Μιας και αναφερθηκαν τα Metropolis,η σουπερ προσφορα τους για την αποσυρση παλιων cd/dvd με κερδος 1 ολοκληρο ευρω/341 δραχμες για το καθενα ληγει 30 Ιανουαριου.8) Τρεξτε να προλαβετε!
…ναι δεν θα χάσω:):!:
To έβλεπα και στην αρχή δεν το πίστευα πως σου προτείνουν κάτι τόσο ηλίθιο…
#-o#-o
Μάλλον πολύ σύντομα ΚΑΙ το Μετρόπολις θα αποτελέσει ιστορία…
ε βέβαια! Μα…1 ευρώσκατο ([I]συγνώμη δηλ[/I].) για ένα ([I]καλής κατάστασης εννοείται -όπως απαιτούν[/I]) σιντί; Και οι δικές τους προσφορές σε σιντί 5-7 χρονων παλιά, στα 6,90 (δηλ…7!!) ευρώ;;; [B]Κοροϊδα είμαστε;;;[/B]
Και όμως, πάει κόσμος και δίνει πράγμα. Ακόμα χειρότερα, δεν σου δίνουν χρήματα, αλλά σου αφαιρούν το 1,2,5, δεν ξέρω πόσα ευρώ από την αγορά που θα κάνεις από το κατάστημα. Έχουν ξεφορτώσει και μερικοί μεταλλάδες πράγμα εκεί. Για παράδειγμα, ένας φίλος μου έδωσε πολλά CD από Hammer και Invader, και πήρε 1 - 2 βιβλία που τον ενδιέφεραν.
Πάντως, εγώ τίμησα, και τσίμπησα 3 CD 2 ευρώ έκαστο.
Και πρώτα έκλεισε Salonica.Ήταν το πρώτο δισκάδικο που άρχισα να επισκέπτομαι. Για τους λίγο παλιούς τότε που ήταν ακόμα στην Καραολή και Δημητρίου.
…όχι πως τους δικαιώνει, αλλά νομίζω αυτά που αγοράζουν με ένα ευρώ τα πουλάνε με δύο, τουλάχιστον αυτό είδα, μπορεί να κάνω και λάθος:):!:
επεσαν κ αλλο οι τιμες μετροπολις…πηγαν 4,83 ολα οσα ειχαν 6,9
[SPOILER]εθεαθη και ιδιοκτητης γνωστου μεταλ δισκαδικου εκει και σηκωσε παρα πολυ πραμα μαλλον για να το πουλισει πιο ακριβα στο μαγαζι του[/SPOILER]
Ε??? Ααααα ξέχασα: [B]ΑΡΧΙΣΑΝ οι εκπτώσεις- περίοδος γαρ[/B]!!! Γουστάρω!!!
8O
Θα περασω μια βολτουλα αυριο πρωι!
Κλασσικό φαινόμενο. Το ελληνικό δαιμόνιο που λένε… [-X
Μ’αρέσουν πάντως αυτές οι στρογγυλοποιημένες τιμές του Μετρόπολις. 4,83 λέει…#-o
…το αφεντικό τρελάθηκε…η το αφεντικό χρωστάει πολλά.:):!:
To λουκέτο ήρθε…
Ας μην προτρέχουμε. Εξάλλου εδώ και καιρό κάνουν κάποιες εκπτώσεις, π.χ. 10 % σε κατόχους κάρτας Sprider. Τώρα έκαναν στα φθηνά Cd μια έκπτωση της τάξης του 30 % για όλους.
Μην ξεχνάμε ότι τα Metropolis είναι μαγαζί γωνία. Γιατί να κλείσουν δηλαδή και να μην τα πάρει ένας σωστός επιχειρηματίας;
Ιδανικά και εγώ αυτό θα ήθελα γιατί μου αρέσουν τα δισκάδικα ως χώροι και η βόλτα σε αυτά και πραγματικά θα μου έλειπε αν έκλεινε. Στο κάτω-κάτω δεν ανήκε από την αρχή στον Κουρή…
Αλλά το θέμα πάει πέρα από τον σωστό επιχειρηματία: Σε όλο τον κόσμο τα δισκάδικα έχουν χτυπηθεί πολύ από το downloading και τα online μαγαζιά, ακόμα και σε χώρες που δεν αντιμετωπίζουν γενικευμένη οικονομική καταστροφή όπως η Ελλάδα…
Εγώ θα έλεγα ότι το κλασσικό μειονέκτημα του Μετρόπολις δεν ήταν τόσο οι ψηλές τιμές σε κάποια cd (χωρίς να το παραβλέπω), αλλά η έλλειψη ποικιλίας σε ονόματα καλλιτεχνών και τίτλους δίσκων. Αυτό το δεύτερο στοιχείο οδηγεί περισσότερο κάποιον να απευθυνθεί στη συνέχεια στα online δισκάδικα του εξωτερικού παρά οι υψηλές τιμές. Έτσι κι αλλιώς μιλάμε για αγαθά που δεν είναι πρώτης ανάγκης, άρα αυτός που θα μπει στη διαδικασία να τα αγοράσει, είναι συνειδητά ή ασυνείδητα αποφασισμένος να τα αποκτήσει και υπερτιμημένα.
