Σαπίζουμε στο σπίτι. Ή και όχι

Σνακ για την ταινία ρε φίλε, μην φωνάζετε.

3 Likes

Ως “συνάδελφος” μάγειρας (λέμε τώρα), σού δίνω θερμά συγχαρητήρια για το μεράκι σου.

Ωστόσο, αν μου επιτρέπεις μία φιλική και καλοπροαίρετη παρατήρηση, κάποιοι από τους λουκουμάδες σου δεν είναι για σερβίρισμα. Πρόσεχε την ομοιογένεια του μεγέθους τους πριν τους βάλεις στο τηγάνι, γιατί εύκολα τους “χάνεις”.

1 Like

Ευχαριστώ για τις συμβουλές. Ήταν η πρώτη φορά που τους έφτιαξα (στο μεταξύ, δεν τους έχω ξανακάνει) και δεν ήξερα ούτε καν πώς να τους κάνω “μπαλάκι” για να τους ρίξω στο τηγάνι. Οι πρώτοι πρώτοι έπεσαν μόνοι τους μέσα χαχαχα, σε άτακτα σχήματα προφανώς. Μετά τους πρώτους 5-10 κατάλαβα και είναι αλήθεια ότι είχαν πλέον ίδιο σχήμα-μέγεθος.

Το πρόβλημα της συγκεκριμένης απόπειρας ήταν ότι άρπαξαν αρκετοί. Λόγω διαφοράς μεγέθους, ήθελαν περισσότερο/λιγότερο τηγάνισμα και όλο και κάποιος μου ξέφευγε. Για τον ίδιο λόγο, την επόμενη μέρα άλλοι ήταν τραγανοί, άλλοι ήταν ψωμένιοι επειδή δεν είχαν ψηθεί πολύ καλά.

Τώρα έμαθα, την επόμενη φορά θα είμαι πιο προσεκτικός και σε ευχαριστώ για τις συμβουλές.

Υ.Σ.: Δεν προλαβαίνουν να σερβιριστούν, κατευθείαν στο στομάχι πήγαιναν. Επειδή κάνω μικρές ποσότητες (πολύς κόπος για λίγο φαγητό, αλλά τουλάχιστον δεν μένει/πετιέται τίποτα, κάτι που για εμένα αυτό μετράει περισσότερο από όλα όταν κόσμος έξω δεν έχει να φάει), το σερβίρισμα είναι τελευταίο μέλημα. Άλλωστε, το πρώτο πειραματόζωο είμαι πάντοτε εγώ :smiley:)

3 Likes

Είσαι μερακλής και πολύ μ’ έχεις χαροποιήσει. Οι λουκουμάδες ακούγονται εύκολοι, αλλά δεν είναι. Θέλουν μαεστρία.

Δοκίμασε με δύο κουτάλια, σαν να κάνεις κενέλ (υπάρχουν πολλά video που δείχνουν την τεχνική). Αν κάνεις λίγη εξάσκηση στο μείγμα, θα έχεις ένα πιο ομοιογενές αποτέλεσμα.

2 Likes

εμενα παντως δεν με χαλανε καθολου τα ακανονιστα σχηματα στους λουκουμαδες… μου αρεσουν και εκεινα τα μικρα που προεξεχουν και ξεροψηνονται…

4 Likes

Σε ακούω. Απλά, τα διαφορετικά σχήματα θέλουν μαεστρία, εμπειρία και πολλή προσοχή στο τηγάνι, διότι θέλουν διαφορετικούς χρόνους, όπως συζητήσαμε και παραπάνω με τον @jonkyr.

Πρέπει να είσαι συνέχεια από πάνω. Αν θες παρεμφερείς χρόνους και λιγότερο άγχος, κάπως θα πρέπει να επιδιώξεις το παρόμοιο σχήμα.

Κι εμένα, μ’ αρέσουν τα ξεροψημένα εξογκώματα, αλλά όχι τα καμμένα, τα οποία απέχουν μεταξύ τους κάποια δευτερόλεπτα στο τηγάνι .

MasterChef mode: Off

2 Likes

Λόξα έχω (απέκτησα για την ακρίβεια) χαχαχαχαχα. Ευχαριστώ πάντως.

