚΑ!

Ζουν ανάμεσά μας…

3 Likes

Ό,τι πρέπει για τη δυσκοιλιότητα!

2 Likes

Freddo espresso (διπλή δόση) σκετο.

Χειμώνα - καλοκαίρι.

Έχω πάρει και μια καφετιέρα που αλέθει φρέσκο καφέ και είναι σούπερ.

4 Likes

Προτείνετε μηχανή εσπρέσο για αλεσμενο καφέ μέχρι 300€

Φίλε μου θα σου γράψω απο προσωπική πρόσφατη εμπειρία μου. Επειδή βλέπω ότι δεν το αναφέρεις και επειδή συμπεραίνω από το ευρος τιμών που θες να κυμανθείς ότι θα ήθελες να πας προς ένα “επαγγελματικό” αποτέλεσμα.

Εγώ προσωπικά είχα εδώ και κανά 1μιση χρόνο την Delonghi Dedica EC685 η οποία γενικώς εχει πολλές καλές κριτικές και αρκετά πιο “ανεκτή” τιμή σε σχέση με Gaggia κ σία. Όντως ήμουν ευχαριστημένος, κάνει ικανοποιητικό/καλό καφέ. Αν θες όμως το κάτι παραπάνω ο μύλος άλεσης είναι αυτός που θα κάνει τη διαφορά. Προσφατα λοιπόν απέκτησα τον μύλο αλεσης που “κουμπώνει” με τη σχετική μηχανή και μιλάμε για τρελή αναβάθμιση, κόβεις στην ουσία τον καφέ που παραγγέλνεις απέξω. Για μένα λοιπόν επένδυσε 100% σε μύλο, καφέ σε κόκκους και να τον έχεις φρεσκοκομμένο. εκεί είναι η διαφορά, όχι τόσο στη μηχανή.

1 Like