αν η διαφορα τιμης αναμεσα σε ενα δισκοπωλειο(οχι τα σουπερμαρκετ) και σε ενα webshop ειναι μικρη θα προτιμησω το φτωχο πλην τιμιο δισκαδικο
αυτα βεβαια σε νορμαλ περιπτωση
γιατι οταν βλεπω ιδιοκτητες μικρω-ανεξαρτητων δισκοπωλειων να πουλανε πανακριβα σε πιτσιρικαδες bootlegs για γνησια cd
ή εχουν το υφακι “ειμαι πολυ ψαγμενος κ’ γαματος για να σου απαντησω” και το μονο που καιγονται ειναι να σε αρμεξουν
tote sorry αλλα ευχομαι το λουκετο να ειναι γρηγορο και επωδυνο
Πέστα, γιατί εγώ κρατιόμουν τόσο καιρό. Νόμιζα ότι ήμουν υπερβολικός με παρόμοιες απόψεις. Νομίζουν ότι δεν έχουμε ενημέρωση από τον “έξω κόσμο” και ότι πάμε μόνο σε αυτούς. Άσε το καινούριο. Όταν τους λες ότι το τάδε είναι ακριβό, σου απαντάνε με “υποτιμητικό” υφάκι: “Φίλε στο Ebay ξέρεις πόσο έπιασε; Εδώ στην Ελλάδα δεν τα καταλαβαίνεται αυτά, θα το βάλω κι εγώ στο Ebay να πιάσει αυτά που αξίζει.”
Εγώ προσωπικά ψωνίζω μόνο από Internet, εναλλακτικά κάποια βινύλια από συμφορουμίτη που φέρνει καινούρια, κατόπιν παραγγελίας. Μπορεί να αργήσει λίγο να έρθει στα χέρια σου, αλλά το έχεις σίγουρο.
Ετσι πρεπει να ειναι για 1-2 ευρω σιγουρα προτιμαμε τα δισκαδικα, αν και ο παραδεισος ειναι τα ανεξαρτητα Distro, εγω απο εκει που αγοραζω πλεον βρισκω τα βινυλια σε απιστευτες τιμες και τα 5 απο τα 6 βινυλια που αγορασα προσφατα δεν τα εχω δει πουθενα φθηνοτερα. Το αρνητικο ειναι οτι δεν εχουν τη δυνατοτητα να εχουν τα ΠΑΝΤΑ και ολες τις κυκλοφοριες στην ωρα τους, αλλα το καταλαβαινω αυτο αφου δεν υπαρχει πιστωση.
Οτι αφορα τους ‘‘ψαγμενους’’, ειναι ‘‘ψαγμενοι’’ μονο για το ebay και ‘‘ψαχνονται’’ μονο για να βρουν να πουλησουν εκει, ακομα και αυτοι που ζητανε διακαως καποια πραγματα! Το αστειο ειναι με ολους τους γνωστους τις πιατσας που μοιραζονται τα διαφορα προφιλ στο ebay, ο καθενας εχει απο 5-6, πονταρουν ο ενας στον αλλον κτλ! Γνστο δισκαδικο εχει προφιλ ακομα και στο ονομα τις γυναικας του ακουσα απο ενα συμφουριτη σε συζητηση εχθες στη συναυλια των I.E.
Ακομα και καποιοι που βλεπουν τι πουλανε και ποσο, ψαχνουν με διαφορες αγγελιες σε φορουμς, εφημεριδες, ιστοσελιδες αγγελιως στο ιντερνετ για να βρουν αντιστοιχα πραγματα ακομα και CD ωστε να τα πουλησουν οι ιδιο. Και φυσικα να βρουν διαφορα θυματα για να αγορασουν ΤΣΑΜΠΑ ακομα και δισκοθηκες. Απιστευτες καταστασεις, αλλο θεμα ομως.
