Ύμνος!
…Το άκουσα. Γάμησε. Καμία ντροπή!
To break my heart θέλω να βγω να το χορέψω. Έχει και inxs μέσα.
τακτοποιω/ξεσκονίσω cdθήκη μιλαμε… για πολύ σκόνη. ομαδοποιω αναλογα με τα genres. θυμήθηκα έτσι πολλους δισκους που ειχα ξεχασει. Συμπερασμα : αν δεν ομαδοποιείς αναλογα με το ειδος απλά δεν ξερεις τι δισκους εχεις
Αυτο εκανα και εγω πριν καμια εβδομαδα
Οσο για την ταξινομηση τα εχω λιγο αχταρμα εγω
Εγω τα βαζω δισκοι καθε μπαντας μαζι
Θεωρητικά ναι, αλλά παίζουν τόσα πολλά subgenres που μπορεί να γονατίσουν κάποιον ψυχαναγκαστικό. Ως εκ τούτου, αλφαβητικά πρώτα και χρονολογικά για κάθε καλλιτέχνη ύστερα. Πορ μουά.
ε ναι υπάρχουν πολλά subgenres και ειδικά άμα σκεφτείς ότι κάποια συγκροτήματα αλλάζουν και ριζικά ήχο …πχ opeth. στο περίπου τα βάζω μη φανταστείτε (εννοείται τα cd κάθε μπάντας μαζί). Το κλειδί - για μένα - είναι όταν πχ θέλω να ακούσω slayer να μπορώ αμέσω να βρώ και sodom/kreator κοκ.
Μπορείς. Οι Sodom θα είναι στο S- και οι Kreator στο K- .
Μόνο αλφαβητική ταξινόμηση ρε. Και μετά, χρονολογική στην κάθε μπάντα. Κι όποιος μπορέσει να βγάλει άκρη με Mark Lanegan και Mark Lanegan Band, να μου το πει κι εμένα .
Πόσο σε νιώθω, να ξέρεις
Done ! Τώρα σειρά έχει μια on line αγορά ενός καλού/φθηνού cd player μια και λεφτα για συναυλίες δεν βλέπω να χαλάω any time soon…
καλα εμεις παμε πακετο
και αυτο το εκανα πριν μια εβδομαδα
αγορασα ενα micro hi-fi για να παιζω κανα δισκο που και που
χαχα ναι . η αλήθεια είναι βεβαία ότι έχω ηχεία και έναν παλιο ενισχυτή , οπότε μόνο ένα cd player μου λείπει και απ’ότι βλέπω οι τιμές είναι από 160 έως και 4000 με 5000 Απορώ ποιος δίνει και γιατί τόσα λεφτά , μόνο για το cd player ?
εγω πηρα ενα μικρο της sharp που κοστισε 80 ευρω (δεν ηθελα πολυτελειες)
Βεβαια εχει bluetooth, usb θυρα, ραδιοφωνο αν καιδεν με απασχολουν τοσο αυτα.
Το μονο που με ενδιεφερε πιο πολυ ηταν να παιζει flac
Ασχετο εχει παραγγειλει ποτε κανεις απο osmose productions?
edit: Μιλαμε για 7W rms το καθε ηχειο
Υπάρχουν και “ειδικές περιπτώσεις” συγκροτημάτων που το καθιστούν δυσχερέστερο, πως και που να κατατάξεις π.χ. τους Anathema;
Πιο εύκολο έργο μου φαίνεται μια ταξινόμηση σε…αυτοβιογραφική σειρά
Επίσης οι Bring Me The Horizon ή οι Linkin Park παλιότερα.
εγω τα εχω ανα δισκογραφια συγκροτηματος αναλογα με το ποσα cd χωρανε στο καθε ραφακι…
Για τους anathema δεν έχω τέτοια προβλήματα διότι “φθάνω” μέχρι judgment οπότε στο ατμοσφαιρικό-ντουμομέταλ μπήκανε πλαι σε MDB λοστ και ΤΙΑΜΑΤ
Και στο πρωτο ραφακι παντα οι Maiden
στην ουσια εχω 3 στηλες με υψος 2 μετρα και 20-30 εκατοστα η καθε μια…το καθε ραφακι χωραει 15-20 cd…
απο αριστερα προς δεξια πανω πανω: Deep Purple-Iron Maiden- Queensryche… οποτε επεσες μεσα για Maiden
Έκανα κι εγώ ταξινόμηση στα CDs και στους δίσκους. Αλφαβητικά και μετά χρονολογικά στην κάθε μπάντα. Κι εγώ βρήκα πολλή σκόνη
Καθώς έβαζα τη δεύτερη στοίβα (κάθετα), παρατήρησα ότι ένα cd δε χωρούσε (το έπιπλο χωράει 2 στοίβες κάθετα) και τυχαία το cd που φράκαρε ήταν το Reload και το cd που εμπόδιζε το Reload να τοποθετηθεί ήταν το Alive in Athens Προφανώς ο Τζον δεν ήθελε φολς μέταλ από πάνω του.
Καθώς τα ταξινομούσα παρατήρησα ότι μου έλειπαν, για άγνωστους λόγους, τα Somewhere in Time, Youthanasia και Cryptic Writings μεταξύ άλλων (κλασική περίπτωση δανείζω - ειδικά το πρώτο - και ξεχνάω σε ποιον) οπότε τα παρήγγειλα ξανά χθες. 1η αγορά CD (δε μετράω το δωρεάν Hardwired) την τελευταία 10 ετία αν δεν κάνω λάθος.
Με τόσες επιστροφές χρημάτων από την καραντίνα (αεροπορικά, ξενοδοχεία, ποτά, καφέδες, συναυλίες) λέω να ξαναρχίσω σιγά σιγά να εμπλουτίζω (πρωτίστως) τη συλλογή βινυλίων μου αλλά είναι και μερικά albums που λείπουν αλλά δε μου κάνει καρδιά να τα αγοράσω σε LP οπότε θα αρχίζω να ξαναπαίρνω και καποια λίγα CDs που μου λείπουν για να κλείσω δισκογραφίες.
Το θέμα είναι ότι δεν έχω πλέον CD player οπότε θα με ενδιέφερε να πείτε 2-3 έξυπνες λύσεις για χαμηλό μπάτζετ. Πληροφοριακά έχω ενισχυτή Yamaha RX-V479 που έχει και ψηφιακές αλλά και αναλογικές θύρες (για το Pro-Ject πικ απ μου) και το επέλεξα γιατί έχει built-in AirPlay επομένως μπορώ να στριμάρω απευθείας μουσική από κινητό/ταμπλετ/Mac. BTW λόγω μικρού χώρου έχω ηχεία Dali Zensor 1.