Άκουσα κι εγώ το requiem των Triptykon
Προφανώς γνωρίζω το έργο των Celtic Frost και το θαυμάζω αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είμαι καί σχετικός
Είναι πάρα πολύ ωραίο και πολύ ενδιαφέρον μουσικά ( και στην ατμόσφαιρα που δημιουργεί στον ακροατή )
Άκουσα κι εγώ το requiem των Triptykon
Προφανώς γνωρίζω το έργο των Celtic Frost και το θαυμάζω αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είμαι καί σχετικός
Είναι πάρα πολύ ωραίο και πολύ ενδιαφέρον μουσικά ( και στην ατμόσφαιρα που δημιουργεί στον ακροατή )
Ειμαι oldschool και βαρετός, το ξέρω. Αλλά η μπαντάρα έβγαλε τραγούδι, τώρα το είδα
Δεν είχαν κάνει farewell και αυτοί; H ήταν οι TYR ή και οι δύο; oldschool δεν το λές, αλλά λιγο καλύτερο απο άλλα παpower. Απο την άλλη τα drums, πολύ άσχημος ήχος.
Εχω ερωτα για τη φωνη του τυπου. Γενικα δεν την παλευαν ως μπαντα απ’ οσο θυμαμαι, αλλα δεν ξερω λεπτομερειες. Τον ηχο δεν τον ακουσα καλα, δουλευω (φαινεται απο τον χρονο που χρειαστηκα για να απαντησω) και θα το τσεκαρω καλυτερα. Αλλα κυριως οταν βγει ο δισκος.
Το oldschool πηγε σε εμενα, οχι στο ειδος. Κατα τη γνωμη μου αυτος ο ηχος εχει γινει πολυ “ιδιος” και λιγα πραγματα μπορουν να ειναι πια φρεσκα, αλλα οπως ειπα η εκφραστικοτητα της φωνης ειναι το κατι αλλο. Στα δικα μου αυτια βεβαια, σε καποιον αλλον μπορει να μοιαζει φαλτσος
Από το ep που κυκλοφορεί στις 10 Ιουλίου…
Εδώ σε έχω:
Τώρα τραγουδάει και ο drummer!
Επιτέλους μετά από 30 χρόνια καριέρας τους μπορώ να πω ότι κάτι δεν μου άρεσε και αυτό είναι το εξώφυλλο. Το τραγούδι πολύ ωραίο και ο ντράμερ μια χαρά φωνή!
Το αλμπουμ ήταν να κυκλοφορήσει νωρίτερα και το πήγανε προς φθινόπωρο;
Αγαπημένο μου βιβλίο όταν ήμουν μικρότερος. Στα ελληνικά έχει τον τίτλο “ο Αναρχικός των 2 κόσμων” για όποιον ενδιαφέρεται.
Αρχικά ήταν να βγει σήμερα, οπότε νομίζω για αυτό και το single. Ωραίο τραγούδι, διαφορετικό λίγο από τα τελευταία.
Μυθική η Le Guin, εντυπωσιακός και ο τρόπος που θίγονται διάφορα σε αυτό το βιβλίο. Από αυτά που με έμπασαν στο sci-fi.
Και ένα ξεκάρφωτο σχόλιο για το Requiem, αν το ακούσει κάποιος και τον εντυπωσιάσει, νομίζω είναι μονόδρομος να ξαναεπισκεφθεί την δισκογραφία του Warrior (κάτι σχετικό ετοιμάζουμε και εμείς για τέλος του μήνα πάντως ). Ο τρόπος που η ίδια ιδέα διαπερνά το Pandemonium, το Monotheist, τους Triptykon, πέρα από την ηχητική συνάφεια είναι μοναδικός.
Εντάξει και κάτι In Times μια χαρά κακό εξώφυλλο έχουν~!
και το 2ο !!!
Μεχ.
Ωραιο τραγουδι, ενα σχολιο που μπορω να κανω για σχεδον ολα τα τραγουδια των HAKEN.
Μεχρι εκει. Μουσικα σιγουρα πολυ ενδιαφερον. Για μενα οπως παντα το dealbreaker ειναι τα φωνητικα. Δεν μπορω να σκεφτω πιο αχρωμα και βαρετα φωνητικα σε “μεγαλη” prog μπαντα. Χιλιες φορες ο LaBrie με τις τσιριδες του στα live που σηκωνουν τριχα (οχι με την καλη εννοια), παρα ενας αχρωμος τραγουδιστης που δεν προσθετει κατι στην μπαντα.