Με ένα κουτάλι και το χέρι -όπως η μάνα μου- έκανα τη διαδικασία. Η αρχή ήταν μπέρδεμα, μετά έπιασα ρυθμό και τσούλησε εύκολα η μπάλα στο χορτάρι. Μονότερμα παίζαμε, απλώς φάγαμε 1-2 γκολάκια στην αρχή. Ισοπαλία τελείωσε το ματσάκι πάντως, σε διαβεβαιώ. Γενικά, οι λουκουμάδες μου φάνηκαν εύκολοι σαν συνολική διαδικασία. Στο τηγάνι ήταν η δυσκολία πάντως, ισχύει.

@Storm όταν αυτές οι ξεροψημένες ουρίτσες είναι και καλά μελωμένες ε;

2 Likes

θα πρεπει να σταματησω να μπαινω σε αυτο το τοπικ αν δεν εχω φαει πρωτα…

2 Likes

Κόψτε το τηγάνι ρε μλκες!

4 Likes
2 Likes

@jonkyr εξαιρετικά όλα! Θα απαντήσω εντός των ημερών. Αν έχει μείνει κανείς εδώ και δεν έχετε ξεχυθεί όλοι στα λιβάδια. :stuck_out_tongue:

Έλεγα σήμερα να δω Κόναν. Το σωστό σνακ να φανταστώ είναι κοψίδια? :")

4 Likes

και ως δια μαγειας σημερα το βρηκα να με περιμενει στην εισοδο της οικοδομης…σχεδον 3 μηνες μετα…

1 Like

Μιας και το ανεφερες εγω ακομα περιμενω απο naturmacht productions 2 cd
Η αποστολη εγινε στις 5 Μαιου
Δλδ να περιμενω αλλο τοσο? :laughing:

Τι μεταφορικα ειχες βαλει?
Γιατι εγω εβαλα απλα χωρις tracking number χωρις τπτ(δεν ξανα εχει)

Απλα βαζω παντα…δεν νομιζω να σου καθυστερήσει τοσο.

1 Like

Και εμένα μου έστειλαν δύο φορές κάτι βιβλία που παρήγγειλα και επειδή δεν μπορώ να πάω μόνη μου στην εταιρία μεταφορικής και ο πατέρας μου αρνείται να πάει, κι εγώ βαριέμαι να στείλω μήνυμα στην εταιρία στην Αγγλία ότι τα παρέλαβα δύο φορές και… τέλος πάντων, είμαι άχρηστη, πρέπει να τα στείλω κάποτε.

1 Like

Αγορασα τηλεοραση, αντε να δουμε

5 Likes

Πήρες καλό εργαλείο;

Μια LG 43". Τη UM7100, καλη πρεπει να ειναι.

4 Likes

Γράψε εντυπώσεις όταν μπορέσεις γιατί και εγώ είμαι σε αναζήτησή τηλεόρασης και μάλιστα lg για να συνδέσω τα επίσης lg ηχεία του στερεοφωνικό μέσω Bluetooth.

Πολύ πιθανό να συνδέονται σε όλες τις τηλεόρασεις που έχουν Bluetooth, αλλά στο στερεοφωνικό έλεγε για lg τηλεοράσεις και δεν θέλω να το ρισκάρω :crazy_face:

Μου φαίνεται απίθανο να έχουμε 2020 και να κάνουν τέτοια κόλπα στην τεχνολογία Bluetooth, όπου ο μόνος τρόπος που μπορώ να σκεφτώ είναι η συχνότητα που εκπέμπουν ή να έχουν firmware που αν δεν είναι lg και απτις δυο μεριές δε λειτουργεί. Ούτε η apple δεν τα κάνει αυτά. Παρολαυτα δοκίμασε να συνδέσεις το κινητό με το στερεοφωνικό για να διαπιστώσεις αν συνδέεται με άλλες συσκευές. Ε τώρα αν μου πεις ότι και τα διαθέσιμα κινητά που έχεις είναι κι αυτά LG, είσαι άξιος της μοίρας σου :stuck_out_tongue:

1 Like