Βλέπω πολλά σχόλια εναντίον του Μετρόπολις. Άσχετα αν είναι σωστός ή όχι εργοδότης και επιχειρηματίας, το Μετρόπολις γενικά δεν είναι ακριβό. Πουθενά δεν έχω βρει νέες κυκλοφορίες να είναι συστηματικά φτηνότερα (αν κάνω λάθος, πείτε μου πού), και οι προσφορές του είναι γενικά τίμιες. Από πέρυσι έβγαλε εκατοντάδες τίτλους κάτω από 10 γιούρα, και οι περισσότεροι δεν υπήρχαν πουθενά στην Αθήνα σε μιντ-πράις.
Τώρα, η σύγκριση με ίντερνετ είναι άλλη ιστορία. Είναι προφανές ότι οι δισκογραφικές ή τα Άμαζον κτλ έχουν τρελλά περιθώρια να κατεβάσουν τιμές, οπότε δεν πρόκειται να βρούμε ποτέ φτηνότερα σιντί σε μαγαζιά στην Αθήνα. Όμως (και απαντάω σε σχόλιο παραπάνω για δισκάδικα στο εξωτερικό), ΓΕΝΙΚΑ, τα δισκάδικα έξω (έχω πρόσφατη εμπειρία από Αγγλία - Γερμανία) ΔΕΝ είναι ακριβότερα από πχ το Μετρόπολις. Θα βρείτε κατά περίπτωση φοβερές προσφορές, κυρίως σε παλιό υλικό, αλλά μη φανταστείτε πχ ότι οι νέες κυκλοφορίες βγαίνουν στα 10 ευρώ.
Όσο για το Πάμπλικ… λυπάμαι::thumbdown:
καταλαβαινω απολυτα τι λες και συμφωνω. και μιας και αναφερουμε συγκεκριμενα δισκαδικα, ειχα προχτες ακριβως την ιδια κουβεντα με καποιον απο το No Remorse, δεν το λεω για διαφημηση, αλλα γενικα η αντιμετωπιση που εχει σε οσους μπαινουν στο μαγαζι ειναι προς τιμην του, οταν του ειπα οτι το ταδε cd box το εχεις ακριβο και στο ebay θα το βρεις στην Χ τιμη ενω εσυ το εχεις στην Ψ τιμη, μου απαντησε “θα το κοιταξω, σε ευχαριστω που μου το ειπες!”
Αυτό είναι αλήθεια.
Πάντως για το ebay τα παιδιά έχουν δίκιο, είναι κάτι άτομα εκεί μέσα που βλέπω τί τιμές βάζουν και θέλω να τους πνίξω. Και το λέω παρ’ όλο που ομολογώ ότι κι εγώ έχω ψωνίσει από ebay. Απ’ την άλλη όσοι επικαλούνται τις τιμές του ebay για να δικαιολογήσουν τις δικές τους τιμές δεν είναι παρά γελοίοι.
Όσο για το NoRemorse, ομολογώ ότι του χρωστάω αρκετά γιατί μια περίοδο πριν βάλω ίντερνετ κτλ. ήταν ίσως και η μοναδική επιλογή που είχα για να βρίσκω σπάνια, δυσεύρετα κομμάτια, παλιούς ξεχασμένους δίσκους κτλ. Πάντως κι αυτό πολλές φορές γινόταν απαράδεκτο. Όταν έχω δει το Energetic Disassembly εκεί μέσα με 50 ΕΥΡΩ δεν ξέρω τί άλλο να πω.
No Remorse δεν έχω πάει από τότε που άλλαξε τοποθεσία και στο προηγούμενο πήγαινα μόνο για εισιτήρια συναυλιών. Στα CD οι τιμές ήταν χειρότερες από του Metropolis. Πάντως αυτό με τους δυσέυρετους δίσκους ισχύει.
Για Μετρόπολις, λέω αρχικά κρίμα που κλείνουν, από την άλλη όμως έκανε κι αυτό πολλές λανθασμένες κινήσεις με κυριότερη βέβαια την προσπάθεια να γίνει media store. Το παλιό στην Ομόνοια ήταν μια χαρά δισκάδικο.
Είχα μπει μια φορά πρόσφατα στο Metal Era και τρόμαξα, νόμιζα ότι είμαι στη Σουηδία και μετά θυμήθηκα ότι στη Σουηδία το πιο ακριβό cd συνήθως κυμαινόταν γύρω στα 15-16 ευρώ (και πολλά λέω ίσως).
