Σαπίζουμε στο σπίτι. Ή και όχι

Εχει μεσα πολυ σκουπιδι η φαση, το κανει πιο απολαυστικο :stuck_out_tongue:
Καλα και περυσι σαπιοι ηταν πολλοι ε.

μόνο Άγριες Μέλισσες ρε μουνεά

Master chef οταν δεν γινεται πολυ κατιναριο και εστιαζει στα μαγειρικα βλεπεται ευχαριστα. Εχει και το θειο Λεωνιδα που ειναι ωραιος τυπος.

2 Likes

Κάπου εδώ να πεταχτώ να πω ότι έχω δει όλα τα Masterchef (ελέω της αγάπης μου για τη μαγειρική). Επίσης, για όσους είναι «χατζημαστερσεφάκηδες», ο φετινός είναι ο 7ος κύκλος και όχι ο 5ος. Είναι, απλά, ο 5ος στο Star, αλλά έχουν προηγηθεί και οι 2 στο Mega, τον πρώτο εκ των οποίων τον κέρδισε ο Άκης Πετρετζίκης (και μετά «χέστηκε» στα φράγκα). Δυστυχώς, με τα χρόνια έχει γίνει πασιφανές ότι δίνεται όλο και περισσότερη βάση στο reality στοιχείο και στην ίντριγκα, γεγονός που ωθεί την παραγωγή να οδηγείται στην επιλογή κάποιων εντελώς απαράδεκτων χαρακτήρων. Θεωρώ ότι τα Master Class, που προβάλλονται τις Κυριακές, αποτελούν την καλύτερη ευκαιρία για κάποιον που θέλει να δει πράγματα καθαρά μαγειρικά. Δυστυχώς, φέτος, λόγω κορωνοϊού, θα εκλείψουν και οι εξωτερικές δοκιμασίες, γεγονός που προσέδιδε αρκετά τα προηγούμενα χρόνια. Επίσης, όντως ο Κουτσόπουλος είναι απόλαυση (μάλιστα έχει συμμετάσχει και στα 7 Masterchef, στα 4 ως κριτής και στα 3 ως F&B), αλλά φέτος είναι κάπως πεσμένος.

Τέλος, σημειώνω την αξιοσημείωτη παρουσία ροκάδων/μεταλλάδων, είτε στα δοκιμαστικά, είτε στο σπίτι. Πέρσι είχαμε τον Δημοσθένη, παλαιότερα τον Γιάννο, φέτος τον Αντώνη (ίσως και κάνα δυο ακόμα)… Σημαντική εκπροσώπηση, φαίνεται ότι μας ταιριάζει η μαγειρική και η δημιουργικότητα εν γένει!

5 Likes

Τα δυο πρωτα Master Chef ειναι νον κανον!

Το 2ο ήταν ανύπαρκτο και μάλιστα “κόπηκε” πριν ολοκληρωθεί, λόγω οικονομικών προβλημάτων του Mega.

Το 1ο (με σύζυγο Μπουμπούκου για παρουσιάστρια) ήταν το real deal. Υψηλό επίπεδο μαγείρων, αρκετά αυστηροί, ακριβοδίκαιοι και τεκμηριωμένοι κριτές και σχεδόν ανύπαρκτο reality. Για όποιον δεν το έχει δει, νομίζω ότι υπάρχει στο yt και αξίζει πραγματικά.

2 Likes

Αυτό που μου τη δώνει στο Masterchef, πέρα από την ίντριγκα (αλλά πουλάει βλέπεις αυτή η καταραμένη…), είναι ότι πλέον συμμετέχουν ως επί το πλείστον επαγγελματίες μάγειρες, και οι ερασιτέχνες είναι λίγοι και δακτυλοδειχτούμενοι. Κάτι που προφανώς και δεν ίσχυε παλαιότερα - μάλιστα στον 1ο κύκλο στο Mega, θυμάμαι μομφές κατά του Πετρετζίκη ότι είχε εμπειρία από επαγγελματικές κουζίνες και κάτι τέτοιο είναι αθέμιτο κλπ. Και νομίζω ότι στην Αμερική (ακόμα και στους τελευταίους κύκλους) ο συγκεκριμένος διαγωνισμός αφορά home cooks και μόνο.

Αλλιώς θα δήλωνα κι εγώ συμμετοχή, και θα απορούσατε όλοι ποιος είναι αυτός ο τύπος με τα Riot, Manilla Road και Brocas Helm μπλουζάκια που μαγειρεύει τόσο νόστιμα :stuck_out_tongue:

6 Likes

Μόνο το πρώτο ηταν Masterchef απο αυτα που εχω δει (δηλαδη 1ο και τα 2 τελευταια).
Τώρα είναι απλα ριάλιτι με νοτες μαγειρικής, και μάλλον θα σταματήσω και να το βλέπω, δε θελω αλλη υπενθύμιση για το πόσοι μαλάκες υπάρχουν γύρω μας.