Χμμμ…[I]τίνω να συμφωνήσω[/I]…:-k
Αλλά το θέμα πάει πέρα από τον σωστό επιχειρηματία: Σε όλο τον κόσμο τα δισκάδικα έχουν χτυπηθεί πολύ
Αυτό! Αλλά…
από το downloading
…με αμφίβολα αποτελέσματα ([I]κατώτερη ποιότητα ήχου, προβλήματα εγγραφής, κ.τ.λ.)[/I]
και τα online μαγαζιά,
…που όμως, σύντομα θα τα βαρεθεί κανείς: Το ίδιο είναι με την αίσθηση μιας…“ονειρικής” βόλτας περιξ ραφιών γεμάτων τίτλων ([I]νέων, παλιών, σπάνιων[/I]) και κουβέντας με τον ιδιοκτήτη [I](για μικρά δισκάδικα[/I]) και υπαλλήλων ([I]για μεγάλα δισκάδικα[/I]) που μπορεί να τον έχεις γνωστό/φίλο/κολλητό;;;;
ακόμα και σε χώρες που δεν αντιμετωπίζουν γενικευμένη οικονομική καταστροφή όπως η Ελλάδα…
ε, αυτο με ανησυχεί…
[COLOR=“DimGray”]ΜΩΡΕ!!! ΑΣ ΜΕΙΝΟΥΝ τουλάχιστον κανά 3-4 εξειδικευμένα δισκάδικα…Λουκέτο παντού; Ε δε θα τ’ αντέξω…[/COLOR]
σχετικά με τα μετρόπολις, πέρασα χτες μια βόλτα και είδα ότι πολλά dvds που κάνανε πριν τις “εκπτώσεις” 9,90, έχουν πλέον αυτοκολλητάκι 9,90 από 19,90. ρε άντε και στο διάβολο να πούμε, κοροϊδεύετε τον κόσμο…!
και το χειρότερο? να βρίσκεις μια ταινία με αυτοκολλητάκι 9,90 από 19,90 και παραδίπλα την ίδια ταινία με αυτοκολλητάκι 6,93 από 9,90 :lol:. ντάξει, μιλάμε για πολύ θράσσος. μια ραδίκια στον κύριο από μένα.
Δεν μπορώ να καταλάβω πως είναι δυνατόν να χαίρεται κανείς όταν κλείνει ένα δισκάδικο, άσχετα ποιο είναι αυτό. Όταν όμως κλείνει ένα μαγαζί που είναι το μόνο κατά βάση γενικό δισκάδικο της Αθήνας, ως φίλος της μουσικής δεν μπορώ παρά να πληγώνομαι. Δεν ισχυρίζομαι ότι ο ιδιοκτήτης είναι καλός επιχειρηματίας ή σωστός εργοδότης, αλλά θα ήθελα να μου πείτε τι θα πρέπει να κάνω αν ακούω διάφορα είδη μουσικής (ή θέλω να πάρω κανα δώρο ρε αδελφέ) και θέλω να αγοράσω σιντί από Ελλάδα έτσι και κλείσει το Μετρόπολις: να πάω για μέταλ στο “εξειδικευμένο” δισκάδικο (που ΠΑΝΤΑ ήταν πιο ακριβά από το Μετρόπολις κατά μέσο όρο, και ακόμα δεν έχει καταφέρει κανείς να το αμφισβητήσει αυτό, για να μη μιλήσω για άλλες απάτες), μετά να πάω για κλασσική στο άλλο δισκάδικο, για ελληνικά στο τρίτο κτλ;;; Το να κλείσει ένα δισκάδικο σαν το Μετρόπολις είναι πλήγμα για όλους τους μουσικόφιλους - μπορούμε να ζήσουμε και χωρίς αυτό, αλλά οι επιλογές θα στενέψουν και αυτό δεν είναι ποτέ καλό…