ΔΙΣΚΑΔΙΚΑ

Εχει μια βαση κι αυτο το επιχειρημα ειναι η αληθεια…βρισκεις ολα τα ειδη μαζι και γλυτωνεις χρονο.

Απλα δεν εχετε καταλαβει οτι τα φυσικα μεσα (cd/dvd/blu-ray) θα εκλείψουν. Ολα μας τα αρχεια μας θα βρίσκονται στο internet (cloud), ουτε καν στους σκληρούς μας δισκους.

Αυτο θα ειναι μαλακια…Τα βινυλια ομως? :stuck_out_tongue:

Έτσι έλεγαν για το βινύλιο μέσα '90ς, αλλά έλα που υπάρχει ακόμα… :lol::smiley:

Και απ’ την άλλη: Καλώς ή κακώς, υπάρχουν οι…“παλιάς κοπής” μουσικόφιλοι που θα πουν “[COLOR=“DarkSlateBlue”]Τι i-phone, MP3 και άλλες γκατζετομαλακίες;;; Θέλω το κλασικό παλιό σιντί μουουουουου (και με το coverpage booklet του)[/COLOR]…”

Αυτο που σου λεω δεν εχει να κανει (αποκλειστικά) με τη μουσικη. Ειναι το μελλον και ηδη συμβαινει.

Xεστηκαμε για το “μελλον”. Εμεις θα συνεχισουμε απο cd, βινυλια, κασετες κτλ.

…πέστα-γράψτα:):!:

Τουλάχιστον μέχρι να σας χαλάσουν cd player/κασετόφωνο/πικάπ και να μη βρίσκετε μετά άλλα, οπότε αναγκαστικά θα το γυρίσετε κι εσείς στις ηλεκτρονικές μορφές…

Anyway, βλέποντας στο άλλο θρεντ ότι ο ΚρισΠ έκανε κάποιες καλές αγορές 4,83 από Μετρόπολις, ψήνομαι να περάσω κι εγώ καμιά βόλτα αυτή τη βδομάδα, μήπως βρω τίποτα ενδιαφέρον να το πάρω και φτηνά.

σοβαρά τώρα το πιστεύεις ότι χαλάνε τόσο εύκολα και “γρήγορα”? πιθανότερο να τα φτύσει το cd παρά το cd player. δεν είναι και κινητό δα.

Μα δεν είπα πότε θα χαλάσουν. Αλλά ντάξει ψιλοσυμβατικές συσκευές είναι και μάλιστα όχι και της πλέον προηγμένης τεχνολογίας ξέρω γω. Χαλάνε! Εμένα ας πούμε ηχοσύστημα δε μου χει κρατήσει πάνω από πέντε χρόνια. Αν είμαι ο μόνος που δεν προσέχει και τα γαμάει, πάσο.

τι κάνεις ρε, καφέδες χύνεις πάνω τους? :lol: #-o

αν εξαιρέσεις το cdplayer που αργά ή γρήγορα θα χαλάσει/απορυθμιστεί το lazer δεν μου έχει χαλάσει τίποτα εδώ και πολλά χρόνια, όπως και κάποιοι φίλοι που έχουν (καλούς) ενισχυτές 15+ χρόνια. Επίσης αν πάρεις ένα καλό πικάπ το παίρνεις για να το έχεις μια ζωή (απλά αλλάζεις τη βελόνα). Τέλος υπάρχουν περισσότερες επιλογές σε νέα πικάπ από οτι 15 χρόνια πριν :slight_smile:

Τα πικαπ είναι αθάνατα ρε :p:p
Βγάζουνε γενιές σε κάθε οικογένεια όχι αστεία. Αρκεί να υπάρχει και η ανάλογη φροντίδα

νταξ, οχι, δεν χαλανε τοσο ευκολα, εχω discman του 98-99 sony D-181 και δεν μασαει το κωλο του…και επισης ναι, ολοι ξερουμε οτι εισαι…

Βασικά μάλλον αυτό μόνο δεν τους έχω κάνει ακόμα. :stuck_out_tongue:

Όχι κοίτα, σοβαρά τώρα, δεν ξέρω τί σύστημα έχει ο καθένας σπίτι του, εγώ όμως πάντα χρησιμοποιούσα φορητά ραδιο-cd/κασετόφωνα, που εντάξει, προσπαθούσα να παίρνω όσο καλύτερη ποιότητα μπορούσα αλλά όπως και να χει είναι πιο επηρρεπή στις ακούσιες ζημιές κτλ. Στο Ηράκλειο π.χ. οι γονείς μου έχουν ένα ολοκληρωμένο στερεοφωνικό, τούμπανο, με ξεχωριστά ηχεία, προσαρμοσμένο σε σύνθετο έπιπλο κτλ., το οποίο είναι εκεί από το 1997 και ακόμα παίζει - βέβαια με χρήση σε καμία περίπτωση εκτεταμένη ξέρω γω, κι έχοντας παρουσιάσει κι αυτό κατά καιρούς προβλήματα, π.χ. κάποτε το κασετόφωνο απλά ψόφησε. Υποθέτω ότι γενικά τέτοιου είδους ηχοσυστήματα κρατάνε αρκετά περισσότερο κι αν ο cynic έχει τέτοιο, λογικό είναι να μην πολυφοβάται ότι θα του αφήσει χρόνους - δεκτό. Δεκτή επίσης και η επισήμανση του mindcrime, θα μπορούσα βέβαια κι εγώ να παρατηρήσω ότι αν εκλείψουν κάποτε απ’ την αγορά πικάπ/κασετόφωνα/cd players και τέτοια λογικά κάποια στιγμή θα εκλείψουν και τα ανταλλακτικά, αλλά ίσως να γίνω υπερβολικός, οπότε το αφήνω.