2 Likes

Ε, και στον πρώτο κύκλο του Mega που αναφέρεσαι, οι περισσότεροι επαγγελματίες ήταν ή μόλις είχαν αποφοιτήσει από σχολές. Σαφώς υπήρχαν περισσότεροι ερασιτέχνες, αλλά και πάλι μειοψηφία ήταν.

Καλά, πλέον, αν αναφέρεις στην αίτησή σου τίποτα που να κάνει κλικ ότι θα κάνεις νούμερα και το παίξεις λίγο τρελιάρης στα δοκιμαστικά, σε βλέπω μες στο σπίτι με τα μπούνια! Ξανασκέψου το…

1 Like

Χα, χα! Μπα, τα ‘15 λεπτά δημοσιότητας’ που μου αναλογούν τα έχω εξαντλήσει μακράν, άσε που είμαι σε επικίνδυνη ηλικία και δεν ξέρω αν θα την πάλευα με την πίεση του χρόνου!

1 Like

φιλος μου περασε απο οντισιον στο 4 και επειδη εχει ψωριαση στους αγκωνες πιαστηκαν απο εκει και τον ρωτουσαν για τα ψυχολογικα του και προσπαθουσαν με το ζορι να βγαλουν δραμα

1 Like

το βλεπει η γυναικα μου οποτε καμια φορα χαζευω και εγω…ειναι 2 συγκεκριμενα ατομα που εχουν πιασει πατο…

Πρέπει να πιάσει πάτο, αλλιώς δεν έχει νόημα. Τι νόημα έχει να σου λέει κάποιος ότι το πιάτο γαμαει αν δεν μπορείς να το δοκιμάσεις. Εκτοσ αν σου αρεσει να βλεπεισ αλλουσ να καθαριζουν κρεμμυδια

Αυτό είναι ένα θεματακι που φοριέται παρά πολύ τελευταία , το έχω παρατήσει σε όλα τα reality πλέον και έχει γίνει και αντικείμενο σάτιρας

Προσωπικά με απωθεί

Ιδιαίτερα όταν στην συντριπτική πλειοψηφία , προσπαθούν έντονα να το εκμαιεύσουν ( η παραγωγή έχει κάνει προσεκτική διαλογή σαφέστατα ) χωρίς ο διαγωνιζόμενος να πάει την κουβέντα στα προσωπικά του

3 Likes

του ειπα πως επρεπε να πει οτι του εγινε μπουλινγκ οταν ηταν μικρος. Ότι ο γονεις του τον φώναζαν μοσχάρι και ότι τους έβγαζε το συκώτι (μαγειρεψε μοσχαρισιο συκωτι :see_no_evil:)

Επισης μου ειπε οτι ηταν εκει απο τις 8:30 το πρωι και τα πλανα που τον εδειξαν να μαγειρευει ηταν στις 2:30 το βραδυ!

2 Likes

Βασικά το γαματο θα ήταν να καλέσουν τον Halford να τους εξηγήσει για παντελόνια και δη δερμάτινα

1 Like

Τεραστιο το σχολιο για τα παντελονια.

Μαργαριτα ρησπεκτ για μαγειρικη, με εκνευριζει λιγακι κατα τα αλλα.

Ως τωρα συμπαθω Παυλο, Κωνσταντινο, Μαρια (οποια) και Τζιοβανι

2 Likes

Ειναι λιγο εντονη και φωναζει αρκετα για τα δικα μυο γουστα, δεν μπορω τους αγχωδεις ανθρωπους, ποσο μαλλον οταν εχει πεταξει και κανα 2-3 “σκασε”.

Προτιμω γενικα τους πολυ ηρεμους ανθρωπους (και στην προσωπικη μου ζωη) οποτε βλεπεις το pattern στους 5 που εγραψα…σιγουρα ξεχναω και κανα 2-3 ακομα.

Καλα ολο το παρεακι Γιαννης - Διονυσης - Πανος - Λια ειναι για μενα κατι που απλα ταυτοχρονα γουσταρω τρελα να βλεπω (ως ντοκιμαντερ) και ταυτοχρονα με κανει να κανω απειρο cringe. Εκπληκτικο το τι χαρακτηρες υπαρχουν.

Α και τον Νικο συμπαθω. Αρκετα ζεν κι αυτος.
Και τον Αλεξανδρο με τα γυαλια. Και την Κωνσταντινα. Α και την Ηρω.

Δεν τον ξεχασα, απλα αυτος ειναι μια εκπομπη μονος του… :joy:

1 Like

Μιας και βλέπω ότι τα reality είναι πολύ δημοφιλή εδώ στο φόρουμ, λέω να βάλω λίγο Άννα Μαρία από Big Brother. Κοπέλα παλαιάς κοπής όπως περιγράφει η ίδια τον εαυτό της.

Γατάκι Χαϊκάλη, η Άννα Μαρία βγήκε και μίλησε για παλαιά κοπή πολύ πριν από σένα.