Από την άλλη έχεις το Rhythm που ναι μεν κι αυτό είναι ακριβό αλλά φέρνει γαμώ τις κυκλοφορίες και είναι και φιλικοί τύποι οπότε εγκρίνω. Η μεγάλη απογοήτευση είναι ο Bowel Of Noise, μέσα σε 1,5 χρόνο έχει αυξήσει τις τιμές του σε τραγικά επίπεδα από εκεί που έμπαινες και δεν ήξερες τι να πρωτοδιαλέξεις. Θα μπορούσα να πω για κρίση και έξοδα μαγαζιού κτλ κτλ, αλλά όταν μαθαίνεις και πόσο πάνε τα wholesales από διάφορες εταιρείες (ενδεικτικά η NWN δίνει λιανική τιμή τα cd της στα 3,5-4 ευρώ, wholesale παίζει να φτάνουν και τα 2 ανά κομμάτι), λές “άντε και γαμήσου”. Συνεχίζω να πηγαίνω πού και πού παρολαυτά.
Στηρίζουμε μερακλίδικα distros όπως Nykta και Nuclear Winter.
…κι όμως το “κρίση και έξοδα μαγαζιού” ΔΕΝ είναι σοβαρή δικαιολογία, δεν είναι δυνατόν να το δεχτούμε από τους μαγαζάτορες από τη στιγμή:
[B]* Που οι πάντες κατεβάζουν 10000 κομμάτια/τρακς στο…i-Phone τους!
*Που ολοένα και περισσότερος κόσμος -ελεω κρίσης βεβαιως- ανακαλύπτει την…([I]παράνομη ή όχι[/I]) “γοητεία” του ιντερνετικού downloading [I](συχνά ολόκληροι δίσκοι ονλαιν και…εντελώς τσάμπα!)[/I].
Που ολοένα και περισσότεροι[I] (όχι μόνο πιτσιρικαρία) [/I]αρέσκεται να βλέπει στο youtube αγαπημένα τους videoclips και όλα τα… tracks από πρόσφατους πολυαναμενόμενους δίσκους, με συνέπεια να λεν “τι cd -τι lpς!!!” και να αρκούνται σ αυτό![/B]
ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ μετά απ’ όλα αυτά, η Κρίση χτύπησε ολοκληρωτικά τα σιντί [I](και τα έσοδα των δισκογραφικών/μουσικών)[/I] [B]με συνέπεια ουκ ολίγα δισκάδικα να βαράν μύγες[/B] [I](υπό την υπόκρουση “Kill or be killed” των Biohazard :p:lol: )[/I] και να αναρωτιούνται “[COLOR=“Gray”]μα που πήγε η πελατεία;” [/COLOR]…[-X
[COLOR=“DarkSlateBlue”]-Ε, 17 ευροπούλια το προτελευταίο cd των Napalm Death; Και …18 (!!)ευρωπούλια το " toxicity"** των διαλυμένων σήμερα system of a down; Τι λέτε ρε καπιτάλες;
Ξανασκεφτείτε το καλύτερα…[/COLOR]#-o:-k
[I][COLOR=“SlateGray”]**(αν και φαίνεται ο παραλογισμός ταιριάζει στη χώρα μας: στο πανάκριβο Πάμπλικ, βρήκα τον εν λόγω δίσκο στη τιμή/προσφορά (?) των 9,95 ευρώ -το τσίμπησα εννοείται…)[/COLOR][/I]
Επειδή ζω στη Σουηδία οι τιμές στα νέα cd σε δισκάδικα σπάνια είναι κάτω από 16 ευρώ, αλλά σε πολλές περιπτώσεις μειώνονται 20-30 % σε διάστημα 3-6 μηνών. Κ επίσης έχει σουηδικά διαδικτυακά καταστήματα που εκεί πραγματικά βρίσκεις πολύ καλές τιμές.