Γαμω το βιντεο παντως. Too soon?!
Ας δω τωρα το βιντεο της Gaga με την Ariana Grande, αφου αφησα το καλο για το τελος.
Συμπαθής είναι. φαλτσός, οχι. Εδώ είναι που λες - ιδιαίτερος. Εκείνα τα είναι “ένρινος” - όταν άτομα δεν πατάνε νότα, έχουν πλάκα, αλλά η μπάντα τίμια είναι 1-2 δισκάκια που έχω. Απλά είχα την εντύπωση πως ή αυτοί ή και οι TYR το είχαν διαλύσει.
Τα ντράμς δεν μ αρέσει πως ακούγονται, δλδ κατά την ταπεινή μου γνώμη το ρίχνουν. Πάντως, όσο το ακούω, ευχάριστο το βρίσκω.
@QuintomScenario πω ναι ένω οι HAKEN δεν παίζουν άσχημα, ο τραγουδιστής είναι πολύ φλούδα. Εδώ μου γίνονται συμπαθείς διάφοροι τραγουδιστές που δεν πάλευα στο παρελθόν, εκτός απο 1-2 που τους θεωρώ σκουπίδια, αλλά αυτός είναι πολύ αδιάφορος.
εμένα μου άρεσε το HAKEN αποπάνω
Μέχρι το affinity ήταν αδιάφορος, στο vektor απέκτησε ένα καλύτερο χαρακτήρα ( ίσως τον ευνόησε παραδόξως βέβαια, το πιο σκληρό υλικό).
Γενικά είναι ναι από τις πιο αδιάφορες φωνές που υπάρχουν σε μεγάλη μπάντα (πάντα βέβαια ήθελα να πω πως παραπάνω από τις μισές προγκ ροκ μπάντες είχαν αδιάφορους τραγουδιστές όσο παράδοξο αν είναι και αυτο), αλλά εκτιμώ το γεγονός ότι έχει βρει τα όρια του και δεν προσπαθεί να τα ξεπερασει. Πλέον ταιριάζει με την μουσική, δεν χαλάει τίποτα (ακριβώς αντίθετη περίπτωση με σημερινό Λαμπρή), αλλά δεν προσθέτει το έξτρα 5% που θα μπορούσε. Βέβαια ξεναλεω στο vektor έχει κάνει πολύ καλή δουλειά.
Ο Λαμπρης στο στουντιο ομως τους ανεβαζει ενα επιπεδο τους δισκους. Οποτε ναι μεν ο ΧΑΚΕΝ μπορει να μην τους “χαλαει”, αλλα ουτε τους φτιαχνει. Δεν εχω καταφερει ποτε να ακουσω ολοκληρο δισκο ΧΑΚΕΝ και νομιζω φταιει ο τραγουδιστης.
Μ αρέσουν κυρίως 70s prog που οι τραγουδιάρηδες το είχαν. Απο τα πιο μοντέρνα νομίζω Devy, ο τύπος απο Rishloo και κάποιοι άλλοι, πιο άκλαφτοι, συμβαδίζουν με τα γούστα μου.
Μπα, εδώ και χρόνια όχι. Ίσως μέχρι το black clouds.
Τα affinity και vektor, είναι αμφότερα δισκαρες πάντως, ακόμα και με μια άχρωμη φωνή (ξαναματαλεω, στο vektor είναι πολύ καλός ο χακενς).
Έχει τα θεματάκια του, αλλά έχει και κάτι να σε κάνει να περιμένεις:
Εξαιρετικό και το νέο Haken για μια ακόμα φορά.
Από το “The Mountain” κι έπειτα μοιάζουν να είναι σε αλάνθαστη φόρμα και συνεχίζουν
Ανέκαθεν είχα κάποιες μικρές ενστάσεις για τη φωνή του Ross, αλλά η αλήθεια είναι πως στους Haken γράφει σχεδόν πάντα αυτά που πρέπει. Επίσης, δείχνει να βελτιώνεται συνεχώς. Από την άλλη, όταν τραγούδησε Theater (με τους Shattered Fortress του Portnoy) ήταν φανταστικός, ενώ (παραδόξως) στο προσωπικό του project των Novena φαίνονται πιο ξεκάθαρα οι αδυναμίες του.
Το prog είναι δύσκολο πεδίο για ερμηνευτές. Μπορεί να βρεις τους καλύτερους με διαφορά και πραγματικά μέτριους.