ναι, τα φορητά ήταν και είναι πάντα “φθηνότερες” κατασκευές αλλά και κει το cd δε σου έκανε τη λαδιά πρώτο?

σε σχέση με την έλειψη είναι δύσκολο να κάνει κάποιος πρόβλεψη στο χώρο της τεχνολογίας, σε ορίζοντα 5ετίας και πέφτουν έξω… Ετσι κι αλλιώς απλώς παρατηρώ ότι και οι δισκογραφικές μοιάζουν να δίνουν έμφαση στο ψηφιακό αλλά και στα βινύλια, και από κει μάλλον εξηγείται το οτι υπάρχει αξιοσημείωτη παραγωγή καλών νέων πικάπ - είδα πχ entry level φίλου που πήρε για το γιο του και δεν έχει καμία σχέση με αυτά που παίζαμε εμείς στην εφηβεία μας (80ς)

Μεγαλύτερη πιθανότητα δίνω να υπάρξει έλειψη πετρελαίου (θα τελειώσει θέλουμε δε θέλουμε κάποια στιγμή) αλλά τότε το ότι δε θα βγαίνουν βινύλια θα είναι ελλάσσονος σημασίας ζήτημα :stuck_out_tongue:

Καλά ναι το ότι οι εταιρείες δίνουν πλέον έμφαση περισσότερο στο βινύλιο παρά στο cd ισχύει, και δεν είναι και τυχαίο άλλωστε, από κει σας τα παίρνουν πιο χοντρά. :roll:

true εν μέρει αλλά δεν είναι ο μόνος λόγος…
Οι μέρες των παχιών αγελάδων για τις μεγάλες δισκογραφικές έχουν περάσει και απλά την κάνουν με ελαφρά πηδηματάκια…
έτσι κι αλλιώς oι μικρές ανεξάρτητες βγάζουν ελάχιστα και σε πολλές περιπτώσεις μπαίνουν και μέσα, στην Ελλάδα πχ που ξέρω και άτομα έρχεται μία η άλλη συνήθως και οι περισσότεροι είναι και οι ίδιοι χομπίστες/συλλέκτες/μουσικόφιλοι και απλά συνεχίζουν να το κάνουν (όχι για τη μάνα τους απλά δεν είναι το καπιταλιστικό γουρούνι που μετράει 6ψήφια νούμερα). Ε τώρα αν τους κάτσει και η καλή και βρουν το νέο διαμαντάκι μακάρι αλλά δε ξέρω, στην Ελλάδα έχει πολλά χρόνια να συμβεί…

Ντάξει ισχύει αυτό αλλά δεν αναφέρομαι μόνο στα σούπερ ντούπερ μονοπώλια, και τους “μικρούς” σιγά μην τους χαλάει όταν μπορούν να πουλήσουν ένα δίσκο και σε βινύλιο και όχι μόνο σε cd (καμιά φορά μάλιστα αποκλειστικά σε βινύλιο) κι έτσι αν όχι να κερδίσουν κι αυτοί, τουλάχιστον να περιορίσουν τη ζημιά. Και την ίδια ώρα αυτό ότι είναι “κάποιοι από μας” έχει αρχίσει να παλιώνει, μου φαίνεται.
Τέλος πάντων, αυτή η κουβέντα έχει ξαναγίνει στο φόρουμ, κι όχι μία και δυο φορές…

δεν θυμάμαι την κουβέντα, τεσπα δεν είμαστε οφ τοπικ νομίζω…

δεν είπα ότι είναι κάποιοι από μας, ποιοι είμαστε εμείς στην τελική? :stuck_out_tongue: απλά λέω ότι δεν είναι τόσο απλό, πχ το ότι θα προπληρώσει την κοπή 500 βινυλίων δε του εξασφαλίζει ότι θα τα πάρει και πίσω γιατί αυτός θα δώσει τα χρήματα μπροστά για την κοπή, τα εξώφυλλα κτλ + την εφορία, από κει και πέρα έχει να κάνει με τη συμφωνία με την μπάντα (θα τους δώσει ποσοστό? θα έχει πληρώσει και το στούντιο? θα κάνει άλλα πράγματα πχ promotiοn, tour κτλ), επίσης αν η μπάντα είναι στην IFPI (που τρέχει και δε φτάνει αν δε δηλώσει, άκουσα κάτι ωραίες ιστορίες πρόσφατα)