Απαραίτητη κ βασική διευκρίνιση: Οι μισθοί είναι 2,5 φορές πάνω σε σχέση με Ελλάδα.
Επισης, δεν ξερω αν εχει αναφερθει, αλλα αξιζει και το Media Martk ε. Αξιοπρεπεστατες τιμες γενικα και ενιοτε πιο ψαγμενα πραγματακια/που ξεφευγουν απο τα τετριμμενα (π.χ δεν περιμενα να βρω 3-4 Sarabante, εστω και στα 16 ευρω). Αφηστε που ηταν η πρωτη φορα που ειδα νεα κυκλοφορια στα 11.90 (το καινουριο Cynic).
Τα περισσότερα δισκάδικα ή πολυκαταστήματα δεν μπορούν να κοντράρουν τις τιμές του play και του amazon και αυτό είναι εν μέρει κατανοητό.
Βέβαια, ακόμα και εκεί, με ψάξιμο και σύγκριση τιμών, βρίσκεις πράγματα φθηνότερα. Λίγα μεν, αλλά βρίσκεις.
Για παράδειγμα, στα public βρήκα box set με 25 ευρω, που στο play και στο amazon το έχει 35. Και φυσικά το τσίμπησα από εκεί.
Αντίθετα, την όποια νέα κυκλοφορία που την έχει 15-25 ευρώ θα την αγοράσω από κάποιο ηλεκτρoνικό καtάσthμa που θα την έχει στα 9-11 ευρώ.
Αυτό που με έχει απογοητεύσει περισσότερο είναι τα μικρά, εξειδικευμένα ή και second hand δισκάδικα, στα οποία παίζουν ακόμα χειρότερες (συγκριτικά) τιμές… Δε μπορεί να πας σε second hand και να μη βρίσκεις cd κάτω από 10 ευρώ και lp κάτω από 20.
Γενικά πάντως, έχουν αλλάξει οι συνήθειες μου. Από εκεί που έκανα μια βόλτα σε 1-2 δισκάδικα και έπαιρνα ότι μου γυάλιζε, πλέον κάνω βόλτα σε 5-6 δισκάδικα, βλέπω τιμές, συγκρίνω στη συνέχεια τις τιμές που παίζουν στο ιντερνετ και αγοράζω απ όπου με συμφαίρει.
Για ποιο Media Markt λες; Γιατί αυτό στη Θηβών έχει σχεδόν καταργήσει το τμήμα της μουσικής εδώ και αρκετούς μήνες. Έχει μείνει λιγότερο από το μισό, και φέρνει νέες κυκλοφορίες στη χάση και στη φέξη… Ούτε καν σε προσφορές δεν κινείται τίποτα, εδώ και καιρό…
Για αυτο λεω. Τι να σου πω, ειχα περασει το Σαββατο και ειδα κομπλε πραγματακια και καλες τιμες. Τα Μεταλλικα π.χ. κατω απο 10αρι, σπανιο. Δεν παω και τακτικα βεβαια για να εχω ολοκληρωμενη αποψη…
Ίσως αξίζει να ξαναπεράσω μια βόλτα. Υποτίθεται ότι εκεί θα είχε εκδήλωση το Σάββατο με τους Iced Earth για υπογραφές κτλ. Δεν ξέρω αν αυτό έγινε, αλλά ίσως φρόντισαν με την ευκαρία να εμπλουτίσουν ξανά τα ράφια :-k
Οπως τα λεει ο φιλος.Μονο με συγκρισεις υπαρχει περιπτωση να βγεις (καπως) κερδισμενος.Αν παιρνεις απ’οπου βρεις θα μπεις μεσα.Και ειδικα στα βινυλια γαμιεται ο διας πια.Οπως και να το κανουμε απο το νετ συμφερει στη συντριπτικη πλειοψηφεία των περιπτωσεων.
Καποιες φορες ναι.Τελευταιο και πολυ προσφατο παραδειγμα το τελευταιο αλμπουμ των clandestine blaze σε βινυλιο απο ebay,μου εκατσε μαζι με ταχυδρομικα 11e και στο bowel για παραδειγμα το’χει 17.E δε βγηκα?